18 Nisan 2009

Ayda 7 Bin Euro Cep Faturası

Futbol dünyasında menajerler var bir de süper menajerler. Pini Zahavi, Jorge Mendes gibi. Portekizli Mendes'in portföyünde Mourinho ve Cristiano Ronaldo var. Quaresma'nın Inter'e transferini yapan adam da ta kendisi. Juventus'a Tiago'yu kakalayan da. Mourinho için enterasan bir açıklaması var. Mendes der ki: "Onunla çalışan adını açıklayamacağım bir büyük yıldız Mourinho'yu bana şöyle tarif etmişti: "Jose, o... çocuğudur ama büyük teknik adamdır." Benim tahminim Drogba. "Ayda 7 bin euro cep telefonu faturası ödüyorum" diyor Mendes. Barcelona'da forma giyen Rafa Marquez'i televizyonda maç özetleri seyrederken keşfetmiş, hemen gidip kontrat yapmış kendisiyle. Galatasaray da Almeguer'i bu şekilde keşfetmişti. İki gençten bahsediyor, büyük yıldız olacaklarını iddia ediyor. Kayıt düşelim. Real Madrid'e yolladığı 16 yaşındaki Brezilyalı Alipio ve İtalya-Brezilya çift pasaportlu Rodrigo Possebon. Alex Ferguson'un en yakın arkadaşlarından biri Mendes. Ferguson'un sonra Mourinho Man. United'ın başına geçerse elbette ki bu adamın parmağı olacak transferde...

18 yorum:

HasbelKaderKeita dedi ki...

Türk futbolcuların yada Türk futbolunun en büyk eksiği menajerleri avrupa'nın önde gelen liglerinde önemli klüplerde oynayan bir çok oyuncu var ve hiçbiri bizim oyuncularımızdan cok cok daha iyi değiller.

Mesela Semih'in bu işleri iyi bilen bir menajeri olsaydı belki EURO 2008'den sonra İtalya'da veya İngiltere'de zirveye oynayan bir takıma klübüne para kazandırarak gidebilirdi ve sadece Semih değil bir çok futbolcumuz.

Kısacası Türk futbolunda değişmesi gereken o kadar cok şey varki bunlar değişmediği sürecede Avrupa'da başarı ve marka değeri beklemek yersiz olur.

AbSurDMaN dedi ki...

"Jose, o... çocuğudur ama büyük teknik adamdır."

Kim dediyse helal olsun güzel demiş.

Bu arada millet maç özetlerini izleyip kimi alıyor biz kimi :)

Erdal dedi ki...

Bence Marquez maç özeti ile değil de istatistiki bilgi ile alınmıştır. Adam nerdeyse %100 pas isabeti ile oynuyor.

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

son zamanlarda , juan figer'in türk kulüplerine çektirdiği eziyetin de etkisiyle, bu menajerlere fena merak sardım. hakikaten süper menajerler var. araştırıldığında inanılmaz rakamlar kazananlar olduğu gözüküyor.
ama şöyle bir durum da farkettim ki, bizim kulüplerin transfer politikası sadece bir menajerle anlaşmaktan başka bir şey değil. buluyorlar bi menajer, o da kulüplere futbolcu getiriyor. fenerbahçenin yabancılarının çoğunun menajerinin figer olması veya lincoln ve meira'nın menajerlerinin aynı olması tesadüf değil.

bülent abi, bu konu hakkında yazarsan çok memnun olurum- daha önce yazdın mı bilemiyorum tabi ama-. bu iş dünyada da böyle midir? araştırdığım kadarıyla pek değil de.

memduh95 dedi ki...

bir erdinç şehit olabilmiş mi? olamamış. geçiniz.

jose dedi ki...

Bencede Shevchenko demiştir:D

Joe Jonese Atesdagli dedi ki...

Sevgili Bülent, United'ın gelecek teknik direktörü daha şimdiden belli. Bunu sen benden daha iyi biliyorsun. Ama Glazer biraderler sana "Yahu Aceto biz Jose'yi düşünüyoruz esasında, bir kamuoyu yoklaması yapsana. İstediğimiz sonuçları alırsak söz, senin bir ay boyunca ocakbaşı masraflarını karşılayacağız" tadında bir mail attılarsa o haydaride benim de payım var, sakın ola unutma :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Jose hakkındaki sözü söyleyen futbolcu-her kimse-yu gözlerinden öpüyorum.Gerçi anasına sövmeyeymiş,direk şu christian troy çakmasına yönelik söyleseymiş daha iyimiş.

ULTRAS_07 dedi ki...

Klüplerin menajerler yerine Scout'larına daha fazla önem vermesi gerekiyor ki gün gelsin Jorge Mendes gibi insanlara gerek kalmasın.

venezia dedi ki...

küçük bi ihtimal ama shevchenko olabilir mi o lafı söyleyen ? ee az çekmedi sheva o portekizli o... çocuğundan :))

sambalici dedi ki...

kaç defa izledim possebon'da hiç öyle bir ışık göremedim ben, ama mendes diyorsa doğrudur diyelim bakalım görelim.

Mitican dedi ki...

Bu Avea'nın yeni çıkan her yöne sınırsız tarifesi tam Mendes'e göreymiş desenize^^

Azgard dedi ki...

Almeguer hahha ali lukunku gibi bişey

H. İbrahim Andiç dedi ki...

Alipio is dubbed as a next Ronaldo.

ferguson adanalı'yı da gömmezse iyidir.

T. Egemen Gul dedi ki...

Jose'nin aklındaki tek sey Manchester'in basina gecip onumuzdeki 25-30 yılı planlamak. Ama şuraya yazıyorum 2,5 en fazla 3 yıl durabilir.

dogan pamuk dedi ki...

bence jose ye o sözü maniche söylemiştir. çok iyi tanır jose yi çünkü.
jose kırmızılara gitsi nolcak. adamın bir tarafında kurt var fazla duramaz o olduğu yerde. bence bir ispanya turu yapıp adaya dönecek. dönerse de kırmızı şeytenlar olur. fakat man. unutid ın gelenekleri jose yi kalfırır mı bilinmez. dendiği gibi adamda biraz o.... çocukluğu var.

erssre dedi ki...

Jose adaya dönsün ama Man Utd'a değil. Zaten yeterince antipatikler bir de Mourinho gelirse antipatikliğin sınırlarını zorlarlar.

josemarcelosalas dedi ki...

Drogba niye söylesin abi zaten manevi oğlu :)

Sheva veya Robben olabilir ki Robben isminde çok daha baskın düşüncelerim...