18 Nisan 2009

1991 Doğumlu İtalyan Yetenekler

Geçenlerde bir kanalda rastladım. Biri diyor ki "İtalyanların altyapısı çalışmıyor. Artık futbolcu yetiştiremiyorlar." Karşısındaki de itiraz etmeyince "Yazık bu İtalyanlara" havası oluştu. Kanal değiştirdim. Söyledim, oldu ile olmuyor elbette. Nasıl bir cesaret ise! Şurda iki gol attı diye bak işte Macheda ya da Inter'de Santon var demek de istemiyorum. Bizdeki 87 kuşağının tartışılan bereketi kadar, İtalyanlar da şimdi 91 kuşağını masaya yatırmış durumdalar. Tarladan futbolcu fışkırıyor mübarek. Birkaç isimden bahsedeceğim. Hepsi 1991 doğumlu. Santon, Macheda, Chelsea'nin Atalanta'dan aldığı Sala artık tanınan isimler. Albertazzi, Milan'dan, stoper ve sol bek. D'Alessandro, Roma'lı. Bu sezon bir kez forma giydi. Kanatlarda oynuyor. Boniperti, Juventus altyapısından, golcü. Destro. Inter altyapısında öve öve bitiremedikleri 10 numara. Rigione, Inter'de genç takımın stoperi. Borini, Chelsea onu Bologna'dan aldı. Forvet. Bari'li Galano, forvet arkası. Caldirola. Inter'de defans, bu yaz A takıma çıkıyot. Sepe. Napoli'de kaleci. Colombi, Atalanta'da kaleci. Soriano, Sampdoria'da orta saha. Ragatzu. Cagliari'de forvet. Crescenzi. Roma'lı, iki kanat da oynuyor. Zigoni, Serie B'de Treviso'da forvet.

14 yorum:

madafaka dedi ki...

mario balotelli var bir de yine inter'de. ganalı italyan. forvet, açıkta da oynuyor.

BT dedi ki...

balotelli 1990 doğumlu. Adı geçenler 1991

AbSurDMaN dedi ki...

Euro 2016 & 2018 Dünya Kupası İtalya'nın ! :P

Erk dedi ki...

Serie A'nın genç oyuncular için zor bir lig olması, gençlerin Serie A'da tutunamaması bildiğimiz birşey. Adlarını duyurmaları için engelli yollardan geçmeliler.

Son yıllarda ortasıra İtalyan kulüplerin genç futbolcuları ellerinde tutamaması, zengin İngilizler'in her ülkeden olduğu gibi İtalya'dan da futbolcu devrişirmesi gibi nedenlerle bu yol daha da kapanıyor.
İlerleyen yıllarda bu isimlerin de Milli takımlarda anılması uzak ihtimal. Çünkü İtalyada "yurtdışında top oynayan milli takımı gözden çıkartır" diye bir gelenek var. Sadece Toni bu kavramın dışında kalır.
İtalya'nın geleceği, vergi ve alt yapı transfer kuralları düzenlenmediği takdirde parlak olmayabilir.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

roma'lı D'Alessandro diyorum başkada bişey demiyorum. Check this guy

madafaka dedi ki...

tabi kusura kalma, genç italyan deyince aklıma direkt balotelli geldi. ama şimdi baktım da; 90'lı ve 89'lu yetenekler açısından da italyanlar çok zengin. bunlardan sonra "italyanlar futbolcu yetiştiremiyorlar" demek, dünyanın baklava tepsisi olduğunu iddia etmek gibi.

Erdal Güngör dedi ki...

Bahsedilen Bizdeki 87-89 kuşağı Almanyada,bu hafta içinde tanıdık birisiyle bu konuyu tartıştık http://ultras-istanbul.over-blog.de/

twilost dedi ki...

laziolu tuia var diyecektim ki o da 90lıymış.. italyanlarda her sene süper yetenekler çıkıyor ama zor bir lig oluşundan sinenleri de bol oluyor.. sonuçta italyada büyük takımlarda bir sürü yabancı da olsa italyanlar her zaman kendinden söz ettirmiştir.. o lafı kim söylediyse bilmeden söylemiştir=)

Fart Maul dedi ki...

Bence İtalya futbolu şartlar ne olursa olsun , her daim her turnuvanın potansiyel favorisi olan bir ulusal takımı ortaya çıkarabilecek kadar oyuncuyu bulabilecek ve bir ekol olarak adlandırılabilecek bir futbol kültürüdür.
Yani şu gençlerden ve akılcı seçimlerle araya serpiştirilecek tecrübeli futbolcularla kral gibi bir onbir her zaman kurulur demek istiyorum.(Ulusal takımlarının kaderini genelde o dönemin teknik direktörü çizer)
Feleğin çemberinden çok az genç topçu geçer ama onlar da çoğu zaman iyi topçudur kardeşim.(P.S.Bu yorum İtalyan futbolunun çok da hayranı olmayan birinin yorumudur)

Koyu Çay dedi ki...

yaşıtlarımın italyada yaptıklarına bak bide bize.hala parmak hesabı yapıyoruz sınıfı geçmek için :D

murat durgun dedi ki...

fausto rossi var

antistar dedi ki...

vallaha Rigione'ye dikkat diyorum ben de. gerçekten de sağlam bir defans.

Her Yol Roma dedi ki...

İngilizlerin İtalyan gençlerine karşı ilgileri son yıllarda çok ön planda.

Bi aralar Sam Dalla Bona (CHE)
Sonra Giuseppe Rossi (MANU)
Şimdilerde Vito Mannone (ARS)
Petrucci, Macheda (MANU)

Bunda hem Premier Lig'in yaş koşulu etkili, hem de ters yönden bakarsak Serie A'da gençlere diğer ligler kadar yer verilmemesi etkili.

Gattuso ve Materazzi de aslen "Ada"da çıkış yakalamış topçular;

http://heryolroma.blogspot.com/2009/02/lejyoner-dedikleri.html

dogan pamuk dedi ki...

italyan altyapısı çalışmıyor demek ne oluyor. valla ilginç, laf olsun torba dolsun misali.
bence çok yetenekli genç oyunculara sahipler. ama büyüklerde yetişen oyuncular kolay kolay a takımda yer bulamıyor. en kötü tarafı burası. sonra orta sıra bir takıma gidip yer arıyorlar.
premier lig italyan yetenekler için çok büyük fırsattır.
italyan milli takım sistemi de az çok belli. bir jenerasyon yakalıyorlar ve belli başlı taşların etrafını parlayan oyuncularla süslüyorlar. bu gençler biraz daha büyüsün hepsinden iyi süs olur milli takıma.