9 Mart 2009

Viva El 10

Olur da bir futbol sohbetinde"Günümüz futbolunda 10 numara kalmadı." diyen çıkarsa kullanılmak üzere hizmete sunulmuş 9 Mart 2009 tarihli Ole kapağı..

17 yorum:

devletli dedi ki...

eöö tabi oyunu çift taraflı oynayan... lampard gibi, gerrard gibi... forvet arkası... ön libero... modern futbol... bloklar arası...kırılma noktası... elini taşın altına koymak... sözün bittiği yer... futbol varsa klişe de vardır (bak bu da benden)

Lâ Mekân dedi ki...

@devletli...
ömer üründül gibi açıklamışsın
ironi mi yaptın acep:)
-------------------
niye olmasın ki 10 numara...
takımın 10 numarayı taşıyabilecek ciğere sahipse harika olur.
günümüzde bize modern "çağdaş" futbol diye yutturmaya çalıştıkları lokma zevksiz , makine düzeninde yarı biyonik mutantların oynadığı bir kasap futbol mantığı.
yutmamak lazım bu dolmaları. tribünler hala "akılcı" futbol yerine göze hoş gelen estetik ve zeka kokan futbol görmek istiyor.
-------------
tabi resimdeki gerçekten dergi kapağı mıdır yoksa imanın muhataplarına mecazi kapak mıdır o ayrıca düşünülmeli.

ich dedi ki...

Montenegro Galatasaray da!

Schumy dedi ki...

Buonanotte mi o alttaki :-)

Galatasaray'a gelse ya hazır Haim Fresco bu işlerde elini eteğini çekmişken :-)

varol döken dedi ki...

emre atasoy umut ocakbaşında!

bu transfer daha iyi:)

Fatih dedi ki...

alttaki sanirim gallardo.

ACY dedi ki...

montenegroyla gallardo belki bu ikisi bile 10 numaraya kanalize futbolun artık yavaş yavaş avrupadan silindiğini ve güney amerika gibi daha düşük tempolu tekniğe dayalı futbolun oynandığı yerlerde kaldığının göstergesi.. sahi ya kimdir barcanın realin manchesterin 10 numaraları? xavi? guti? scholes??? =) artık 10 numaradan çok eski sistemle pozisyon olarak 7 yada 11 popüler galiba..

T. Egemen Gul dedi ki...

uzun süredir güney amerika ligini seyreden biri olarak diyorum ki 10 numarali futbol futboldur. çağdaş futbol neymiş... peehhh..

Zafer dedi ki...

Gallardo demişken, Türk "magazinel" spor medyası gallardo'yu bu sezon transfer ettirmediler Galatasaray'a. Oysa son 4 sezon her yaz "Gallardo'da sona doğru", "Gallardo Aslan gibi", "Gallardo haftabaşı İstanbulda" gibi haberler yapıyorlardı. Büyük ihtimalle Lincoln'ün varlığı yüzündendir ama bu sezon sonunda Lincoln gidecek falan olursa bu manşetleri görürüz bence.

kutay dedi ki...

lincolne karşı sasa iliç kültürü diyorum.
10 numara var 10 numara var

ti esti to dedi ki...

abi o değilde ronaldinho için özhan başkanım araya giriyomuş. illaki alacaklarmış. forvette de ali lukunku olacakmış seneye.

jose dedi ki...

Şu Gallardoyu sarı-kırmızı formayla göremedik ya uktedir.

mre dedi ki...

şu 10 numaraları bitirme merakını ve koşturma sevdasını da anlamıyorum. o zaman kazma ön liberolar veya stoperler de 2 ara pası versin, 3 kişiyi ipe dizip bir plase yapsın. ezber heryerde...

devletli dedi ki...

@azadbeg haklısın. "on numara" çok fena bi geyikti, bundan üç sene evvelinde "xx takıma onnomero lazım" diyene yorumcu diye para veriyolardı. allahtan sonra "önlibero" icad edildi de yorumcularımız taktik verirken çeşit yapmaya başladı "çiftönlibero tekforvet, 3-2-3-4-8" falan diye. on numara ofansif merkezi orta saha oyuncusunu temsil ediyorsa, bu adam yetenekliyse taktik diziliş ona göre yaparsın olur biter. o adam pres mi yapmıyor? e yapmayacak tabi onun işi o değil ki? koy arkasına 3 tane gattuso olsun bitsin. yoksa modern futbolda "önnömero"ya yer yokmuş... hadi ordan! koskoca barça messi'nin ayağına bakmıyor mu? ki standartlara göre o da "onnömre". ha "on numara" "çok güzel bi abimizsin, on numara insansın valla" anlamındaysa benim için raul on numara topçudur.

dogan pamuk dedi ki...

10 numaralar artık güney amerikada rahatlar. avrupadaki yeni oyun tarzı sildi bu tür oyuncuları. gelirlerse türkiye ya da yunan ligine gelirler. senede birkaç maç avrupaya çıkarlar.

Seyduna dedi ki...

montenegro ve gallardo... daniel montenegro river plate'den adeta kovulmuştu. yerine eski toprak Ortega'yı getirip kapının önüne koymuşlardı adamı. avrupa'ya gitti geldi, dolandi olmadı döndü ülkesine. İndependiente'nin 10 numaralı formasını giyip topu tepmeye devam etmişti. Bu hafta öyle bir gol attı ki Abbondanzieri nasıl yediğini anlayamadı. River tarafında ise işler daha ilginçti..9 kişi kaldıkları maçı kazanmayı başardılar ve 10 numaraları iki 10 numara gol attı..çift yönlü orta saha, istikrar falan anlatmayın bana şu bolleri bulup izleyin...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Hala daha "Ben 20 metrede oynarim, pres yapmam, kosmam, iki pas veririm milyonumu alirim" diyen adamlar (ki 10 numara lafi bunlari tanimliyor zannimca) ya Guney Amerika'da takiliyorlar, ya da oradan bize gelip milyon yerine 2 milyon aliyorlar.

Koskoca Barcelona Messi'nin ayagina bakmiyor sadece. Ama Xavi ve Iniesta sakatsa, cezaliysa, yorgunsa; tek itici guc Messi kaliyor, o da Barcelona yedek kadrosunun muadillerine gore yetersiz olmasindan.

10 Numara'larin nesli tukenmedi yani, ama 10 Numara ile is yapacaksan arkaya direncli adam koyacaksin. Futbol evrimlesiyor, sert, kosuya, kondisyona dayali bir oyun oluyor. Gobekli Mujdat ile, Ismail ile oynanmiyor artik bu oyun.

2006 Dunya Kupasi, "Viva el 10"lu Guney Amerika futbolunun nerede kaldigini bize gosterdi zaten. Darisi 2010'un basina.