12 Mart 2009

Unai Emery ve Valencia

Koeman'ın dibe vurdurduğu Valencia geçen sezonun sonunda direkten dönmüştü. La Liga'da geçen yılın en parlak ismi Unai Emery ile girdiler sezona. Klasik hedef elbette ki Şampiyonlar Ligi idi. 7 haftada 6 galibiyer bir beraberlikle harika başladılar. Kimsenin beklemediği bir performanstı. Sevilla, Villarreal, Atletico Madrid'in sallandığı ligde Şampiyonlar Ligi maç trafiğine de girmediklerinden zirvenin eteklerinden düşmediler. Ligin ilk yarısında 4-0 ile ezildikleri Barcelona deplasmanı ve 1-0 kaybettikleri Real Madrid deplasmanı dışında iki sürpriz mağlubiyeti evlerinde Santander ve Gijon'dan aldılar. Ne olduysa 2009'da oldu. Emery'nin takımı motoru yaktı. 5 maçtır kazanamıyorlar. Kupada, Avrupada yoklar. Son 8 maçta 4 mağlubiyet ve sadece bir galibiyet o da Emery'nin eski takımı Almeria'ya. 4. sıradaki Villarreal'in 6 puan gerisinde kaldılar. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi hayal oldu gibi. Kulübün borcu 350 milyon euro. David Villa'nın kalması imkansıza yakın. Unai Emery ancak böyle yakalanıyor objektiflere (!)

5 yorum:

ynwa dedi ki...

david villa için city ile görüşmeler başlamış bile. david silva'nın da kalması çok zor görünüyor ek olarak.

Schumy dedi ki...

Rasim Öztekin'in Pardon filmindeki "plastik mi oluyor o" repliği geldi aklıma :D

devletli dedi ki...

villa real'e gelse hayat bayram olsa...

bjkmad dedi ki...

benim bildiğim villa real'e asla gitmez:)
yamulmuyorsam,pep'in villa'nın menejeriyle anlaştığına dair bir haber okumuştum ve bir basın toplantısında bu soruya cevap vermedi pep.sulandırmak istemiyor olabilir.

felix mourinho dedi ki...

valla aklın yolu bir gibi. 4 gün öncesinde de Unai Emery hakkında hemen hemen aynı şeyleri yazmıştım. Sonunda Emery'i yollarlar Valencia'dan.


http://golsuzesitlik.blogspot.com/2009/03/valencia-unai-emery.html