14 Mart 2009

Man.United:1 Liverpool:4

Deja vu idi. Torres ilk golü, Dossena son golü atacak. Tabelada Liverpool'un hanesinde 4 yazacak. Ve bu 5 gün içinde olacak. Ve rakipler Real Madrid ile deplasmanda Manchester United olacak. Bu oyun akıllara ziyan. Neyi nasıl tahmin edeceksin ki! Şampiyonlar Ligi maçlarının ardından Cumartesi günü 12:30'da maça çıkmak... Kimse oralarda sezon başından belli olmuş fikstüre itiraz etmiyor. Liverpool'un oyun tutturduğu dakikalarda pek de penaltı olmayan bir penaltı ve maçın başından beri ortalıkta görülmeyen Ronaldo'nun golü. Ardından Rüyalar Tiyatrosu'nda Vidic'in tek kişilik gösterisi: "Kabusun taa kendisiyim". İlk golde topu Torres'e kaptırdı, 3. golde Gerrard'ı indirdi, kırmızı kartı yedi, üstüne bir de o faulden Aurelio frikikten maçı bitirdi. Man. United'ın orta sahası inanılmaz kötüydü. Ligi bitirdik havasında çıkmışlar galiba maça. İlk maçı da Liverpool çevirip 2-1 kazanmıştı. Old Trafford'da bu sezon sadece 5 gol yiyen Manchester United'a 1-0 geriden gelip 4 gol atmak, üstelik bunu Real Madrid maçındaki performansın ardından başarmak... Rafael Benitez şov yaptı bu hafta. Dossena da(!) Manchester United'ın 11 puandan verdiği şampiyonluk da vardır bu ligin tarihinde. Kalan haftalarda ne olur bilemem ama Manchester'dan Liverpool'a dönen trenlerde mutlu insanlar var şimdi... Unutmadan; Vidic-Yasin Çakmak takasını da düşünmeli Alex Ferguson(!)

28 yorum:

aea dedi ki...

bu liverpool garip takım vesselam :D

jose dedi ki...

Vidic kötü günündeydi cidden bugun.Normalde VDS-Rio ile nefis maçlar cıkartıyordu.Sanırım Real Madrid spekülasyonları konsantresini bozmuş.


Dip Not:Rafa ile bence hemen uzun süreli kontrat imzalanmalı bu iki sansasyonel performanstan sonra.

Ser dedi ki...

5. golü de inanilmaz sekilde kacirdi Gerrard son dakikalarda.. macin oynandigi topun üstüne Gerrard, Torres, Dossena, Aurelio ve Vidic "Rooney'e sevgilerle" diye imza atip hediye etsin kendisine..

Baran Doğan dedi ki...

Waggenhaus oynasaydı daha iyi oynardı.

PENALTY dedi ki...

Rooney'e kapak olsun bu. Senin dayı oğlu Gerrard'ı seviyorum be abicim..

Andrei dedi ki...

vidic kazanacağımız 3 kuruş paraya gözünü dikmiş, ayıptır.

Daçe dedi ki...

livpool tarih yazarken, united bizleri üzmeye devam ediyor..

EsEs dedi ki...

LİVERPOOLumzuun bu galibiyeti o rooney denen şamaroglanına kapak olsun :=) :=)yürü be liverpool şampiyonluk yakışır sana

quip dedi ki...

Rooney nerdesin ??

lyotard dedi ki...

inanılmaz liverpool, inanılmaz torres! türkiye'ye karşı torres'i durduraabilecek tek şey sakatlık olur sanırım. umarım sakatlanmaz ve çıplak gözle torres'i seyretme şansını buluruz!

Izzet Kilic dedi ki...

Real Madrid ve Inter karşısındaki futbolları izlediğimde, Liverpool'un bu hafta daha şanslı olduğunu düşünmüştüm aslında. Nitekim Inter maçında Manchester orta sahasının daha durağan ve daha bekler vaziyette olması, Real maçındaki Gerard - Alonso - Mascherano - Kuyt dörtlüsünün müthiş performansını kıyasladığımda ManU'nun pek şansının olmayacağı görülebilirdi.

Ancak ben Ferguson'un Liverpool karşısına Carrick - Scholes - Giggs gibi daha durağan oynayan ve üst üste iki maçı kaldırıp kaldıramayacağı meçhul ( hemde böyle bir maçı ) adamlarla değil Fletcher - Anderson - Park gibi daha çok koşan oyuncular ile başlayacağını düşünmüştüm. Anderson ve Park sahada idi ama yine de kar etmemiş anlaşılan.

Şampiyonlar Ligindeki performansları ile Ligdeki performanslarını tezatlığı ve Liverpool'da Alonso'nun olmayışı biraz beni korkuttu ancak Leiva'da üstüne düşeni yapmış göründüğü kadarıyla.

Adsız dedi ki...

9 ocak 2009 da R. Benitez bir basin aciklamasinda Ferguson'a ve fiksturu onun hazirladigina veryansin ediyordu. Fiksture aslinda itiraz ediliyor bi yanlislik olmasin. http://www.youtube.com/watch?v=xAyVzTW8StA

turhanatakan dedi ki...

liverpool real'i ezerken manchester da inter'i eleyince pek çok kişi manchester'ın da müthiş oyunundan dem vurmuştu. bana kalırsa manchester, inter önünde ezici bir oyun sergilemedi, hatta ryan giggs dışında ahım şahım bir futbol da sergilemediler denebilir. inter'in kötü oyunla dahi direkten dönen iki topu vardı.

bugünkü maçı izlemedim ama manchester'ın 4 yemesine epey sevindim. ama bu skor belki de şampiyonluk yolunda işlerini kolaylaştıracaktır. vidic-rio hanidir mükemmele yakın oynuyorlardı. yazıdan anladığım kadarıyla vidic deşarj! olmuş bir nebze. hataların tek maça odaklanması savunma için uzun vadede iyi olabilir.

aston villa şampiyonlar ligine kalsın da gerisi pek umrumda değil açıkçası.

Çetin Cem dedi ki...

rüya gibi bir gündü! ilk penaltıya deli olmakla, stresten dudaklarımda deri bırakmamakla meşgulken torres'in süper golü. özellikle de ingiltere'de "yılın futbolcusu" adayları arasında bulunacağı konuşulan vidic'in hatasıyla gelmesi güzel yapıyor bu golü tabii ki. ikinci golün güzelliği ise gerrard'ın mesajı gediğine koyduran arma öpücüğü.

ikinci yarı gerçekten hiç şüphem yoktu. evet, tevez çok kötü olmasa gol gelebilirdi de, ama liverpool aykut hoca'nın deyimiyle "oyunu tutmayı" ve gol yememeyi çok iyi bilen bir takım.

ve 75'te ferguson'ın fatih terimleştiği an geldi, o an "tamam, bu iş olacak" dedim. üç orta alan oyuncusu çıkartıp, bir orta saha iki forvet almak. o anda united 4-1-5'e döndü, ve o 1 scholes'tu. önünde ronaldo-tevez-berbatov-rooney-giggs !
böyle bir risk almayı maalesef terim 6-0'lık fener maçında yapmıştı. hadi o neyse de, ferguson gibi bu oyunu çoktan bitirmiş kenara koymuş bir hocanın yapmasını anlayamadım. kanatlarından kuyt-riera desteği alan masch-lucas-gerrard üçlüsünün bu orta sahayı (!) dağıtacağı belliydi, öyle de oldu. iki dakika içinde gerrard'ın pozisyon bulması, vidic'in kırmızısı bu yüzden tesadüf değildi.

puan farkı 4, united'ın hala bir maç eksiği var. ah çocuklar, boro ve stoke'a verdiğimiz toplam 7 puanı hatırlamamak mümkün mü!

michael vronsky dedi ki...

Salının Liverpool'u Çarşambanın MUFC'ını yedi bitirdi. Bu maçı Liverpool'un kazanacağını tahmin etsem bile bu şekilde biteceğini ummuyordum. Yarın akşam için böyle beklentim yok değil hani...

Quaresma7 dedi ki...

Yazı için şunu söyleyebilirim ki talihsiz bir son olmuş... Vidic ne kadar iyi olduğunu ispatlamak için daha ne yapması gerekiyor ki? Ya da dünyanın en iyi stoperi dedikleriniz her maç 0 hata 80 top çalmayla mı oynuyorlar... Üzücü, Hayal kırıklığına uğradım Bülent Abi...

totikarker dedi ki...

liverpool sonuna kadar haketti.. manchester 2 koştuysa liver 4 koştu..
herşeyden önce yürek gerek o yüreği ben liverda gördüm..

yok artık leBron james dedi ki...

iyi takımlarda takım cok iyiyse bir oyuncunun vasat olusu cok gözükmüyo inter macındada hatalar yapan vidic ibra nın beceriksizliği sayesinde kurtuldu bence vidic tam bir kütük

mre dedi ki...

fikstüre itiraz doğal olabilir de değişmemesi bizim için sürpriz onlar için olağan sanırım.

benitez'i benitez yapan bu tip maçlar. yani rakibin kendisinden güçlü veya denk olduğu maçlarda hem dersini iyi çalışıyor hem de 8 kişilik çift kademeli savunma bloğu iş yapıyor. ama kazanması beklenen ve/veya gereken maçlarda rakip kapandığı ve bu işi yaptığında çok fazla çözüm üretemiyor. transfer politikası da genelde çok başarılı değil. lig ile şampiyonlar ligi arasındakitezat da burdan kaynaklanıyor zannımca.

CL'de teorik olarak grup maçlarından çıkıp 7 beraberlikle kupa kazanabilit bir takım. ama PL'de maçların en az yüzde 65-60 ini kazanmak zorunda şampiyonluk için.

Erdi Arslan dedi ki...

Bu maç Chelsea'ye çok yaradı gerçekten :)
Chelsea'yle ilgili haberler için yeni kurduğum blogumu takip edebilirsiniz.

http://chelseaturkiye.blogspot.com

Herkese iyi günler.

Fatih Mehmet dedi ki...

Normal.

Tarihi Liverpool'un 10 Senelik Sir Alex Ferguson gibi bi' bireyi ezip geçmesi, bunu deplasmanda yapması da dahil, çok normal.

Zira Liverpool bi' kültürdür. Man. Utd. ise, Sir Alex Ferguson'dan ibarettir.

Sevgilerimle.

ynwa dedi ki...

benitez yönetimindeki liverpool'un her takımı her sahada yenebilecek gücü fazlasıyla var, bu dört de sanırım yeterli olmuştur şimdilik united için. real madrid de hafta içindeki maçtan sonra çok üzülmesin, millet içerde yiyor o dördü baksana.

bilog dedi ki...

Bütün gün medyadan habersiz biri olarak dumur oldum skoru görünce. Rooney kızdırmayacaktı :)

Adsız dedi ki...

NTVSpor da alt yazıda gördüm. Yok dedim hem de Old Trafford'da. Sanırım bu bir nazarlık olur ManU ya. Şampiyonluğu buradan bırakmasını aklım kesmiyor. Ki bu sezon ne kadar geriden geldiğini de hatırlıyorum.

liverpoolandkop dedi ki...

Rooney'i öpüyorum buradan ..

Tartavuz dedi ki...

Demiştim demek istemiyorum ama :) Geriden gelip kazandık maçı.. manu iyidir hoştur ama LIVERPOOL EFSANEDİR.

MadridFan dedi ki...

Bizde bir sorun yokmuş demekki hiç değilse Barnabeu'da 4 tane yemedik

H. İbrahim Andiç dedi ki...

inter'e ilk gölü atan vidic'le degiselim mi yasin'i ? biraz haksızlık olmuş sanki.