10 Mart 2009

Liverpool:4 Real Madrid:0

Öğlen Spormax'deki programda Mehmet Özkan aktardı Raul'un demecini: Bir gol yememiz bizi etkilemez zaten turu geçmemiz için iki gol atmamız lazım". Madrid derbisini seyreden herkes gibi bu fikre pek katılmadım ve dedim ki: Atletico Madrid ilk golü bulduktan sonra yüklenen Real Madrid beraberliği bulana kadar 7 pozisyon vermişti kalesinde. Aguero ve Forlan, Barça'ya attıklarını ezeli rakiplerine atamamıştı, bu kadar basit. Rafael Benitez gibi bir adam Santiago Bernabeu'dan 0-1 ile çıktıktan sonra bu turu vermezdi lakin böyle mi geçecekti deseniz, hayır derdim. Kabus gibi çöktü Liverpool ilk çeyrekte rakibinin üzerine. Ortalama bir kaleciyle ilk 6 dakikada skor 2-0 olurdu. Casillas farkı, iki topu harika çıkardı ama nereye kadar. Juande Ramos derbide de garip bir onbirle çıkmıştı, Anfield Road'da da abartmıştı. Marcelo yedek, Sneijder ve Robben sahada. Mascherano-Xabi Alonso-Gerrard üçlüsü karşısında Gago-Diarra ile savaşmak ne mümkün. Üstelik bu üçlüye her topta içeri giren Kuyt ve Babel eklenmişken. Tabela 0-0 iken bile sürklase oldu Real Madrid. İlk golde "The Kid" Torres net faul yaptı Pepe'ye. İlk maçta sağlam dayak yemişti sahada, üstüne bol küfür sakatlanıp çıkmıştı. Kafa kağıdı gereği de hesabı kesmesi gerekiyordu. Gole ekstradan sevindi elbette. İkinci gol, penaltı ilkinden de beter bir hakem fiyaskosu. Heinze'nin omuzuna çarpan topa yardımcı ısrarla "penaltı" dedi. 2 haksız gol olmasa da Real Madrid bu gece Anfield Road'dan çıkamazdı. Muhteşem zeminde Benitez'in adamları 50 metreden bile topu adrese teslim atıyorlar. Uzun ve yerden atılan toplardaki bu isabet oranı illa ki antrenmanların semeresi. Real Madrid'in kafa topu alması mümkün olmayan forvet ikilisi tandemin arasında ezilince, Robben de top yüzü görmeyince nakavt oldular. Ayakta kalan tek adam Diarra eh biraz da Ramos oldu. 3. golde Gerrard'ın son vuruş öncesi ayak değiştirmesi inanılmaz. 60. dakika geride kalırken maçı beraber izlediğim arkadaşıma sordum: "Bu Real Madrid onbirinden kimi alıp gözü kapalı Liverpool onbirine koyarsın?" Kalede Reina böyle oynayınca ancak Sergio Ramos isminde birleştik. Liverpool, Man. United maçını düşünüp tempoyu düşürmese, Benitez Beşiktaş maçındaki gibi "ileri ileri" dese ne olurdu bilinmez? Real Madrid'in tarihinde çok çevirdiği tur vardır ama aradaki fark rövanşları evlerinde oynamalarıydı, ki artık boynuz da kulağı geçti. Benitez için sıradan bir başarı olmalı. Real Madrid 5 sezondur daha ileriye gidemiyor. Orta sıra bir İngiliz takımından gelen Diarra takımın en iyisi oluyorsa; Haziran'da Florentino Perez bu kadroyu dağıtacak demektir. Tribünlerden ekrana gelen o orta yaş üstü insanların tezahürat karelerine hayran olmamak elde değil ve tabii 90'dan itibaren yine tüyleri ürperten YNWA'a. Barselona medyasının sıcak yorumuyla bitireyim: Şampiyonlar Ligi Real Madrid'e büyük geldi.
Panathinaikos bu kupada deplasmanda kazanıp tur veren tek takımdı. Amsterdam'da 1-0 kazanıp Ajax'a sahalarında 3-0 kaybetmişlerdi yıllar evvel. Bu gece de 1-1 ile döndükleri Atina'da Villarreal'e 2-1 mağlup olup elendiler. Juventus erken gol bulduğu 1-0'ın rövanşında sahalara dönen Essien'in golüne 10 kişi kaldıktan sonra Del Piero ile cevap verdi. Tur için yetmiyordu. Drogba da 2-2 yapınca Torino'dan rahat çıktılar. Bayern Münih yine abarttı. Deplasmanda 5 attığı S.Lizbon'u 7-1 ile yolladılar evine. S. Lizbon'un teknik direktörü dün "onurumuz için oynayacağız" diyordu... Bir haber de İtalya'dan.10 maçtır kazanamayan Napoli, takımı 3.ligden çıkartıp getiren teknik direktörü Reja'yı yolladı. Yeni teknik direktörleri Donadoni

76 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Yine döktürmüşsün,çok güzel olmuş Gerrard abi eline sağlık...

ilkay dedi ki...

R4MON WHERE ARE YOU ejejejejeje

teritori dedi ki...

Hi Ramon!! jajajajaja

savasanboga dedi ki...

ramon kardeş acını paylaşıyoruz :)

barbaros dedi ki...

hic umudm yokdu zaten ilk kuralar belli oldugunda da ama bu kadar dominant bir liverpool yada daha dogrusu bu kadar rezil bir r.madrid de beklemiyodum acıkcası..yapcak cok biseyi yokdu ama bir gol pozisyonu bile yokdu galiba mac boyunca..cift her maca cift forvet cıkmak ne kadar dogru bilmiyorum.robben-vaart-sneijder niye hic beraber oynamıyo?..cift on libero oynamak sart mı?

AAAA dedi ki...

maç özetle; ramos'un sezon sonunda neden takımın başında kalmamsı gerektiğinin uygulamalı örneğiydi.

Adsız dedi ki...

donde estas, donde estas ramon?
que paso, que paso ramon?


jejejejejeje (:

M. Alper dedi ki...

Hey Ramon, where are you?
What the hell is your team doing?

bonedriven dedi ki...

Ramon buralara bi sure ugramaz artik =P


jejejejejejejejejejejejeje

ACY dedi ki...

ustat bence o yaziyi yazmadan once koydugun 4 yildiz yeter yazilacak fazla bir sey yok bu macla ilgili..hele de benim gibi liverpoolla yatip kalkan biri icin butun hikaye sahada oynandi zaten =)

azmi dedi ki...

şöyle milli takım seviyesinde 6-7 ispanyol ve yanına 3-4 kaprissiz yabancı yıldızlı bir real madrdi görmek istiyoruz. 98-2002 arasına dönüş için..

acını paylaşıyoruz ramon abi..

penaltı değil de vermese nolcaktı sanki. 3 top yapamıyor tarihin en büyük takımı..

armandolionel dedi ki...

real madrid nefes alamadı,orta sahası boğdu resmen liverpool un,burdan liverpool yönetimine sesleniyorum bidahaki sefere anfield girişinde real madridli futbolculara şnolker dağıtılsın

alessandro del piero dedi ki...

benitez'in çocukları franco'nun evlatlarını rezil kepaze etti.. geçmiş yüzyılın takımı yeni yüzyılın balonuna dönüştü.. real bence şimdiden 10 sene sonraki şampiyonlar ligi için hazırlıklara başlasın.. o zamana kadar anca doğrultur belini..

@ramon,
what's up, man? i think you must give up real madrid.. it makes you only to be ashamed.. jejeje

wolkyotlki dedi ki...

resmen süpürdüler madrid'i = ) torres'in gol sevinci ve hırsı görülmeye değerdi.

alperensaylar dedi ki...

perez gelecek dertler bitecek:)
yine abartır perez de diarra'yı gönderir, kaka, ronaldo, fabregas, ibrahimoviç allah ne verdiyse doldurur takımı.

horozmania dedi ki...

normal sonuç (:

azmi dedi ki...

bu bloga bu kadar yorum yapmış. bize bu kadar tatlı anı yaşatmış, bilgilerini paylaşmış, 45 yaşındaki bir adamla, yarı yaşındaki adamların dalga geçmesi hoşuna gidiyor galiba aceto...sen de onunla akran sayılırsın. mesela tersi olsa hamburg maçından sonra bir ispanyolun blogunda ispanyol gençler gelip. bülent jejejejjeje dese ne hissederdin acaba..

ynwa dedi ki...

Mascherano-Xabi Alonso-Gerrard

daha iyisi gelene kadar şimdilik bu.

ve her zaman dediğimiz gibi; YNWA.

çagdas dedi ki...

@azmi
al benden de o kadar.

sanki biz yendik..

ich dedi ki...

Yorumları Aceto onaylamıyor.

alessandro del piero dedi ki...

azmicim meraklanma sen, hamburg maçında allah korusun ters bi sonuç çıkarsa, ispanyol'a gerek kalmadan dalga geçebilecek bi insan olduğunu bu blog ahalisi biliyor zaten.. ha turu bunca eksiğe rağmen geçersek güzel bi kapak olucaktır sana.. futbolun içinde yer alan ve alması gereken bu tür takılmaları dahi algılayamayacak bir zihinle gelip de şu güzel ortamı kirletme bence.. fazla da yorma kendini istersen, bu anlayışınla hiçbir destekçi bulamazsın.. başka bloglarda ne tür kirli yorumlar yapabilen biri olduğunu da biliyorum ayrıca, burdaki saygılı üslübun gülümsetiyo o yüzden..

jejeje azmi...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

@azmi,

yapma,etme yahu."ne oldu ramon?"dan öte ne demişki millet?ben kendi babama diyorum takımı yenildiğinde,"noldu baba?hehehe"falan.taraftar olmanın güzellikleri bunlar.abartı abicilik yapmanın bir esprisi yok kanımca.

bak ben senin hatırına dalga falanda geçmiyorum malum şahısla,geçen o kadar konuştuk :)

lionel dedi ki...

@azmi
Ramon burda gelip kafasına göre at koşturduğunda,diğer takım taraftarlarını kışkırttığında,her fırsatta ağır laflar sarfettiğinde, gelip buraya aynı cümleleri yazmamışsan bu yazdıklarının da bir kıymeti olması beklenemez.

Bülent abi her yorumuna katılmakla beraber torres in ilk golde foul yaptığına katılmıyorum.ikinci gol için diyecek birşey yok.

ACY dedi ki...

@azmi

sen hamburg macinin sonucunu simdiden biliosun galiba hic tereddut etmemisin..ayrica ramon'a koyarsa barca'lilarin konusmalari koyar bzmkiler degil bizde hamburga yenilirsek bi realli benle dalga gecmis uzulmem aksine bizi kendne rakip gordugu kaale aldigi icin dikkatimi ceker.. hem yenilenle duzeyli bir sekilde dalga gecmek futbolu taraftarligin dogasinda var ve kufur olmadigi surece bunun yasi yok okuldaki ogretmenden evdeki annene babana kadar dalgani gecer takilirsin ve bu blogda saygisiz bir kelime bir soylem goremedim ben..yoksa sen de mi realliydin de bu kadar rahatsiz oldun??

BT dedi ki...

@azmi
Bu blogu takip edenlere yorumlarınla bir şey kattığına inanmıyorum. Burası ucuz polemik mecrası değil. Artık yorumların "top yuvarlak" da desen yayınlanmayacak.

alessandro del piero dedi ki...

o değil de beyler bu azmi her seferinde nasıl gelip futbolun önüne geçebiliyor enteresan.. orda torres- gerrard rezil kepaze etmiş real'i, ramon abimiz utancından yazı yazamıyor, azmi efendinin söylediklerine bakın.. assolist mi doğdun koçum sen, ne bu popülarite arayışları??

jejeje azmi..

Schumy dedi ki...

Ramon ??? What's up bro ? Are you alive ? Don't drink too much. Give us a signal :)

bahtiyar dedi ki...

cannavaro, gago, robben'le real madrid bir yere varamaz ayrıca bir tane forvet şart. liverpool'un ilk 2 golu hakemin hediyesi olduğu halde kimse hakeme birşey demiyor. real'in bu kadar aciz duruma düştügünü görmemiştim. barcelona macında bile bu kadar ezilmemişlerdi.

handjar dedi ki...

@barbaros
üzülme koç inş seneye dersin suç takımı böle oynatan ramosta diil suç 2005 ten beri süregelen zihniyette..ayrıca çift önlibero baş edemedi mascherano-xabi alonso-gerrard üçlüsüyle de tek libero napsn..ayrıca torres sonunda real den madrid intikamını aldı kardeşi agüeroya da selam çaktı..

Arkhe dedi ki...

İlk golde faul çalmak bence çok ağır olurdu.

lyotard dedi ki...

ramon; you'll never talk again!

ssim dedi ki...

büyük kalecisin casillas.

erdincinho altunozzi dedi ki...

liverpool hak ettiği bir galibiyet aldı.kutlamak lazım,orta sahalarının ezici üstünlüğü skoru direk etkiledi bence.

@alessandro del piero
dur daha 91 sene var yüzyılın bitmesine,kralın takımı bu;elbet doğrultur belini:)

EsEs dedi ki...

gözlerimiz ramon'u arıyor bülent abi :)

1717 dedi ki...

Ramon how do you say "rape" in spanish?

Ayberk dedi ki...

Bulent Abi tam da Hamburg maclari oncesinde Azmi'yi yollaman hic olmadi abi yaaa, daha cok isimiz vardi onunla. :)

erssre dedi ki...

Tecavüz kaçınılmazken hakem maçın içine ediyor sonra attığından da bişe anlamıyorsun, ne gördü yan hakem Heinze'nin pozisyonunda da bu kadar bayrak kaldırdı merak ediyorum...

Ayrıca CL Real Madrid'siz daha güzel, biz keyfimize bakalım...

Bu Liverpool 2009 Super Cup'ta Galatasaray'ın rakibi olur gibime geliyor :)

YOU WILL NEVER WALK ALONE......

thunderbird dedi ki...

cok yoruma, taktik analizine gerek oldugunu dusunmuyorum. liverpool futbol oynamadi, tanrilar sahaya inip savastilar. boyle bir futbol izlemedim hayatimda.

benitez seneye reale gelir, skibbe usulu JAJAJAJA ramonnnn

fataliyev dedi ki...

O değil de çapsız Donadoni Napoli'de ne yapacak gerçekten çok merak ediyorum...

Çetin Cem dedi ki...

"Bu Real Madrid onbirinden kimi alıp gözü kapalı Liverpool onbirine koyarsın?" çok doğru soru hocam. evet ramos dışında hiç kimse. "robben mi, babel mi?" dense bile düşünürüm epeyi, son kararımı yine ikinciden yana kullanırım.

bir liverpool taraftarı olarak son dört yılda takımın avrupa maçlarının büyük çoğunluğunu izledim. ve real kadar etkisizini az gördüm. hatta inanın abartmıyorum, 8-0'lık maçtaki beşiktaş dünkü real'den daha kötü değildi.

o yüzden, bu real'e dört atmak kupanın geri kalanı için bir ölçü veya gösterge değil. her zaman olduğu gibi iki maçlı sistemde geçemeyeceğimiz takım yok, ama kupaya gideceksek barcelona veya manchester united (veya umudum inter milan :)) barcelona'dan en az birisini altımıza almamız gerektiği de ortada.

bjkmad dedi ki...

lİverpool ilk çeyrekteki oyunu devam ettirse,ve sevgili aceto'nun da dediği gibi Beşiktaş maçındaki gibi saldırın yapsa benitez maç 8'de felan kalmazdı.
real,haftasonunda liverpool'un united ile oynayacağı maça dua etsin.
torres'in real'e karşı sadece ilk maçtan değil,atletico madrid'den kalma bir hesabı da vardı sanki.çok uzun süredir torres'i bu kadar hırslı görmemiştim.türkiye maçına kadar o hısrsından eser kalmamasını temenni edelim.
Juende Ramos'un yüz ifadesi herşeyi anlatıyordu aslında.lan olum yeter lan biraz soluk alalım modunda,benitez de buraların kralı benim olum modundaydı.sıkıysa united maçında da öyle otur da göreyim seni benitez:)
Mascherano-Xabi Alonso-Gerrard karşısında gago,diarra gibi adamlarla ne kadar durulur,işte bu kadar.Guti niye yoktu ilk 11'de onu da çözemedim ayrıca.
ilk golde çok faul var gibi gelmedi bana,ama penaltı deildi kesinlikle.Heinze'ın Torres'e attığı tekmeden sonra atılması lazımdı,ama penaltı hakemin de içine pek sinmemişti heralde ki atamadı.
bu arada Higuain'in ilk topa değdiği dk 25,raul'un da değer gibi yaptığı dakika 15:)

PENALTY dedi ki...

İlk golde faul oldğunu düşünmüyorum, 2. golün de penaltıyla ilgisi yok, omzuyla çelmiş Heintze. İlk 5 dakikayı seyredince; bu maç sabaha kadar oynansa Real tur atlayamaz dedim. Bu kadar mı zevk vererek oynar bir takım(Liverpool). Maç sonu istatistiklerini merak ediyorum acaba pas yüzdeleri kaçtır diye. Defanstaki en son adamdan en uçtakine kadar her topu olumlu kullandılar aşağı yukarı. Her topta pas yaparak çıktılar. Tabi böyle olunca Real'in bu stadtan turla çıkma şansı kalmadı. Ayrıca bu maç dünyanın en iyi kalecisinin Casillas olduğunu perçinledi gözümde. Zaten kalede Hakan Arıkan olsa Benitez'in ileri ileri demesine gerek kalmadan benzer bir skor yakalayabilirdi Liverpool.

jose dedi ki...

Benitez kaybedilen lig şampiyonluğundan sonra Şampiyonlar Ligini almayı kafaya koymuş.

Gerrard ve arkadaşlarına karşı kifayetsiz futbol sergileyen Madridin dayanması zordu zaten dayanamadılarda.

Liverpool kupadaki en büyük favorim.

varol döken dedi ki...

ramon amca gelip, yemeyin lan dutları, benim onlar benim diye karıştırmayana kadar yoktu bir derdimiz real madrid ile... ac milan'a kadar da sevgilimizde her sokakta top oynamış velet gibi... o yüzden dün ben üzüldüm... ister sev ister sevme real madrid ya bu boru mu? liverpool, bizim sıkıldıkça 5 atmaya gittiğimiz aşağı mahallenin sümüklü topçuları ile oynar gibi oynadı madrid ile...

ilk golde torres elini dayamadan pepe kaymaya başlamıştı zaten, penaltı elbette değil ama heinze omzuyla çıkarırken sağ elini çok hızlıca ileri salladı, bu göz yanılsaması yaptı hakemde... ama öyle ama böyle misvak ciğner gibi çiğnedi liverpool madrid'i...

ve son olarak raul, seni sevmezdim de neden sevdiğimi bilmezdim, bu gece anladım! raul'un adamlığı beni ilgilendirmez de benim nazarımda efsane değil ancak efsaneleri kıskanan ve önüne geçen bir adamdır!

varol döken dedi ki...

@ramon
rakılar kadehlere dolmaya başlasın mı? ama ben sana o dut ağacına çıkma, çıkarsan düşersin, düşersen gülerler dedim be amca:)

ix dedi ki...

Her şey bir yana, Torres'in maçı Atletico'lular için güzel kılmak istercesine oynaması süperdi...

barisabak dedi ki...

şu ramon da gelir alakasız başlıklara 50li yılların real madrid kadrosunu yazar ama ne zaman kaybeder, o vakit zerre yazı yazmaz şuralara.

Çetin Cem dedi ki...

torres'in dördüncü dakikadaki rüya gibi çalımının ardından (sol topukla bacağının arasından geçirişi, dönüşü ve vuruşu) maçın ortalarında ona benzer bir hareketi raul'un denemesi hoştu :) becerememesi de :)

roland deschain of gilead dedi ki...

real bariz daha iyi takımdı oyunun dengeye oturduğu ikinci yarı boyuna liverpool un iki kere orta sahayı geçtiğini gördük biri 46. biri de 89. dakika da ama hakemin attığı iki golle sürklase olan ve moral olarak çöken bir takımın liverpool seyircisi karşısında bundan daha başarılı olabileceğini sanmıyorum..

the worst two referring mistakes i have encountered in all of champions league history occurred in this match. The starting line-up of RAMOS was a disaster, Higuain can come to Besiktas and take off from where his brother left

berthelemy dedi ki...

tamam hadi liverpool için normal sonuç da şu sportinge ne demeli. bu seviyelere yakışmadığınızı biliyorduk da bu kadar belli etmeseydiniz bari. loser herifler.

her ülkenin böyle bi loser takımı vardır zaten. italyada inter, almanyada schalke 04, ingilterede tottenham, türkiyede beşiktaş.

Uğur dedi ki...

Ben dün akşam national geographic belgeseli kıvamında futbol maçı izlediğimi düşündüm... Xabi alonso mascherano ve dayıoğlu Gerrard gibi piranaların arasına gago gibi japon balığını koyarsan olacağı budur. Torres'in de nasıl bir hesabı vardı real'le, bu nasıl bir hırstır? Maçın başında orta sahada gardı düştü zaten realin... Casillas'a yine ayrı bir parantez açmak isterim. Bu takım 7-8 yemediyse de bunun sebebi Casillas'tır. Alıp Barça'ya gönül rahatlığıyla koyarım ama pepe böyle oynadığı sürece gerek de yok Liverpool için. Ben diarra'yı beğendim. takımın ayakta kalan tek ismiydi... Oyum diarra'ya...

barSELOna dedi ki...

beter ol madrid !!!


orası la liga değil kimse barca'nın ardından size diz çökmüyor , aguero gibi 10 tane kaçırmıyor , alıştınız barca'nın bıraktığı takımla yapmaya ligde rahat rahat oynuyordunuz kimse barca'ya yapılan defansı size yapmıyordu iyi oldu ben çıkmasını isterdim madridin gerçi bize düşmeleri için ...

www.fcbarcelonaturkiye.com

Kalten dedi ki...

Dün Torres'in hırsını görünce aklıma geldi:

Diyelim ki Tuncay seneye Avrupa'da mücadele edecek bir İngiliz takımına transfer olur ve Galatasaray veya Beşiktaş'a karşı Torres'in dünkü maçta oynadığı gibi bir oyun ortaya koyar... Maç sırasında stoperlerle kanlı-bıçaklı olur, golden sonra çılgınlar gibi sevinir, defansına yardım edip kendi yarı sahasında top kapar...

Bu durumda "Adamı vatan haini ilan etmez miyiz?" klişe sorusunu geçtim çünkü cevabı belli --ederiz.. Asıl sorum şu, Fenerbahçe'liler de bu mücadeleye Atletico'lular kadar sevinir mi, yoksa az-biraz da olsa rahatsızlık mı duyarlar?

Bana bir Beşiktaş'lı olarak bu tip bir abartı hırstan rahatsızlık duyarlar gibi geliyor.

varol döken dedi ki...

@kalten
dün ümit özat, hamburg tüm alman takımları gibi orta sahada basmaz, ondan sonrasını da biz değil onlar düşünsün diye bir açıklama yapmış... avrupa'ya karşı hala biz kavramı var yani... tuncay, beşiktaş'a da galatarasay'a da öyle hırs yapmaz, yapsa da ben sevinmem en azından...

neden? gerenk yok:)

devletli dedi ki...

başka kanalda full metal jacket ile dönüşümlü izledim ama burdaki katliam daha feciydi.

hakem çok kötüydü. ama real'e turu kaybettiren ayaklarının yere basamaması oldu bence. pepe'nin ilk golde müdahale ederken düşmesi de bacaklarının titremesindendi.

takım da potansiyelinin altında oynayan yetenekli topçu dolu. gidip deplasmanda manchester'a hat trick yapacak karizmada ronaldo eksikliği var. bu eksiklik de ancak böyle maçlarda kendini belli ediyor.

dün gece de diarra'dan başka hepsi yalan oynadı.

Büyük Kaptan dedi ki...

ilk golün pozisyonunda torres'in o el hareketiyle pepe'nin düşmesini biraz abartılı buldum.. fakat topa en yakın ve en avantajlı olan bir defans oyuncusunun orda topu en kötü ihtimalle kornere atacağını, kendini asla yere bırakmayacağını biliyorum.. yani defans oyuncularında kendimi bırakayım gibi bir içgüdü olmaz..

bu yüzden pozisyonu dikkatle tekrar izledim ve şunu gördüm.. torres koşarken bilerek veya bilmeyerek pepe'nin sol baldırına tekme atıyor.. ve o hızla savrulan pepe'nin sol bacağı dengesini bozuyor ve yere düşüyor..

elbette hakem için zor pozisyon, biraz da anfield road'dan etkilenmiş gibi geldi bana..

mağlubiyetin değil belki ama farkın sorumlusu oldu hakem..

barbaros dedi ki...

real in kadrosu kesinlikle liverpool un bu oturmus takır takır futbol oynayan kadrosuyla boy olcusemez ama ben hala,kendi sahanda 1-0 kaybettigin macın rovansında iki on liberoyu cok goruyorum..diarra mukemmel gercekten ama bence gago kaldıramıyor şl ni.
bu takıma seneye bir degil iki tane defans alınması lazım..robbenin sagda oynamayı bırakıp artık sol acıga gecmesi ve yerine bir tane sagg acık alınması lazım(evet ronaldo)..forvette bi sorun yok bnce.raul-huntelaar-higuain ve eger topa vurmayı unutmamıssa daha nistelrooy var.
perez gelirse bence ceki duzen verir bu kadroya.

ayrıca ramos u cok takdir ediyorum drenthe yi oynatmadıgı icin..

Gento dedi ki...

Şimdi bu maçın üzerine Real'den Liverpool'a alınabilecek tek oyuncu Ramos'tur demek bence çok insafsızca. bir tarafta hatalı transfer politikaları sonucu dengesiz bir kadrosu olan ve antrenör istikrarsızlığından dolayı belli bir oyun düzeni oturtamamış Real Madrid, öteki tarafta Rafael Benitez'i yıllardır makine gibi işlettiği düzeninde odunu koysan sırıtmayacak bir Liverpool. Ben kendi adıma Liverpool'dan Gerrard, Torres ve Mascherano dışında kimseyi almam Real Madrid'e. Liverpool'un liginde bi türlü şampiyon olamamasınn nedeni de kadrosunun hala yetersiz olmasıdır bence

İsmail Şayan dedi ki...

İngilizler'in "Big Four"unun diğer liglerle de makası çok açtığının bir kanıtıydı dün geceki oyun. Yarı finalde geçen yıl üç İngiliz vardı, ondan önceki yıl da.

Mourinho hayranları için de bir not düşeyim:

Şampiyonlar Ligi'nde son dört sezondur üst üste son şampiyon, gruplardan sonraki ilk turda eleniyor.

Baştaki meseleye dönersem: Fransa bu duruma çok içerliyor. Şu anda AB dönem başkanlığı onlarda ve konuyu çomakladılar. İlk çomağı Kasım sonunda Sarkozy soktu. İngilizler pis ayar verdiler. Platini de o sırada İngiltere'deydi, pek sesi çıkmadı. Hafiften İngilizler'i destekler nitelikte bir şeyler söyledi. Ancak son dönemde Platini efendi, Şeyhlerin Kaka'yı transfer hamlesinin kamuoyunda yarattığı rüzgarı da arkasına alarak fırsat bu fırsat deyip hareketlendi. Bir takım tasarılardan bahsediliyor. Sayın Uğur Meleke geçen gün Milliyet'te bir yazı yazmış konu ile ilgili ama yazdıklarını yanlış anlamadıysam, benim ortada dönenlerden anladığım Uğur Bey'in anladıklarından çok farklı. Ya da Uğur Bey'in bahsettiklerini ben tümüyle ıskalamışım ki zannetmiyorum. Kasım'dan beri konuyu takip ediyorum. Düşünülen şey uygulamaya geçirilirse iyi mi kötü mü olacağı çok tartışmalı gibi geliyor bana. Hatta kötü olacağını düşünüyorum.

"Futbolu rahat bırakın kardeşim, o her zaman yolunu bulur" diyorum son olarak.

PENALTY dedi ki...

Aceto bu konuyla ilgili değil ama Vatan gazetesinin bugünkü(12 mart) internet sitesinden bir haber senin 2 post önceki 9 mart tarihli Panucci haberiyle ilgili. Emeğe saygı lütfen!!! http://w9.gazetevatan.com/Italya_bu_fotografi_konusuyor/227449/5/Manset

İsim dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
İsim dedi ki...

Kalten.

Fenerbahçeliler de Tuncay için A.Madridliler'in Tores için hissettiklerinin aynısını hisseder.
Nasıl taktı Tuncay cimboma derler.
Alaha şükür geçtik o devirleri,Avrupa Avrupa duy sesimizi tezarühatı da pek rağbet görmüyor artık.

cisco dedi ki...

real'in kalesinde iyi bir kaleci olsa bjk gibi 8e giderdi bu mac. dua etsinler casillas gibi cok cok iyi bir kaleci vardi.

bir de ramos aciklama yapmis mactan sonra, 3 yemeyiz 4 yeriz, 5 yemeyiz 6 yeriz diye. :)

bartleby dedi ki...

Kalten;

Hissetmeyiz abicim. O dediklerini Nihat, CL grubunda, Sociedad formasıyla yaptı elinden geldiğince. Kendisine sıfır temas edilmemişken artistik uçuşla penaltı çalmaya bile kalktı olimpiyatta. Gördüğün gibi kimse hatırlamıyor-sallamıyor bile.

lancey dedi ki...

acını paylaşıyoruz ramon :)

casillas'ı tebrik etmek istiyorum.

O maç onsuz 9-10 olurdu...

perez'in gelip Los Galacticos oluşturması lazım...

lionel dedi ki...

@penalty
senin gazeticilikle ilgili ciddi sıkıntın var kardeş,bu haber yahu yorum yok ki çalsınlar, bakma italya da da haberi aceto yapmıştır belki :)

delgado dedi ki...

bu diarra'da da teknik sıfır be arkadaş...

İsmail Şayan dedi ki...

Neymiş: Yorum yazarken dahi kontrol etmek gerekirmiş. Haksızlık etmişiz Uğur Meleke'ye. Az önce bir kontrol edeyim dedim notlarımı, kendisinin bahsettiği konunun da gündeme getirilmiş olduğunu gördüm.

Bu arada İngilizler fena dalga geçiyor. "Ronaldo niye bu gülünesi takıma gitmek istesin ki" gibisinden bir haber gördüm, ağır olmuş hakikaten.

Adsız dedi ki...

Yazın bu takım PS3 takımı gibi olur.
Perez gelir Allah ne verdiyse doldurur takımı..

Takımın yıldızı Diarra, teknik direktörü Ramon olursa herşey beklenir.

Casillas'ta bir yere kadar dayandı napsın adam tek başına..

Minero dedi ki...

Çok fena maç oldu. Liverpool adım attırmadı. Casillas olmasa çok fena olurdu Real'in hali. Benim merakım Del Bosqe Casillas yerine Reina'yı oynatır mı Türkiye maçında...

MadridFan dedi ki...

Yeter artık ya nedir bu taraftarın çektiği kaç yıldır 2.turdan ötesini göremiyoruz.Gagoyla,Diarrayla,Cannavaroyla olacak şey değil.Makelelenin dörtte biri bile edemez Diarra.Takımda Casillas,Sergio Ramos,Robben,Higuain dışındakiler çöp resmen.Fiorentino Perez gelsin dertler bitsin artık.Villa,Silva,Albiol,Kaka şart bu takıma.

Ck-Exclusive dedi ki...

Gerrard ve arkadaşlarının Casillas'lı Real e karşı zevk veren futbolu adı altında izlediğimiz süpper bir maç.

Bir sonraki maçın L'pool - B.Münih olmasını temenni ediyorum.

Finalde görüşürüz...

dogan pamuk dedi ki...

takımda ruh yok ya ölü gibi oynadılar resmen. maçın adamı casillas 4 gol yedi. bu real i anlatıyor zaten.
raul üst düzey maçlarda hiçbir varlık gösteremiyor çok ezdiler madrid hücumcularını. bu kafayla giderseler şamp. ligi hersene hüsran.

josemarcelosalas dedi ki...

Real Madrid'den gönderilmesi gereken ilk isim acilen Fernando Gago'dur. Fena halde kafayı takmışlığım var.

BuRaK dedi ki...

öyle bir hava yaratıldı ki sankii real madrid 15 senedir ne şampiyon oluyor ne avrupada başarısız.. son 2 sezonun ispanya şampiyonu ki. son 10 yılda 3 defa acrupa şampiyonu olmadı mı real (98-00-02).. evet bu sene kötüyüx ama gene düzelcez. vay efendim real madrid efsanesi çöküyor bitiyor gibi yorumlar okuyorum sağda solda. hiç bir zaman olmaz o iş.
ortaya fabregas yada alonso ileri david villa.. nistelroy 76 doğumlu koca sezonu boş geçti. artık iflah olmaz.. kaka bence lazım değil.. ronaldo da değil. robben, huntelaar hariç hollandalılarda iş yok. bence robben ronaldo ayarında bir adam ama kafada arıza var. ıslah edilse ronaldoya gerçekten ihtiyaç yok... van der vaartı sırf snejder sezon başında sakatlandı diye aldılar.. de la red iyi oyuncu dönerse oynamalı..

casillas
ramos-pepe-raul albiol-heinze (migel torres)
granero-diarra (de la red)-fabregas(alonso)-robben
villa-huntelaar

transfer : villa, fabregas (alonso) iyi bir sağ açık..
satış: robben huntelaar hariç hollandalılar gago
şutlanması gerekenler: guti, cannavaro

granero dediğim alt yapıdan bir eleman sağda solda kiralık geziyor..

benim istediğim madrid bu.. başkan da perez

Volvox dedi ki...

Dün Liverpool yine döktürdü.Yine 4'ledi :)
Biri bunları durdursun :)