13 Mart 2009

Lincoln ve Trezeguet

Haklı ya da haksız oyundan alınan yıldızlar arıza çıkartır. Son iki örneği Lincoln ve Trezeguet. Hikayeleri benzer. Bu oyuna bakan herkesin farklı görme hakkı var. Lakin; fakat; ama; Lincoln'un Hamburg'da gayet efektif oynadığını ve çıkana kadar gerektiği kadar koştuğu kanısındayım. Golde akını başlatan, 50 metre depar atıp Arda'nın pasında rakibi dağıtan da o; Nonda'ya da al da at diyen de. Rakip takım ve taraftarı üzerinde yarattığı Bundesliga'nın Lincoln'ü baskısını hiç açmayayım. İnsan değişeceği oyuncu Mehmet Güven olunca ister istemez agresifleşiyor tabii. Tanırım Lincoln'ü, kenarda bekleyen Kewell-Ümit Karan-Nonda olsa bu kadar tepki vermezdi. İnanmadığı adam girdiği için zıvanadan çıktı. Maksat orta sahayı güçlendirmek ise, Kewell da stoper kalacaksa, Serkan Kurtuluş girer, Sabri de önünde oynar, Mehmet Güven'den kat kat daha iyi rakibe basardı. Neyse tüm bunlar teknik adam kararları, tabelaya sırtlarını dayadıkları sürece onlar haklılar. Bir değişiklik isyanı da Juventus'tan. Ranieri, Chelsea maçında Trezeguet'yi oyunda alıyor. Onlar da Galatasaray gibi 10 kişi. Trezeguet'nin ayağına ikinci yarıda 6 kez top gelmiş, Ranieri yorulmuştu, takımın gol kralı Amauri'yi aldım diyor. Trezeguet de gitmiş ülkesinde L'Equipe gazetesine Ranieri için sallamış durmuş. Sonuç hafta sonunda Bologna maçında Trezeguet yok. Ranieri de ağlayan bir çocuk gibi diyor onun için. Ligin ilk yarısında da Del Piero oyundan alındı diye montunu Ranieri'ye doğru fırlatmış, Juventus o maçtan sonra yokuş aşağı koşmuştu. Şimdi soruyla bitireyim: Pazar günü Trabzon'da Galatasaray sahaya çift forvet Baros-Ümit Karan çıkarsa bu taktik değişikliği midir yoksa Lincoln'e disiplin gösterisi mi?

19 yorum:

SK dedi ki...

Dun aksam macdaydim ve ciplak gozle seyrettigim icin daha net konusabilirim. Lincoln 1.ci golde katkisi var, 1-1 olduktan sonra Nonda'ya attigi gol pasi ve istekli olmasi ile kesinlikle oyundan cikmayi haketmedi. Kimse bana Nonda top tutmasi gerektigi icin oyunda kaldigini soylemesin. Aldigi her topu kaptirdi, Hamburg defansini 3 kisi yakaladigimiz kontra ataklari icine etti. Kacirdigi golde ise yapabilecegi o kadar cok sey var iken cok teknik!!!! oldugu icin asirtmayi tercih etti ya kendisine bir alkis.!!! Dun aksam maca gelen ve sahada oynayan Nonda disinda tum aslanlara buyuk alkis....

e.k dedi ki...

lincoln geldiğinden beri hiç yapmadığı şeyleri yapıp koşmaya, önde basmaya başlamışken hızı kesilmemeliydi. o da bunları yaptıkça ödüllendirileceğini düşünürken oyundan alınınca -şahsıma göre- haklı bir itiraz gösterdi. zira arda'nın yarattığı ölü toplar onla beraber daha tehlikeli hale gelebilirdi.

Adsız dedi ki...

Bülent abi, Çift forvet çıkmaz büyük ihtimalle ama Mehmet Güven oynarsa Lincoln'ün yerine, bu çok böyük bir disiplin gösterisi olur. Disiplin galası da diyebiliriz:)

Yine de böyle birşey yapacağını sanmam.

L dedi ki...

o 2 seçenekten hangisi olur bilmiyorum ama, "son dönemdeki ümit karan"ı izleyeceksek, gs gol filan atamaz demektir bu.

Adsız dedi ki...

kimse kusurabakmasın çoğu arkadaşım da bana katılmıyor muhabbetlerimizde ama ben lincoln' den bir türlü istenen verimi alamadığımızı düşünüyorum...iki senedir sakat,hasta,kendini yeren yere atar, kırmızı kart bolca, frikik golü hak getire, büyük maç kazandırma sıfır, motivasyonu morali zırt pırt bozulur..bir de oyundan çıkarken afra tafra..bursa, konya, belediye maçlarında iş görür..gerisinde hikaye..ama biz dünyanın en ilginç taraftarına sahibiz adamı baştacı ediyoruz...hagi' nin dediği gibi ne verdi ki bu takıma?

flamboyant forward dedi ki...

ben tepkinin sadece değişiklikle alakalı olduğunu sanmıyorum.skibbe-korkmaz değişikliğinden beri ruh halindeki değişim yüzünden anlaşılıyordu lincoln'ün.ilk fırsatta korkmaz'a karşı olan düşüncelerini kamuoyu önünde sergilemek istedi.her ne kadar çok iyi oynuyor olsa da o dakikada çıkması gereken ilk isim lincoln'dü.bence hafta sonu oynamayacak.bahane hamburg maçına diri çıkmak olacak.

cisco dedi ki...

nondayi cikip, lincoln ileri kayabilirdi bence. ama kaptanin onceki onceki roportajlarindan lincolnu pek sevmedigini anliyoruz. o yuzden cok sinirlendim ben de, ama sasirmadim.

diger taraftan nabiz 1500, adrenalin tavan yapmis adamlardan her zaman cok mantikli hareketler beklememek lazim, en iyi bulent bilir bunu.

trabzon da oynamazsa, o lincolne degil digerlerine disiplin gosterisi olur en fazla. lincoln bi daha oynamaz, o yuzden disiplin falan takmaz. kallinin disiplin gosterisi yuzunden butun sene oynamadigini hepimiz hatirliyoruz.

yLdRm dedi ki...

feldkamp'ın geçen yıl derbi öncesi yaptığı disiplin gösterisi tutmadı.lincoln sene boyu yattı giden kalli oldu.bülent hoca böyle bir yanlış yapmaz inşallah

allworldfree dedi ki...

bence taktik degisikligi olur cunku Fenerbahce Alex Besiktas Delgado Galatasary Lincoln gibi oyunculara yaramaz cocuk muamelesi yapılıp sımartılıyorlar. En iyisi benim havasından cıkar(a)madıkları icin de elindeki gücü kendi egoistlikleri icin kullanıoyrlar. Özellikle yeni gelen bülentin kısa vadede cözüm icin lincolne cok ihtiyacı varken KÜSTÜREMEZ.. yoksa Adnan abileri devreye girer..

xaar dedi ki...

Macin en kritik hamlesini yapiyorsun,10 kişi kalmişsın stoperin oyundan atilmis ve sen oyunun gidişatini,kaderini ve karakterini değiştirecek oyuncuyu alacaksın,çıkan oyuncu Lincoln giren Mehmet Güven...Cok dogru soylemişşsin Bulent abi,yerine giren oyuncu Mehmet Güven olacaksa sayet her oyuncu bu tepkiyi verirdi macin o dakikasi ve atmosferi itibariyle bu değil Lincoln,Ayhan da olsa Baris da olsa Arda da olsa
bu tepki gelirdi bir şekilde!
Bu saatten sonra Bulent hocanin disiplin gosterisi yapacak bir lüksü hiç yok o sebeple bir an önce bu durum giderilmeli yada suan itibariyle geçiştirilmelidir...Hem Avrupa da hem TSL de büyük ihtiyaci vardir bu anahtar oyuncuya...Zaten defans hattı malumunuz birde forvet hattini bitirirsen wahlar ki ne wahlar...Medya çok üzürine gelecek bu sürecte bu olayın,o dakikadan itibaren,macin bitmesini bile beklemeden baslandi zaten oyulmaya işin içi iyice...Lincoln'ü geriye döndürecek olay ASY deki Hamburg macidir,mental olarak onu bu maca ayri bir hazırlamalilar kanısındayım aksi bir durum-ilk 11 ya da kadro dısında kalmasi veyahut verilecek bir para cezasi,değil Lincoln'un sonu,Galatasaray icin sezonun sonu olur her iki kulvarda da...

Bu adamin performansindan cok daha onemli sey;gerek saha içi gerek saha dısı mevcut dengelerin korunmasi icin ona karsı aksi bir tutum sergilenmemesidir...

ssim dedi ki...

@özgür,

lincoln iki senedir sakat mı ? yok yani kendi yazılarınızı haklı çıkarmak için olmayan şeyleri gerçekmiş gibi göstermeyi ne zaman bırakcaksınız merak ediyorum. bu sezon 9 gol, 20'ye yakın asist ve bu adam sakat ha. pes.

ACY dedi ki...

bu çift forvet değişikliğini kalli olsa yapar takımdan keserdi lincolnü ama bülent korkmazın bunu bu yolla halletmeye çalışmayacağına ve tatlıya bağlamaya çalışacağına eminim trabzona karşı oynatmazsa da bunun nedeni mental olarak ikinci hamburg maçına hazırlamak istemesi olabilir malum ankara dan ötesini sevmiyor paşam.. bir de üstat, dünkü yazında 2000 yılındaki takımlarla bugünkülerin baş harfleri benzerliğini belirtmişsin bence galatasaray kadrosu da yine o dönemki gibi altyapıdam gelen gerçek galatasaraylılar ile işini gönülden yapan yabancılardan kurulu fakat tek ve en büyük hatta belki de hiçbir zaman kapanmayacak olan fark "10"un olmaması ve asla "10"un gibisinin gelmeyecek olması...

Adsız dedi ki...

Ya Lincoln bir sarı kart görüp cezalı durumu düşse. Tek şansı hücum gücü kalan Galatasarayın ataklarını şekillendiren adam olmadan ne yapabilirdi? 10 kişiyken, hücuma çıkma gibi gayretimiz yokken ihtiyacımız yoktu Lincoln'e.
Kaptan çok başarılı ve mantıklı bir işle oyundan aldı. Mehmet Topal veya Linderoth vardı da Mehmet Güven'i onları unutup oyuna almadı. Hiç beğenmesem de mecburduk Güven'e ve güvenmekte haklı çıktık sonunda =)

Ck-Exclusive dedi ki...

Şimdi bu iki örnek için biz "yıldız oyuncular" diyorsak bir sezonun 5 maçı için mi yıldız ilan edildiler bunlar? yada Türkiye'ye gelirken sağa bakıp sola top attığımı içinmi.

Yıldızsan oynayacaksın ama Ankara' dan önce değil, sonrada oynayacaksın her maç değil, iki maçta bir razıyım oda yarı sezon eder.. Bumudur yıldızlık anlayışı hiç anlamadım.

Mehmet Güven'e bir sezon daha katlanmak zorundayım, zoruma gidiyor.

Lev Yashin dedi ki...

tabii ki disiplin gösterisi

dogan pamuk dedi ki...

bence çok harika bir hamleydi lincoln-mehmet güven hamlesi. lincoln kızdı o da kendine göre haklıdır. ama ya kimi çıkarsaydı. nonda yı çıkarıp forvetsiz mi oynasaydı hoca ya da aynı şekilde devam edip orta sahayı rakibe mi verseydi.
trabzon maçında kesin oynatacaktır onu ilk 11 de. tabi bu olay kapalı kapılar ardında büyümediyse...

Adsız dedi ki...

Lincoln ve Disiplin Gösterisi..

Bu sahne bana geçen seneyi hatırlatıyor.
Kimin kime disiplin uyguladığını görmüştük.
Kaptanın dün yaptığı en büyük hataydı ritmini bulmuş, koşan, basan Casio'yu kenara almak..

papaz dedi ki...

Bunun Korkmaz'ın Konya maçından sonraki ilk antremanda yorgunum diyen Lincoln'e " Herkes gibi sen de antremana çıkacaksın" demesiyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum.

Yanlış mıyım Aceto?

PENALTY dedi ki...

Bu yukardaki örneklere Hagi'nin şimdi hangi maç olduğunu hatırlamadığım ve Lucesku'yu çıkarken fırçalayıp!! çıktığı maçı da ekleyebiliriz. Kesinlikle çıkması gereken kişi Lincoln değildi ve 10 numaranın değişiklik için yandığını görünce inanın o tepkiyi bekliyordum. Ne yapsaydı yani, "takım on kişi kalmış ne güzel hoca da beni çıkardı kalanlar başının çaresine baksın" deyip koşarak çıkıp teşekkür mü etseydi hocaya. Nonda alınıp Lincoln kesinlikle kalmalıydı.