9 Mart 2009

Hafta Sonu İki Röportaj

Hafta sonu eklerini toplamıştım. Dün gecenin bir yarısı okuyorum. Futbola dair iki röportaj ilgimi çekti. Birincisi Milliyet'te Elif Berköz Ünyay'ın Bülent Uygun ile söyleşisi. İki Fenerbahçe maçı arasında vermiş röportajı. Sorular harika. Cevaplar ilginç. Birini aktarıyorum:

"Bir de kendilerini futbol yorumcusu sanan ama beş kere bile top sektirmemiş, Türk futboluna hiçbir katkısı olmamış insanların bize kin kusmalarına üzüldüm. Futbolun içinden gelmiş kişilerin yorumlarına saygı duyuyorum ama futbol topunu bomba sanıp neredeyse karakola götürecek kişilerin Sivasspor hakkında yazdıkları dokunuyor. Dört büyüklerin yalaka yazarları, Türk sporunun bazı soytarıların eline düşmesi acı veriyor. Onlara Lucescu’nun şu sözünü hatırlatmak istiyorum: “Köpekler istedi diye atlar ölmez.” Nasıl laf geçirdim be! "

Dün Bülent Uygun Dünyayı Kurtaran Adam'da kayalara tekme atan Cüneyt Arkın'dan daha fantastikti. Şaşırdım mı? Hayır, bu röportajı ve bundan önceki söylemleriyle zaten bu profili çiziyordu. Şimdi eyleme döktü. Makyajı aktı ya da maskesi düştü. Fenerbahçe hiç bir zaman röportajında "Nasıl laf geçirdim be" diyen bir adama kulübesini teslim etmez.
***
İkinci röportaj Sabah Pazar ekinde. Burcu Aldinç imzalı. Ercan Taner, Hakan Ünsal ve Sergen Yalçın üçlüsüyle yapılmış. Soru şudur: Yaşıtlarınız hâlâ oynuyor. Galatasaray'da Hasan Şaş, Beşiktaş'ta Yusuf hâlâ oynuyor.
Sergen Yalçın: Bizim bu isimlerle aramızda çok büyük farklar var. Söylediğiniz isimler bizim kaale alacağımız isimler değil. Yusuf 34 yaşında Beşiktaş'ta oynuyor. Ben 17 yaşında Beşiktaş'ta aynı pozisyonda oynadım.
Hakan Ünsal: Ben niye şu anda Galatasaray'da oynamak isteyim ki? İsteyebilmem için takımın çok daha iyi bir takım olması lazım. Bir tanesi, iki tanesi hariç UEFA kupasını almış, Süper Kupa'yı almış, dünya üçüncülüğünde oynamış oyuncular değil. Ben daha ne isteyebilirim ki?

Sergen ve Hakan Ünsal'ı tebrik ediyorum(!) Nerede satılıyor bu boy aynası? Yusuf ve Hasan Şaş'a ve oynayan tüm futbolculara ayıp etmişler dersem laf uzayacak. Demiyorum (!)

34 yorum:

erssre dedi ki...

Küçük Hakan fazla havalara girmesin şurda 40 kişiyiz birbirimizi biliriz...

ermansire.blogsport.com

petit dedi ki...

Bülent Uygun balonu patladı. Aynı dediğin gibi sonunda insanlar onun gerçek yüzüyle tanıştı. Hakan Ünsal da yorumculuk kariyerindeki fiyaskolara röportajda da yenisini eklemiş. Aralarında en masum cümleyi Sergen kurmuş gibi duruyor.

cin gibi dedi ki...

küçük hakan ismini neden verdiklerini şimdi daha iyi anlıyorum ve sadece küçüksün işte küçüüüük demek istiyorum hakana

Turgay Keskin dedi ki...

Ne içiyorlarsa aynısından istiyorum!

İsmail Şayan dedi ki...

Sergen'e "kaale almayacağı isim" olan Hasan Şaş 2002 Dünya Kupası'nda ortalığı birbirine katarken kupayı nerede izlediğini sormak isterim. Hakan'ınki biraz "yediği kaba şeetmek" olmuş gibi geldi bana. Bülent Uygun'a da birisi söylesin, psikolojik yardım almak günah ya da utanılacak bir şey değildir. O kadar belli ki artık bu yükü taşımakta ne derece zorlandığı.

McDennis dedi ki...

Blackburn Rovers'da veya Caykur Rize'de ilk onbirler tamami Sampiyonlar Ligi kaldirmis, sayisiz UEFA kupasi basarisi gostermis, Dunya kupalarini finalde kacirmis oyuncularla doluydu..

KUCUK hakan hakli canim...

Berk dedi ki...

Bülent Uygun'un "Nasıl laf geçirdim be!" sözlerini sonradan eklenmiş bir yorum zannettim.

sembolist dedi ki...

'küçük' hakan röportajda bile Galatasarayı eleştriyor.Bence NTVSPOR kalitesinde ve değerinde yorumcular değil.Kompleks ve kuyruk acılarıyla dolu yorumlardan bıktık desek yeridir.Bu iki eski futbolcu al gülüm-vergülüm yorumlaryla,Türk futbolundan ziyade,içine düştükleri kısır ve kompleksli futbol dünyalarını gözler önüne seriyorlar.Sergenin her söyledğini(içten içe itiraz etse de bazı konulara) onaylayan,Galatasarayın her avrupa ve lig galbiyetinde,söze rakibin 'kötülüğünden' başlayan Hakan Ünsal,Bülent Uygunun yorumcu versiyonu olmaya aday.
Beni esas şaşırtan Ercan Taner gibi muhteşem bir spor programcısının bu eski futbolcularla saatlerce futbol konuşması.Yine de Ercan Taner izlemek müthiş keyifli.

june.one dedi ki...

sergen'i anlayabiliyorum da benim bir kaç yıldır akıl sır erdiremediğim yegane televizyon kişisi hakan ünsaldır."feto" kontenjanı büyük ihtimal.

FIRAT dedi ki...

http://iyiortagololur.blogspot.com/search/label/Hakan%20%C3%9Cnsal

KÜÇÜK ! Hakan için söyleceklerim o zaman bitmişti benim...
Bülent Uygun Terim olmak için yola çıktı ama Yılmaz Vural 2 oldu.

Unknown dedi ki...

Bülent Uygun'u bir kenara bırakalım, egosundan ölecek neredeyse ama, Sergen ve Hakan Ünsal'a noluyor ? Siz oynayamadınız o yaşlara kadar, takımlarınızdan kovuldunuz, Yusuf ve Hasan Şaş ise doğru ya da yanlış hala Türkiye'nin 3 büyük takımındalar.

Kıskanmayın ya bu kadar, çalışsaydınız sizin de olurdu.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ağzıma geleni söyleyesim geliyor bu ikisinede.Ne biçim adamlarsınız bilemedim...

Küçük 2001 senesinden sonra Galatasaray'a yada milli takıma ne kattın güzel kardeşim?Rizedeyken gördük ne mal olduğunu.Sergen,yetenekliydin eyvallahta seni kim kaale alsın,ülke futboluna "potansiyeline ulaşamamış,koşsa milanda oynayacak oyuncu" olmaktan başka ne kattınki?Kim oluyorsunda Hasan Şaş'ı kaale almıyorsun?

Neyse,döktüm içimi bir nebze...

bonaventure dedi ki...

küçüğü bayağı büyükken almıştık aslında. kocaman bi kalastı yontuldu yontuldu bu kadar oldu. o olanla da 10 senedir götürüyor işi.

uygunun bu hareketlerine sevinmedim desem yalan olur. söylerdik bu adamın adam olmadığını inanmazdı kimse. alın işte mal bu.

sergene diyecek bir şey gelmiyo aklıma. onun aklına ne geliyor acaba? sergen attı beşiktaş şampiyon oldudan başka.

Unknown dedi ki...

"kokainci" dediği daum'a kulübeyi teslim eden fenerbahçe, laf geçiren bülent'e de verir o görevi.

ACY dedi ki...

hakan ünsalın her antreman sonrası 3000 tane orta yaparak 7 yılda kazanamadığı orta yapma becerisine hakan balta temelden sahip neyin kıskançlığında hala onu anlamadım sen o kupaları sol bekten her sezon 14 asist 6 gol ortalamarıyla mı kazandın ki die sorarlar adama.. sergen ne derse eyvallah derim o konuşsun hiç susmasın..aynı renklere sahip olmasak da seviyoruz onu ve kulaklarını =)

AykanGulten dedi ki...

B. Uygun'un nasil Sivasspor t. direktoru oldugunu hatirliyo musunuz? Menejerken Lorant'i kovup yerine kendini gecirmisti. Korkarim ki ilk denemesi kariyerinin en yuksek noktasi olacak ve oradan dipe dogru cakilacak. Bi de su topa degmemis adamlar bizi elestiriyo demiyo mu? Hala anlamadilar, bu isin asli gazeteci/yazar olmaktir. Futbolcu olmak ikincildir. (spor yazarligi icin konusuyorum)

En severek okudugum futbolculuktan gelme spor yazari Ridvan'in bile bazen oyle cumleleri oluyo ki, "eh be Ridvan birine su yaziyi duzelttirseydin diyorum". Canimiz kanimiz seytanimizdir o ayri.

kutay dedi ki...

segeni begenirsin beğenemzsin o ayrı ama her zaman bu tavrı vardı onun, o yüzden bunu demesi doğal. ve sonucta ustun yeteneklere sahip bir topcuydu.
ama hakan ünsal. ona dıyecek laf bulamıyorum. benim de önümde hagi oynasaydı ben de uefa kupasını kaldırıdım. hagi'den azar işitince basını öne eğdiği günleri unutmasın. her sezon 3 ay oynayıp 6 ay sakat olan küçük o kupaların kaçında en azından şimdiki hakan balta kadar ter akıtmış acaba?

danny dedi ki...

Hakan Ünsal röportajın sonuna doğru son 20 yıl içinde üç büyüklerin ilk ikide yer almadığı bir sezon yok demiş. Kendi söylediği 20 yıllık periyotta Trabzonsporun 4 kere ikinci olduğunu düşünememesi bile ne seviyede yorum yaptığını göstermeye yeterli.

kambyses dedi ki...

küçük hakan'da stres kırığı denilen sakatlık olmasaydı şimdi kimbilir hangi bank asya takımında oynardı bilinmez.sergen için ise şunu diyebilirim: "oğlum ben sana süper futbolcu olamazsın demedim adam olamazsın dedim.diğer arkadaşlarını küçümseme ". bülent uygun için ise kendi tarzıyla bir yorum getirelim: " takma kafana bülent dört yersin altı yersin ama beş yemezsin.yersen de hakemin üzerine yürürsün".

omia facimus dedi ki...

küçük hakan sen hasan'ın yarısı olamazsın.benim gibi futbolcu var mı diyorsun evet yok.hiç bir gs taraftarı sana sempati dahi duymuyor bunu başardığın için senin gibisi yok.ama git sami yen'e herkes hala hasan'ın kelinden öpüyor yüreğine basıyor.hayır ercan taner'e yazık ikinizin arasında ne yapıyor adam?

Unknown dedi ki...

bülent hocanın hareketi sonuna kadar yanlış aynı fikirdeyim.ama hakeme sınırlenıp tekmeledigi de yalan bana göre. tamamen takıma sinirlenip camı çerçeveyi indirdi ki maçı izleyenler de hak verecektir, takım gs lig maçından bu yana oynamıyor yani iyi oynamıyor değil oynamıyor rakibi izliyor top kapmaya çalışıyor o kadar.E dışardan millet görüyo da hoca görmüyor mu.Muhtemelen takım hocanın istediklerini sahaya yansıtmadığı için ve golü yediğin için iş çığrından çıktı hakem de bahanesi oldu ki hakem öyle pek de etkili değildi.Yani çok da üstüne gidilmemesi lazım ki haklı da bence takıma sinirlenmekte ama diğer açıdan bakarsan iyi olmadı takımın vizyonu adına,düzeltmek için özür açıklaması şart...
hakan ünsala gelecek olursak futbolundaki antipati şahsından kaynaklanan komplekslerle alakamıymıs meğer aynen sergenın tavan yapmış egosunun futboluna yansıması gibi.Ama kariyerinde nasıl bi başarı var orası ayrı konu..

Unknown dedi ki...

@aykangulten

Bülent uygunun takıma geçiş hikayesinin,senin anlattığınla alakası yok şöyle ki :

lorant sezon sonu takımdan ayrılır,yeni sezonda takımın başına karol pecze getirilir,bu teknık adam takımda çok radikal şeyler yapar (sezon başında mehmet yıldızı paf takıma göndermek gibi vs..) devre arasına yaklaşıldığında takım küme düşme hattında yer alırken yönetim bunu gönderme kararı alır ama önlerinde deplasmanda bjk maçı ile başlayan zorlu bir seri varken bülent hoca takımı yönetir.bu seride deplasmanda bjk yı maglup etmek dahil başarılı sonuçlar neticesinde ilerki maçlarda takım dipten uzaklaşır ve bülent hoca Sivasspordaki kariyerine başlar...

neverLander ® dedi ki...

sergen'e çok da bişey diyemiyorum, bildiğimiz sergen işte. hafif havalı. aynı inanmışlıkla aynı cümleyi [atıyorum] rivaldo için de söyleyebilirdi zamanında, şaşırmazdım. ama söylediğine inanıyor adam, yapmacık gelmiyor.

hakan ünsal medyaya girdi gireli kendine "sen tarafsız değilsin" dedirtmemek için adeta taklalar atıyor. bi burnu büyük davranmalar, küçümsemeler falan. ama söylediklerine kendisi de inanmıyor. o yüzden riyakarlığı yüzünden akıyor.

bülent uygun'a ise söylenecek hiç birşey yok. azıcık mütevazi olsa kendiliğinden pohpohlanacakken şimdi üstüne küfür yiyor.

qb dedi ki...

adı küçük beynide küçük heralde

neverLander ® dedi ki...

bülent abinin verdiği paragraftan önceki soruyu vereyim okumayanlar için. önemli bi bölüm var :

[zamanında sergenin gece hayatının eleştirilmesini kastederek]- Ama şimdi siz de basın tarafına geçtiniz...

- S.Y: Benim yazdığım yazılar tamamen oyuncuların performansları ve maçta antrenörlerin yaptığı hatalarla ilgili. Kesinlikle şahsi olarak oyuncuyu eleştirmem. Biz işin o boyutunu çok iyi bildiğimiz için, yapılan hatayı çok çabuk görebiliyoruz.

- Hakan Ünsal: Ne Sergen'in ne benim, şu andaki oyuncuların yerinde olmak gibi bir derdimiz yok. Şu anda Türkiye liginde gelmiş geçmiş Sergen gibi kaliteli bir oyuncu var mı? Yok.

"Benim kadar büyük başarılar kazanmış, bir tane daha oyuncu var mı? Yok."

hakan ne içtiyse aynısından istiyorum.

Utku dedi ki...

Bu takımda oynamak istemeyen Hakan Ünsal onun için mi Rizeye gitti ve futbol hayatını orada bitirdi.Yazık,bu adamların programını gerçekten keyifle izliyorum ama o kadar anlamsız bir açıklama ki bu,neyse hala birilerine bir şeyleri ispatlama çabasındalar,yaşınız geçti işiniz bitti,Sergen biraz karakterli olsaydın da şu ülkede takım takım gezeceğine gidip Avrupada oynasaydın biz de izleseydik seni!!!

kerem ce dedi ki...

bkz.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=14513881

Left Winger dedi ki...

Öncelikle Bülent Hoca konusuna farklı bir pencereden bakmak istiyorum;
Aslında şu an geldiği nokta çokda şaşılacak bir durum değil,geçen sene lider olduğu haftalarda ısrarla biz şampiyonluğa oynamıyoruz deyip son 6-7 haftaya da lider girince şampiyon olacağız demeye başladı ve 6-7 haftada dağılarak takım 4. oldu.Bu seneye geldiğimizde bir önceki senenin verdiği tecrübeylede baştan beri şampiyonluğa oynuyoruz dedi,öyle yada böylede bu haftaya kadar en azından konum olarak bunu destekledi.Şampiyon olan bir kadroda bulunup bunu yaşamış birisi değilim ama büyük takımların ülkemizdeki şampiyonluk hikayelerine baktığımızda yükün yönetici,teknik adam birden fazla lider futbolcu hatta taraftar liderleri arasında paylaşıldığını görüyoruz.Ama Sivas'a baktığızda,Bülent Hoca,Mecnun Odyakmaz,birazda Mehmet Yıldız...Örneğin ben basını takip etmeye çalışan birisi olarak başka Sivaslı bir yönetici tanımıyorum.
Bu yükün büyük kısmı da Bülent Hoca'nın omuzlarında,kolay değil herşeyle uğraşır, her laf söyleyene cevap yetiştirmeye çalışırsan,birde bu arada takımın puan mücadelesine kafa yorarsan bir yerde stop edersin gayet normal makine değil insan sonuçta...Yani hocanın maskesi düştü olarak yapılan yorumları ağır buluyorum,"guardı düştü" tabirini kendimce daha doğru bir yorum olarak değerlendiriyorum.

Sergen'e gelince;
Birçok arkadaşımın yazdığı gibi söyledikleri çok sürpriz değil,tarzı piyasaya çıktığından beri böyle ama adamada sorarlar,çok büyük sporcuydunda Etimesgut Şeker ve Eskişehir 2. lig kadrosunda (oda 6 ay - tam sezon oynayıp takımı şampiyon yapsa neyse diyeceğim) ne işin vardı diye. Korusaydın büyük futbolcu düzeyinide bıraksaydın BJK'da futbolu.Bu durumun bir sürü örneği var bknz. - Maldini,Zanetti,Gigs... çoğaltılabilir (bunların çok büyük oyuncular olduğunu iddia etmiyorum ama en azından yarın futbolu bıraktıklarında birşeyleri-birilerini kaale almıyorum derlerse şaşırmazsın.Sergenin kaale almadığı Yusuf 34'ünde öyle yada böyle büyük transfer yaptı,Hasan da hafta sonu maçtaydım,hala sevgiden boğuluyor)

Gelelim Ünsallar'dan Hakan'a;
GS'deki oyuncular için "iki tanesi hariç UEFA kupasını almış, Süper Kupa'yı almış, dünya üçüncülüğünde oynamış oyuncular değil" demiş.
"Be birader sen Karabükspor'dan şampiyonlar ligi şampiyonu olarak mı geldin" demezlermi adama?
"deNNis" kardeşimin yazdığı gibi Blacburn Rovers ve Çaykur Rizespor'da bu kupaları defalarca kaldırmış oyuncularla dolu değildi galiba...
UEFA Kupasını,Süper Kupayı kendi oynamış ve kazanmış bir havada gördüm kendisini,soralım bakalım taraftara kimin payı çoktu bunlarda diye Hakan kaçıncı sırada. Ama bunada şu cevabı verebilir; " Ben niye bir kaç taraftarın görüşünü önemsiyeyimki? Önemsemem için bu kişilerin UEFA kupasını almış, Süper Kupa'yı almış, dünya üçüncülüğünde oynamış olması lazım. Bunları alsınlar sonra konuşalım"

Son iki cümle; Hakan ve Sergen'in durumları kanımca yıllarca alkışlanmaya alışıp,egoları okşanıp,biranda bunları kaybetmelerinden kaynaklanıyor. Biz buna "emekli albay sendromu" diyoruz...

Sevgi ve Saygılarımla,

sembolist dedi ki...

Etimesut Şekerspor ve Rizespor gibi her sene şampiyonlar lginde oynayan 2 takımda son kez oynadı bu iki yorumcu arakdaş.
Benfica-Galatasaray maçından sonra asık bir suratla 'Benficanın kötülğünden bahseden' bu iki arkadaşın tutarsız ve çelşkli yorumları hemen göze çarpıyor.Sürekli bir Lincoln düşmanlığı göze batıyor.Lincoln'ü koşmuyor diye eleştryor Sergen.(kendsi Çok kuşuyodu zamanında?)
Baros için 'Hakanın tek bacağı etmez' diyen küçük hakan,Barosun ve Lincolün her gol ve asistinden sonra daha da suratı asılarak yorumlarını acımasızlaştryor.
Mert Aydın ve Ercan Taner gibi 2 büyük spor adamının olduğu bir kanala yakışmıyor bu iki yorumcu.
Unutmadan şunu da eklemek istiyorum.Skibbeye kin kusan Hakan ünsal,aynı eleştrileri kaptanına(bülente) ne kadar yapcak?
ya da korkudan yapacak mı?

zuber dedi ki...

hasan şaşın yakaladığı başarıların/kariyerin yanından dahi geçememiş sergen böyle ukalalık yapmasın,hasan ın adını ağzına dahi almasın,büyüklük konuşmayla olmuyor...

küçük hakanda Galatasaray a saldırmaya devam etsin,derdi taraflı olma etiketinden kurtulmak değil içinde kalanları Gs ye laf atarak kötüleyerek çıkarmaya çalışmak nede olsa.2.ligdeki sıradan bir topçudan farksızdı geldiğinde ft sayesinde bu günlere geldi ve hala tv de çıkıp ipe sapa gelmez cümlelerle konuşmayı sürdürebiliyor.futboldaki son 3-4 senene bakta oturup düşün bay ego...

Gözünesabunkaçanhamamböceği dedi ki...

Hakan ve Sergen in kendilerini ifade edecek kadar Türkçe bilmediklerini düşünüyorum.

dogan pamuk dedi ki...

hayretle okudum. bu kadar da olmaz ya. sergen milli takım dünyada öttürürken sen nerdeydin. ne kattın türk futboluna.
hakan ünsal bu nasıl bir saçmalıktır. nasıl bir boy aynasından bakmaktır. yazık ya diyecek laf bulamıyorum artık.
bülent uygun: koyu bir galatasaraylıyım daha düne kadar fenere yakışır bu adam diyordum. yok insafa geldim. fener de ezeli rakibimizdir büyük camialardan biridir. bu adam da fenere gelmesin artık acırım hallerine. adamın her hareketi çakma ya. insanlar ne yapsam ne düşünürler diye planlı hareket ediyor. birkere vurdu kırılmadı gitti birkere daha vurdu. tabi yarınki gazetelerde kırılmış görünmesi gerek.
türk futbolu bu adamlarla büyüyecekse çok kötü halimiz demektir.

son sözüm ntvspor a. sergen ve hakan ünsal inanın ki yakışmıyor oraya. güntekin in ercan ın yanına nasıl koyarsınız bu adamları. eğer yetkililer bu yorumları okuyorsa bişey yapsınlar. şahsen çevremdeki kimse sergen ve hakan ı dinlemeyi sevmiyor.

jose dedi ki...

Sergen neysede şu küçük hakikaten küçük!

Zafer dedi ki...

sergenden beklerdim de hakan nasıl böyle konuşmuş şaşırdım, küçüktü daha da küçülttü kendini!
futbolcu olmuşlar da adam olamamışlar malesef :)