10 Mart 2009

Gel Beraber İzleriz Maçı

Sabah Okay'ı (Karacan) aradım. Kahvesi elinde, keyfi yerinde. Dinle abi o zaman dedim:
"Akşam Liverpool-Real Madrid maçı var ya... Şimdi başıma gelenlere bak. Bende bir Sony tüplü televizyon vardı. 84 ekran. Harikaydı görüntü. İlla da büyük ekran deyip plazmaların peşine düştüm abi bir zaman önce. Gittim 106 ekran bir Panasonic aldım, o zamanlar da fiyatlar şimdiki gibi uygun değil. Bi dünya para verdik. Plazma fazla elektrik yakıyor, bir de duvara montajı için askı apartı falan derken iyice tuzluya patladı. 84 ekran tüplüyü de bir arkadaşıma verdim. Çok işine yaradı adamın, "bizim salona çok yakıştı" diyor. Plazma büyük ekran da; görüntü kalitesi uydudan gelen yayın kaliteli olmayınca birşeye yaramıyor abi. Dvd'ler haricinde pek farkını göremedik. Neyse malum kriz zamanı. Nakit lazım, plazmayı satmaya karar verdim. Mutfakta bir televizyon var:51 ekran. bir de 37 ekran, kullanılmayan. Biri Beko diğeri Vestel marka. Şansım yaver gitti, bir vatandaş çıktı geldi plazmaya iyi para verdi. Bizim duvar da boş kaldı. Akşam da maçı mutfaktaki 51 ekrandan seyrederim diyordum ama çocuklar kumandasını kaybetmiş, kanalı değiştiremiyorum. 37 ekranın da tüpü bitmiş. Kaldık mı abi televizyonsuz. Akşama maç var. Sonra aklıma geldi. 7 inç ekranı olan bir televizyon vardı, onun kalem boyundaki anteniyle Star'ı seyredebilir miyim? Bilmiyorum."

Okay sabırla dinlendi beni ve

- Atla, gel kardeşim akşam bana. Beraber seyrederiz
+ Hamburg senin kadar misafirperver mi göreceğiz?

bir sessizlik ve ardından kulağımda patlayan kahkaha...

- Song 84 ekransa, Servet'e 51 yerine 72 deseydin keşke
+ Mekan mutfak dedim ya önce; büyük kaçardı abi (!)

40 yorum:

sannti dedi ki...

Abi büyüksün valla, yazının sonuna kadar nedir bu televizyon muhabbeti diye okurken, son iki satırı görünce dank etti kafama, bi daha baştan okuyunca taşlar yerine oturdu. 51 ekran Emre Aşık napıcak bakalım Hamburg'a karşı.

kadimkishi dedi ki...

Abi gün oluyor o 7 inçlik ekranlar plazmaları utandırıyor... :)))

Ah keşke tabii ama dediğin gibi çok zor olacak çoook! :))

sagittarius dedi ki...

galatasaray defansının hikayesi ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.

ama ben 7 inçlik televizyondan çok ümitliyim. bi gün plazma olcak, o günü bekliyorum.

hem bi 37 ekran daha var ama ondan bahsetmemişsin hikayede. idare edecek kadar çalışıyo da, markası arçelik...

Benway dedi ki...

yalnız o 84 ekranda da görüntü en heyecanlı yerde kesiliyor be abi...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

iyi güldüm.elinize sağlık...

sinem dedi ki...

nokta atışı! süper yazı, tebrik ederim :)

soba dedi ki...

84 ekran Grundig olmasin? Zira Sony'ler bozulunca parcasi Japonya'dan geliyor.

Adsız dedi ki...

Tv'yi mute moduna alıp blog okumanın en güzel nedeni Aceto! bloglama hastalığını bulaştıran da! ne diyor bu adam derken son satırda anladım. Son saniyesine kadar katilin kim olduğunu bilmediğin film gibi. 10 kere izlesen de hala yeni şeyler öğrendiğin Fight Club gibi. ellerine sağlık Abi.

seyfettintarantino.blogspot.com

mondo trasho dedi ki...

vestel genç semih kaya mı oluyor.
o zaman "gençler haklııı, vestel farklııı!"

bonaventure dedi ki...

bulaşık makinesiyle izeleyecekmişsin gibi geliyor bana ;)

Unknown dedi ki...

84 ekran song. trabzonun salonuna çok yakışmış :)
51 ekran servet. çocuklar kumandayı kaybetmiş.
7 ekran semih olmalı.
106 ekran fernando diyecem ama kronoloji yanlış sanki?
37'de emre mi?

cisco dedi ki...

o degil de bendeki jetonlar bayagi bir koseliymis, onu anlamis olduk.

Ayberk dedi ki...

Abi harikasin yaaa...
Yazinin ortasinda once "ixtir lan krize bak Bulent Abi'ye bile televizyonunu sattiriyor" dedim. Sonra da "helal olsun fiyatlar bu kadar dusmusken ikinci el plazmaya iyi para verecek mali nerden bulmus acaba" dedim. :)

varol döken dedi ki...

siz gene iyisiniz, benim içim sızladı da aceto ile okay karacan'ı benim evdeki 82 ekrana davet ettim:)))

hmmm aceto is back, tarih düşelim:)

Halim dedi ki...

diyalog harika :)

Zafer dedi ki...

son 2 satırı yazmasan sana samsung önerecektim :)
eline saglık abi.

Unknown dedi ki...

Hakikaten komik bir diyalog olmuş :) Yalnız ben de 84'ün Song olduğuna katılamıyorum, bu adam varken her türlü uzun boylu kazma forvet hava toplarını leblebi gibi alırdı bizden.

untildie dedi ki...

Valla arkadaşların yorumlarını okumasam bende ki jetonun düşeceği yokmuş... Hem tv si çok hemde paraya ihtiyacı varmış! Ne alakaysa...

Bu Galatasaray yönetimi geçmiştekilerden çok farklı resmen ezber bozuyorlar. Daha önceki yorumlarda da bahsedilmiş sezon ortasında teknik direktör göndermeme kuralını bozan, hatta sezon başında yapmış olduğu transferlerle (kewell, de santchis, meira) ve şimdi bu hamlesiyle bizleri çok şaşırtıyor. Birde üstüne yıllar sonra avrupa kupalarında uygun adımlarla ilerliyoruz. Ya da 5 yıllık uykudan yeni yeni uyanmaya başladık...

Left Winger dedi ki...

.... Bizim 84 ekran tüplü cengaver di, karda yağsa, bağlantı kopacak duruma da gelse zorlardı kendini.
106 plazma ne bizim umduğumuzdu,ne de biz onun hayaliydik,zaten uymamıştık yani,yeni sahibine hayırlı olsun,inşallah iyi performans gösterir,nede olsa kısa sürede grup maçları ve 3. tur maçı izlettirdi bize...
51 ekran şuan kullanılmaz durumda ama biryerlerde bir 51 ekran daha olacak,o iyi durumda ama marka Schaub Lorenz eski teknoloji teklermi tekler...
37 ekran gerçekten şuan için ihtiyaç duyulan makineydi ve ev sahibinin de her zaman övgüyle bahsettiği kalitede,ilerleyen zamanda bir 51 - 106 olmaması içinde hiç bir sebep yok aslında.
7 inç (ki yaklaşık 18 cm yapar) için söylenecek çok şey yok aslında,kalite böyle zor zamanlarda belli olur,bu zor görevi layıkıyla atlatırsa kısa sürede "enginlere sığmaz ve taşar" 37 için 51 için yol alır,tek temennimiz bu zor zamanda yanımızda dik durması ve arıza vermeden bize zevkli bir maç izlettirebilmesi...

Sevgi ve Saygılarımla,

İsim dedi ki...

Abi hala resmi sitede bir açıklama yok.
Bu saatden sonra vermiyoruz lan 500.000 € daha çıkmazsanız diyecek halimizde yok.Meira kendisini asar.
Eee nolacak şimdi?

tolga dedi ki...

yazıyı okurken kriz acetoyu da vurmuş işi evdeki televizyonu satmaya kadar götürmüş diye üzülüyordum:( süper bi yazı olmuş helal.
bu arada okay karacanın yazdığı yazıdan sonra dünden itibaren bütün yayın organları b.münih-arda olayına balıklama atlamışken konuyla ilgili acetoyu tek kaynak gösteren ntvspor da ki spor servisi programında fuat akdağ-mehmet demirkol ikilisiydi.

Burak Doğan dedi ki...

Türkiye'de hangi gazetede buna benzer bir yazı görebilirsiniz ki.. Olcak gibi değil.. O telefonu açarken çalışan her yerine sağlık Aceto..

Unknown dedi ki...

bence o 84 ekran tüplü evde ailecek izlemek için gayet yeterliydi ama bu sene sizin eve yurtdışında bol bol ziyaretçi eş dost geleceği için ayıp olabilirdi diye düşünüyodum, arkadaşa vermek doğru karar.ki zaten senin arkadaş da fazla konuk ağırlamadığı için fazla parlak olmasa da görüntü veriyor diye işine yaramıştır.
mutfaktaki 51 ekranı da küçümsemeyelim bence, bütün yazı onun karşısında geçirdik değil mi? =) son maçları da 37 ekranda izledik, bayağı sağlam bir tv imiş, kaç yıl oldu alalı hala çalışıyor; ama tabi fazla dayanamaz artık.
benim korkum da 7 inçlik tvden maçı izlerken gol fln yersek sinirden fırlatırız,orta yerinden kırılır bir daha eskisi gibi olmaz diyedir.

ama tv dünyasındaki bu gelimeler hakkında yorumunuzu okumak iyi oldu, tarz muhteşem =)

pclion dedi ki...

Bülent abi, 37 ekranın 82 ekran tüplünün yerine salona koyulduğunu atlamayalım yalnız geçen sezon. Song Trabzonspor için gerekli bir oyuncuydu ama sağlıklı bir Servet-Emre Güngör ikilisi varken gönderilmesini ben çok yadırgamadım.

Semih Kaya'nın da ekran boyutu yeni göreceğiz, ben 7den fazla olduğuna eminim. Yazının harika üslubunu es geçmeyeyim bu arada, gerçekten özlüyoruz bu tip yazıları...

bartleby dedi ki...

Meira bu yahu. Çıtası belli, büyütmemek lazım.

Uydudan ne kadar kaliteli yayın gelirse adam gibi top oynar görebilecekmişiz kendisini. Vasat ile kötü arasında gitti geldi bunca zaman. Ama Song'a yazık oldu gerçekten.

Murat1905 dedi ki...

Prison Break gibi tadı damakta kalan bir yazı olmuş :)
Adnan geçen hafta Meira'yı satmıyoruz demişti ama 6,5 milyonluk teklifi 6 milyona çekmeyi başardıkları için bu transferde gerçekleşmiş gözüküyor. Zaten Bordo maçında bizi yakıyordu gitmesi iyi oldu deriz geçeriz züğürt tesellisi olarak. Bu kadar sakat defans oyuncusu varken ve geleceğin yıldız adaylarından biri olarak lanse edilen Semih Kaya hazırlık karşılaşmalarında bile yedek kulübesinde pişirilirken bu riski almak ve bizim hedefimiz Küçük Galatasaraydır demek de Özhan Canaydın'ın varislerine yakışırdı. Kesinlikle burada Semih'e güvenmediğim akla gelmesin Inter ve Arsenal çocuğu benden daha fazla izlediği için onların gözlemcilerine güveniyorum :) Şimdiki senaryomuz Semih-Emre ikilisinin beraber oynayacak olması ama diğer ihtimal beni daha çok korkutuyor Balta-Emre ikilisi ve sol bekte kağnı gibi bir Volkan (gerçi Balta sol bek olduğu zaman yine tırsıyorum ve modern bek izlenimini veren Alparslan'ın şu zamana kadar hazır hale getirilmemesine içerliyorum ama Ronaldo'ya nefes aldırmayan Balta'nın ölüsü sol bekte Volkan'dan 10 kat daha iyidir). Neyse 5-4 olsun bizim olsun :)

Bellamy. dedi ki...

fıkra olsa bu kadar gülmezdim. eline sağlık gerçekten, yaratıcılık, kurgu, yazış biçimi, final her şey on puan. :)

o deil de okay abinin salı yazısı nasıl bozuldu? :)

ti esti to dedi ki...

gerçekten harika bir yazı abi. semih kaya 7 ekrandan büyük mü değil mi iki güne bakacağız ama tarz yine harika.

İsmail Şayan dedi ki...

Yürü be Aceto, kim tutar seni :)

"Yahu bu adam kumanda olmadığında kanal nasıl değiştirilir, bilmiyor mu" diye soruyordum kendime, sona gelince jeton düştü.

Eline sağlık.

İşte Aceto bu!

syd dedi ki...

Bayıldım :) Fenerbahçe için de böyle bir kurgu istiyoruz abi. Harika olur :)

indiriver dedi ki...

Bülent hocam ancak bu kadar hoş tarif edilir durum bu gidişle maçı radyodan dinleyeceğiz gibi geliyor hadi bakalım

Barış Eken dedi ki...

abi ben bu formda yeniyim ve agzım acık okudugum tek yazı bu :) salyalarım akacaktı ki toparladım ... o da yazının tadından olsa gerek :)

Ellerine saglık abi :)

Maslow dedi ki...

bende yazının ortalarını kalemi bu kadar kuvvetli adamı plazmasını satacak duruma getiren medyaya yazıklar olsun modunda okuyordum. neyse sevindim finali okuyunca :)

Fatih dedi ki...

sozlukten galatasaray defansi basliginin altindaki bir linkle geldim okuyayim dedim aceto neler dokturmus gene diye, okuyorum okuyorum tv muhabbeti. sayfayi yeniledim anasayfaya falan gittim bulamadim gs defansi yazisini. sonra tekrar dondum bu yaziya yorumlari okudum da anlayabildim. jetonlu da degilmisiz yahu, yandan kurmali kartal ericafon'musuz.

gene guzel yazi olmus da su buyuk kaptan semih'i bir oynatsa da gorsek, herkesin dilinde semih de semih. baslasin cocuk ufaktan alismaya.

Bay Kerahet dedi ki...

kulübedeki emektar 101 ekrana saygılar o zaman (:

EH dedi ki...

Tek kelimeyle harikasınız, müthiş bir zeka, enfes bir yazı, teşekkürler...

kutay dedi ki...

84 ekran aslında çok iyi değildi. onu güzel yapan ondan iki tane olmasıydı. o zaman hane halkı rahattı. biri bi yerde maç ızleken dıgerı dizi izliyordu. ama sen birini rusyadaki arkadasına sattın, oburunu de arkadasına verdin. oyle aldın 106yı. yeke yek sorsan 106 belki 84ten daha kaliteli ama 1 tane var. herkes maç izlemez ki evde, sıkıntı buradan kaynaklandı.
sen yerli malı 51 ile 37ye guvendın bu durumda ama yerli malı işte onlar. bozulmaz dersin çat diye bozulurlar hıc beklemedıgın anda. o da biraz şansızlık.
ama abi ne varrsa senin eskide var. fenerli bi dostun vardı ondan aldın bız tepkı koymustuk fenerlıden televvızyon mu alınır dıye. ama enfestı. sonra nedense beskıtaslı dostuna verdin, hatanı anladın geri aldın sonra. hala onunla iş yapıyosun. kral o televizyon, aşığız ona, arada olmayacak işler yapıyor terlığı fırlatıyoruz ama olsun...

GialloRosso dedi ki...

Meira'nın gidişine karşı olanlardan değilim. Hatta son derece karlı bir iş olduğunu düşünüyorum. 31 yaşında, vasatın altında bir form grafiğine sahip bir futbolcuyu sezon sonu hiçbir yere gönderemezsin. Tek çaren yaşı ilerlemiş olan bu futbolcunun form grafiğini artırmak. Aksi takdirde yok pahasına gönderirsin.

Ancak Meira'nın yerini dolduracağım diye başka bir pozisyonu tehlikeye sokmak doğru bir tutum değil bana kalırsa. Takımı yakından takip eden birçok insan sezon başından beri Genç Semih'ten (Semih KAya) bahsediyor.

Bülent Korkmaz gibi takımın altyapısından yetişmiş, senelerce bu formayı ıslatmış sembol bir ismin bu maçta Semih gibi bir genci oynatmasını beklerdim.

Elindeki imkanlar bu. oynatsan ne kaybedersin ki?

sabri-emre-hakan-volkan dörtlüsü ağızlarıyla kuş mu tutacak?!!!

şunun şurasında kaldı 2 saat. umarım bir aksilik olmaz :roll:

Left Winger dedi ki...

Bizim bir yerlerde olan 51 ekranı bulduk, Schaub Lorenz eski teknoloji filan ama çalıştı süper de gidiyordu herşey birden ne olduysa 53.dk. görüntü kesildi ama neyseki benim masa üstü son teknoloji pc nin bi lcd ekranı vardı onunla tamamladık şükür maçı,ikinci maça Allah kerim...

nikolatesla dedi ki...

okay abi de iyi anlamış haa, ben yazılı halde zor anladım, telefonun diğer ucunda ben olsam "hacı valla gel çekinme bizde izleriz" diye ısrar eder piç ederdim muhabbeti :)