10 Mart 2009

Camp Nou'da U2 Konseri

2008 yazında Bruce Springsteen konser vermişti Camp Nou'da. Barcelona kulübünün futbol sezonu kapandıktan sonra stattan nasıl para kazandığını dair blog arşivinde bir yazı (bkz: Campo Nou'da 90'a taktığım akşam) mevcut. Stadı günlüğü 40 bin euroya maç yapmak isteyenlere kiralamışlardı kısaca. Bu yaz da muhteşem bir konser var. U2, 30 Haziran'da Avrupa turnesini Barselona'da Camp Nou'da başlatıyor. Rüya gibi bir ikili. Kısmet diyorum. U2, konser için Barcelona kulübüne 1 milyon euro ödeyecek. 300 bin euro da çim zeminin değişimi için ekstra ödeme yapacaklar.

18 yorum:

varol döken dedi ki...

biz beyonce'a kaç para ödemiştik hatırlayan var mı?

ramon geldi aklıma:)

Barcelona>U2

Fethi dedi ki...

kısmet deme bülent abi,sen iste yarından tezi yok gider alırım el corte ingles'den bileti.yatıcak yerde ayarlarım.hazır gelmişken el born'nun ara sokaklarında tapas'da yaparız.
2gün yeter,yap bi kaçamak...

ich dedi ki...

U2 ödeme yapıyor ben yanlıs anlamadım di mi? Ulan bizim memlekette Hakan Tasıyan Ali Sami Yen de konser versin diye üste adama para veriliyor. Kırılan koltuklar zaten promosyon.

Bellamy. dedi ki...

ah inönü ya da sami yen yapacakları zamanı da görebilseydik keşke. lanet bono. anca dvd'si çıkar da izlerim, u2 fanı olmak da paraya bakıyor, ne yazık.

BT dedi ki...

fethi
messi gibi adammışsın yahu:)

ich dedi ki...

Fethi daha cok Ahmet San ı andırdı :)

barSELOna dedi ki...

yakışır Camp Nou'ya

www.fcbarcelonaturkiye.com

michael vronsky dedi ki...

Aferin Paul Hewson ve arkadaşlarına. Yakışır onlara bu yollar. Türkiye'ye gelmemek için otu boku bahane et, Türkiye'nin vukuatından kabarık ülkeleri turnelere dahil etmede hic sakınca görme, çoğu kişinin Amerika'nın tutumundan dolayı Oscar'ı boykot ettiği zamanda en iyi film müziği Oscar'ını alırken dahi iki kelam lakırdı etme. Ulan ne yutuu'muş be.

1717 dedi ki...

bu işlerle alakalı olan biri olarak 1 milyon 300 bin euro'nun sadece mekan kirasına veriliyor olması sallamasyon gibi geliyor bana. 1.300 sahneye, 1'e yakın u2'ya, 360 derece sahnesi oteli crew'i yemesi içmesi 500 bin de ona sayarsın. 3 milyon euro para yapar. hadi attık diyelim 2.5 milyon euro. böyle maliyetli bir konser yapmak zaten saçmalık olur.

1717 dedi ki...

Bu arada 360 derece sahne olduğu için bütün avrupa turnesi stadyumlarda sahanın yarısını kaplıyor. Biletler ortalama 50 euro olur diye tahmin ediyorum 80 bin kişiden 4 milyon euro para eder sponsoru zartı zurtuyla 5'e tamamlanır. konser başı 2.5 milyon euro kar, yukarıdaki yazımı tekzip ediyorum ama hala iddaa ediyorum sadece venue'ye 1.3 milyon euro çok fazla.

thunderbird dedi ki...

acetocum camp nouda yerimi alicam, gelmek istersen haber ver, iki "where the streets have no name" dinler, "staring at the sun"la cosariz.

varol döken dedi ki...

u2 samimiyetsiz grubun tekidir, villareal'in futbolcularını dinlerim onların yerine!

Çetin Cem dedi ki...

turnenin zagreb ayağında gözüm var. hadi bakalım hayırlısı.

bu arada aman dostlar can dostlar, "u2'nun türkiye'ye gelmemek için insan haklarını bahane ettiği" muhabbeti bir şehir efsanesidir, gözümsünüz yapmayın. ha, türkiye'de u2'ya üç-beş milyon doları sayıp getirecek, sonra da taş çatlasa 15,000 kişi gelince iflas edecek organizatör varsa o zaman konuşuruz bunu :)

İsmail Şayan dedi ki...

U2 candır. Sırf Joshua Tree ile "hair rock" denen kepazelik devrinin köküne kibrit suyu dökmesi bile yeterlidir. Köke kibrit suyu olayına GNR'ın "Apetite For Destruction" ile yaptığı katkıyı da unutmayalım.

Patron(Springsteen) Türkiye'ye gelsin konser için, gerekirse kulaklarımı kesip satarım orada olabilmek için.

varol döken dedi ki...

@hebenneka
kulakları kesme abi, gerekirse ben fazladan birkaç tavuk keserim:)

ama hala iddialıyım u2 da bono da samimiyetsizdir!

michael vronsky dedi ki...

Yorum kısmı başka kanala doğru kayıyor bu nedenle Carlos bey'den özür dilerim:) ama Sayın Çetin Cem bırakın turnenin 10 ağustos ayağı olan Zabreb'i, Hırvatistanın toplam nufusu 4,5 mio olduğunu biliyor sanırım. Yani koskoca İstanbul bi Zagreb etmiyor (U2 dinleyicisi, konser heveslisi, organizatörleri, vb ile) demek ki. Burada U2'den bahsediyoruz. Türkiye'deki "Müşteri" kitlesinin en geniş (Dire Straits'den Metallica'ya kadar) olan gruptan bahsediyoruz.
Şehir efsanesini savunanlar Oscar olayına da bir kılıf uydursunlar zahmet olmazsa.
Hal böyle olunca insan ister istemez İstanbul'a 3. Kez gelecek olan Dave Gahan ile beraber "Never Let Me Down Again" i söylüyor kafalar başka konserde, umutsuzca.

dr feelgood dedi ki...

bono eminim barcelona'ya hayrandır. hani unicef falan muhabbeti.

nefret ediyorum u2 dan ve bono'dan.

Çetin Cem dedi ki...

vronsky, oscar olayını ispatlamak daha kolay, u2 oscar almadı bile :)

u2'nun kitlesine lafım yok, keşke dediğin gibi olsa, gelseler, 50 bin kişi izlesek, ama bu olmayacak ki. gezegenin en pahalı grubunu da kuruçeşme arena'da çaldıramazsın ki. stadyum desen, u2 türkiye'de stadyum dolduramaz. depeche mode üç kere de gelir, dördüncü, beşinci defalar da gelecektir eğer ömürleri yeterse. aman yanlış anlaşılmasın, depeche mode'u da çok severim. ama bu maliyetlerle alakalı bir şey. u2'nun türkiye'ye gelmeme sebebi de "tamamen duygusal" :) parası ödenirse, gelir, ama o para ödenirse de fena içeri girer birileri, o kadar yani.