10 Ekim 2007

Yapma Bunu FIFA Yapma Bunu

Four Four Two'nın "dünyanın en iyi yüz futbolcusu" postunda FIFA'ya da sallamıştım World Player oylamalarında 5 büyük ligin futbolcularından başka kimseyi aday göstermiyorlar diye. Akıllı ol FIFA dedik yine akıllanmamış FIFA. 30 kişilik listede Riquelme dışında Güney Amerika'dan kimse yok sanki o da şimdi Villarreal'de olmasa listeye giremeyecek gibi. Carlos Tevez, Philipp Lam ne yapmışlar da girmişler bu listeye anlayamıyorum. Ya da Thuram, Vieira? Hadi Ronaldinho torpilli ya diğerleri? Totti Avrupa gol kralı olmuş listede yok, German Denis Arjantin'i dağıttı listede yok, 2 UEFA almış Kanoute yok, Martin Palermo yok, o yok bu yok. Balkanlardan, Rusya'dan, bizden kimse yok. Yerim böyle listeyi. Kim kazanır tahminimi yapayım. France Football'da ödül Kaka'ya gider; FIFA'da da Messi'ye verirler.

Gianluigi Buffon (İtalya), Fabio Cannavaro (İtalya), Petr Cech (ÇekCumhuriyeti), Cristiano Ronaldo (Portekiz), Deco (Portekiz), DidierDrogba (Fildişi Sahilleri), Michael Essien (Gana), Samuel Eto'o(Kamerun), Gennaro Gattuso (İtalya), Steven Gerrard (İngiltere), ThierryHenry (Fransa), Juninho (Brezilya), Kaka (Brezilya), Miroslav Klose(Almanya), Philipp Lahm (Almanya), Frank Lampard (İngiltere), RafaelMarquez (Meksika), Lionel Messi (Arjantin), Alessandro Nesta (İtalya),Andrea Pirlo (İtalya), Franck Ribery (Fransa), Juan Roman Riquelme(Arjantin), Ronaldinho (Brezilya), Wayne Rooney (İngiltere), John Terry(İngiltere), Carlos Tevez (Arjantin), Lilian Thuram (Fransa), FernandoTorres (İsanya), Ruud van Nistelrooy (Hollanda), Patrick Vieira (Fransa)

6 yorum:

Yağız Gönüler dedi ki...

River-Boca maci icin önderlik yapmistiniz. Bu listeye sonradan ekleme varsa Totti icin de ben önderlik yapmak istiyorum destek var mi? :)

erdij dedi ki...

Kiminin yaptıklarıyla, kiminin yapmadığı ama yapacağını düşündükleriyle oluşturulmuş saçma bir liste, bu liste hakkında yazılmış çok güzel bir yazı.

Adsız dedi ki...

Arkandayım vincenzo...

Comertsk dedi ki...

totti'nin olmayışı büyük haksızlık sanırım bu ödül Messi'ye gider...

Adsız dedi ki...

hocam ronaldinho nun nesi torpilli allah aşkına.
her yerde adama yığınla olumsuz eleştiri.
nedir bu ya?
biz mi yanlış adamı izliyoruz yoksa.

onun dışında sonuna kadar haklısın diğerlerinde.
adamlar vieira yı koymuş ya..komedi.

Adsız dedi ki...

Kaka alir. CL'yi aldi bunu mu alamayacak? La Liga'da 3-4 gol sallamakla bu odul kazanilmiyor.