2 Ekim 2007

Real Madrid Kanatlandı

Real Madrid'in artık özel uçağı var:" La Saeta". Anormal bir durum değil elbette bugüne kadar neden yoktu onu sormak daha mantıklı. Uçak modellerini ezbere bilenlere selam ederim ama anladığım mesele değildir. Meraklısına modelini vereyim: MD-83. 139 yolcu kapasiteli. Başkan Ramon Calderon ile uçak kadraja girememiş elbette. Calderon'un bu arada bombası patladı. Real Madrid'in İspanya'da naklen yayın anlaşmasından 1 milyar euro alacağını açıklamıştı geçtiğimiz aylarda. Kulüp üyelerine yollanan bütçe dosyasında bu gelir resmen 700 milyon euro. Calderon bir 300 milyon euro fazla söyleyip, Barça da o parayı alırken hava yapmış. Bu arada bizim ligin yıllık naklen yayın bedeli 120 milyon dolar...

5 yorum:

aero dedi ki...

ucagin son bakimi mayis ayinda Istanbul'da (MNG Teknik) yapildi. ucagin registration'i EC-JQV seri nosu da 49526'dir.

yustal dedi ki...

real'in zaten önceden bi uçağı vardı. benim bildiğim modelini yenilediler.
hatta bi ara fener uçak alacaz geyiği yaparken bi real madrid'de var bi de bizde olacak diye ortada dolaşıyorlardı.
o da yalan oldu ya...

Kartal Bafiler dedi ki...

Ahmet,koltuklardan birinin arkasına "Barça,Madrid'e iteler "yazsaydın bari :)

Adsız dedi ki...

atlas jetin pegasusun fln uçaklarından, binerken bişey unutursam bulayım diye taksinin plakasını alma hesabı bakıorum ordan biliorum. içinde bizim dolmuş uçaklar gibi 500 koltuk yoktur heralde, yani ole tahmin ediorum bilemem.

aero dedi ki...

valla eski ucaklarini bilmiyorum ama bu ucak ta oyle cok cok yeni bir ucak degil. ilk ucusunu 1987'de yapmis. 20 yili devirmis yani. su ana kadar 50000 saatten fazla ucus yapmis. masallah diyelim. bu ucaklar normal yolcu operasyonlarinda 165 kisiliktir. koltuk aralarini genisleterek kapasite 139 kisiye dusurulmus. guzel olmustur eminim bu sekilde.

bu ucaga bakim yapilirken real'e kiralanacagini bilmiyorduk. yoksa ne grafitiler yapardim ben :)