24 Mayıs 2007

Rafa Benitez sıçtı bez getir

İstanbul'daki gibi final 50 yılda bir olur, ne aynı futbolu ne de aynı heyecanı bekleyenPollyanna'nın kuzenidir zaten. Rıdvan Dilmen -ki ona memleketin en iyi yorumcusu diyorlar- 2 hoca da korkak oynattı demiş. Bir kere hoca camiide. İki, bu memlekette 3 yıldır; 2 ön liberolu oynayan teknik direktörü korkak, çift forvet oynayanı cesur kabul eden analizlerden gına geldi artık. Yeni birşeyler söyleyin, yemeyin milleti. Rafa Benitez ki birkaç gün önce Reina ile pişpirik oynuyordu İspanya'da; maçtan bir gün önce basın toplantısında niyetini belli etmişti. "Kaka'ya adam markajı yapmayacağız, alan savunmasıyla durduracağız".Adamın telaşı normaldi elbet, Kaka Milan'ın vites koluydu, takımı finale getirmiş. Mascherano-Alonso ikilisiyle Kaka'yı bitirdi, Kaka da kanatlara çıkmayıp Inzaghi'ye yaptığı asist dışında ezildi kaldı forvet arkasında. Kaka'yı sileceğim derken olan Liverpool forvetine oldu. Bütün sezon sen Bellamy ya da Crouch ile çıkmışsın, Kuyt arkalarında atlamış, zıplamış, Gerrard topları kaleye 35-30 metrede almış, finale gelince dayıoğlu Gerrard'ı alıp Nesta-Maldini'nin kucağına oturtuyorsun. Olmadı tabii, Crouch girine kadar Milan stoperleri kafaya bile çıkmadı. Fazla analiz ph dengemizi bozar.Zaten ekşi sözlükte bir vatandaşın dediği gibi "Benitez futboldan anlamıyor anasını satim". Böyle de adam harcar işte bizim millet. Fatih Terim yine kral yorum yaptı. Maçı Sabri Ugan anlattı, bütün sezon Ertem Şener'e salladık ama içim de cız etti. Kalk koca bir yıl Kaka'nın ailesini, Maldini'nin akşam ne yediğini, Lampard'ın arabasının 100 km'de ne yaktığını, Messi'nin teyzesinin terzi olduğunu araştır, Atina'ya gelince yedekte bekle. Maç sonrasında Kaka yine ı belong to Jesus tişörtüyle stadı turluyordu. İsa'nın atletidir kendisi ve çok pis evangelist reklamı yapar.
MILAN-LIVERPOOL 2-1 (primo tempo 1-0)
MARCATORI: Inzaghi (M) al 45' p.t.; Inzaghi (M) al 37', Kuyt (L) al 44' s.t.
MILAN (4-3-2-1): Dida; Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski (dal 34' st Kaladze); Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Kakà, Seedorf (dal 47' s.t. Favalli); Inzaghi (dal 43' st Gilardino). (Kalac, Cafu, Serginho, Brocchi). All. Ancelotti

LIVERPOOL (4-4-1-1): Reina; Finnan (dal 43' Arbeloa), Carragher, Agger, Riise; Pennant, Mascherano (dal 33' st Crouch), Xabi Alonso, Zenden (dal 14' st Kewell); Gerrard; Kuyt . (Dudek, Hyypia, Gonzalez, Bellamy). All. Benitez ARBITRO: Fandel (Germania)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

rafa benıtez & boudewijn zenden a$kı..