2 Mayıs 2007

Liverpool'a 100 bin faks geldi

Jesus Gil Atletico Madrid altyapısında takımı lav edince Raul, Real Madrid'in yolunu tutmuştu. İşte o Real Madrid'in altyapısında bu adam vardı. Rafael Benitez. Alman hastanesinde dahiliyeci tipi görürüm suratında. Doktor Kerim Bey gibi bakar. İki sezon önce Londra'da maçı 0-0'a kitlemiş, Anfield Road'da tek golle işi bitirmişti. Bu kez işi daha zordu. Chelsea gibi takımın 1-0'ının üzerinden kalkmak. Bir adamın yokluğu daha maçın santrasında herşeyi değiştirdi. Ricardo Carvalho sakat olunca, Benitez taşları yerinden oynattı. Bellamy'nin yerine Crouch leyleğini sürdü sahaya. 3 yılda 1 miyar euro harcanan takımın Essien'den başka stoper oynayacak adamı olmaz mı! Yok demek ki.
Orta sahada Essien'siz Chelsea, Xavi Alonso'nun bile yedek kulübesinde sırasını beklediği Liverpool orta sahasına kafadan pes dedi. Kuyt nasıl bir adamdır. Şampiyonlar Ligi'nde tek golü yok ama son noktayı... Oyundan çıksa da kaç kilometre koşsa istatistiği ekrana gelsin istedim. Joe Cole 11.7 km koştuğuna göre bu adam 16-17 koştu. Ballack-Carvalho-Robben'in sakat olduğu, Shevchenko'yu kıllığına oynatmayan Mourinho 65 dakika 1-0 geride oynayıp gerilen takımına 90 dakikada bir tek değişiklik yapmadı.
Turgay Şeren gibi bana bak Mourinho efendi diyecek halimiz yok. Premier Lig'de 6 maçın 5'inde yenmiş Mourinho, Liverpool'u lakin bu kupada 2 yıldır tutmuyordu şansı. Yine öyle oldu. İstanbul'dan sonra Atina sanki Liverpool'un kaderiydi. Finali getiren penaltıyı sahanın iyisinin iyisi Kuyt'ın atmasından tut KOP'un akıllara ziyan tezahüratlarına kadar muhteşem bir maçtı. Rafa Benitez 3 yılda 2. Şampiyonlar Ligi finaline gidiyor. Gerrard da...
Ne derler Liverpool'lular: Form is temporary class is permanent. Maçtan sonra 1 saat içinde Liverpool kulübüne 100 bin tebrik faksı gelmiş. Yenilince otoparkta tehnada kıstıranlar, kameraların kablolarını kesen, stadın şalterini indirenler utansın.

2 yorum:

le saux dedi ki...

hocam 100 bin faks kısmı bana biraz abartı geldi. 1 saatte o kadar faksı alacak makinenin üretildiğini sanmıyorum.

Adsız dedi ki...

Türkiye'de üretiliyor, Şefik Mosturoğlu öyle söylemişti ya inanmıyormusun??