9 Mayıs 2007

İtalyan ruhu

Güvenlik nedeniyle yine panik yaptı İtalyanlar, gün ışığında oynattılar kupa finalinin ilk ayağını. Roma ile Inter 3 yıldır zaten kupa finaline abone olmuştu, süper kupa bu sezon ilk 2 derken Milano derbisinin de önüne geçtiler neredeyse. Inter'in şampiyonluk turu atacağı maçta San Siro'da 3 atan Roma bu kez zam yaptı insafsızca. Inter kalesinde lavuk Toldo olunca pek de zor olmadı. Şampiyona 6 attılar yürü evine dediler. Bir nevi set, maç ve kupa. Aradaki fark Inter'deki yabancı oyuncular. Yabancı oyuncu böyledir dünyanın her yerinde. Şampiyon olmuş, görevini yapmış, kupaya sokayım dediler. Roma'nın farkı da burada işte. Totti aldı sazı yine eline. Mancini eski Lazio'ludur hele bir de o yedek kulübesinde Sinisa M. var ki; büyük Roma düşmanıdır. Eli ayağı karıştı yedek kulübesinde. Crespo da bu arada eski Lazio'lu ayağına yine boş geçmedi Roma'yı. Sezonun ilk yarısında da atmıştı, bu kez ikiledi. Gönüllerin şampiyonu züğürt tesellisidir lakin Roma'ya bu sezon çok yakışıyor.ROMA-INTER 6-2 ( 4-1)
MARCATORI: Totti (R) al 1’, De Rossi (R) al 5’, Perrotta (R) al 16’, Crespo (I) al 20’, Mancini (R) al 30’p.t.; Panucci (R) al 9’ s.t., Crespo (I) all’11’, Panucci al 44’ s.t.
ROMA (4-2-3-1): Doni; Panucci, Mexes (dal 1’ s.t. Cassetti), Ferrari, Chivu; De Rossi, Pizarro (dal 41’ s.t. Tonetto); Taddei(dal 31’ s.t. Aquilani), Perrotta, Mancini; Totti. (Curci, Wilhelmsson, Tavano, Vucinic). All. Spalletti.
INTER (4-3-1-2): Toldo; Maicon, Cordoba, Materazzi, Maxwell (dal 22’ s. t. Grosso); Stankovic, Dacourt, Zanetti; Figo (dal 6’ s.t. Vieira); Crespo, Adriano (dal 12’ s.t. Recoba). (Julio Cesar, Burdisso, Solari, Gonzalez). All. Mancini.

Hiç yorum yok: