3 Nisan 2008

Üstelik Alex'siz

4. dakikaydı acı yüzünden okunuyordu Alex'in. Sanıyorum o kronik kasık problemi. Oynamadı değil oynayamadı. Onun başrolünde olmadığı bir Fenerbahçe; üstelik Gökhan Gönül'süz üstelik Roberto Carlos'suz ve ne oynadığını anlamakta zorlandığım Maldonado ve bu oyun formatının adamı olmadığını artık bir tek Zico'nun anlamadığı Kezman ile uçtu gitti bir 45 dakika. Sevilla rövanşının fatihi Uğur Boral da Essien'in karşısında kaçınca oyun Aurelio ve Deivid'in ayaklarına kaldı. Chelsea, Grant ile Mourinho zamanındaki disiplinli futbolunu oynamıyor. Tottenham karşısında da sıkmadılar, maçı kaybediyorlardı. Burada şansları yaver gitmedi. Volkan'ın muhteşem performansını çerçeveleyip asmalı Fenerliler duvarlarına. Drogba'nın cani şutunu çıkardı ve maçı çevirdi. Bin tane istatistiği vardır bu maçın bir de tek gerçeği. Essien vurdu, direkten dışarı gitti. Deivid vurdu, çıkmaz köşeye gitti. Tebrikler Fenerbahçe.
Adebayor ve Kuyt:1-1 Liverpool bu kupayı, bu kupa Liverpool'u seviyor. Haftaya Anfield Road'da büyük maç olacak.

13 yorum:

ich dedi ki...

Lugano'yu bulabildin mi abi :)

Burak Doğan dedi ki...

Alex'in kronik sakatlığı nüksetmesin ne olur yahu.. En ihtiyacımız olduğu zaman ve her iki kulvarda.. Sanki maçın başında malouda ayağına bastığında öyle ekşitti suratını ama? O kadar feci durumda mı Alex?

orkun dedi ki...

> Tebrik için teşekkürler :)
> Şu takıma Roberto Carlos ve Gökhan'ın eklenmesiyle ikinci maçı heyecanla bekliyorum, en azından keyif garanti.
> Drogba manyak herif, dönüp vurduğu şut neydi öyle, zaten adamı EPL'de bile tutamıyorlar.
> Zico'nun, hepimizin ayan beyan gördüğü, Kezman gerçeğini görmediğini/anlamadığını düşünmek bence çok mantıklı değil. Kezman-Semih işiyle ilgili güzel bir tespit vardı geçenlerde. Şu anda Zico'nun elinde sadece ikisi var (ben İlhan'dan da Gökhan'a yakın bir performans bekliyordum, hiç olmadı) ve çoğu maçta her ikisini de kullanmak zorunda. Çift santrofor maçları dışında, önce Kezman sonra Semih oynamakla önce Semih sonra Kezman oynamak çok farklı. Malesef ikinci şıkta Kezman'dan verim almak mümkün değil, adam bırakıyor kendisini, halbuki Semih sonradan girdiğinde de etkili. Bu duruma Semih'e haksızlık mı? Evet, ama Zico'nun alternatifi yok. Bir de, bence Kezman yine de rakip defansla boğuşma işini belli ölçüde beceriyor, sorun top tutmada.

kutay dedi ki...

Alex'e sordum haberler iyi...

FK dedi ki...

bende fenerbahce'yi tebrik ettikten sonra, arsenal-liverpool macina degineyim.
arsenal'in yine iyi oynadigi, biraz sanssizligindan, biraz hakem yüzünden berabere biten mac oldu. hleb'in 5-6 kisi arasindan ciktigi pozisyon hakemin hemen önünde olmasina ragmen nasil vermedi o penaltiyi sastim kaldim. tabi o pozisyonda liverpool savunmasina da sasirmak lazim. nasil gecti adam o kadar kisi arasindan cok enteresandi gercekten.
anfield road'taki mac cok zorlu gececek ama, ben arsenal'in orada turu gececegini düsünüyorum.
hatta biraz daha ileri gidip yarifinali arsenal - chelsea oynar diyorum.
hadi bi ileri daha gideyim arsenal final oynar.
son olarak arsenal kupayi da alir diyeyimde icimde kalmasin bari :D
evet alabilir..

Jofute dedi ki...

@ Aceto..
Abi ne oynadığını anlamadığım Maldonado demişsin..Adamın daha 3.maçı üstüne basa basa da basit oynamayı severim stilim budur Zico'da bunu biliyor diyor..Birde şu konu var yerine oynadığı Selçuk Şahin arkasında M.Ballack geldiğini bilse dizlerinin bağı çözülürdü herhalde..

Ve Alex her sezon sonuna doğru bu tür bir rahatsızlığı oluyor genelde..

mephistopheles dedi ki...

Londra'da City civarinda 10 puba gittik hepsi de Arsenal-Liverpool macini yayinladi. "Yaw kardesim biz Chelsea-Fenerbahce macini izlemek istiyoruz Chelsea Londra takimi degil mi lan? Fucking wanker come on mate vs. vs." diyerekten ortaligi birbirine katmamiza ragmen adamlar nuh dedi peygamber demedi ve 10 tane TV'nin 10undan da Arsenal Liverpool maci yayinlandi. Hayir biz o maci da izleriz hatta daha kaliteli bir mac olacagi belli ama sonucta ulkemizde gundemi belirleyecek bir macti Fenerbahce maci. Neyse sonucta izleyemedik. Surekli Turkiye'den arkadaslarla telefondan takip ettik FB macini. Chelsea'nin ilk golu altyazidan gecince Arsenal ve Liverpool'lular acayip yuhaladialr Chelsea'yi ve Fenerbahce'nin gollerinde resmen Arsenal gol atmis gibi sevinc cigliklari duyduk. Acikcasi Chelsea'den nefret ediyorlar. Arsenal-Liverpool macina gelirsek akilda kalanlar Liverpool'un ilk goldeki rezalet defansif dizilisi, Liverpool'un golunde Gerrard'in Arsenal defansini ipe dizmesi ve de ikinci ayri Danimarkali Bendtner'in futbol sahalarinda ender gorulen komiklikte bir pozisyon neticesinde Arsenal'in buz gibi golunu cikarmasi. Cocuga herkes kufretti o pozisyonda ama pek de sucu yok alsinda. Cok sanssiz bir pozisyondu. Ikinci mac 50/50 ama Liverpool sanki tura daha yakin. Arsenal Milan amcinda yaptigini aypabilir ama Benitez maclari 0-0a baglamasini cok iyi ebcerebilen bir teknik direktor. Liverpool yuksek konsantrasyonla oynadigi bircok maci 0-0 bitirebilecek duzeyde ki daha onceki senelerde o efsane Chelsea'ye karsi hemen hemen her maci 0-0'a bagliyorlardi. Tahminim Liverpool'un turu gececegi yonunde. Ligdeki maci Arsenal'in kazanacagini dusunuyorum ama. Ok yine Fenerbahce'ye donersek Sali gunku amc icin biletim hazir. GS formamla FB tarafinda maci izliyor olacagim. Cok fazla GS formali insan olacak mi olmayacak mi merak etmiyor degilim. Ama tahminim en az 10 tane falan GS formali kisi o maca gelecektir. Belki Chelsealileri GSlilerin karsilamasi unutulur boylece. Ama Istanbuldan gelen FB tayfasindan bir tepki de olabilir bize. Liverpool-BJK amcinda Istanbul'dan gelen BJK tayfasinin FB formali taraftarlara yogun tepkisi olmsutu. Olursa da cok farketmez istedigim formayi giyme ozgurlugune sahibim sonucta. Chelsea-FB maci Turk futbol tarihinin su ana akdarki en onemli 5 macindan biri olarak nitelendirilebilir. Gercekten cok ilginc bir mac olacak. Real Madrid-GS amcinda bircok GSli GS'den tur beklemiyordu ama FBliler bu amctan once gercekten tura inaniyorlar ve bence haklilar. Dedigim gibi izlemesi cok zevkli bir mac olacak.

del piero dedi ki...

maçın başında lampard alex'e profesyonelce vurdu ve sekmeye başladı, sonrada kendini hiç bulamadı zaten..
ikinci maç alex kendini bulur, beklerede carlosla gökhanın geleceğini düşünürsek chelsea'yi yeterince zorlarız gibi ama tur için yetermi bilmiorum..

ballack insan dışı bişey o nasıl bir cüssedir gözlerime inanamadım...allah londrada kolaylık versin..

son olarak manchester kupayı rahat alır diorum ben:)

Adsız dedi ki...

Gazete ve görsel basında ilk yarı FB. FB. gibi oynamadı, ancak ikinci yarı Kazım girdikten sonra açıldı şeklinde yorumlanıyor. :) Yani tarihinin en önemli maçında bi takım nasıl, niye oynamaz? FB. kendi kendine mi kötü oynadı? Bu işte mavilerin hiç mi payı yok?

Maçı anlatan ingiliz spiker ilk yarı FB.'yi yerden yere vuruyodu "men against boys" diye. Hakkaten görüntü ilk yarı böyleydi. İkinci yarı ise erkekler "nasılsa bu maçı kazanıyoruz" havasına girince, orta sahadaki o bıktırıcı presi yapmaktan vazgeçtilerki, Avram bu olayı futbolun uyumaya gelmediğini gördük şeklinde açıkladı. İkinci golu yediklerinde akılları başlarına geldi ama herşey için çok geçti. Chelsea bu seviyede bi müsabakada konsantrasyonu kaybetmesinin bedelini ödedi. Tabi bu benim görüşüm.

FB. bu sezon çok büyük bi iş başardı. (dördüncü torbadan kuraya girip ilk sekize kalmak - cl tarihinde bir ilk) Son maç ise inanılmazdı.(Londralıların açıklamaları da bu yönde zaten onlarda inanamıyor:) )

Ancak iki takım arasında sahaya da yansıyan ciddi kalite farkı var. Umarım Chelsea'nin ikinci yarıdaki uykulu hali Stamford Bridge'dede sürer, maç bi şekilde 0-0'a bağlanır. Maalesef bu ingilizler hele golu bir de erken bulursa hangi seveyede olursa olsun gol atmaya devam ediyorlar.

orkun dedi ki...

@seradimo:

"Maalesef bu ingilizler hele golu bir de erken bulursa hangi seveyede olursa olsun gol atmaya devam ediyorlar."

13. dakika yeterince erken mi değil yani? :)

Adsız dedi ki...

maldonado konusunda sonuna kadar haklısın!basit oynamak demek her aldığı topu geriye verip %100 pas isabeti oynamak olmamalı bu nedenle övülen bir futbolcuda ancak türkiye'de oynayabilir.

Adsız dedi ki...

İngilizlerin kendi evlerinde oynadığı maçları kastetmiştim. Örneğin MU - Roma, Liverpool - BJK.

Gerçi konumuz maçta biraz Drogba'nın laubaliliği çokça Volkan'ın performansı ilk 60 dk. 1-0 geçilmesini sağladı.

Düşüncem şudurki oradaki maçta Volkan'ın performansı, Kazım'ın fiziksel yeterliliği, Marko'nun heryere yetişebilen performansı yeterli gelmeyecek.

OmerBurger dedi ki...

ben sadece bizim 3. ligde hangi orta saha oyuncusunu tutup fenerbahçeye koysan maldonado kadar oynar diyorum.....