3 Nisan 2008

Miralem Sulejmani

Hollanda Ligi'ni izlemeye vakit kalmıyor. Bu adamın da hiç maçını seyretmedim ama adı transfer piyasasında çokça geçmeye başladı. Miralem Sulejmani. Heerenveen forması giyiyor. Forvet ve kanat oynuyor. 1988 doğumlu ve Partizan'dan yetişme. Artık menajeri mi yoksa bir hayranı mı bilmem gollerini toparlayıp youtube'a atmış. Devir değişti, artık futbolcu kasetleri buradan seyrediliyor.
Video:Miralem Sulejmani

8 yorum:

Sponza dedi ki...

onu bunu bilmem ama gerek ortalama hızıyla gerek de sol ayagını kullanış tekniğiyle Alex'e çok benziyor.
Özellikle 8 numaralı gol de, Fenerbahçe-İstanbulspor macında Alex'in kullandığı çalımlarla aynı hemen hemen.

Flying Dutchman dedi ki...

Ribery'nin 2 gömlek PSV'nin transfer ettiği Dzsudzsak'ın 1 gömlek aşağısı, sonu Cosmin Contra gibi olur tahmin ediyorum. Çok abartılıyor. Çıplak gözle izledim Utrecht maçında, kendisini daha çok geliştirmesi lazım. O takımdan Michael Bradley daha büyük etki yaratacak kannımca. Arsenal ve Man. City peşinde zaten

Evariste dedi ki...

Videolarından izlediğim kadarıyla bitiriciliği ve gol vuruşları zayıf,eksiksiz olan ise fonda çalan parça süper.Bilenler yazarsa sevinirim.(Sırpça mı? )

Ice-Man dedi ki...

Klaas Jan Huntelaar, Afonso Alves, Lasse Nilsson ve şimdi de Bradley- Sülejmani ikilisi bildiğim bişey varsa o da Heerenvenin bu işi bildiğidir Cidden iyi parlatıyolar hani..

Ku.Ba dedi ki...

Flying Dutchman, bence biraz haksizlik ediyorsun Sulejmani'ye. Geçtigimiz hafta Heerenveen Ajax'a karsi 2-4 maglup oldu. Lakin Sulejmani'nin sansi azcik yaver gitseydi, hiç abartmadan söylüyorum, maç 7-4 Heerenveen lehine biterdi. Çocuk 1 gol atti, 1 asist verdi, 3 kez direge nisanladi (sut ve iki kafa vurusu), top birkaç kez diregi yaladi ve birkaç kez de Ajax kalecisi Stekelenburg müthis kurtarislar yapti. Daha fazla gol atamamasi sansizliktan baska bir sey degildir bana göre; ama sonuçta o pozisyonlara girmesini izlemek bile zevk verdi bana.

Hollandaca bilenlere bonus:

Het heilige woord verlaat de mond van Riemer van der Velde na een aanloopje. Miralem Sulejmani roept bij de voormalige voorzitter van Heerenveen herinneringen op aan Abe Lenstra, het Friese icoon dat in brons gegoten staat voor het stadion dat zijn naam draagt, altijd klaar om te dribbelen, de kuif trots in de wind.

Abe Lenstra Friesland'da bir tanridir (Cruyff - Ajax iliskisi gibi) ve eski Heerenveen baskani Sulejmani'yi iste bu isimle karsilastiriyor.

Çocuk henüz 19 yasinda. Suraya yaziyorum: Alves yaninda halt etmis. Yepyeni bir yildiz doguyor Hollanda'nin kuzeyinde.

Adsız dedi ki...

Boşnak mı kardeş?

cuma dursun dedi ki...

heerenveen cok sevdigim bi takimdir. huntelaarli zamanlarinda CMde alip oynamisligim da var. ozellikle forvetleri harbiden once hollanda`nin buyukleri sonra da avrupa`nin buyukleri icin altyapi gibi. ama bu sulejmani de bi kivilcim goremedim nedense. kaleciyi caliplayip attigi 2 gol de ofsayt. zaten birisinde rakip yan hakeme sovup sari karti da yiyor. digerlerinde de atmasa doverler zaten oyle adami. eminim daha guzel golleri vardir bu herifin.

Ku.Ba dedi ki...

20 gün sonra buraya yorum girmek de ne is? diye soracaksiniz sormasina da, sunu yazmadan geçemedim:
Johan Cruyff, Van Basten, Guus Hiddink, Ruud Gullit gibi isimlerden olusan bir jüri , Hollanda'da yilin (sezonun) yetenegi ödülü için Sulejmani'yi layik gördü.
http://www.voetbalcourant.nl/pagina/voorpagina/18841

Septiklere duyurulur... ;)

(Avrupa'nin büyük takimlarinin da pesinden kostugu asikar.)