1 Nisan 2008

Çıkış Yok

Boca Juniors'un Bianchi döneminde sahası La Bombonera'da 37 maç yenilmez rekoru vardı. Bir dönem Türkiye'de Fenerbahçe yaklaşmış, Beşiktaş seriyi bozmuştu. Şimdi 28 maçlık bir seri yakaldılar La Bombonera'da. Boca'yı sahasında yenen son takım, 2007 Kapanış liginde San Lorenzo. La Bombonera'da son 100 maçta Boca'nın 63 galibiyeti var. 29 maç berabere bitmiş. 2003 yılından bu yana o stadyumdan 3 puanla çıkan 7 takım var: San Lorenzo(2 kez), River Plate, Racing, Colon, Lanus, Argentinos ve Newel's

9 yorum:

devletli dedi ki...

demek "seri yakalamak" bu demek. ibrahim üzülmez (delibo) 2 maç üstüste kazanınca etmişti bu lafı.

ich dedi ki...

Skor tabelası yok bu stadyumda. gerek var mı zaten?

turhanatakan dedi ki...

son 99 lig maçında galatasaray ve fenerbahçenin evindeki istatistiği de aşağıdaki gibi. yazıyı okuduktan sonra dışarıya çıkmam için az zamanım olduğundan çok aceleye geldi, rakamlar 1-2 maç hatalı da olabilir. beşiktaşı da ekleyip bir yazıda bahsedebilirim.

galatasaray: 72 g-16 b-11 m
fenerbahçe: 74 g-16 b- 9m

Beercholic dedi ki...

bana göre dünyanın en mükemmel takım-taraftar bütünleşmesinin yaşandığı stad la bombonera... Bu stada deplasman takımı oyuncusu olarak gelsem tedirgin olurdum...

Anıl dedi ki...

Fenerbahçe'nin 24 maçlık rekorunun hemen ardından Galatasaray 25 kendi evinde üst üste 25 maçlık bir galibiyet serisi yakalamıştı. Yine Beşiktaş'a kaybedilmişti :)

B. dedi ki...

yakışır Boca'ya
arjantinde bunu hakeden tek takım

Adsız dedi ki...

La Bombonerada apartman şeklindeki tribün futbolcuların lojmanı olmasın?
Stadı iyice evleri olarak benimsediklerinden rakipler galip gelemiyor.

müşkülpesent dedi ki...

galatasaray 2001-2002 döneminde başlayıp 2002-2003 sezonunda ki beşiktaş maçına kadar fenerbahçenin rekorunu geçmiş miydi egale mi etmişti tam hatırlamıyorum ama ibrahim üzülmez sayılı gollerinden biriyle bozmuştu o seriyide..

graSS dedi ki...

''üzülme sen boca rekoru kaptırmayız 2 boka'' pankartı da gülümsetti hani :)