24 Aralık 2007

Yarım Kalanlar

AKP iktidarında okumaya başladım bu kitabı: Modernleşen Türkiye'nin Tarihi. Nereden baksan paradoks işte. Bitmedi, bir yerde kaldı. Erik Jan Zürcher, Van Basten'in memleketlisi. Osmanlı'nın son dönemini çizen performansı Cumhuriyet dönemine gelince nedense tıkanıyor, ben de orada kaldım işte. Bitmeyen kitaplar suçluluk duygusu yaratır mı? Bu yarattı işte. İşin garip tarafı, bir arkadaşımla kitabı konuşurken, yazardan aile dostumuz diye söze dalması. İstanbul'a geldiğinde bizde kalırdı dedi. Bir daha geldiğinde imzalat kitabı dedim; hala gelecek o kitap. Yarıda kalan Pınar Kür, Kürşat Başar romanları, 3. sayfasında kaldırılıp atılan Tuna Kiremitçi basitliği, tek şarkısı dinlenen albümler, sadece spor sayfası okunan gazeteler, reklamlarına bakılan dergiler, kenarı yenmeyen pizzalar, yarım kalan aşklar...

4 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

Erik Jan Zurcher halen Utrecht üniversitesinde ders veriyor ki, nişanlımın dersine giren hocalardan bir tanesi, gayet hoş bir kitap, üniversitede bölümüm gereği altını çizerek okuduğum kitaplardan biriydi, yakın tarihle ilgili benzer bir bakış açısı ile ilgili Tevfik Çavdar'ın "Türkiye'nin Demokrasi Tarihi" okunabilir.

Adsız dedi ki...

if I didn't have all your love, I'd be half a man
"anthony smith"

Adsız dedi ki...

bu kitap sabancı üniversitesi öğrencileri nin esas kitaplarının yanında tarih kitabı olarak okumak zorunda oldukları kitaptır. yani gayet akademiktir kendileri.

Adsız dedi ki...

bir iletişim klasiğidir. siyaset bilimi öğrencisinin okuması şart olanlarındadır.