28 Aralık 2007

Kaka'dan Yılın Son Golü

Aslında klasik bir görüntü. Ülkesi dışında başarı kazanmış bir sporcuyu ülke cumhurbaşkanı makamında kabul ediyor. Futbolcu da formasını hediye ediyor. Benzeri çok kare vardır. Kaka da Milan ile Şampiyonlar Ligi'ni, FIFA kulüpler şampiyonasını kazanmış, yılın en iyi futbolcusu. Brezilya cumhurbaşkanı Lula'nın karşısına çıkmayı hak etmiş, hani bizim dilimizle milyon dolarla ölçülmeyecek bir reklamını yapmış ülkesinin. Buraya kadar tamam da Kaka'nın Lula'ya hediye ettiği formada yine mesaj kaygısı var: Yo pertenezco a Jesus ( maçlardaki meşhur tişörtünde yazan ve bağlı bulunduğu evangelist kilisenin mottası: I belong to Jesus) yazıyormuş üzerinde. Brezilya'daki evangelist nüfusun hızlı artışı üzerine onca makale yazılıyor, Vatikan endişelerini yazılı yolluyor Brezilya'nın Katolik çoğunluğuna. Cumhurbaşkanı Lula hangi mezhepten bilmiyorum tabii. Baktım, Katalolikmiş. Kaka yine golü atmış...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

bu kakanin aksiyonlari beni sinirlendiriyor, yeter yahu anladik jesusun oglusun. birde protestanlar katolikler kadar asiri dindar degiller, kaka da ise tam tersi.

siyahh dedi ki...

ilginç bi durum var yada biz bu evanjelist i türkçeye yanlış çeviriyoruz yada ben karıştırıyorum
protestan lık kilisesini martin luther king kurdu ve bazı almanlar kendilerine evangelist diyorlar yani protestan ki biz kakayı yıllarca evangelist yani aşırı dindar bi mezhebe mensup bilmedikmi :?
adam iyi reklam yapmış bize bunları tartıştırabiliyor

Adsız dedi ki...

martin luther king degil, martin luther kurdu. martin luther king baptist idi. karistirdin galiba. onun icin almanlarin demesi gayet normal, martin luther almandi zaten.

Adsız dedi ki...

İyi topçu, hatta şu aralar Dünyanın bir numarası desek abartı olmaz heralde... Ama sende yapma kardeşim şunları, din hassas konu. Bunun reklamı osu busu olmaz.

İnancı kendisine kalsın... Çık topunu oyna!

siyahh dedi ki...

evet orda o king nerden çıktı :S
Martin Luther Almandı ancak Luther ın kurduğu Protestan kilisesiydi sonrasında ingilterede anglıkan kiliseleri kuruldu sonrasında biraz baktımda şimdi aslında evanjelistlik iki farklı mezheptede var Evangelical Catholics ve Protestan olarak
http://en.wikipedia.org/wiki/Evangelicalism

çok gerekliymiş gibi:S

Adsız dedi ki...

Kaka tabii ki su anda dunyanin en iyi topcusu: FIFA'nin ve France Football odullerinden baska hangi kriterlere daha ihtiyac duyuyorsunuz?