25 Aralık 2007

Tümer Metin ve Askerlik

Tümer Metin uzun zamandır sahalarda yok. Eksikliğini de kimse farketmiyor açıkçası. 33 yaşını bitirdiğinden ve profesyonel futbolcuların 38 yaşında askere gitmesine olanak sağlayan yasa da kabul görmediğinden Tümer'in 2 şansı varmış: Ya Sivas'a gidip acemi birliğine teslim olmak ya da yurtdışında bir kulübe gitmek. Askerlik hassas mesele, hele bugünlerde. Tümer askere gitse vatan savunmasına ne katkısı olur? Yılda 2 milyon euro'ya yakın kazanan bu adamdan; bedelli askerlik madem yok; "profesyonel sporcunun askerlik bedeli" karşılığı -atıyorum- 100 bin euro alsınlar, bunu da Mehmetçik Vakfına bağışlasınlar. Profesyonel sporcularda bu para var ama bu zaman(15 ay) yok. Yok olmaz yasaya uymuyor deniyorsa o zaman bir soruyla bitireyim: Askere çağrılan, birliği belli olan Tümer; hangi pasaportla nasıl gidip Avrupa'da oynayacak?

4 yorum:

Kartal Bafiler dedi ki...

O milyonlarını bırakıyor , bende 30 yaşında işimi,eşimi çocuğumu bırakıp gittim.

Hem ben canlı yayında hayatımın en önemli konuları hakkında yalan da söylemedim.

Bırakın gitsin yapsın,belki hala öğrenemediği bazı şeyleri asker ocağında öğrenir.

Ben mesela bildiğimi zannettiğim Türkiye gerçeklerini orda gerçek anlamda öğrendim.Ülkemizin en önemli problemi mukayese,değerlendirebilme özelliğinden yoksun olan cahillik olgusudur.

Hem Tümer askere giderse artık korkmadan çarşıya çıkabilir :)

farawaysoclose dedi ki...

Askerlik meselesinden anlamam, yorum yapamam. Ancak şimdiki yasada, sporcunun 33 yaşına geldiğinde emekli olması gerektiği gibi bir yaklaşım var. Oysa artık 33 ne ki? 38 yaşında bile emekliliğe uzak sporcular var.

revenant dedi ki...

deveye sormuslar neren egri diye...bizimki de o hesap.33 yasında futbolcu emekli mi olur yahu?dunyanın neresinde var boyle bir sey?ustelik senede bilmem kac milyon dolar kazanmak varken neden askere gitsin ki adam?mesela aynı durumdaki ibrahim kutluay yurtdısına cıkacak.Ne gerek var milli olmus sporcuları bunları yapmaya zorlamaya.o adam askere gitse ne olur gitmese ne olur?dedik ya neremiz dogru ki..

Adsız dedi ki...

Tümerde gitsin başbakanın oğluda ,DTP başkanıda... bizde işimizi gücümüzü çorumuzu çocugumuzu bırakıp gittik-geldik. Biz insan degilmiyiz ?

Resmen Yasalarla oyun yapmaya çalışıyorlar,gazeteler yazıyor,biz izliyoruz ,sesi çıkan yok. bu adamda Türk ve reşit bir erkek deyip askere gitmesini isteyen yok maşallah.