25 Eylül 2007

Giderayak Kıyak

France Football'un 51 yıl verdiği Ballon D'Or (AltınTop) ödülünü kimin kazandığı Aralık ayında belli olacak ama cümle alemin ortak adayı Kaka. Milan ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Kaka'nın kendi takımından bir rakibi de var: Pirlo. Messi'nin de adı geçiyor ama geçen sezonu kupasız kapadı ve yaşı daha çok genç, illa ki alır ileride. Neyse ben kim alır totosunu bir kenara bırakayım oraların kulislerinde dönen bir ilkten bahsedeyim. 1956 yılından beri verilen ödül her yıl bir futbolcuya verildi. 2007 yılında iki ödül verileceği ve bu ayrıcalığın Paulo Maldini'ye olacağı konuşuluyor. Bu sene verdiler verdiler; adam zaten futbolu bırakıyor. Yakışır mı? Yakışır da keşke 20 yıl içinde akıllarına gelseydi bu adam. Böyle yaşam boyu onur ödülü gibi duracak...

3 yorum:

Yağız Gönüler dedi ki...

Totti alirsa cok güzel olur. Son 2 sezonda yaptiklarina bakmak yeterlidir.

le saux dedi ki...

Totti'nin daha sezonları var. Bu ödül yaşamboyu başarı ödülü formatına bürünsün. 3 sene sonra Totti'ye vermeyen MHK başkanı olsun.

Adsız dedi ki...

vermeseler de farketmez maldini için. o da salonda fazla yer kaplayan şampiyonlar ligi madalyalarından birkaç tanesini france football'culara eşantiyon olarak gönderir, giderin de kralını yapmış olur.