25 Eylül 2007

German Denis

Kun Aguero'yu Atletico Madrid'e satan Independiente'de yeni kral German Denis. 2007 Apertura'da 10 maçta 13 gol attı, gol krallığında lider. Nasıl bir performanstır biraz geriye dönüp bakmak lazım. Arjantin'de lig 1991 yılından beri açılış ve kapanış ligi olarak oynanıyor, her yılın 2 şampiyonu ve doğal olarak 2 gol kralı var. 16 yıldır hiçbir sezonda bir golcü gol krallığı ünvanını elinde tutamadı, aynı yıl içinde Apertura ve Clausura'da gol kralı olan yok. 20 takımlı ligde rekor 1998 Apertura'da Boca formasıyla 19 maçta 20 gol atan Martin Palermo 'da. Avrupa görmüş golcüler arasında, 94'de 11 gol atan Hernan Crespo, 99'da 15 gol atan Saviola, 2000'de 13 gol atan Juan Pablo Angel, 2002'de 25 gol atan Fernando Cavenaghi var gol krallığı listesinde. 1981 doğumlu German Denis'in 20 gol rekorunu kırması için önünde 9 maç var. 8 gol daha atar mı? Atar. Avrupa'ya gelir mi? Gelmişti zaten, 5 yıl önce Serie B'de Cesena'da bir sezon oynayıp memleketine geri dönmüştü. Bu kez daha esaslı bir takıma gider gibi gibi...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Burada okuyoruz, öğreniyoruz bir sürü şey. Neymiş German Denis. Şöyle yapmış, böyle yapmış. Sonra "The Sozluk"e dönüyoruz burada yazanın aynısını almış biri sanki kendi araştırmasıymışçasına yazmış. Burada olmayan iki ekstra bilgi daha eklese içim yanmayacak. Ama onu geçtim bilgi sırası bile aynı. Ha dersen ki buraya yazan zat-ı muhteremle oraya yazan kişi aynı e abi o zaman bir link, bir dil birliği arıyor insan.

MY dedi ki...

nihayet türk basınının ilgi alanına girmiş futbolcu.. geç kalmışlardı.. fenerbahçe'nin ilgilendiğini yazmışlar bugün gazetelerde..

Adsız dedi ki...

bugun trabzon almıs(mıs) kendisini(!)