28 Şubat 2009

Rafael Benitez ve Liverpool

Santiago Bernabeu'da, yarısı İspanyol onbirinle Real Madrid'i yeniyor, İngiltere'ye döndüğünde ligin dibinde can çekişen Middlesbrough'a yeniliyorsun. Oyunun güzelliği işte. Liverpool ve Rafael Benitez'in ipini çeken köşeye usta bir plase yapan Tuncay Şanlı oldu. Bugün hala Liverpool'un başındaysa bunu çokça İstanbul'daki o efsane 2005 Şampiyonlar Ligi finaline borçlu olan Rafa Benitez'i bir Türk yıktı. Liverpool, yeni yıla zirvede girince bu kez olacak mı diye soruyordu herkes. Heyecanı yine Mart ayına taşıyamadılar. Kurt Alex Ferguson yine sildi süpürdü ligi. Madrid'de dayak yiyen Torres'in olmadığı, uzun süreli sakatlıktan dönen Gerrard'ın sallandığı bir maçta M.Brough 15 maç sonra kazandı. Rafael Benitez'in bu sezon geriden gelip maç alan, büyük maçları iyi oynayan takımı lige havlu attı. İspanyolun rotasyonu, defans futbolu uzun zamandır can sıkıyordu oralarda. İstanbul ve Atina'da iki final oynatan adama başarısız demek ne mümkün elbette? Peki Liverpool, Premier Lig'de nasıl şampiyon olacak? Rafael Benitez'in futbol aklı ve geçmişiyle bu pek mümkün görünmüyor. Transferdeki saçmalıkları da cabası tabii. Guardian maç sonrasında kısa bir not düşmüş. Benitez'in Valencia ile kazandığı iki şampiyonlukta topladığı puan Premier Lig'de şampiyonluğa yetmiyor diyorlar. 2002 ve 2004'de sırasıyla 75 ve 77 puanla şampiyon oldu Valencia. İki ligin karakterleri elbette ki farklı. La Liga'da deplasmanda bir puan her zaman iyi sonuçtur. (Bkz: Aragones aklı) Premier Lig'e gelince hesaplar değişiyor tabii. İki lig de 38 hafta. 2004'de Arsenal 90, 2005'de Chelsea 95; 2006'da Chelsea 91;2007'de Manchester United 89 ve geçen sezon da yine 87 puanla şampiyon oldu. Fernando Torres'in ilk sezonunda coştuğu geçen sezon Rafael Benitez 76 puan topladı. Bu performans belki La Liga için yeterliydi ama ligi şampiyondan 11 puan geride 4. sırada tamamladılar. Benitez yeni sözleşmeye imza atmadı. Muhtemelen de atamayacak. Real Madrid'i 0-1'den sonra Anfield Road'dan çıkartamayacağı da aşikar bu oyun felsefesiyle. Mayıs ayı sonunda Roma Olimpiyat Stadı'nda da objektiflere takılabilir. Bu da mümkün. İmkansıza yakın olan ise -bence- gelecek sezonun ilk haftasında Anfield Road'da olmayacağı... Yanarım şu Gerrard'a yanarım. Karl Malone gibi bahtsız bu dayıoğlu. Şampiyonluk görmeden jübile yapacak Liverpool'da...
(Benitez'e kızgın Ramon yorum yollamış(!):"Liverpool'un yeni şarkısı: You will never walk again...")

14 yorum:

aşkın dedi ki...

Eminim ki Avrupa Şampiyonası 2 yılda bir yapılsaydı 2004'ün ardından Yunanistan yine iyi bir derece yapacaktı.Hatta kadroları yaşlı olmasa mevcut şartlarda da var olurlardı.O yüzden Şampiyonlar Ligi'nde 2 final görmüş olması Rafsancani'yi başarılı yapmıyor.
Fenerli Alex'i alsın, duran top - korner - frikik derken ligde puan aldırır belki..

Avram dedi ki...

bu kurt hoca Ferguson'un olayi nedir ben hala cozebilmis degilim, 10 yasindaydim bu adamlar ilk sampiyon olduklarinda simdi 27e basacagim liglerin karakteri degisiyor, futbol degisiyor, oyuncular degisiyor Ferguson hala ve hala zirvede.

Alper Öcal dedi ki...

Ben hiçbir İspanyolun kendi ligleri dışında başarılı olabileceğine inanmıyorum. Onlar kendi liglerinde, kendi tarzlarında çok başkalar. Kulüp seviyelerindeki başarılarında da o sistemin içerisine yerleştirdikleri üstdüzey uluslararası yıldızlar başrolde.

Bu fikrin de yer aldığı benzer bir yazıyı "Bi çay koy gel Benitez" başlığı ile yazmıştım Lambuja'da.

Ve ne tesadüftür ki yazının sonunda aynı şeye yanmışız Bülent :)

Hakikaten Gerrard'a yazık olacak.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

A 4 puntitos...

VIVA JUANDE HALA MADRID...

raul para presidente !!!!!!!!!

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

new liverpool song.

YOU WILL NEVER WALK AGAIN. jejejejejejejejeje

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

El Madrid de mi infancia, del que tengo los primeros recuerdos. Eran años en los que el fútbol vasco impusieron su dominio, pero ese Madrid tenía jugadores excelentes y con el escudo grabado en el corazón.
Se encontraron con el mejor equipo de Europa, un Liverpool radicalmente opuesto, en cuanto a propuesta futbolística, al de hoy.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

some liverpolistas friend came to my restaurant on wednesday. i know some of them. they say " we want to win english league" i said "yes you are right. 19 years since last liverpool championship".. they said they don't love benitez. and take benitez to madrid. i said " no we're happy and pleased with juande". jajajaja...then we went to stadium. i like liverpool but they need some changes..

they won 1-0 but played nothing. we can win 2-1 or 2-0 in anfield.

lionel dedi ki...

afedersiniz ama rafa benitez gittikten sonra liverpool ne ligi bu seviyede goturur ne de samp liginde bu kadar iyi gider.bu kadroyla max bu kadar olur diye dusunuyorum.denemesi bedava kovulsun gorelim.

Pads dedi ki...

'You'll never walk again' ManU tribunlerinin onlarca yildir soyledigi bir tezahurat zaten:

http://www.youtube.com/watch?v=VPtzt0D2OF0

sene 1977. emege saygi ramon.

Pads dedi ki...

@ramon

"they won 1-0 but played nothing. we can win 2-1 or 2-0 in anfield."

hope is bread of poor. jejejeje

by the way, respect to effort:)

berthelemy dedi ki...

tamam hadi rafa'nın uzun lig maratonu konusunda sorunları var ama bu ferguson ve man utd'ın olduğu bi ligde de şampiyon olmak çok zor be abi.

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

en azından cümle içinde kısa geçmeyip biraz yer verilebilirdi ' Tuncay gittikçe performansını arttırıyor ve son maçta oyundan alınırken tüm stadyum tarafından ayakta dakikalarca alkışlandı' Tv den izlerken tebessüm etmeme vesile oldu.Sakarya'dan çıkan bu uzun bacaklı olan belkide çıtayı daha yukarılara taşır.

devletli dedi ki...

bu futbolcularla bu kadar ama bu takımı yapan da kendisi. kaldı ki takımda üst düzey epey topçu var.

benitez gelmesin real madride. gerçi juande şampiyon yapsa da 12 puan geriden gelip, çekiverirler ipini prim yapmak için.

jose dedi ki...

Kovulursa büyük hata olur bana göre.

En kötü 2-3 sezon içinde bir şampiyonluk belki gelir ama oluşan yapı dağılırsa Liverpool için lig ve şampiyonlar arenasında zor günlerde başlayabilir yeniden..