28 Şubat 2009

Oyunun Kuralı

International Board, önüne gelen kural değişikliği önerilerini yine elinin tersiyle itti. Muhafazakar İngilizler, futbolu korumaya devam ediyor. U19 maçlarında denenen +2 hakem uygulamasının, bir ligde denenmesine okey verilmesi dışında bir yenilik yok. Maçı ayakta kendisine ayrılan bölgede seyreden teknik direktörlere ise 4. hakemler artık kulübene dön diyemeycek. İsteyen teknik direktör 90 dakika taç çizgisi kenarında Kızılmaske duruşu sergileyebilir.
Devre arasının 15 dakikadan 20 dakikaya çıkartılmasını isteyen yayıncı kuruluşlardı. +5 dakika daha reklam! Bu öneri de çöpe gitti. İngiliz Futbol Taraftarları Federasyonu, soğuk ve yağmurlu havalarda 20 dakika devre arasının taraftarların aleyhine olacağı yönünde görüş bildirdi. Adamlar birlik olmayı başarmış işte. Ofsayttan kaçmak için kendini saha kenarına atan isterse denize atlasın fayda yok. Metin üzerindeki düzeltmeye göre hakemin izni olmadan oyun sahasını terkeden kale çizgisi üzerinde kabul edilir...

11 yorum:

kutay dedi ki...

taçlar ayakla kullanılsın, her maç üst bıtsın...

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

devre arasının uzatılmaması lig tv'ye koymaz kanımca. zaten türkiye'de kendisi istediği kadar uzatıyor devre arasını. 15 dakikadan çok olmayan devre arası pek az gördüm.
ayrıca futbolu icat ettiler diye- ki gerçekten öyle olup olmadığı bile belli değilken- ingilizlere hala neden böyle bir ayrıcalık tanınıyor anlamış değilim. her konuda eşitlik, hak hukuk çağrısı yapanlar bu konuda seslerini çıkarıyorlar mı acaba?

miglate dedi ki...

Bence en olumlu gelişme +2 hakem uygulaması. Her ne kadar futbolun içinde hakem hatalarının ayrı bir zevki var deseler de bence son derece saçma bir uygulama. Sonuçta eskiden görüntülerden bakıp futbolculara ceza verme uygulaması yoktu. Şimdi var. Bunda niye bu da futbolun içinde olan bir şey denilmiyor?


http://seyrifutbol.blogspot.com

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

ANTIMADRIDISTAS CAGANET SOLO RAUL TIENE MAS COPAS DE EUROPA QUE EL barcelona ALGO QUE NO HABIES PODIDO COMPRAR EN EL ESTATUT REAL MADRID HISTORICOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOO

raul: 3 champions leauge
barcelona: 2 champions league

Deniz dedi ki...

Hangi kitapta okumuştum hatırlamıyorum.
Pele'nin kızının doktorası futbolun pazarlanması üzerineymiş.
Orada geçen bir öneri, maçların 15 ve 30. dakikalarında 2 şer dakikalık mola verilmesi yönündeydi. 2 devrede 4 mola, toplam 8 dakika. Bir final maçında 8 dakikanın reklam bedeli çok büyük rakamlara ulaşacaktır.

Mesele bunun bizim futbol keyfimizi bozup bozmayacağı.
Bana olabilir gibi gözüküyor. Bir sakatlanma için maçın 2 dakika durması bizi maçtan soğutmuyorsa, içtiğimiz biraları boşaltmak için verilecek 2 dakikalık milyon dolarlık aralar neden olmasın.

laptü dedi ki...

pelenin kızı...

babasını da sevmezdim.

aşkın dedi ki...

ramon,

Maldini:5 Champions League

Real Madrid without ancient history:3 Champions League

(Ancient History: Stad Reims, Partizan etc, you get it)

felix mourinho dedi ki...

0-0 skoruna puan verilmesin mesela. Sıkıcı maçlar yerine adamakıllı golü düşünen takımlar izleyelim. bir de 9.15 mesafesi için sprey olayı her ligde geçerli olsun. nedir bu 6.5m'ye kadar inen barajlar yahu.

Adsız dedi ki...

şu anki pasif ofsayt uygulamalarıyla zaten çizgide sayılsa da topla oynamadığı -veya bir rakibi rahatsız etmediği- sürece ofsayt olmayacaktır dışarı çıkan.

baraj için spreyi destekliyorum. +2 hakemse pek anlamlı gelmiyor bana.

AbSurDMaN dedi ki...

Zaten devre aralarının 15 dakika sürdüğüne rastlamadım ben. En erken 18 dakika sürüyor devre araları ? EPL olsun bizim süper lig olsun...

tahtabacak dedi ki...

Futbolda gher zaman ingiliz tutuculuğundan yanayım.
International board da ingilizler oturmasaydı oyun çok daha önceleri sirk gösterisine dönmüş olurdu. gidişat o yönde ama neyse ki Int. board gibi futbolu önemseyen bazı kurumlar bu dönüşümü biraz yavaşlatıyor...
Pele zaten ticari fırmaların oyuncagı olmus. kızından da baska bır sey beklenmezdi.
+2 hakem uygulaması arpalık sayısını artırmaktan baska ıse yaramaz (alt lıglerde veya fakir ulkelerde futbolcuya para ayıramıyorlar ıkı gereksız adam daha beslenecek). tek olumlu oneri sprey uygulaması.