4 Aralık 2008

Mes Que Un Club

Birkaç post geride Barcelona ve Nike'ın yeni yardım kampanyasını yazdım. "Mes que un club"; Bir kulüpten daha ötesi Barcelona'nın sloganı. Daha güzel anlatılamazdı bu kulüp dönüp tarihine baktığında. Şimdi bu cümle elbette ki Katalanca. İspanya'daki rekabetin ne olduğuna dair Ramon'dan gelen bir yoruma kahkahayı bastım ve açtım bu postu. Madridli mes yerine mas diyor. İşte Ramon'un cevabı: mas que un club Sí. un circo. "Bir kulüpten ötesi. Evet bir sirk... " "in 1986 gary lineker was topscorer of world cup mexico 1986. and a good player. i liked lineker. but after the world cup he came to barcelona. then i hated him. in his first day in barcelona lineker was on TV programme and said. " barcelona more than a club" with his yellow teeth. this is a lie. what does gary know about barça and spain. but first day " more than a club."we madridistas said " yes lineker you're right . more than a club. a circus." and you are the new monkey of barcelona. jejejejejjejejejejeafter luis aragones left barca in 1988 cruyff became trainer. and 1 year later lineker ran away. and said " i hate barcelona(Ramon) "

Barcelona'nın 75. kuruluş yıldönümü için Joan Miro imzalı poster

27 yorum:

L dedi ki...

pff. abarttı bu adam da. ama blog sahibi rahatsız olmadıkça bize halt etmek düşer tabii.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

i lke this blog. what i said. "be carefull. aceto is a real madrid fan". from now on i will support GALATASRAY if they play with sevilla and valencia. yesterday i only asked. "can you beat them"

joan miro is a catalan painter and a catalan activist nationalist.

a catalan and catalan nationalist. OK

goya a spaniard and spanish nationalist. OK

picasso. a spanish but a catalan-basque nationalist. OK

ok because picasso is a super-maniac.

turuncan dedi ki...

ramon bu blog'un en canlı rengi,mizah anlayışı da kuvvetli ve çok büyük bi derya.görüşlerini paylaşmadığın için 'abarttı bu adam' gibi söylemler biraz garip.

natura horror vacui dedi ki...

valla ne barca'yı severim, ne real madrid'i, ancak miro tablosunu kıskanmadım değil. en sevdiğim iki ressamdan biri gitmiş, adamlar için poster hazırlamış, benim takımıma da mustafa sandal marş yazıyor... kıskanmamak elde mi:)

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

in 1986 gary lineker was topscorer of world cup mexico 1986. and a good player. i liked lineker. but after the world cup he came to barcelona. then i hated him. in his first day in barcelona lineker was on TV programme and said. " barcelona more than a club" with his yellow teeth. this is a lie. what does gary know about barça and spain. but first day " more than a club."

we madridistas said " yes lineker you're right . more than a club. a circus." and you are the new monkey of barcelona.

jejejejejjejejejeje

after luis aragones left barca in 1988 cruyff became trainer. and 1 year later lineker ran away. and said " i hate barcelona "

no surprise. they're more than a club. but not a sport club.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

do you ever think why barcelona-unicef are together ????

because barcelona is a circus and children love circus. jejejejeje

teritori dedi ki...

Ramon'un bu sitedeki en renkli, espri anlayışı en yüksek adamı ilan etmek `rambo okan`'a örnek taraftar ödülü vermek gibi bir şeydir. Adam bildiğin fanatik, holigan, futbol faşisti ya da her ne derseniz diyin işte. Real'den başka hiçbir takıma tahammülü olmayan bir adam. Bizdeki rakip taraftarın koluna sopa, kasatura indirenlerin okumuş hali işte.

Unicef ile ortak bir çalışma yürüten bir kulüble bu sebepten ötürü dalga geçmek ne zamandan beri ince mizah ürünü anlayamıyorum.
Neyse Ramon'u geçelim. Daha da yazmam kendisi hakkında sanırım.

Barcelona için ise ne desem bilemiyorum ki. Galatasarayım dışında bir kulübe böyle büyük bir semptai besleyebileceğimi hiç sanmıyordum. Real gibi "parayı bastıralım alalım"dan ziyade altyapısından dünya yıldızları yetiştiren muhteşem bir kulüp. Bu yardım çalışmaları da bütün kulüplere örnek olmalı.

HEY RAMON;
You dub the BArca as circus. But remember that all circuses contain Lion. Lion is the King, Lion is the Power!

töbrettin böbrek dedi ki...

ben ramonu sevenlerdenim . daha doğrusu yorumlarını sevenlerdenim. yoksa adam amcaoğlu değil yani. ama bakın lineker ile ilgili bişey anlatmış. bu olayı başka nerden öğrenebiliriz. sonra unicef esprisi. keşke bir de barcelonalımız olsa şöyle ikisi atışsalar biz de eğlensek. işte aceto araştırıyor ramon yazıyor.

bedava eğlence bedava futbol işte. daha nolsun.

L dedi ki...

@turuncan:

"görüşlerini paylaşmadığın için". harika.

ben burda aynı ifadeleri herhangi bir takıma kullansam yorumum yayınlanmaz, bunun farkında mısın? bu senin için de geçerli.

rakibi olan takıma her fırsat bulduğunda sallamak, mizah duygusuysa, eyvallah.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

@toritori

lion is a cat finally. a big cat.

ULTRAS SUR symbol is bulldog..

bulldog > cat

teritori dedi ki...

@romon;
I think you can join a circus with these jokes. jejejejeje

Akay dedi ki...

valla ben ömrümde izlediğim en büyük topçuları hep barca formasıyla izledim. bundan dolayı barcaya bir sempatim olabilir. ama real madridi faşist bir diktatörün takımıydı diye eleştirirken bizim ülkemizde de böyle olduğunu ve bu takımın taraftarlarına hiç kimsenin faşist dediğini duymadım.. evet ramon her fırsatta rakip takımı eleştiriyor zaman zaman ağır da konuşuyor ama bizim ülekimzde gazeteler " aslan terbiyecisi, kartal pençesi " gibi yorumlar yaptığında koşa koşa gidip gazete alanların ramon un yaptığı ince göndermeleri anlamasını beklemiyordum zaten..

not: türkiyedeki takım küme düşmesine rağmen zamanın sıkı yönetim komutanı ve cumhurbaşkanı olan kişi tarafından birinci lige tekrar yükseltilen ankaragücü olduğunu eklemek istedim yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için...

antti_sumiala dedi ki...

4-5 yıl önce yaptığı transferlerle takımı sirke çeviren barcelona değil, real madrid di.. takım olmaktan çıkıp "ünlüler sirki" olmuştu real madrid..

böyle jejeje onlar sirk demek kolay...

Tassadar dedi ki...

ben barca'yı severim, ta ilk gençliğimde koeman'lı, romario'lu kadrosuyla ali sami yen'de rakibimiz olduğu günden beri
(arif @90)

barca futbolcu alır, yıldız yapar, yetiştirir, yıldız yapar, satar, ama yıkılmaz. iyi kulüptür. profesyonel ama acemidir.

fakat barca'yı katalan milliyetçiliği yüzünden sevenler, Türkiye'de ayrılıkçı ve bölücü bir takıma tahammül edebilirler mi ? bir düşünsün.

Ayrıca ben formama reklam almam arkadaşım, duruşunun ardından fosforlu Nike logolu formayla çıkıyorsan da sahaya, sorgulanırsın.

P.S: Barca her zaman o bembeyaz formalı Real Madrid'den daha çok içime siner..

Pads dedi ki...

Barcelona sehri sirk gibi zaten, Gaudi ve Miro sagolsunlar. Sagrada Familia ne oyle be, ilkokulda resim dersleri gelmisti aklima ilk gordugumde. Hani 30 dakikada hamurdan birseyler yapmaya calisirdik.

Ama guzel bir sirktir Barselona, Madrid Ankara gibi kalir bence yaninda.

Ramon'a ben de kiziyordum ama artik mahallenin delisi gibi goruyorum, o da buranin bir parcasi:)

nestavarro dedi ki...

köyün deliside biryere kadar adamın kızmadığı kıyaslamadığı kalmadı şu blog da yumurta denicek kadar vakit geçirdim ama nereye baksam ramonun yorumları şu>bu öteki>beriki seninki>benimki nedir yani çözmüş değilim..hayır bide adam madridli anladıkta juve nin kazandığı şkk sına bile sallamışlığı var yok heizel olmasaydı ingilizler yenerdi rush>rossi den iyiydi artık tekilayı çakıp çakıp burayamı sarıyo sardığı tek blog bumu bu adam ne yer ne içer:)çözmüş değilim

Marvin dedi ki...

ramon artık sıkmaya başladı bence, komik falan da bi yere kadar yani. adam her fırsatta ona buna sallıyor, real madrid apaçiliği yapıyor şuursuzca.

küçükken mahallede tutmadığı takımlara bok atmak için anlamsız arayışlara girip "salatasaray" yok bilmem ne tarzı esprilerle sempatik olmaya çalışan daha sünnet bile olmamış çocuklar seviyesinde sataşıyor bi de rakip takımlara. yok barcelona sirk'miş de, real madrid en kralıymış.

ramon türkiye'de yaşayıp bu şekilde rakip takımlara saldırsa en temizinden bi dayak yer başka da bişey değil. şu yorumlar tribün ateşi'nde bile olmuyor, adnan aybaba'ya ayıptır.

ramon durdurulmalı artık, gerçekten rahatsız ediyor. sevmiyosan da edebinle sevme.

Adsız dedi ki...

Irkçılıktan hakarete kadar adamda her şey var. Nasıl tahammül ediliyor anlamıyorum. Şu adamın yaptığı tuhaflıkları bir Türk yapsa kimbilir neler olur burada(mesajlarının yayınlandığını farzedelim). Bu yabancı hayranlığı, yabancıya karşı sürekli iyi görünme halini hiç bir zaman anlayamadım.

pi dedi ki...

@Ramon

hate barça
hate picasso
hate miro
hate catalanes

ONLY REAL MADRID...
FORZA REAL MADRID...

:)

varol döken dedi ki...

@ramon
picasso is a maniac as you say but goya is crazy as hospital say:)

but don't forget there's only a thin red line between genius and madness!

like your thin red line between your admiration and hate to barcelona, ahahahahahahahah:)

orkun dedi ki...

Ramon rakip takımı filan eleştirmiyor, ana avrat dümdüz gidiyor, buna da "mizah duygusu" demek, peh!

Unknown dedi ki...

yaw adam delirmiş bence ultrasur falan diyor... la ispanyanın en cacık tribünü.. ultrasur nedir...

judas dedi ki...

ramon u seviyorum ,adam juveye intere hatta tüm italyanlara giydirir,fransızlara giydirir %30unun cezayir asıllı olduğunu falan iddia eder ,sevillaya valenciaya giydirir,chelsea den nefret eder ,picasso ya sallar, penelope cruz un monica belluci den güzel olduğunu iddia eder (evet bunu da yaptı) .Böyle bir adam ramon.
Ne yoksa siz onu ciddiye mi alıyorsunuz?
bide ramonun bu muhabbetleri ne zaman ince gönderme oldu;
raul > cruyff
real > barça
şu > bu ..
jejejejejeje
Bu tarz inceleri benim 6 yaşındaki fenerli yeğen de sürekli Galatasaraya gönderir ;)
Ramon u eleştirenler veya savunanlar ramondan daha komik olabiliyor bazen

Julien Dekosta dedi ki...

rambo okan > ramon


if rambo okan could write in english, or else if he was a spanish, he could write comments here just like you ramon.
so you must wonder who he is, just google it

Julien Dekosta dedi ki...

ya aslinda dusundumde ramboya haksizlik etmis olabilirim, ozur diliyorum kendisinden.

murarty dedi ki...

Ramon'a birisi Galatasaray'ın sembolünün aslan olduğunu anlatsın.Galatasaray'lıymış ta..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ankara güzel bir şehir...

......

Kafanıza Barcelona düşsün 2'nizinde.Gönülden diliyorum.