6 Aralık 2008

Verirler Ayağını Eline Ibra


Lazio-Inter maçının hareketi bu. Yönetmen de 3 farklı açıdan tekrarını getirdi canlı yayında. İbrahimovic o cüssesiyle yaptı bunu, geçen gün blogda yer alan fotoğrafı da sanki habercisiydi. Ne demek lazım şimdi? 1-0 öndesin Ibra, adamların çöplüğünde böyle artistlik yaparsan verirler ayağını eline mi(!) Inter, Lazio ile Roma derbisi öncesi haftalarda oynasaydı böyle kolay çıkamazdı Olimpiyat Stadı'ndan. Lazio, Bursaspor gibi çöktü kendi liginde... Geçen hafta Atalanta deplasmanındaki yedikleri 2 golden sonra bu hafta hiç şansları yoktu. Perdeyi de eski bir Romalı Samuel açtı. Skor 0-3; maça dair iki notum var. "Roma'ya gidebilirim" diyen Inter'li Crespo'ya eski takımı Lazio'nun tribünleri oyuna girdiğinde sağlam bir yuh çektiler. O anda ekrana devrik başkan geldi. Lazio'nun eski başkanı, Crespo'yu da alan Sergio Cragnotti. Stankovic'i ise hala seviyor Lazio taraftarı, oyundan çıktığında alkışladılar. Pandev sakatlandığında hiç şansları kalmamıştı. Mourinho'nun kurban bayramını kutlarım...

55 yorum:

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Tsubasa mı o?

Pardon ya.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Sanırım dünyanın en iyi forveti şu an.Bir de mütevazi olsa...

haute_couture dedi ki...

italyanlar burada bu hareketten sonra kendilerini kaybettiler :)
- chi e ronaldo?

edgar belgi dedi ki...

aceto bey siz aklima geldiniz bu hareketi yapar yapmaz, gecen gun burada bacaklarini nah boyle actigi resimin ardindan iyi gitti. blogun ilk videosu da kayitlara gecsin lutfen :)

kido dedi ki...

birisine anlatirken nasıl tarif edilir ki bu pas??

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Jose Mourinho maçtan sonra neler diyecek çok merak ediyorum.

Şu an skor 0-3

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Bunu yapan insan olamaz

ertug dedi ki...

kesinlikle su an dünyanın uzak ara en iyisi. rakibi yok

cankalender dedi ki...

Sakatlanmaz umarım bir gün böyle bir hareket yaparken, tehlikeliye benziyor.

küççük hakan dipnotu: rakibin kendisine çift dalmasından değil, olası bir kas sakatlığından bahsediyorum :)

Sinan Çakmak dedi ki...

ibra ne içtiyse ben de ondan istiyorum

AAAA dedi ki...

ibra gibi forvetin olsun 250milyon dolar borcun olsun:PP

pes'de bu hareketi yapamazsın be.

muzoz dedi ki...

ntvspor şifreli oldugu için kacırdım ama aceto sayesinde bu hareketi gordum yaa artık macı kacırdıgıma o akdar uzulmem

Adsız dedi ki...

Hayvansın İbraam...

Unknown dedi ki...

Terbiyesiz Zlatan...

Muratcan dedi ki...

e... yuh?

erdincinho altunozzi dedi ki...

ibocum
gel seni bi öpiiim:)

YK dedi ki...

sapıkkkk =)

Robaggio dedi ki...

ölçtüm, biçtim..hareket esnasında bacakların açılma açısı 178,5 derece idi.. bu boyla bu hareketi yapıp belinin üstüne düştükten sonra kalkıp oyuna devam eden yaratık yukarıdaki lafların hepsini peşinen kabul etmiş sayılır..

Nebi dedi ki...

İnanılmazsın Ibrahimovic!

zenmaster dedi ki...

budur... böyle yeteneklere sahip olsalar, mütevazi olsun diyenlerin kaç tanesi mütavazi olabilir? ben de bunu merak ediyorum.

haute_couture dedi ki...

mac 0-3 olduktan sonra laziolu futbolcularda olusan gazı anlamadım,halı sahadaki gibi "evet beyler baslıyoruz" falan mı dedi aralarından biri acaba?

jose dedi ki...

"Ben ve oyuncularım Zlatana aşığız"

J.M.

aamet jr. dedi ki...

@cthulhu

imza.

Unknown dedi ki...

adamın bu hareket ile golü de var.
http://www.youtube.com/watch?v=gDr71KzFy9c

Genel Sekreter Vak dedi ki...

@cthulhu,

Ben olurum hacı,iddialıyım...Bi yapabilsem!:)

Linoel Messi oley!

martin dedi ki...

lazio maça pes 2009 forma reklamıyla çıkmıştı, sanırım ibra-kadabra konami yetkililerine bi mesaj vermek istedi!..

martin dedi ki...

bir de maçın ikinci yarısında brocchi'yle dalga geçişi vardı ki geçen hafta lincoln'ü yerden yere vuranlar seyretse ne derdi acaba :)))

serdark dedi ki...

evladimm...naapiyosun!

Dabenti dedi ki...

@martin

Geçen hafta Lincoln'ü öldüren Erman ve Rıdvan efendiler(!) bu hafta Roberto Carlos'a değinmedi niyeyse! Bakalım Ömer Üründül ile Ahmet Çakar değinecek mi? Değinirlerse ne diyecekler? Yarım saat böyle iş olmaz diyebilecekler mi? Yerden yere vuracaklar mı?

Ben geçenlerde yine buradaki yorumlarımdan birinde basının iki yüzlülüğüne dikkat çekmiştim. Bazıları görmek istemedi, işlerine gelmedi. Bir de akılları sıra bana ders vermeye kalktılar.

Bu hareket de İbrahimovic'den satılmış basın mensuplarına gelsin. 180 derece dönüşler yapabilen herkese!

King1905 dedi ki...

Herlade gelmis gecmis uzun boylu futbolcular arasinda ayaklarina bileklerine hakim en iyi futbolcu...Boyle hareketleri Ajax tan beri alisigiz aslina...Bir Ibrahimovic Klasigi...

Adsız dedi ki...

Benim merak ettiğim bir şey var; Cristiano'ya antipatik deyip bu adamı seven kimse var mı?
Bence 1000 kat daha itici bir adam. Geçen sene Fb'ye gol attıktan sonra bile o antipatik suratını görünce tiksindim ondan.

ssim dedi ki...

bu harekette erman, rıdvana bir de arıca'ya kapak olmuştur. sağ ol ibra.

sambalici dedi ki...

"Mourinho'nun kurban bayramını kutlarım..." burada dağıldım :D

Emin Sarıal dedi ki...

ikinci yarı başka bir hareketinden sonra Brocchi az daha eline veriyordu ayağını.

Emin Sarıal dedi ki...

bu hareketin Lincoln ün hareketiyle ne ilgisi var Allah aşkına? yüksekten tersine gelen topu, uzun bacaklarının avantajıyla son bir hamleyle pas olarak gönderiyor. Lincoln ün yaptığının benzerini maçın sonuna doğru Brochhi ye yaptı Brocchi de cevabını tendona çift dalarak verdi. dünya üzerinde her futbol sahasında geçerli olan yazılı olmayan kural aynıdır; rakibine saygı duyacaksın.

kartalsafa dedi ki...

inanılmazsın, ötesi yok.. sendende iyisi yok bu kadar basit. yok şuymuş yok maç çeviremezmiş bilmemne hikaye anlatmasın kimse boşuna..

from grey to black dedi ki...

@debbus,

bahsettigin yazili olmayan kuralin alt maddelerinden biri de $öyle olsa gerek;

a) saygisizliga maruz kalan rakip, olayin kahramaninin ayagini eline verirse mazur görülebilir.

canoğlan dedi ki...

Maçın son anlarında yapılan artistik hareketle, 0-1 ken yapılan hareketin manası farklıdır. Her buluttan GS'a pozitif nemler üretmek olmamalı yazıların amacı. Aykut Kocaman'ın zirveye göz kırpışından ya da Bülent Korkmaz'ın neler yaptığından bahsedelim biraz, Bülent Uygun'dan sıra gelirse.

martin dedi ki...

@canoğlan ve debbus

benim söylediğim de zaten ikinci yarıda brocchi'ye yaptıklarıydı..nasıl dalga geçilirmiş onu gösterdi ibra..ayrıca brocchi de komik durumdaydı açıkçası beline ulaşabildiği adama tekme atmaya çalışıyordu ama bacakları yetişmiyordu..ayrıca ibra bu tekme girişiminden sonra da brocchinin önünde top cambazlığını sürdürdü..
meseleyi galatasaray boyutuna indirmeden söylemek istediğim "efendim avrupada oyuncular rakibine aygı duyar böyle şeyler yapmaz" tezinin elde patladığıdır..bir inter taraftarı olarak ayrıca mest oldum akşam maçı seyrederken onu da söylemeden geçemeyeceğim!.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

bi ara bi drogba vardı, nooollduu ona ?

kerberos dedi ki...

to aceto...

abi lincoln muhabbeti sıkmadı mı artık ya! postun başlığında bile o harekete yapılan yoruma gönderme yapmışsın! o hareketin saygı çerçevesinde olup olmadığını tartışcamıza, fransa liginin dipte ekibi psg'nin takım oyunu oynadığını söyleyip durduğumuz kayseriyi eleyişini madem futbol aşığıyız Türk futbolundaki istikrarsızlığın nedenlerini tartışsak ya!

to ibrahimovic

insan değilsin!....

Emin Sarıal dedi ki...

@from grey to black

alt maddesi şu;

a1-rakibine saygı duymuyorsan, rakibinden saygı beklemeyeceksin.

Mr.Eko dedi ki...

Seviyoruz işte var mı diyeceğin!?

Anelka dedi ki...

bu hareketle Lincoln'un hareketini
-oyunu etkileyiş bakımından- kıyaslamak anlamsız geldi bana.
Aceto'nun bu olayı bu kadar uzatması da...

Mert Giray ILHAN dedi ki...

Ne zaman, hangi ara, ne şekilde empoze edildi biz futbol "seyircileri"ne bu futbol saygısı, takım disiplini ve buna benzer futbolu eğlence/hobi olmaktan uzaklaştırıp; performans, verimlilik ve kurumsallık odaklı bir üretim tesisine çeviren sıkıcı kavramlar?

Bırakınız takım disiplininin peşinde teknik adamlar koşsun, etik bir problem varsa hakem ilgilensin/ilgilenmesin, bu adamlar futbolun bu sıkıcı tarafını yönetmek için para alıyorlar. Peki siz para da almıyorsanız; izlediğiniz gösteriyi tekdüzeleştirmek, rutine bindirmek için harcadığınız bu eforun motivasyonu nereden geliyor?

Brocchi'yle, Erdoğan Arıca'yla, Nedved'le dalga geçildiyse bırakınız bu kişilerin ailesi/arkadaşları üzülsün, kızsın tepki göstersin (eğer bu kadar hislenecek bir şey varsa), pratikte sana bana hiçbir faydası olmayacak bir tartışmanın peşinden niye gidiyorsun? Üstelik bir nevi görsel şov, mizansen bu. Sinemaya gidip filmde geçen sahne hakkında "ayıp yahu adamı öldürdü" diyor muyuz? Tamam futbol sinemadan daha gerçek, daha hayatın içinde, adamlar orada canlı canlı koşuyor zıplıyor kabul; ama yine de bu garip seyirci-dışı operasyonları/sorumlulukları/hassasiyetleri sahiplenme işini bırakmamız gerektiğini düşünüyorum. Yoksa izlenecek, zevk alınacak hiçbir ögesi kalmayan futbolu, kendisine duyduğumuz sevgi ve saplantı sebebiyle bırakamayıp, keçiboynuzu tadında maçlar izlemeye mahkum olacağız.

o diil de dedi ki...

Lincoln'un hareketiyle bu hareketi kıyaslamak bana da anlamsız geldi.
Lincoln'un hareketini Mustafa Doğan(Serkan Balcı veya daha da kazma dediğimiz futbolcular) bile yapar, futbolun güzelliği ise Ibrahimovic'in bu pasıdır

pclion dedi ki...

Ben de bu "aceto şunu yapmasın, aceto bunu yazmasın" diyenleri anlayamıyorum. Burası blog yahu, tabii ki istediğini yazacak. Benim de katılmadığım, tam tersi fikirde olduğum şeyler yazabilir Bülent Timurlenk ama bu ona "senin bunu yazman anlamsız, bunu yazma, onu yapma, bunu etme" deme hakkını bana verir mi?

Farklı fikriniz varsa onu ister yorum olarak yazın, ister kendiniz blog tutun oraya yazın. AcetoBlog'un popüler olması Bülent Timurlenk'i kısıtlayan bir unsur olmamalıdır, burası belli bir zümrenin ortak fikrinin ilan edildiği basın bülteni de değil. Burası blogdur, kişiseldir. Bu kadar...

from grey to black dedi ki...

@debbus,

yine sadece tahmin yürütüyorum, a1'in alt fikrasi da "evet, ayagi ele vermek saha icerisinde top sektirmek gibi saygisizliga tekabül eder." olabilir mi?

top sektirenin sözde saygisizliginin man$et yapilip cift dalan intikam meleginden satir aralarinda bahsedilen, hatta bu hadisede suclunun top sektiren ilan edildigi bir ortamda saygidan dem vurmak sana da sacma gelmiyor mu? "hak etmi$ti" diyen bile olacak bu gidi$le, muhtemelen senin yazili olmayan kurallarina uyanlardan.

Unknown dedi ki...

Lincoln A.gücü macinda su an terbiyesizlige devam ediyor. Edepsiz adam...

Unknown dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=CY3YCFaARS4&feature=related


bu videonun 1. dakikasinda attigi gol var ki bu terbiyesizliklerin körpe sakalli hallerinden habercisi.

mutlaka izlenmeli.

felix mourinho dedi ki...

her defasında insanı şaşırtabiliyor olması bile muhteşem. acaba bu kez şapkasından ne çıkartacak.

Anelka dedi ki...

@PCLioN

yorum belirtmek için var bu bölüm olur da senin bloguna da gelir yorum yaparsak orada diyebilirsin benim fikirlerim bunlar benim istemediğim yorumu yapmayın diye

pclion dedi ki...

Anelka, ne demek istediğini tam anlayamadım ama ne dediğimi tekrarlamakta fayda var. Bülent Timurlenk ne yazarsa beğenmek zorunda değil kimse ama Bülent Timurlenk'e gelip "Lincoln çok yazdın, buna az dokundun, orası kalsın" deme hakkı yoktur kimsenin. Okuyucular içeriğe müdahil olmamalıdır, bunu söylüyorum. Yoksa gelip "Lincoln'ün yaptığı yanlıştır" diyene değildir lafım. Benim demek istediğim daha genel bir duruma yönelik, senin yorumuna indirgediğim bir serzeniş değildi.

Ayrıca siz nasıl buraya yorum yazabiliyorsanız benim de saygı çerçevesinde istediğimi yazma hakkım var. Blog sahibiyiz diye sadece kendi yazdıklarımızla ilgileneceğiz diye bir kaide yok. Ucu size dokundu diye yersiz polemikler yaratmanın anlamı da yok...

Anelka dedi ki...

Polemiğe girme niyetinde değilim. Biz de kendi yorumumuzu bıraktık o kadar. Bunları değerlendirmek de Bülent Bey'in tasarrufudur.

Köfteci dedi ki...

Seni gidi vatan haini.Oyna simdi elin Interlerinde..