2 Aralık 2008

Altın Top 2008: C.Ronaldo

France Football'un Altın Top 2008 ödülü beklenildiği gibi Cristiano Ronaldo'ya gitti. Oylama sonuçları:1. Cristiano Ronaldo (Portogallo, Manchester Utd) 446 punti;
2. Lionel Messi (Argentina, Barcellona) 281;
3. Fernando Torres (Spagna, Liverpool) 179;
4. Iker Casillas (Spagna, Real Madrid) 133;
5. Xavi Hernandez (Spagna, Barcellona) 97;
6. Andrei Arshavin (Russia, Zenit San Pietroburgo) 64;
7. David Villa (Spagna, Valencia) 55;
8. Kakà (Brasile, Milan) 31;
9. Zlatan Ibrahimovic (Svezia, Inter) 30;
10 Steven Gerrard (Inghilterra, Liverpool) 28;

42 yorum:

leon dedi ki...

Sonuna kadar haketti tebrikler...

Blogspor dedi ki...

Beklediğim gibi oldu.Ronaldo kazandı.Zaten hakediyordu,tebrikler Ronaldo'ya :)

Unknown dedi ki...

Haketti diyen arkadaslara: Chelsea Man Utd finalinde Terry son penaltiyi kacirmasa ve Man Utd kaybetseydi (bunun yuzunden) yine verirler miydi altin topu bu sopara?

Elaman verdigi poz tam bir cinslik abidesi..

devletli dedi ki...

bu kadar fark beklemiyordum, messi'nin 2, casillas'ın 4 katı oy almış neredeyse. neyse hayırlı uğurlu olsun bakalım.

Efsane1925 dedi ki...

@ tulu ; sonucta manuyu oraya getirende o premier ligde gol krallıgını yasayan manunun en cok gol atan futbolcusuda o..1 penaltı kacırdı diye neden verilmesinki.Sonuna kadar haketti ayrıca helal olsun..Futbolu elestirilecek en son kisidir ronaldo ve bu iceriktede karakterini degil futbolunu tartısın.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

garip olan casillas'ın 133 puan alırken, euro 08' oyuncusu xavi'nin 97 puanda kalması.

İlk yarılar bitmeden 15gol 11 asist yapan messi, sezon sonunaca ciddi sakatlık olmazsa önümüzdeki senenin altın top'unu alır heralde. Forza Barca diyelim o zaman..

sambalici dedi ki...

ödülü haketmedi diyenin futbol bilgisinden kuşku duyarım.
premier lig+şampiyonlar liginde, 49 maçta 42 gol atan (buraya dikkat) bir kanat oyuncusuna almayacak da kim alacak o ödülü merak ediyorum.
bu sezon da aynı şekilde messi yardırıyor misal.

Adsız dedi ki...

zaten belliydi alacağı. darısı messinin başına.

erssre dedi ki...

geçiniz.. messi bunun kadar şımarık ve şaklaban olmadığı için almamıştır.

Dünyaları Koşuyorum dedi ki...

Seneye Messi alır artık.

gurcan dedi ki...

bir gün hamit altıntop alır inşallah ..gerçi buna kim inanır:)

dusendeli dedi ki...

Manchester'ı hem CL'de hem PL'de şampiyon yaptı. İki organizasyonda da gol kralı oldu. Sezonluk performanslara göre verilen bu ödüle bu sezon başka adayların olması bile saçmaydı. Tebrikler Ronaldo.

Not: Yine de genel olarak Kaka daha büyük oyuncu :)

Furion dedi ki...

gerrard'a, kaka'ya yazık olmuş.

Unknown dedi ki...

hakketti de onun yerinde rooney ya da tevez de olabilirdi. sonuçta fergusonun oyun sistemi içinde yer alan birisi. tamam, yetenekli ama bir rooney gibi değil.
sonuçta milli takımdaki sistemde nasıl oynadığını herkes biliyor. bir de itici yahu, dövsünler bu adamıD

cisco dedi ki...

kesinlikle tartismasiz hakketti. finalde yenilselerdi de alirdi odulu. kim alacakti baska? bence bilmemkim daha buyuk topcu demeyin yalniz bu odul 2007-08 performansina gore veriliyor. 08-09 odulunu de messi'ye gondermek icin postaya vermislerdir herhalde.

liverpoolandkop dedi ki...

@devletli

kendi kendine oy yollamıştır dallama =)

cisco dedi ki...

ayrica poz da tam dayaklik. ne bu boyle? tamam almissin iste ne poz veriyon sampanya falan, siritiyor bir de. ben futbolcu olsam kovalardim bunu.

ssim dedi ki...

bencede hak etmedi ! maldonado almalıydı.

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Takır takır oynadı ve haketti. Havasını da atar, helal olsun. Bu sene de aynı performansı göstereceğini iddia ediyor, bize izlemek düşer. Beklemedeyiz...

gorcanabi dedi ki...

Ne yüklenildi adama arkadaş. Sevişiyordur da bu.

ygtylmz dedi ki...

Sonuna kadar haketti . Bu sene zaten bu ödül tantanası olmayacak direk ligler bittiğinde bütün ödülleri Messiye vericekler :)

Alfredo dedi ki...

@Efsane1925 ve diğer körler

"Futbolu elestirilecek en son kisidir Ronaldo" vs vs.

sana mı sorucaz be birader?M.United Barcelona maçında Zambrotta'yı geçemeyen benmiydim.Kimi eleştireyim messiyi mi? Messi orda bütün United savunmasını darmadağın ederken neredeeydi Ronaldo.O maç messi ronaldodan daha iyi olduğunu gösterdi herkese.(At gözlğüyle izleyenler bunu göremeyebilir.)United takım olarak daha iyi olduğu için turu geçmişti.Messi ise Ronaldoyu ezmişti resmen.(ödülü haketmedi demiyorum ronaldoya)

Maslow dedi ki...

evet adam antipatik ama sırf antipatik diye ödülü haketmedi dersek taş oluruz taş. sonuna kadar ronaldo'nundu bu ödül.

Deniz dedi ki...

Ronaldo'nun bu ödülü etkili futbolu nedeniyle aldığı konusunda kimsenin itirazı yoktur herhalde. Zaten ödül, esas itibariyle bu bağlamda değerlendirilebilecek bir ödül. Geçen seneki performansına bağlı olarak bu ödülü alacağına herkesin kesin gözüyle baktığı da ortadayken, sevmediğim futbolcular listesinin tepesini zorlayan Ronaldo'yu tebrik etmek düşer bize. Ama...

Ama on sene sonra Ronaldo'nun adı anıldığında, kendisinden önce bu ödülü alan Cruyff, Platini, Beckenbauer, Van Basten, Gullit, Zidane ve gerçek Ronaldo ile aynı kefeye konulmayacağını bilmek beni biraz olsun rahatlatıyor. Zira futbolun en azından bu kadar adaleti olması lazım.

pi dedi ki...

Ballon D'ur...

:)

AAAA dedi ki...

neticede ödül 2008 yılının toplam performansına göre veriliyor. messi ve barcelona şu an çok iyi olaiblir ama geçen yıl messi hem bu kadar fark yaratamıyordu (tamam çook büyük oyuncu, geçen sezon süper maçlar çıkardı) hem de takımın elde ettiği herhangi bir başarı yok. yani manu geçen yıl hiç başarı kazanmamış olsa ronaldo isterse 75 gol atmış olsun eli boş kalırdı.

böyle düşününce ronalda dan daha fazla bu ödülü hak eden olmadığını düşünüyorum. lakin her daim; messi>c.ronaldo

Blogspor dedi ki...

@Stefano,
Biz Ronaldo'nun ödülü tüm sezon oynadığı futbolla kazandığını söylüyoruz,sen bir maçtan örnek veriyorsun.Messi tüm sezon ne yaptı?Ronaldo tüm sezon ne yaptı?42 gol breh el insaf :)

MARADONADONI dedi ki...

oyununa bir şey demiyorum ama futbolun çirkin yüzü. bundan 2hafta önce astonvilla- manU maçında sahadan yuhalanarak çıkmıştı. ingilizler bilinçli seyirciler tepki göstermişlerse vardır bir sebebi. ayrıca brezilya portekiz maçında da thiago silva'ya ayağını kırmak istercesine dalmıştı. bu mudur meslektaşlarına saygısı?

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

3 españoles y 1 catalán.
somos el rey de europa.

dusendeli dedi ki...

@futbolpazari

Aldığı ödülle karakterinin ne alakası var anlamıyorum. Maradona da uyuşturucu kullanıp, gazetecilerin üzerine ateş açıyordu.

Hagi sahanın ortasında Erol Ersoy'u tartaklamış, Samuel Johnson'un kaburgasını kırmış, kendi taraftarına hırsız demişti.

Bunları yapmış olmaları iyi futbolcu, büyük futbolcu olmalarına engel mi? Adamın attığı kırk küsür gol ile antipatik olmasının nasıl bir bağı var?

Sonuç olarak C.Ronaldo geçen sezon gösterdiği performansla sadece bu ödüle değil; Verilecek bütün bireysel ödüllerin de tek adayıdır.

D.A dedi ki...

facebook'ta ilk defa içki içip resmini koyan bebelere özenmiş:)))

Alfredo dedi ki...

@kırmızıbeyaz

yazımın sonunda belirtmişim zaten.."(ödülü haketmedi demiyorum ronaldoya)" diyerek.Ronaldo büyük maçlarda adeta yok oluveriyor sahadan.Örneğin Milan maçı.Kaka adeta Ronaldo'yu silmişti sahadan.Messi'de aynı şekilde Ronaldo'yu ezmişti.Kupayı Barca alsaydı ortalıkta Ronaldonun attığı 40 küsür gol kalırmıydı?Kalmazdı...

@düşündeli
bi Maradona'yla bir Hagi'yle karşılaştırmışsınız ancak bu adamlar büyük maçlardaki büyük başarıları sayesinde o mevkilere gelebilmişler.Acaba Ronaldo büyük maçlarda neler yapıyor?.İşte Messi'nin farkıda burada ortaya çıkıyor zaten.

Genel olarak şöyle söyleyeyim.Balon Do'r futbolcunun sadece sene içindeki performasınıa ve başarılarına göre veriliyor.Ben o örneği genel olarak vermedim.Birkaç kişiye yanıt olarak algılamaları için yazdım.Bazı seviyesiz yorumlara karşılık.Onu okuduğunuzda genel olarak algılıyorsanız bu benim hatamdır.Ben yorumumda direk olarak Messi Ronaldodan daha iyidir demeye çalışmadım.Bunuda belirtmek isterim.

ssim dedi ki...

@düşendeli,

noktayı koymuşsun usta.

jose dedi ki...

Bu adama bir turlu ısınamadım ama odulu haketti.Kolay degıl kanat oyuncusuyken Premier Ligde o kadar gol atmak.

Maslow dedi ki...

stefano arkadaşım kaka ronaldoyu silmişti diyosunda o yorum biraz saçma olmuş. tamam duygusal insanlarız bende kıl oluyorum ronaldoya ama 1-2 maça bakıpta hele hele kaka sildi ronaldoyu deyipte komik duruma düşmeyelim sanki birbirlerini marke ediyorlarmış gibi.

istatistikler ortada premier ligde bir kanat oyuncusu 40 tan fazla gol atıyorsa ve takımını şampiyon yapıp üstüne cl yi alıyorsa kusura bakma ama en yakın rakibine fark ataraktan bu ödülü alır.

Svetlin dedi ki...

stefano,

ronaldo büyük maçlarda ne yaptı demişsin de cl finalinde gol atmadı mı bu adam chelsea'ye. ha şimdi penaltıyı kaçırdı dersin o zaman da ama bundan önceki yorumlarda da belirtildiği gibi ronaldo'yu sevmiyor, sempatik bulmuyor olabilirsin ama bu ödülü onun hak ettiği gerçeğini değiştirmez.

adamın karakteri kimseyi ilgilendirmez topunu oynadıktan sonra. ha efendi bi adam olsa daha çok saygı görür ama bu onun kendi problemi.

bir de messi'yi yüceltmek için ronaldo'yu yerin dibine sokmanıza gerek yok. messi zaten bir sakatlık yaşamazsa hak ederek bu ödülleri alıcaktır, tıpkı ronaldo'nun yaptğı gibi.

frodo555 dedi ki...

Abicim ashley cole'un en iyi sol bek olduğu memlekette bu zibidi 42 golu az bile atmış..

Fotoya bak hay Allahım; İnek şaban'ın kuzey ingiltere şubesi..

Bence fotoğraf editörü de fazla hazzetmiyor elemandan ki; kimbilir kaç pozun içinden bunu seçip koymuş..

Alfredo dedi ki...

@ronnie

bu ödülü hakettiğini yorumumda belirttim zaten(bakarsan görürsün).ronaldoyu sevmiyorum onuda söyleyeyim.

"adamın karakteri kimseyi ilgilendirmez topunu oynadıktan sonra. ha efendi bi adam olsa daha çok saygı görür ama bu onun kendi problemi."
tamam doğru demişsinde ben kendime yanıt olabilicek bişeye rastalayamadım yazımda.

ronaldo'nun büyük maçlarda neler yaptığı konusuna gelince şampiyonlar ligi finalinde gol attı diye sen ona büyük maçlarda iyi oynuyo diyemessin ki.Bana 1 maçtan örnek veriyosun ama benim sana vericeğim örnekler çok çok daha fazla.Büyük futbolcu dediğin büyük maçlarda gösterir kalitesini.Ben bunu Ronaldo'da göremiyorum

Alfredo dedi ki...

@ronnie

bu ödülü hakettiğini yorumumda belirttim zaten(bakarsan görürsün).ronaldoyu sevmiyorum onuda söyleyeyim.

"adamın karakteri kimseyi ilgilendirmez topunu oynadıktan sonra. ha efendi bi adam olsa daha çok saygı görür ama bu onun kendi problemi."
tamam doğru demişsinde ben kendime yanıt olabilicek bişeye rastalayamadım yazımda.

ronaldo'nun büyük maçlarda neler yaptığı konusuna gelince şampiyonlar ligi finalinde gol attı diye sen ona büyük maçlarda iyi oynuyo diyemessin ki.Bana 1 maçtan örnek veriyosun ama benim sana vericeğim örnekler çok çok daha fazla.Büyük futbolcu dediğin büyük maçlarda gösterir kalitesini.Ben bunu Ronaldo'da göremiyorum

dusendeli dedi ki...

@Alfredo Di Stefano

Kusura bakma ama biraz ezbere konuşuyorsun. Büyük maçların oyuncu değil demişsin; Adam CL finalinde gol atmış deniliyor, tek maçla olmaz diyorsun. Machester'ın Arsenal'le, Liverpool'la, Chelsea'yle, Everton'la, Newcastle'la oynadığı maçlar büyük maç değil mi?Şampiyonlar liginde Lyon maçları, Sporting Lizbon maçları, Roma maçları büyük maç değil mi?

Geçen sezon bu takımların hepsine golü var Ronaldo'nun. Daha ne yapsın.

Ronaldo'ya karşı olan hislerin resmen gözlerini kör etmiş anlaşılan. Yiğidi öldür ama hakkı ver demek isterim sadece.

Alfredo dedi ki...

@düşündeli

arsenale 3 maçta 2 gol
liverppola 2 maçta 1 gol
chelsea ile oynanan 4 maçta 1 golü var oda final maçında.
2 lyon maçında 1 gol.
roma ile oynanan 4 maçta 1 golü var.
barcelona ile oynana 2 maçta golü yok.

United toplam 57 maça çıkmış.52 maçta oynadığını varsayalım


yazdığım maçlarda 17 maçta 6 gol performansı buda 0.35 gibi bir ortalama eder.oynadığı diğer karşılaşmalarda ise 1 gol ortalaması var

Ronaldo büyük maçlarda çokda iyi değil görüldüğü üzere.yaklaşık 3 maçta 1 gol ortalamasıyla oynuyor.(örnek aldığımız maçlara göre söylüyorum)


Bu sezon oynanan son maçlardanda birkaç örnek vereyim.

Chelsea 1-1 M.United
Aston villa 0-0 M.United
Everton 1-1 M.United
Arsenal 2-1 M.united

bu maçlar büyük maçlar ve ronaldo 4 te 0 çekmiş helal olsun.Aynen devam

Ronaldoyu sevmiyorum sevmediğim adamı övücek yazılarda yazmam zaten.Birkaç istatistik burda.Ezbere konuşuyorum evet.Sende ezbere konuşuyorsun onuda belirteyim.

Ronaldo'ya karşı olan hislerim gözlerimide köreltmedi.hakkı olan ödülüde aldı zaten.Uzatmama sebep olan şeyse sizin yorumlarınız.

dusendeli dedi ki...

Tamam abi haklısın.

Arsenal'e, Liverpool'a, Chelsea'ye, Barcelona'ya vesaire'ye sektirmeden her maç gol atan başka bir kanat oyuncusu bulursan bize de haber ver.