2 Aralık 2008

Huntelaar Real Madrid'e?

Madrid gazetelerine göre bu transfer bitti. Real Madrid, Huntelaar ile anlaştı. Ajax'a ödeyecekleri bonservis bedelinin pazarlığını yapıyorlar. 23-24 milyon euro'ya biteceği söyleniyor işin. Anketlerde Real Madrid taraftarı %77 iyi transfer diyor. Van Nistelrooy'un sakatlığı sonrasında Carlos Tevez, Crespo gibi Arjantinlilerin de ismi gündeme gelmişti. Crespo Şampiyonlar Ligi oynayabiliyordu, yaşından dolayı uzak durdular. Tevez de bu kupada maça çıktığından çarpı yedi. Huntelaar 25 yaşında. Halihazırda sakat. Devre arasında gitmese sezon sonunda zaten Ajax satacaktı onu. Benim anlamadığım Ajax'ın bu paraları ne yaptığı? Kendimi bildim bileli bu adamlar oyuncu yetiştirir, satar-Bosman zamanı tokat yediler- ve kasalarını doldururlar. Eee sonra?

30 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Mahlas, Sulejmani gibi adamlara harcadilar paralari.

Gene de kasanin dolu olmasi lazim gerci.

Unknown dedi ki...

real de iyice hollandalılaşıyor. bir zamanlar barca nın ve milanın yaptığı gibi.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Yo prefiero diego Milito.

huntelaar no es van nistelrooy ni mucho menos ... lo llevais claro si este es kien os tiene k salvar el culo y mas si el señor calderon acaba pagando lo k pide el ajax

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Calderón no es tan tonto como parece. Que una cosa es que no sepa de fútbol y otra que no sepa de la vida.

A mí desde luego no me indigna porque es algo que me esperaba. Un fichaje iba a ser anunciado antes de la asamblea, el otro según como se den los partidos de diciembre, pero muy seguramente, tras la derrota del Camp Nou. Al tiempo.

HALA MADRID. PUTA BARCELONA

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

en catalanuya solo hay un 15% de independentistas, no metais a todos los catalanes en el saco

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

when i was soldier in the army, i was anti-communist and anti jewish also against autonomy.. now fuck politics. ONLY REAL MADRID.

ya era hora de ke el vagos de mijatovic hiziera un buen fichaje y este lo es VIVA HUNTELAAR HALA MADRID

♫ DIVISION 250 ♫ ♫ ¿Rojos? No, gracias ♫
Después de masacres dictadures y muertes
volvéis contando las mentiras de siempre.
En España, italia, Rusia o Berlín
vuestra lista de crimenes no tiene fin.

Putas, yonquies e inmigrantes
son vuestros mejores votantes.
Habláis de defender los derechos humanos
con el aborto lo vais demostrando.

¿Rojos? No, gracias
vuestras rojas banderas no volveran
¿Rojos? No, gracias
vuestras sucias mentiras llegan a su final

Habláis del trabajo, de defender al obrero
y acabais hundiendo al pais entero.
Vuestros grupos terroristas,
solo lograran matarnos de risa.

¿Rojos? No, gracias
vuestras rojas banderas no volveran
¿Rojos? No, gracias
vuestras sucias mentiras llegan a su final

pilot santrafor dedi ki...

Nerde olduğunu hatırlamıyorum ama Huntelaar'ın da sezonu kapadığını görmüştüm bi yerde. Demek ki yanlış hatırlıyorum.

Beta Karoten dedi ki...

ramon, sen de kendine bir blog aç

Unknown dedi ki...

Bu klüp bu paralari ne yapar? 20'ye sattigini duyan Hollanda klüpleri de Ajax'a ayni tarifeyi cekiyorlar. Kendisini dünya futbol piyasasinin cok yakindan tanimadigi Sulejmani gibi bir adama 15 Milyon € civari bir bonservis ödemek zorunda kaliyor Ajax. Zengin klüp imaji kötü bir klüp icin. A klübü isterse 5, B klübü isterse 15.

ilkay dedi ki...

Aceto,

senden Ramon'u bana teslim etmeni istiyorum!

Kalten dedi ki...

Çok iyi İngilizce bilen arkadaşlarımız Ramon'u yine savunsun ve geriye kalan okuyucuların cahilliğini yüzlerine vursun istiyorum! "Öle değil böle demek istedi arhadaşlar" desinler, biz de üzülüp sinelim!

Julien Dekosta dedi ki...

Catalunya triomfant,
tornarà a ser rica i plena.
Endarrera aquesta gent
tan ufana i tan superba

Bon cop de falç,
Bon cop de falç,
Defensors de la terra!
Bon cop de falç!

Ara és hora, segadors.
Ara és hora d'estar alerta.
Per quan vingui un altre juny
esmolem ben bé les eines.

Bon cop de falç,
Bon cop de falç,
Defensors de la terra!
Bon cop de falç!

Que tremoli l'enemic
en veient la nostra ensenya.
Com fem caure espigues d'or,
quan convé seguem cadenes.

Bon cop de falç,
Bon cop de falç,
Defensors de la terra!
Bon cop de falç!

töbrettin böbrek dedi ki...

@kalten

eğer bir sıkıntın varsa adam mart ayında ispanya-türkiye maçına gelecem diyor. çıkarsın kozunu orda paylaşırsın herifle erkek gibi. burda ronaldo ile ilgili şımarık cıvık yada realmadrid franco muhabbetlerini , hepsi birbirinin kopyası tornadan çıkmış yorumları okuyacağıma adamın yorumlarını tercih ederim. en azından güldürüyor. bazen ipe sapa gelmez şeyler yazsa da eğlendiriyor. böyle türkçe yazacağına varsa bir dersin ispanyolca yada ingilizce yazarsın adama rahatlarsın.

askerde iken yahudi düşmanıydım demesi beni ilgilendirmiyo açıkçası. aaaaa bak şöyleymiş böyleymiş livorno barcelona st.pauli zırvalarını okumaktansa herhangi bir yabancının fikri ne olursa olsun yorumlarını okumayı tercih ederim.

töbrettin böbrek dedi ki...

evet adamın dediği açık. eee bize ne bundan. ispanya ile birleştik ortak politika mı yapıyoruz. bizim mi haberimiz yok. adamla sıkıntısı olan yazsın kendisine ingilizce olarak. yada okumadan geçsin. ama benim anlamadığım seveni de çok sevmeyeni de. ama herkes adam ne yaparsa aynını yapıyor. bir de 17 ligas 2 eurocopas çıktı.

ne diyeyim komiksiniz vallahi. adamı savunmak değil derdim . banane de insan sevmediği birinin yaptığını yaparsa her hareketini taklit ederse antikalık bu gibilerdedir.

L.E.N. dedi ki...

"Ajax bu paraları n'apar" aslında bir yakınma biçimi, paraların takibinden ziyade. O yakınmanın da 2 cevabı var:

1- Endüstriyelleşen futbol Ajax 'ı ıskartaya çıkarmıştır. Aslında "endüstriyelleşen" kelimesi bildiğin "p....liğe" "beyaz kadın ticareti" demekle aynı şey.

Para aklıyoruz, salt kâr amacı güdüyoruz, bu arada da eğleniyoruz, kendimizi tatmin ediyoruz. "Endüstriyelleşme" dediğimiz budur futbol için kaba hatlarıyla.

Geçenlerde bir fotoğraf vardı blogda, Ajax kadrosu var. İçinde yok yok, Avrupa büyüklerinin ekseriyetinin gediklisi olmuş çoğu "kara portakal" çocuklar hep. Alayı istisnasız yıldız.

O adamlar gibileri Ajax 'ta durmuyor artık. Çünkü teklif edilen paralar korkunç, eğer kendini kanıtladıysa ve eğer Ajax 'ta da kanıtlayacak birşeyi kalmadıysa..(buraya dikkat edip soluk almadan 2 'ye geçiyoruz)

2- ..Ki burdan "kıraathane yorumu"na geçeceğim. Araştırmadım, etmedim. Klübün başında kimler vardır bilemem ama klübün başarı odaklı vizyonu kayıplarda. Ajax bir futbolcu fabrikası hep, evet, ki bu saatten sonra kaybetmeleri zor bu yapılarını. Ama Ajax, benim Juventus 'la final oynamaya yakıştırdığım bir klüptü, en az diğer meziyeti kadar. Altın çocuklarını sattığı klüplerin çıkıntılarını toplayan bir klüp değil.

Gece gece portakal damarımı tutturdunuz.

Forza Ajax !

zenmaster dedi ki...

anlam veremiyorum ya, ramon'la sorununuz ne sizin? size birşey mi yaptı da biz bilmiyoruz?

ayrıyetten
@17 ligas 2 eurocopas
yaratıcılıkta sınır tanımıyorsun gerçekten, bravo!

Kerem dedi ki...

Huntelaar Real'de forvet hattı için yapılabilecek en doğru transfer olacaktır.

Ama bu transferin Real'i şampiyonluğa ulaştıracağına inanmıyorum. Bunun yanında bir-iki transfer daha yapılması gerekiyor.

Flying Dutchman dedi ki...

Genel bir bilgi vereyim bloga yazmaktansa, Ajax şimdilik yalanladı tabi bizim internet siteleri gibi. Ancak transfer olacak sanırım.

Oyuncu satma konusunda cin gibi olan Heerenveen zamanında Huntelaar'ı satarken anlaşmaya koyduğu maddeden dolayı bonservisin % 10'unu alacak. Yani 25 milyona giderse 2,5 milyon Heerenveen'e gidecek. E elemanı satarken zaten 9 milyon euro aldılar. Ne diyim :))

Ajax'ın yerine düşündüğü adamlarsa Groningen'den Marcus Berg veya Odense'den Senegalli Baye Djiby Fall (Danny Blind izliyormuş 2 haftadır)

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Huntelaar çok pis elde patlayacak diye tahmin ediyorum, kim alırsa artık Avrupa'dan. En azından "isteneni veremeyecek" öyle diyeyim. Bilemiyorum ama bu adamda dünyanın sayılı golcülerinden olacak gibi bir havası mı yok desem, elektriği mi yok desem... Öyle yani. Bu adam ya Kezman gibi patlayacak ya da Afonso Alves gibi ortalama bir golcü olacak. (Afonso'nun sanırım M'boro'da 27 maçta 9 golü var, yani 3 maçta 1 gol gibi Eredivisie kariyerinden sonra epey düşük bir gol yüzdesi, Huntelaar da en azından böyle olur diye düşünüyorum. Bu arada Afonso'nun istatistiği yanlış olabilir tam bilen biri varsa burdan belirtirse sevinirim.)

Umur Burak Ayaz dedi ki...

Huntelaar 9 milyon € bedelle Ajax'a gitmişti, Ajax'a geldiği zaman takımın en pahalı transferiydi. Ama sanırım bu ünvan artık Miralem Sulejmani'ye geçti.


@Quad&AbSurDMaN

Afonso Alves'in, M'boro forması altında 26 lig maçında 9 golü var. 3 maç da FA Cup'ta oynamış fakat o maçlarda golü yok. Ve ligde ortalama 203 dakikada 1 gol atıyor.

http://transfermarkt.de/de/spieler/18758/afonso-alves/default/2008/leistungsdaten.html

liquefied dedi ki...

Ajax, Huntelaar'ın yerine Marcus Berg'i alacakmış diyorlar.

jose dedi ki...

Flying

Fall,Fenerbahceye karsı 2 sezon onceden forma gıymıstır degılm Randersdeyeken.

wanadoo dedi ki...

bu paraları altyapılardan yeni yeni oyuncular yetiştirmek için futbol akademilerine harcıyorlar elbette. bizim yapamadığımız "futbolcu pazarlamasını, cilalamasını" iyi bilir portakallar...

ilkay dedi ki...

crespo yakışırdı real'e bence. forza barça

liquefied dedi ki...

@ wanadoo

cila falan yok ortada. Ajax yıllardır, çoğu futbolcusunu ortalama değerinde veya değerinin altında satıyor. cilalamayı yapanlar, Portekiz klüpleridir.

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

@ Darth Raviel

Toplamda bildiğimden de kötüymüş :) Teşekkürler.

josemarcelosalas dedi ki...

Real Madrid'in bu kadar turunculaşacağı aklımın ucundan geçmezdi. Huntelaar ile birlikte 6 oluyor heralde portakallar. Ajax'ın ise eline geçen paranın çok büyük bölümünü altyapı akademilerine harcadığını düşünüyorum.

MARADONADONI dedi ki...

Bir ajax modeli olan gençlerbirliğinin de paraları ne yaptığını merak ediyorum.

Bellamy. dedi ki...

cm 01-02'de PSV'de keşfetmiştim Huntelaar'ı, hatta Ajax'tan 19 yaşındaki Heitinga'yı kapatmıştım. Şimdi ikisi de yükseldikçe salak salak seviniyorum bananeyse. PSV de derdine yansın, komitelerinin başına beni getirsinler ehehe.

Julien Dekosta dedi ki...

ortada cidden komik bir durum var, bu ramon dediginiz fasist holiganin teki, yabanci gormemis gibi atliyor bazilariniz ustune canim gulum ramon die, az sakin olun.