27 Kasım 2008

Üstün Alman Teknolojisi(!)

Feldkamp&Skibbe A.Ş
Olympiakos maçına gizli kapaklı gözlemci olarak yolladılar Kalli'yi. Ortaya çıktı, kabul etmek zorunda kaldılar. Galatasaray maçı 1-0 kazandı. Kalli'nin raporu sayesinde! Olympiakos o hafta lig maçına çift forvet; Kovacevic'li ve 3-4 yedekli kadrosuyla çıkmıştı. Ne analiz ama! Teknik danışmanın Benfica ve Metalist Kharkiv'i gidip izleyip izlemediği muamma. Galatasaray ligde kötü gidiyor. Sırtlarını 2 UEFA galibiyetine yaslamışlardı. Metalist'e 5 atsalar Kalli-Skibbe AŞ dopingi denilecekti. Elbette ki Kalli'nin bu mağlubiyette bir suçu yok. Skibbe, Ankara'da kaleye tek şut atamayan takımını çok rüzgar vardı diye savunmuştu. Bu akşam değişen birşey yoktu. Orta saha ve forvetin kaleyi bulan tek şutu yok. Galatasaray sahasında Metalist gibi bir takıma 80 dakika gol atamıyorsa; bıraksınlar da maskeli Servet -ki kaşınıyordu sezon başından beri- bireysel hata yapsın. Skibbe futbol dünyasında gerçekten ilginç bir figür. Bütün bu ilkesizliklere sadece tazminat alabilmek için imza atıyorsa diyecek bir şey yok! Elindeki kadroyu kullanmasını bilmeyen, Metalist maçının taktiğini turu kaybeden Ertuğrul Sağlam'a danışan, yardımcıları gidince üzüldüm diyen; Feldkamp gelince de sevindim diyen bir teknik direktörün sahaya hangi dizilişle çıktığı; ne oynattığı beni ilgilendirmiyor açıkçası. Ama bir ama var. Futbolcular ve Skibbe birbirlerini çok seviyorlarmış. Federasyona başvursunlar, 14 Şubat, cumartesi için. Galatasaray'a maç koymasınlar o güne de doya doya kutlasınlar! Yarı yolda bırakıp giden Kalli, Mayıs ayında Adnan Polat'ın açıklamaları* sonrasında Zaman gazetesine verdiği röportajda Galatasaray için söylediklerinden** sonra (Üye olsa Galatasaray kulübü başkanına yalancı dediği için hakaretten disiplin kuruluna verilir ve üyeliği düşürülürdü) Florya'nın kapısından tekrar girebiliyorsa sözün bittiği yerdir. Maç kaybedilir, tur da... Galatasaray saha dışında icraatlarla o " başarılar gelir geçer, asaletin bize yeter"in asaletinden yemeye başladı... Allah ıslah etsin...
--------------
* Galatasaray Başkanı Adnan Polat: Beni en büyük hayal kırıklığına uğratan, ligin bitimine 6 hafta kala onun tecrübesinde birinin takımı bırakıp gitmesiydi. Kalli, devre arasında Hasan Şaş, Sabri ve Hakan Şükür'ü göndermek istedi. Karşı çıktım. 'Olmaz. Sezon sonunu bekleyelim' dedim. Bunlar, yıllarca Galatasaray'a hizmet etmiş arkadaşlar." (13 Mayıs)
**Karl Heinz Feldkamp: İstifamın tek nedeni yönetimin benden habersiz takıma müdahale etmesi ve takımı kurmaya kalkmasıdır. Uluslararası standartları olan hiçbir ülkede bir futbol takımının başkanı takımı yapmaya kalkışmaz. Adnan Polat, göndermek istedikleri oyuncuların listesini 6 Kasım 2007'de bana verdi. Hakan Şükür, Hasan Şaş, Sabri, Mehmet Güven, Carrusca ve bir kaleci vardı. Ortada büyük bir yalan varken susamam." (25 Mayıs/Zaman)

45 yorum:

Doa dedi ki...

2. adam hangisi saibeli..

Unknown dedi ki...

kallinin parası çıkışmadı sanırım borcunu kapamak için bulaşıkları yıkıyor ! bakalım bulaşıkları yıkarken kaç tabak kıracak malum çok yararlı kişi kendisi bu kadar tahammüle de PES doğrusu!

insivible dedi ki...

ne top oynadi cocuklar be bari su kaybettigimiz macta yedek kadrolarla ciksaydik da yeni oyuncular izlerdik hem de en azindan bi oynama ve kazanma istegi/hirsi gorup genclerimize guven verirdik. ne anladim ben her mac turkiye kupasi, avrupa, turkiye ligi ayni kadro bi de kaybediyolar, yorgunluktan artik servet gibi pele moduna giriyolar kendi ceza sahasi onunde.

Gokhan dedi ki...

yaa bize de yazık yeterince can sıkıcı sey yokmus gibi birde futbol var basımızda ooof off

Unknown dedi ki...

almanca'da rotasyon kelimesinin karşılığı yok sanırım. madem gruptan çıkmayı garantilediğin için rahatsın kardeşim. bu rahatlığını evinde oynadığın maçta kadrona da yansıt. yok illa aynı adamlar oynayacak. Daha 1.5 hafta önce 21 yaşında dam sahanın ortasında bayıldı uslanmadın... Hani fırsat verilsin falan diyoruz ama bu bariz suistimale giriyor...

t.nvl dedi ki...

baba oğul ve ruhsuzluk ... acaba yine kovulsa kalli tekrar o ruhu yakalayabilirmiyiz bu sefer yemez

zenci dedi ki...

detaylı bir gs analizi bekliyoruz aceto..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Yeter...Hakkaten yeter.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

feldkamp. i know him from kaiserslautern. feldkamp and his team beat barcelona in 1991. jejejejejejeje. so i love feldkamp.

who is the other man ? his grandson ? jejejejejejeje

SCHUSTER DIMITA
FLORENTINO 2010

barış dedi ki...

abi ben de skibbeyi beğenmiyorum ama her yenilgiden sonra da sadece o adamı suçlu ilan etmek kolaya kaçmak gibime geliyor.

Musti dedi ki...

tanıştırayım: tencere, kapak. kapak, tencere...

Julien Dekosta dedi ki...

maci izlemeden yorum yapanlar var sanirim. Sacma sapan yenilen bir gol disinda en az 70 dakika cok guzel top oynadik. Ama olmadi.
Skibbeye her firsatta bu kadar saydiracak ne var cidden anlamiyorum.

gica dedi ki...

dünya üzerinde teknik danışmanın ne olduğunu bilen bir kul var mı?sen geçen sezon kovmadın mı bu adamı yetersiz diye?

Maslow dedi ki...

bence skibbeye şans tanınmalı gs'de yönetim biraz olsun özgür bırakırsa uzun vadede başarılı olacağına inanıyorum ama türkiye şartlarında bu özgürlük çok zor.

firatyeşilbaş dedi ki...

feldkamp galatasaraydan ayrılırken ne demişti de geri geldiğinde olay oldu?

gica dedi ki...

skibbe'yi de haline koymadılar ki.adamın sürekli işine karışıp sürekli medyanın önüne yem niyetine atıyolar.adamda bana dürüst değilsiniz bende istifa etmeyeceğim diyor işte.bu kadar yatırılan paraya, o soğukta donan taraftara yazık.feldkamp'tan başka hiç mi adam yok kardeşim dünyada?

Dabenti dedi ki...

"Metalist gibi bir takıma 80 dakika gol atamıyorsa; bıraksınlar da maskeli Servet bireysel hata yapsın."

Aceto şu cümleyi sana hiç yakıştıramadım. Galatasaray'ın yenilgilerinden sonra Hıncal Uluç'tan hiçbir farkın kalmıyor, kusura bakma.

FK dedi ki...

bu maçın kaybedilişinde bir kişi sorumludur. o kişi de nerdeyse her maç saçma sapan işlere kalkan servet çetin.

skibbe ve kalli'ye ben bu maçta birşey diyemem. 1 puan alınsa artık garantilenecek herşey. kendi sahanda oynuyorsun diye yenmek zorunda değilsin illa. biraz lucescu gibi düşünüyorum ama gerçek bu.

şimdi durum ne oldu? bir dahaki maçta alınacak olası bir hertha berlin mağlubiyetinde, 5. hafta maçlarında rakiplerin birbiriyle oynayacakları maçlarda lehimize sonuçların çıkması beklenecek. 6 puan gruptan çıkmaya yeter gibi görünüyor ama şuan için görünen belki de yetmeyecek olması. geçen sene 4 puanla çıkan takım, bu sene belki de 6 puanla gruptan çıkamayacak.

servet'e gelirsek, bence artık biri dur demeli bu adama. her maç kendi başına ileri çıkmalar falan. nedir arkadaş bu? tamam yüreğinle falan oynuyorsun ama sen önce işini yap. maç kritik giderse, gol gerekirse, risk alırsın çıkarsın ileri. her hafta yaptığı saçma dripling denemeleri bu maçta patladı, olan galatasaray'a oldu yine, kaybettik maçı.

eric gerets hala düşüyorsa servet'i almayı bir an önce anlaşılsın bence.

Tassadar dedi ki...

Bülent abi biz madem magazinsel renk katmak isityoruz bu lige, feldkamp ve skibbe yerine, yılmaz vural danışman, hikmet karaman TD kardrosuyla sahaya çıkalım.

Hem beklentimiz olmaz, hem de daha fazla magazin haberi oluruz...

kretheus dedi ki...

yaziya saygilar..baska birsey yazasim gelmedi tamamen ayni seyleri dusunuyorum ozellikle Metalist maciyla ilgili..


p.s Foto photoshop mudur ?? =P

İsmail Şayan dedi ki...

Beşiktaş'ta eriyen çok şey gördüm... Canımı yaktı. Galatasaray'daki ilke erozyonu da kazınacak hafızama şu ömrümde gördüklerim arasında. Gıpta ile baktığım pek çok şey yok oluyor.

Niye illa başarı kişilelleştirilmek isteniyor? "Ali Şen başkan Fenerbahçe şampiyon" Fenerbahçe kültürüne özgü bir kişiseleştirmedir bence. Bu Fenerbahçe kültüründe anlaşılabilir bir slogandı. Ama bunu Beşiktaş'a ya da Galatasaray'a taşımak o kulüplerin değerlerine, duruşlarına, geleneklerine aykırı bir durum naçizane fikrimce. Asırlık çınarlar yere yıkılıyor dallarına bakılmadan, adeta belediyenin "kes" emriyle.

Akşamüstü gazete okuduğumda görene kadar dikkatimi çekmemişti bu demeçler. Fecaat yahu bu! Daha ne diyeyim.

Ben sizi başka seviyordum, niye gitgide bize benziyorsunuz ki? Niye Beşiktaş ve Galatasaray Fenerleşiyor?

bahtiyar dedi ki...

resim muhtemelen gecen seneki leverkusen-galatasaray macından kalmadır acıkcası adnan polat'ı anlamak imkansız böyle bir kadro kur bu kadar para harca sonra bu takımı skibbe&feldkamp ekürisine teslim et anlamak imkansız.

Sinan Yılmaz dedi ki...

gica@
Sanırım alman ikinci liginden takım alıp iki yılda alman 1. ligi şampiyonu yapan adama yetesiz denmez. Hemen her döneminde başarılı olan hayatının yaklaşık 50senesini futbola adayan adama yetersiz denmez.

Çıkarın şu at gözlüklerini artık. Tamam eksiklikler varsa söyleyin. Ama adamları futbol topu görmemiş cahiller gibi nitelendirmeyin. Bizde Galatasaray taraftarıyız. Bizde sinirleniyoruz, üzülüyoruz ama her puan kaybında da o gitsin bu gitsin demiyoruz.

Kişisel eleştirimdir bu aceto'ya
3-5 hafta sonra bir Mancester postunda Sir Alex Ferguson'un meziyetlerinden bahsederse bende eeee diyeceğim. 3 ayda bir antrenör beğenmemekle olmuyor demekki.

Vallahi bu sabırsızlık önce Galatasaray'ı bombalıyor ama anlamıyorsunuz. Şimdi bu gitse reijkart gelse ancelotti gelse ne olacak. Lucescu gelse ne olacak?
Sihir falan mı yapacak? Asasını mı deydirecek?

Evet bende gördüm 4 kişi arasında tek kaldığını Baros'un evet bende gördüm hücumda kalabalık olamadığımızı. Ama milyonda bir olan bir şey olmayıp Servet o golü yaratmasa maçta 0-0 bitecekti yani.
Ya 2-3 forvete dönülüp sonra kontradan bir gol yenilirse ne denecekti Skibbe'ye?

Zira eleştirileri hiç samimi bulmuyorum. X puan kaybında... Sırf eleştiri olsun diye x noktalara değiniliyor. Hiç doğru yaptı ama yenildik veyahut puan kaybettik denilen yorum görmedim şu yaşıma kadar.

Haşa estagfurullah bir ben biliyorum da siz bilmiyorsunuz demiyorum elbette. Bu da nacizane benim görüşüm... Affınıza sığınarak tabiki Bülent ağabey

stingachu dedi ki...

Kalli'nin giderken yalan soyleyip gidecegini sanmam. Geri gelirken soyleyebilir o ayri, basin yanlis anladi beni der, aslinda oyle soylemedim der, ailevi sebeplerle ayrildim der, geri gelir. Ne demisse veya Adnan Polat ona ne dediyse artik bilmiyorum ama yonetim takim, imam cemaat iliskisini kurmak lazim heralde:)
balik bastan kokar eninde sonunda.

Unknown dedi ki...

uefa kupasındaki geleceğimiz için 3. veya 1. olmamız o kadar da önemli değil bence.sonuçta bu kupayı almak için milan tottenham vs bir yerde karşımıza çıkacak.önemli olan onlara bu halde yakalanmamamız.kewell ve baros fizik olarak büyük düşüşteler.servetin hatasını da abartmaya gerek yok bu hataları hep yapıyordu ama gol yemiyorduk.sonunda golü yedik sıkıyorsa bir daha yapsın.yaparsa postalanır zaten.devre arasında nonda gönderilip yerine tek santrafor oynayabilecek pogrebnyak tarzı bir adam alınırsa; mehmet topal,emre güngör ve formda eski bildiğimiz barış(bugün rezaletti bence maçı kaybetmemizde servetten daha sorumlu) takıma monte edilirse bu takım tutulmaz.bence olması gereken 11 de sanctis,sabri,emre g.,servet,h.balta,topal,ayhan,barış,arda,lincoln,yeni forvet.kewell zaten 90 dakikayı çıkaramıyor bari diri bir şekilde ikinci yarı girsin.baros ihtiyaç olursa forveti çiftler.meira da defans ve önliberoyu yedekler.geldiğinden beri sadece olympiakos maçında iyi oynadı.adıyla göz boyuyor.

Unknown dedi ki...

Bence Skibbe iyi niyetli ve devamli baski nedeniyle degisen sartlara uyum saglamaya calisiyor (yardimcilarin gonderilmesi, Kalli'nin gelmesi vs). Bence bu onun yuzsuzlugunden degil de uyumlu, ilimli kisiliginden kaynaklaniyor. Futbolcularin onu sevmesi de kisiliginden kaynaklaniyor sonucta. Fakat kesinlikle maca mudahale eden, agirligini koyan bir teknik adam modeli degil.

Galatasaray'da son yillarda sure gelen her yeni teknik direktor furyasi bir son bulmali.

Julien Dekosta dedi ki...

@aceto

"Bütün bu ilkesizliklere sadece tazminat alabilmek için imza atıyorsa diyecek bir şey yok!"

aceto boyle demissin ama asil ilkesizliklere basvuran taraf tazminattan yirtmak isteyen yonetim olmasin sakin?

Skibbeye bu derece sallanmasini cidden anliyamiyorum. Buraya adam galatasaray, turkiye askiyla gelmedi, parasini almasi sonuna kadar hakki, umarimda alacak!

2 mac sabredemediler ya isleri batirmak icin! yok yardimcilari kov, yok feldkamp i getir, ustune ustluk ne ligde ne uefa da kaybedilmis birsey yokken.
yazik cidden yazik.

conqueror dedi ki...

Tehlikenin farkında mısınız ?

Şu anki puan durumu

--------------MS----PUAN--
1-Galatasaray--3------6----
2-M.Karkhiv----2------4----
3-Olympiakos---2------3---
4-H.Berlin-----2------2---
5-Benfica------3------0---

HertaBerlin - Galatasaray (1)
Metalist - Olympiakos (2)
Benfica - Metalist (2)
Olympiakos - H.Berlin (2)

Bu sonuçlar gerçekleşirse puan durumu :

1-H.Berlin-------8 puan
2-Metalist-------7 puan
3-Olympiakos--6 puan (Averajı çok iyi)
4-Galatasaray-6 puan
5-Benfica-------0 puan

zor ama imkansız değil. Çıkamama şansımız bile var. Skibbe yetmedi, Kalli de geldi. Başka Özhan Canaydın da gelsin. Başkan direktörü olsun. Baros, Kewell, Lincoln ün maaşlarını 2 ay ödemeyelim. Bedavaya kaçıp gitsinler.

nebilim dedi ki...

beyler Adnan'la konuştum.. haberler iyi mi değil mi siz karar verin...yeni hoca ile anlaşıldı fakat şu anki takımıyla sözleşmesi sezon sonunda bitiyor diye getiremiyorlar (kendisi komşu bir ülkede :)).. skibbe ile bu sezonu bitirecekler ama skibbe istifa eder veya artık iş içinden çıkılmaz bir hal alırsa, takım o süreçte sahipsiz kalmasın diye feldkamp burada...feldkampın görevi takımı emniyet subapı olması imiş..

bana kalırsa skibbe'nin tek şanssızlığı bukreş maçlarına sakat ve eksik bir kadro ile form durumu yerlerde iken çıkmış olması..eğer ş.ligine kalınsaydı medyanın tek malzemesi dede olacaktı..
son not: feldkamptan subap değil ancak sibop olur..

devletli dedi ki...

şimdi, bir kişinin yapacağı işe iki kişinin kolu girerse olmaz. üç kişinin kolu girerse follofoş olur, daha fazla kişinin kolu girerse de çok affedersiniz şeyi çıkar. buna nerde çokluk... veya azalan verim kanunu da diyebilirdim. yoksa getirelim onbeş tane teknik direktör, hepsine farklı sıfatlar bulalım, yetmedi başkan ve genel menejer de müdahale etsin, bu kadar akil adamdan yenecek yemek çıkar herhalde? ortak aşı köpekler yemez ama. ali yazar veli bozar küp suyunu çeker azar azar. (bu konuyla ilgili bu kadar çok söz barındıran kültürümüze de ayrıca teşekkür. hatta 2 kaptanlı gemi batar da vardı)

Çetin Cem dedi ki...

parmağımla tek tek suçlu göstermeye kasmayacağım. galatasaray sami yen'de 90 dakikayı kaleyi tutan şut atamadan bitiriyorsa (ve sadece altı denemesi varsa) teknik kadro, oyuncular, yönetim falan komple gitsin kendisini köprüden atsın :)

rakip isterse ikinci sınıf bir ukrayna takımı olsun, ister çaykur rizespor, isterse de barcelona.

zoRba dedi ki...

Takımın tek problemi kondisyonunun çok kötü olması. Her maç 60 dak. sonra takım bitiyor ve sürünmeye başlıyor. O dakikaya kadar gol buldunuz buldunuz. Bulamadığınız zaman puan kaybı yüksek ihtimal.

Anlaşılan şu ki bu takım iyi çalıştırılmıyor, çok açık ve net. Futbolcuların bu M.S'yi sevmesi çok normal..

Lincoln için bir prantez açmak istiyorum. Dün yine bu takımın en iyisiydi. Nerdeyse maça idmansız çıkmasına rağmen yine elinden gelenin en iyisini yaptı, koştu mücadele etti gücünün yettiği kadar. Bu sene bir başkasın. Takım hiç zevk vermemesine rağmen sırf seni izlemek adına maçları izliyorum. Yoksa bu beden bu stresi ve siniri kaldırmıyor.
Be adam bu kadar iyiyken insiyatif kullan ve kaleyi bol bol yokla. Ofsayt golunde direkt kaleye vurmalıydın:(

Adsız dedi ki...

neden her fırsatta galatasarayın 96-2000 başarılarını anlatırken bütün kötü sonuçlara rağmen fatih hocayı kovmayan faruk süren' i başarının baş mimarı olarak görürüz de şimdi her geleni 2 ayda kovmaya kalkarız anlamıyorum...skibbe' yi geldiği günden beri rahat bırakmayan yönetim baş suçludur...yok yardımcılarını al, yok başına birini getir, yok her maçtan sonra son şans uyarısı yap..bu nasıl bir takıntıdır nasıl bir hastalıktır geldi yerleşti hepimizin beynine: lucescu korkak, gerets ilk haftalar çok iyi gider sonra düşürür takımlarını, kalli bunak, skibbe galatasarayın ağırlığını kaldıramıyor....bu liste böyle uzayıp gider..bırakalım adam huzur içinde çalışsın biz de sonuçlarını görelim...saygılar..

Unknown dedi ki...

Her mağlubiyetten sonra Skibbe gitsin, Skibbe gitsin. Onu Galatasaray'a getiren Adnan Polat dipnot olarak değil, konu başlığı olarak eleştirilmeli. Türk basınından çok farklı olduğu için takip ediyoruz burayı. Fakat böyle başlıklar falan olmuyor bence.

Hayır anlamadığım Skibbe gitse de Van Gaal mesela gelse, Kewell daha fazla mı koşacak? Lincoln çizgiden top çıkarıp kendi ortasına mı kafa vuracak? Arda sağ kanatta da verimli olabilecek mi?(ki verimsizliğine inanmıyorum. Manisaspor'da Fenerbahçe'yi bitirmişti sağbekte.)Takım çok absürd dengeler üzerinde kurulmuş. Sezon başından beri Zigic vs. gibi uzun boylu, stili belli olan adamlarla ilgilenirsin ama gider Baros'u alırsın. Defansif ortasahaların bir türlü iyileşemez. Arda solda gayet iyiyken Kewell'ı alırsın. Kötü değil. Ben de beğeniyorum fakat sağ kanadımız bas bas ben buradan atak yapamıyorum diye bağırırken Kewell yerine sallıyorum Rommedahl gelse daha mı kötüydü? Ama hayır biz isim alıyoruz ya. Normaldir bunlar. Meira gelir ki ne gereği vardır? Hadi Servet satılsa neyse. Gerçi işe yaradı. Bu ön libero eksikliğinde meziyetleriyle oraları doldurmaya çalıştı. Tek olumlu transfer De Sanctis. Yani tek lazım olan isim De Sanctis. Böylesine dengesiz bir takımı Skibbe'ye emanet ediyoruz bir de. Adam üstelik kötü işler de yapmadı. Lincoln top oynuyor. 2 senedir sakatlıkla uğraşan Kewell'ı 70'er dakika oynatarak takımın en golcü oyuncusu yapıyor. Sezon başından beri bir ton oyuncusu sakat. Üstelik her gün yeni bir ameliyat haberi okuyoruz. Bunlara rağmen kolayı seçip önce teknik direktöre yükleniyoruz. Basın zaten 20 yıl önceki futbol anlayışıyla hareket ediyor. Ne sistem bilir, ne başka birşey. Maksat her gün transfer haberi yayıp tirajı arttırmak. He tabi belki yanlış düşünüyorum. Fakat ama şu takımın taktiği bu değil, şu olmalı, sebebleri budur budur şeklinde bir yazı göremiyorum. Her mağlubiyette ana başlık Skibbe.

Gol atamadık evet ama kötü de oynamamıştık 80 dakika. Servet hata yaptı diye Skibbe ne yapsın? Aynı takım, BJK'yı 4'lerken övenler şimdi garip bir şekilde saf değiştiriyor. Skibbe'yi kimse eleştiremez diyemem tabii ki. Ama 3-4 ayda bir teknik direktöre gitsin damgası vurmak ne kadar adil? Üstelik takımının yarısı sakatken sezona başlamış bir adam için bunları demek ne kadar doğru? Bilemiyorum.

Saygılar.

iktisadiajan dedi ki...

Acetoyu eleştirenleri anlayamıyorum.bugun artık üzerine düşünülmesi gereken neden dönüp dolaşıp aynı isimlerin galatasarayın başına getirildiği?
Ben çoçukken trapattoni vardı bi ara top molleri görüyorduk,zacceroni gezerdi italyada..
fenerbahce yarın veselinoviçi,beşiktaş gordon milneyi göreve getirse bu durum tuhaf kalmayacak mı?
Bizim dönüp dolaşıp getirdiğimiz adam Beckenbouer olsa içim yanmayacak!
Skibbe hangi hücum varyasyonunu oturttu galatasaraya?Bana göre çıkıp ardanın lincolnun bi çalım basıp bi gol yaratmalarını bekliyor derdim eger onun zerre kadar etkisi olduguna inansaydım takım üzerinde.
Cevat Güleri küçük görmek değil niyetim ama Galatasaray teknik direktörü olmasını isteyecek bir Galatasaraylı varmıydı dünyada geçen yılın son 6 haftasında.Ya da kaçımız tanıyorduk ve ya hocamız olsa şöyle rahat rahat arkamıza yaslanıp bi maç izlesek derdik?
Bence Adnan Polatın da hayalleri arasında Cevat Gülerin yönettiği bi Galatasaray yoktur.
Ama eminimki Kendisinin ve kankasının yönettiği Galatasaray çok daha tatminkardır onun için.
Ve tabi en önemlisi(maç kazanmaktan kupa kaldırmaktan daha önemli olan) son paragrafta..
Bu mu övündüğümüz Galatasaray etiği!
Bu mu Galatasarayın yere göğe sığdıramadığı Floryada hava çok başka klişesi?
Kendisimi gitti kovuldumu belli olmayan,arkalarından atıp tuttukları aşikar olmuş adamların şeref tribününde tokalaşması mı benim sevdiğim Galatasaray?

hellguard dedi ki...

"Ama bir ama var. Futbolcular ve Skibbe birbirlerini çok seviyorlarmış. Federasyona başvursunlar, 14 Şubat, cumartesi için. Galatasaray'a maç koymasınlar o güne de doya doya kutlasınlar!"

hocam n'aptın öldürdün beni ahaha

Julien Dekosta dedi ki...

"Ama bir ama var. Futbolcular ve Skibbe birbirlerini çok seviyorlarmış. Federasyona başvursunlar, 14 Şubat, cumartesi için. Galatasaray'a maç koymasınlar o güne de doya doya kutlasınlar!"

ben bu 14 subat meselesini atlamisim, cidden inanamiyorum futbolcularla teknik direktorun birbirlerini sevmeleri elestiri konusu nasil olabiliyor? Altindaki mantigi cidden cozemedim...

Aceto sana cok icten, yapici olmasini umdugum bir elestirim var, cok uzgunum ama son zamanlarda artik fotomac yazari gibi olmaya basladin, nacizane gorusum budur.

Hamza dedi ki...

Bu zaman verme olayı yeni moda çıktı.
Artık televizyon programlarında bile Arsene Wenger ve Ferguson olayları konuşuluyor.
İngiltere ligi ile diğer ligleri ayırmak lazım.
Orda sistem farklı işliyor biraz ki orda bile yatırım yapıp karşılığını alamadığı zaman hoca ya el sallıyorlar.(Ramos-Tothenham, Eriksson-M.City örneklerinde olduğu gibi)
Galatasaray son yılların en pahalı kadrosunu kurup ilk defa ön elemeyi geçemeyerek CL gidemiyorsa, ligde, kupada ve Avrupa Kupalarında sadece Benfica maçında doğru düzgün top oynuyorsa ters giden bir şeyler var demektir.
Galatasaray hem para hem prestij kaybediyor yıllardır.
Özhan Canaydın'la başlayan erezyon hızla devam ediyor.
''Bu forma kutsaldır nasip olmaz herkese'' iyi güzelde o formanın sahibi kulübün başında ki koltukta çok kutsal.
Orası daha az kişiye nasip oluyor ama oraya oturanlar hiç farkında değiller nerde oturduklarını.
Sahada oynanan oyundan ziyade Fenerbahçelilerin Vefa Küçük - Ali Şen kadeh olayından ürettikleri ''kulübün ortası çilingir sofrası'' tezahüratı son yıllarda Galatasaray için çok uygun düşmeye başladı.

Kerem dedi ki...

conqueror

Olası bir sıralamada Olympiakos'u üçüncü, Galatasaray'ı da dördüncü yapmışsın ama bildiğim kadarıyla eşit puandaki takımlarda ikili averaja bakılıyor. O durumda Galatasaray Olympiakos'un üstünde yer alacaktır. Yanılıyorsam düzeltin.

xaar dedi ki...

Bu durumun tek ozeti;Galatasaray iyi yoneltilmiyor,idari kadrosundan tutun,teknik ekibi,kondisyoneri ve saglik ekibine kadar bu takim yonetilemiyor!!!

Bir de bu tek forvet-çift on libero sistemini cıkaran zihiniyetin ben aklina edeyim!Futbolun show yonunu katlediyor bu sistem...
Galatasaray deplasman-ic saha,kücük takım-buyuk takım farketmiyor hep bu sistemle oynuyor!Bu ne cinayettir!!!

Les Adnans'lar Skibbe ye "FM" yi ev odevi olarak versinler sonra da sınava tabii tutsunlar bence:)

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

daum'da rotasyonu falan kafasına takmazdı. umpaş uşakspor'a bile lig kadrosuyla çıkardı ama daum'un takımları asla oyunan düşmezdi. skibbe'nin takımı ise 60 tan sonra nakavt! şu bedbaht günlerimizde Gs'ninde bizden aşağı kalır yanı olmaması FB taraftarının tepkisini azaltıyor hakeza FB'ninde iyi olmaması Gs taraftarının tepkisini azaltıyor.

Dabenti dedi ki...

@Kerem

UEFA Kupası gruplarında ikili averaja bakılamıyor, çünkü ikili averaj söz konusu değil. Herkes birbiriyle birer maç yapıyor çünkü. Benim bildiğim bu şekilde. Dolayısıyla gol averajına bakılıyor.

Bushwacker dedi ki...

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=14488709

BT dedi ki...

@extensor
Lütfen klişelerle beni yorma. Ben Alex Ferguson istikrarı ya da meziyetleri üzerine ne zaman metiye düzmüşüm ki bu blogda gelecekte de dizme ihtimalim olsun. Ben bütün bunlara geçen sene bu blogda "Peki sen kimsin" yazısıyla cevap verdim. Osman Özdemir'i de sevmem mesela!
Skibbe hakkında son 5 ayda yazdıklarımı okumanı rica edeceğim. Mesela ben hangi maçtan sonra rotasyon yapmazsa sıkıntıya girer ya da ne zaman bu takımı iyi çalıştırmıyor demişim?

@Julien Dakosta
14 Şubat bir espriydi, futbolcuların Skibbe'yi sevmesi neden bu kadar çok pompalanıyor? Belki de doğru değildir ne dersin?
Eleştirilerini elbette dikkate alacağım lakin ricam postta geçenlerin aksini savunanan fikirlerinle beni tanıştırman. Eleştiri fikirleri hedef almalı, yazı sahibini değil. Bir medya profesyoneli olmadığından mesleki olarak hangi gazetenin yazarlarına benzediğim konusundaki ithamını pek dikkate almadığımı üzülerek bildirmek isterim.

Beni unut sevgili kardeşim. Yazıda ne hatalı, Galatasaray etiği dışına çıkılmış mı, Kalli kimdir, gücü nedir, Skibbe Galatasaray'a ne vermiş; hangi meziyetiyle sabırı hakediyor ondan haber ver.

@bushwacker
ricam sözlükten link yerine okuyabileceğimiz bir metini buraya taşıman. O entrynin sahibine selam ederim. Saint Etienne'nin hocası ne zaman değişmiş, Alain Perrin ne zaman takımı devralmış, Deschamps neden boşta, biraz daha özenle araştırsın. Le Guen ne alaka onu hiç anlamadım..

Julien Dekosta dedi ki...

@aceto

Aceto evet bir medya profesyoneli degilim, uzaktan yakindan alakam yok haklisin. Ancak bana ayar vermeden once (ki sadece yapici olmasini dileyerek dusuncelerimi belirtmistim) dilerim ki kendi adina sende bir ozelestiri yapmissindir, yada etrafindaki "medya profesyonellerininde" fikirlerini almissindir, lakin fikrim degismis degil, adnan sezgin dile gelse soyliyebilecegi sozleri senden yani cok cok uzun zamandir ozenle takip ettigim birinden duymak sadece rahatsizlik verdi bana ve bunu dile getirdim.

Yanlis anlasildiysam af dilerim.