23 Kasım 2008

Brad Friedel

Premier Lig’de arka arkaya forma giyme rekoru kaleci David James’e aitti. 166 maçla. Dün Brad Friedel da Aston Villa-Manchester United maçında forma giyerek bu rekora ortak oldu. Friedel, Blackburn Rovers’da başladığı seriye Aston Villa’da devam ediyor ve gelecek hafta rekoru tek başına eline geçirecek. Bu listenin kalecilerden oluşması normal elbette. Shay Given’ın da Newcastle United’da 140 maçlık bir serisi var. Bu kalecilerin arasına karışan tek isim var. O da Chelsea’li Frank Lampard. 2001-2005 yılları arasında 164 maç arka arkaya forma giydi.

8 yorum:

Türk Pirlo dedi ki...

Bu abi ile tokalaşmamız vardır Türkiye yıllarında. Ayrıca ne gariptir ki tek elini sıktığım oyuncudur :)

Bireysel tezahüratı ise Şöyledir; Amerikalııııııı
Amerikalııııııı

delgado dedi ki...

ve bana göre hala dünyanın en iyi kalecilerinden. hala demem yanlış aslında bundan önce onu en iyi kaleciler arasında sayan isimlerin fazla olduğunu düşünmüyorum. ama özellikle ingiltere yıllarında hep el üstünde tuttuğum bir kaleci olmuştur.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

çok bilen imparatorunuz adamı gelır gelmez kovmuş yerine cengiz dğlgeroglunu,Volkan Kilimliyi,Mehmet duymazeri, Hayrettini geçidrdi bu kalecilerden hayrettın hariç hepsi kapıcılık yapıyor şimdilerde

ssim dedi ki...

şimdi konuşmak kolay tabi nazmi arkadaş...

Adsız dedi ki...

kimse kimseyi kovmamistir. friedel amerikanin en gelecek vaadeden sporcularin birisi ve haliyle NCAA'in en iyi futbolcularindan birisi olmustur gencliginde. okuldan ayrilir ayrilmz da ingiliz takimlari gorusmelere baslamistir ancak calisma izni alabilmesi icin milli olma sayisini tamamlayana kadar beklemistir ingiltere disinda top oynayarak ve calisma iznini de ele gecirir gecirmez ingiltereye kapagi atmis ve senelerdir de orda kalmayi basarmistir.

Kapali Ust dedi ki...

Friedel Türkiye'ye ilk geldiğinde futbolu olmayan Amerika'dan kaleci transfer edildi diye Gs yönetimi eleştri yağmuruna tutulmuş, Atkinson'un attığı 3 golle de Friedel'in ipi çekilmişti. Ama işte eloğlu sabırsızlık gösterip 2 dakika da bilet kesip Volkan Kilimci ile Sebatsporlu Mehmet'e kaleyi teslim etmiyor, zaman herşeyin ilacı ısrar ediyorlar kazanıyorlar..

Elessar Telperien dedi ki...

Sadece Freidel değil bu memleketin futbol adamları Robert Enke'yide 1 maç ta kovdular, adam Bundesliga'da yılın kalecisi seçildi sonra.

jose dedi ki...

Ben Terımın Frıedelı Amerıka Mıllı takımının mac trafıgınden dolayı gonderdıgını bılıyorum.O donem ABD Futbol takımının fıksturu sebebıyle Frıedel gonderılmıstı zannedersem takımla calısamayacagı ıcın..