26 Kasım 2008

Mourinho 0 - Ten Cate 1

Mourinho, -Drogba son dakikada golü attığında- Camp Nou'nun çimlerinde dizlerinin üzerinde kayarken diğer kulübede Rijkaard'ın yanında o oturuyordu öyle değil mi? Ten Cate. Bayram Tutumlu'nun pahalıya satacağım derken, Rusya'ya sürgüne yolladığı Laudrup olacaktı aslında Panathinaikos'un kulübesinde. Ten Cate kaptı koltuğu... Geçen sezon Olympiakos, Lazio deplasmanında kazanmıştı. Panathinaikos'un ise siftahı yoktu İtalya'da. 2 ay aradan sonra Figo'yu ilk onbire koymak rakibi küçümsemektir elbette. Üstelik ligi kavuran Ibrahimovic'in bu kupada sesi çıkmazken. Milano'da Werder Bremen beraberliğinden sonra Pana mağlubiyeti. Milli maçlar sonrası Juventus maçı ve... Çıkaramadılar. Bu takım Mourinho'nun değil ya da Mourinho Chelsea'daki Mourinho değil. Kendi sahasında kaybetmemek büyütmüştü bu adamı. Geçen sezon Mancini'nin ipini çeken bu stadda Liverpool olmuştu 0-1 ile. Inter yine aynı skorla kaybetti.Juventus galibiyetinin ardından "bu ligin kralı Inter mi"yi tartışan İtalyan medyası yarın kafadan dalacak Mourinho'ya. Portekizliyi kimse sevmiyor oralarda. Herkesin beklentisi mağlup olsun, karizmayı çizdirmiş vaziyette canlı yayına gelsin, arıza çıkarsın; biz de ağzının payını verelim. Bir sezondan daha fazla kalacağını sanmıyorum Mourinho'nun. Ten Cate aynı zamanda Chelsea'da Mourinho sonrası koltuğu oturan Grant'in yardımcısıydı. Maçtan sonra tebrik de pek sıkıntılı ve soğuk oldu işte. Anorthosis sayesinde turu geçti Inter. Roma uçmaya devam ediyor. Barça'nın yaptığı ayıp(!) yine 5 attılar, bu kez Lizbon'da. Atletico Madrid ve Liverpool beklenildiği üzere işi bitirdi.

12 yorum:

UzunPaslar dedi ki...

maçları canlı canlı takip etmemiştim; biraz önce internette bir bakayım dedim ve gözlerim yuvalarından fırladı(neredeyse).
ten cate'yi severim, keşke TSL'ye de yolu düşse bir gün. fakat Türkiye'de alacağı ilk mağlubiyetten sonra hakkında çıkacak eleştirileri duyar gibiyim; çırak!
yalan da değil ki ama keşke her çırak böyle olsa.

Unknown dedi ki...

bu maçı izledikten sonra içimde bir hıncal uluç olduğunu farkettim.bu ne ruhsuzluktur,bu ne rezalet.o derece kötü oynadı inter.mourinho'nun etkisi 0.

Türk Pirlo dedi ki...

Mourinho ile İnter'in yükseleni uyuşmuyor..

Zaten İnter'e gelen hocalar daha sonra dikiş tuturamaz oldu ve ben bildim bileli İnter'in bütün hocaları eleştirildi.
Moratti tazminatı denkleştirmek için otobana çivi döksün. (ünlem)

Nerde Chelsea yedek kulübesindeki Mourinho nerde şimdiki...

jose dedi ki...

Joseye Real yolları gozukur 1 sene sonra oyleyse..

Kerem dedi ki...

Her ne kadar Mourinho'nun açıklamalarını, tarzını sevmesem de ben işlerin o kadar da kötü gittiğini düşünmüyorum. Henüz göreve yeni gelen bir hocayı kötü oyun dolayısıyla yerin dibine batırmak çok mantıklı gelmiyor bana. Biraz sabretmek gerek. Medya da herkesi eleştirir, bu çok normal. Ama Mourinho bu sıkıntıların üstesinden rahatlıkla gelecektir. İyi bir kadro, iyi bir teknik direktör, büyük bir klüp, sıralamada üstlerde yer almalar... Ne eksik ki İnter için.
Bana göre seneye yapılacak bir kaç transferle - ki Mourinho transfer konularında becerikli bir adamdır, tercihleri çoğu zaman yerindedir - İnter Şampiyonlar Ligi'nin en büyük favorilerinden biri olur.

Emir dedi ki...

bu mourinho'nun kişisel gelişimini fatih terim'e benzetiyorum..

sambalici dedi ki...

Adam gibi transfer yapmayıp bence mourinho'ya uyumsuz bir takımla devam etmesini çözememiştim ben, yavaş yavaş elinde patlıyor takım. İnter gibi transfer manyaklığıyla meşhur bir klüp hem de, ne bileyim, değişik.

Unknown dedi ki...

Mourinho Atina'da PAO'yu devirmemişmiydi, aslında durum 1-1'e geldi ama tabii Anti-Mourinhocular seviniyolardır. Hem İnter hem de Mourinho sempatizanı birisi olarak beni esas üzen 100 maçın üstünde Mourinho'nun kendi sahasında yenilmezlik rekoru vardı ve bunu kaybetti.

İnter'de özellikle takım savunmasını kuramadı, takımdaki safralarla yollarını ayıramadı.Ama İhtilal gerçekleşecek,Mourinho'nun kestiği parmak acımayacak.

erssre dedi ki...

barça maçında yine hakem katliamı var. messi de bu oyunları bıraksın.

Adsız dedi ki...

maçtan önce rakibi küçümseyen burnu büyük morinyo'ya ders olsun, haddini bilsin bu sonuçla. ayrıca messi ne alaka anlamadım adamlar 5 attı deplasmanda zaten, serbest vuruşu hızlı kullanmanın nesi futbol kural veya etiklerine aykırı?orta sahada hızlı kullanınca bişey olmuyor da ofansta kullanınca mı kuraldışıoluyor? barça maçında hakem kurbanı olan varsa o da barça(sporting'in frikik golüne bakınız) ayrıca bunu bu başlığın altında yazmanın mantığı ne? ayrıca inter yakışıyor morinyo'ya umarım kalır ve iğrenç mentalite ve egosunu nazaran daha fazla takip edilen ve ettiğim ingiltere ve ispanya'dan uzak olur.

viva barça!

matiasemilio dedi ki...

adanalı-medya kapışması içerikli bi post daha okuruz yakında sanırım :)

King1905 dedi ki...

Bir Mourinho hayranı olarak gercekten Inter ı anlamakta zorlanıyorum...Mourınho ya guvenım bu sene Inter ın buyuk ısler yapıcagını dusunuyordum fakat Mılano nun suyundan mıdır nedır gıden bozuluyor...Eger Mourınho gıbı bir isim Inter ı toparlayamazsa kimse toparlayamaz...