23 Kasım 2008

Kalabalık Orta Saha(!)

"Hürriyet yoksa Nonda yedek" Haberin başlığı bu. Vatan gazetesinden aktarıyorum: Adnan Sezgin Lig Tv'ye maç öncesinde yaptığı açıklamada Ankaraspor'da Özer'in cezalı ve Hürriyet'in de sakatlığı yüzünden olmaması nedeniyle orta sahayı kalabalık tutmak amacıyla Nonda'yı yedek kulübesinde tuttuklarını belirtti.
Perihan Mağden'in köşe yazılarında bazen başıma gelir. Başım döner, anlamam 2. kez okurum aynı cümleyi, paragrafı. Bu haberde de böyle oldu. 2. kez okuduktan sonra kaderime razı oldum. Futbol hakkında bütün bildiklerimi unuttum. Cunda'ya temelli yerleşip roman yazmaya karar verdim.
Ankaraspor orta sahasında top yapan Özer ve top bozan Hürriyet cezalı. Galatasaray orta sahayı kalabalık tutmak istiyor! "Ligin şampiyonluk adaylarından biri 6 deplasmanda neden 13 puan kaybeder?" hakkında daha mantıklı bir açıklama olamaz. Daha ne olsun ki!
***
Galatasaray'ın "kalabalık tutulan" orta sahasını bir kenara bırakıp, soruyla devam edeyim: Bu sezon Galatasaray'a transfer olanlar futbolculardan hangisi geldikleri günden daha iyi fizik ve kondisyona sahipler? Dibe vurmuş geçen sezonunun ardından Lincoln ve emekçi Ayhan dışında varolan kadrodan hangi futbolcu (Nonda vardı ne oldu ona?) sahada çakı gibi duruyor? İki sorunun da cevabı bana göre hiç kimse... Kewell, Meira, Baros İstanbul'a ilk geldikleri gün daha formdaydılar! Çünkü Galatasaray sezon başı kampı da dahil olmak üzere kötü çalışıyor. Az çalışıyor. Skibbe'nin asıl sorunu takımı motive edememek mi yoksa doğru düzgün antrenman verememesi mi? Maçın ertesi günü rejenerasyon antrenmanını bile medyaya kapalı yapan teknik adam açsın bakalım bütün antrenmanları da muhabirler verir bu soruların cevaplarını...

22 yorum:

Unknown dedi ki...

ankarasporun ortasahasının iki temel taşı özer ve hürriyet yok ortasahayı kalabalık tutalım o zaman.mantığa bak.peki bu adamlar olsa ne yapacağız?forvetsiz mi çıkacağız?ya da eh madem bunlar var ortasahada üstünlüğü kazanamayız çift forvet oynayalım bari mi denecek?bu ne tutarsız bi açıklamadır ya.bu kadar zayıf yakalanmış ankaraspordan bu kadar korkmanın mantığı neydi çözemedim.hakan balta ortasahada bu takıma ne kazandırıyor.onun yerine aydın oynamalıydı.kewell da lincoln'ün görevini yapabilirdi.

Tassadar dedi ki...

hayır;
o, bu, değil de adnan sezgin madem bu kadar taktik veriyor, o çıksın abi takımın başında, hayır biz de elin almanını(Skibbe) yargılamayalım basiretsiz diye,
basiretini bağlayanları görelim deplasmanda kaç puan topluyorlar...

mre dedi ki...

demek adnan bey'in açıklamasını anlamayan sadece ben değilmişim. kendimi salak gibi hissediyordum sağol aceto.

Unknown dedi ki...

takımın antremanlarının halı saha maçı tadında geçtiğini birçok kişi söylüyordu zaten. bireysel yetenekler olmasa biçok maç dönmeyecekti bu sene. hala adnan sezgin ve malum saz arkadaşları takım kurup iş yapmaya çalışıyorlar. bakalım patlak lastikle daha nereye kadar gideceğiz...
şu kadroya yazık etmeseler bari...

turnusoll dedi ki...

benim de bir kaç defa okuyup dumur olup kaldığım demeç.

hala da içinde gizemi çözemedim.

ama gösterdiği sey adnan sezgin olaya müdahil. skibbeye giden eleştirilerin yarısını da sezgine göndermek gerektiğini anlattı.

işleri profesyonelliğe dökelim derken iyice amatörlüğe mi gidiyoruz??

ikinci bölümde ne güzel konulara değinmişsin. eline sağlık..

Jofute dedi ki...

Futbolu delice sevmekle çokmu büyük hata yapıyorum acep?
Anlamadığım her zaman bu tür adamlara tahammül ediliyor bu ülkede...

bigboned dedi ki...

memleketin futbol anlayi$inin ozeti bu.. 3 forvet koyarsak hucum futbolu oynami$ oluyoruz, 6 orta saha koyarsak orayi kalabalik tutuyoz, 5 defans koyalim defansif oynayalim.. bu hesaba gore 4-6-0 oynayan takimlar gol atmak istemiyorlar misal.. tum maclari 0-0'a baglamak icin oynuyorlar..

Sinan Yılmaz dedi ki...

İyide arkadaş kaç senedir söyleniyor bu geyik. En disiplinli en çalışkan ekolün populer hocaları geliyor... Eeee ne kalli çalıştırıyor ne Skibbe.

Abi çalışmadan 12-13 sakat vermişiz. Ben ömrü hayatımda Galatasaray'ın da değil. Bütün takip ettiğim takımların 10'un üzerinde sakatını görmemiştim.

Galatasaray 1995'ten beri (ben o yıldan beri takip ediyorum) daha hiç bu kadar kalabalık kadro kurmadı. Tam 28 futbolcu var takımda. 28 futbolcuyla bir sürü sorun yaşayabilir antrenörler. Mesela yedek kalmaktan doğan sıkıntılar. Rotasyon yapamamaktan gelen sıkıntılar. Yedeklerden çıkan çatlak sesler. Kaos. Kısacası nerde çokluk orda...

yahu normal bir takım 23 kişi falan olur. Çıkarın 12 oyuncusunu sakat diye kaldı 11. Yedek klubeside oldu sana paf takım.

Trabzonspor mesela şu an Galatasaray'ın sakatlarına sahip olsaydı değil lider sonuncu olurdu.

Evet şimdide diyoruz ki. Az çalışıyor takım. EEE bırakında bir zahmet az çalışsın. Bide çok çalışsalar kim bilir ne olacak.

Buda farklı bir bakış açısı olsun.
Saygılar üstat.

barış dedi ki...

ben bu medyanın haberlerine pek inanmıyorum açıkçası.Ligtvnin görüntülü kaydı yoksa bu habere hiç itibar etmem çünkü adnan sezgin takımı kuruyor diyenlere kendisi koz vermiş oluyor hem de maç öncesinde taktiklerini söyleyerek, hem de böyle saçmasapan bir taktiği.ama eğer ki haber doğruysa, sözü geçen gazete bu sene zaman zaman olduğu gibi kasıtlı haber yapmıyorsa, o zaman derim ki vay halimize.

Unknown dedi ki...

adnan bey fm live oynadığını sanıyor galiba...

Fethi dedi ki...

kewell,baros,nonda,lincoln,meira lütfen gidin bu takımdan,istemiyorum sizi galatasaray forması altında izlemeyi.

forması için mucadele edeni,90 dakika pres yapanı arıyor gözlerim.cunku galatasaray benı boyle alıştırdı her daim pres yapan her daim mucadele eden bir takımdır galatasaray.

kim koşuyor bu sene kim kazanmak için kendını heba ediyor.kiralık olarak gelen perezi,victoria'yı hatırlıorum sımdıkı yabancılardan cok daha verimliydiler.hiç degilse kazanma hırsları vardı.

ben yıldız oyuncu,ismi olan yabancı oyuncu ıstemıyorum,galatasaray formasının degerını bılıp ona gore oynayan futbolcu ıstıyorum...

Türk Pirlo dedi ki...

@Fethi demişki;
kewell,baros,nonda,lincoln,meira lütfen gidin bu takımdan,istemiyorum sizi galatasaray forması altında izlemeyi.
_____________________________

Bu gezegendemi yaşıyorsun ?

jose dedi ki...

@fethı

sende ucmussun dostum.

lıncoln,kewell falanda gıtse bu takımdan sıradan bır takım oluruz artık ıyıce..

Ferhat Karaca dedi ki...

Fethi arkadaşım tüm takım gitsin sen oyna..Kewell Lincoln gitsin miş.Kim gelsin güzel kardeşim onuda yaz.2000 ruhu çağırmaktan büyücülere döndük..

Emir dedi ki...

sorun yabancıların koşmaması fln değil takım, saydıklarının hepsi de takım arkadaşları ne kadar koşuyosa mücadele ediyosa onlar da aynısını sergiliyo. tabi servet ve sabri ekstra işler yapıyolar ama onların da takımda oynama sebepleri bu zaten, yoksa süper yetenek olduklarından değil.. takımda en çok top çalmaya sahip adamlardan biri lincoln, sezon başından beri takımın gollerinin 90%'ını yabancılar atıyor, demek ki bu adamlar görevini yerine getiriyo..

Zaten Galatasaray'ın birer birer bireysel olarak futbolculara bağlı bi problemi yok. takımın tek sorunu var o da teknik direktörsüz olması.. sahada ne bi organizasyon görebiliyoruz ne de kenardan maçın gidişatını değiştirebilecek bir müdahale. bi de futbolcular skibbe'yi seviyo diyolar; bu kadar laubali, onları sıkmayan adamı herkes sever zaten..

ne zamanki bi takımda iyi giden şeyleri değiştirmeye kalksalar sonuç böyle olur.. sen bülent tulun'u gönderip adnan sezgin'i niye getirdin (bi de adam çıkıp tvde bütün fbli yöneticilere ağzının payını veriyodu), gerets'i gönderip feldkampla skibbeyi niye getirdin. bi sürü tutarsız iş..

metak dedi ki...

her taraf küçük hakan(cık) dolmuş. ya bu takım uefa da çatur cutur puan toplamıo mu, olimpiokos u ezmiyor mu, benficanın yıldızlarını söndürmedi mi, hani rahat maç yoktu avrupa da???. eee ne bu şiddet ne bu celal! bordo ya tromsoya iğrenç ötesi futbolla boyun eğen takımın hasreti galiba bu..

fırtınanın altında güzel futbol oynanmamış olabilir ama bu sene en azından avrupa da yıllardır beklediğimiz futbolun sinyallerini fazlasıyla verdi bu takım.

olay gerçekten derbiler de galiba bu ülkede, yorumlar morumlar yaygara, bir fırtına da inönü de kopacak şimdi

tknycl dedi ki...

@fethi
kewell, lincoln,meira,baros gitsin
inamoto, carrusca,orhan ak, cihan haspolatlı verelim sana ister misin?

frodo555 dedi ki...

@FETHI
Tamam biz senin dediklerini gönderelim, ama siz de yarından tezi yok alex, deivid, semih, lugano ve gökhan gönülü göndereceksiniz.. ok?

Fethi dedi ki...

oncelıkle hepınızden ozur dılıyorum benım amacım ortalıgı karıstırmak veya entresan fıkırlerle ortaya cıkıp ılgı cekmek degıldı sezon basından berı gs maclarını ızlerken cektıgım acıların sıkıntıların dışa vurumuydu.ama demekkı tam olarak kendımı ıfade edemedım.

@turk pirlo
evet 26 seneden beri bu gezegende yaşıyorum.

@mourinho

lıncoln harıc saydıklarının hepsı bu sene katıldılar.demek bu seneye kadar sıradan bir takımdık!!

@ferhat karaca

2000 ruhuyla bı derdım yok bende sıkıldım artık o muhabbetlerden ama bir ikisi dısında hangısı ozverıyle oynuyor soylermısın bana?

@emir

yazdıklarının cogunluguna katılıyorum ama gol attıkları ıcın gorevlerını yapıyorlar sozun hariç.

@metak

inan spor programlarını ızleyıp onların etkısınde kalıp fıkırlerını onlar gıbı soyleyen kım onu bılmıyorum.aynı fıkırlerı paylaşmak k.hakan(cık) olmak mıdır?

@tekinycl

popescu,b.korkmaz,hagi,suat kaya verelim sana istermisin?

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

kazımın form tutmasıyla deivid'in sağa çekilmesi sonrasında olanlar olmuştu. arda sol tarafta harikalar yaratırken kewell geldi skibbe ne yapacağını şaşırdı.
bazen kurulu düzende yıldız oyuncu değilde gerekli olan oyuncu alınmalıydı. çok yıldızla acemi hoca birlikte olunca olmuyor. skibbe FB de Dede Gs de olsa iki takımda daha iyi yerde olurdu.

Ferhat Karaca dedi ki...

@fethi
Bu takımın sorununu anlamak geçen yılı anlamakdan geçiyor.Mücadele gücünü yükselten oyunculardan Barış ve Topalın ilk 11 yada kenarda olması gerekiyor.Forvetde pres yapma becerisi gösterebilen oyuncun olursa kewell arda ve lincoln daha çok top kazanır.İyi antrene edilmiyor tüm sorun bu.

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Bülent Abi senden, medyada yer alan ''GS'da Hoca Arayışı'' haberlerine mahsuben verebileceğin kadar bilgi vermeni istesek çok şey mi istemiş oluruz acaba?

Nedir ne değildir herkes merak içinde. İsimler konuşulmaya başlandı.

Paylaşabileceğin bir şeyler varsa lütfen bizi merakta bırakma.

Teşekkürler saygılar :)