26 Kasım 2008

Gülen Misin Ağlar Mısın?


- Kalli Galatasaray'da tekrar göreve başlamış
+ Gülen misin ağlar mısın?



Galatasaray Spor Kulübü’nde 1992 - 1993 ile 2007 - 2008 tarihlerinde Teknik Direktörlük, 1993 - 1994 sezonunda ise Teknik Danışmanlık yapan Karl - Heinz Feldkamp, 27 Kasım 2008 / 27 Mayıs 2009 döneminde Teknik Danışman olarak görev yapacaktır. Sayın Karl - Heinz Feldkamp’a başarılar dileriz.Kamuoyuna duyurulur.
Galatasaray Spor Kulübü

42 yorum:

kiwi dedi ki...

yönetimin ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum. Bu adam diilmiydi geçen sene takımı bırakıp giden. Ne işi var bu adamın bu takımda ??? gerçekten çok yazıkkk.

liquefied dedi ki...

"GÜLER misin ağlar mısın?" değil mi o söz. :)

Fatih Güler dedi ki...

Bu sene yönetimin yaptığı en akıllı işlerden biri bence. Bu adam değilmiydi, alt liglerden, küme düşen takımlardan seçtiği gençlerle ilk senede şampiyonluk yaşayan ve takımın bütünleşmesini sağlayan?

tamam sağlık sorunları yüzünden çok problem oldu ama artık teknik direktör değil, teknik danışman, bu sebeple skibbe'ye fazlasıyla artısı olacak. takımın potansiyelini skibbe'den daha iyi biliyor bence.

zararlı hiç bir yanını göremiyorum.

güzel oldu güzel. süper...

Adsız dedi ki...

Bülent Abi en azından deplasmanlara gitme derdi olmaz herhalde. Florya'da otursun, ordan danışır bizimkiler.

Yalnız Olympiakos maçı öncesi bir rapor sunmuştu ve 2-0 kazanırız mealinden birşeyler demişti. Tutmadı. 1-0 bitti:)

seyfettintarantino.blogspot.com

Emir dedi ki...

aptal yönetim..

Flying Dutchman dedi ki...

Hoş kelime oyunu Aceto :)

Zaman gazetesinden dev Feldkamp posteri bekliyorum :))

Mario Jardel dedi ki...

adnan polat hala değişmemiş.. Kafa hala 15 sene önce kafamıza üç büyükler içersinde gelmiş geçmiş en kötü teknik direktör saftig'i musallat eden adnan polat kafası.. Allah sonumuzu hayır etsin..

Jordi Metal dedi ki...

Ne gülerim ne ağlarım, 5-10 kalası ıslatıp Adnanları bir birine bağlar 10 sopa vurur tek sayarım. Daha ne olsun :)

Julien Dekosta dedi ki...

Galatasarayin tazminattan kacmak icin girdigi sekiller artik mide bulandiriyor, yaziklar olsun!

Unknown dedi ki...

El salla el salla büyük başkan(!) el salla!

Canaydın'ın kabahatleriyle yarışacak düzeyde bir hareket. Bu kadarını beklemiyordum doğrusu.

Unknown dedi ki...

skibbeyi baskı altına alıp istifaya zorlamaktan başka bir amacı yok bu hareketin.

turnusoll dedi ki...

Galatasaray için olumlu buluyorum.

Yeni yapılanma neler getirecek hep birlikte görelim.

erssre dedi ki...

kalli galatasaray'a zarar verecek veya ihanaet etmiş bir kişi değil. teknik ve taktik bilgisine her zaman güvenilecek bir isim.

ha güler misin ağlar mısın'ı (bu adamdan başkası mı yok 100000000 tane teknik direktör arasından) anlamında söylüyorsan abi o zaman anlarım.

cankalender dedi ki...

Ne yeni yapılanması yahu? bir kaç ay önce görevinden ayrılmadı mı bu adam?

Adsız dedi ki...

en çok cevat hoca gülüyodur bütün bu olan bitene herhalde içten içe...

Unknown dedi ki...

ligdeki dede sayısı her geçen gün artıyor. bir de tanjeviç i alırlar aralarına, okeye dördüncü gerek bunlara.
acaba sözleşmelerinde ek madde filan mı var? şu kadar çalışacağım, istediğim zaman gider gelirim vs...

Türk Pirlo dedi ki...

Feldkamp Hakan'dan daha çok külebe etki ediyor. Allah gecinden versin ama Kalli ölene kadar bu kulübe hizmet adı altında faaliyette bulunacak..

Sanırım Polat kalli ile Almanya'da seramik işine girdi veya Kaliye çok para verdi ki onu cıkartmak için külüpte sürekli ona iş imkanı sağlıyor..

Adnan Polat Hitler'den daha çok seviyor bu Alman ırkını..

Galatasaray GBNH/ Düseldorf

jose dedi ki...

Kallı ısabet olmus

Boylece tek ıdman yapmaz topcular en azından devre arası kampında(!)

H.Kıyıcı

MiyOzzy dedi ki...

Ankara deplasmanları öncesi hayırlı olmuş.
Teknik danışman olarak bir hafta önceden takımların analizini yapmak için Ankara'ya gitsin:)

Hamza dedi ki...

Faruk Süren'in çok ahını aldı bu kulüp.
Zamanında Ali Sami Yen'de Ayhan Şahenk'te ve gidilen tüm deplasmanlarda gırtlağım yırtılırcasına kendisi için sarf ettiğim bütün olumsuz sözler için kendisi için yapılan tüm aleyhte tezahüratlara çıldırırcasına verdiğim destek için Faruk Süren'den binlerce defa özür dilerim.
Faruk Süren gerçekten Büyük Başkan'ın sözlük anlamıymış.

antti_sumiala dedi ki...

gülen bağlantısına katılmıyorum.. hakan şükür istediğini yapabilir, başka oyunculara bazı şeyleri dayatabilir veya emre belözoğlu newcastle a imza atmadan önce bazı büyüklerimizle konuştuk, fikirlerini aldık, bir takım bulduk diyebilir.. bunlarda gülen bağlantısı olabilir fakat bu hamlede olacağını hiç ama hiç zannetmiyorum..

tazminat ve skibbe yi istifaya zorlamak için yapılmış bir hamle ama bunu ancak ilk öğretime giden çocuklar yapar..

çok saçma çoookkk.. son yılların gördüğü en iyi kadro doğru yönetilmiyor göz göre göre.. yazık oluyor..

mre dedi ki...

Aslında bunların da başına Derwall'i getireceklerdi ama ömrü yetmedi garibimin. Adnangillerin nostalji takıntısı beni öldürecek.

turnusoll dedi ki...

bu süreç daha önceden başlanmış işin devamı.

kalli ilk geldiğinde de bunların yapılacağı açıklanmıştı bildiğim kadarıyla. TD nin ve Kallinin görevleri çok farklı. bu şeklin herhangi bir zararlı yanı olacağını düşünmüyorum. aksine faydaları çok olacaktır.

frodo555 dedi ki...

Brian Birch mü ne, onu da Futbol AŞ nin başına getirsinler de tam olsun, oldu olacak...

Antremanlarda da floryada "tut-i mucize guyem" çalar TRT yurttan sesler korosu marifetiyle;cenabu hakkın izni ile muvaffakiyetlere gark oluruz tekmilimiz birden (yoksa tekbirimiz mi demeli).

Offf, off! Beş ay önce hayal edemeyeceğimiz bir 11, hayal edemeyeceğimiz güzellikte formalarla sahaya çıksın, kenarda iki ezik alman, tribünde iki ezik adnan...

Bıraksak hepsi bu sezona Aslantepe öncesi yasak savma olarak bakacaklar ama; işte o direk CL biletiyok mu; o yaptırıyor bu saçmalıkları ardarda galiba...

Tassadar dedi ki...

Süper yav, hazır gelmişken Lincoln'ü kessin, tek koşan adamı.. Konsantrasyon problemimiz az ya takım olarak 2. teknik yöneticiye ihtiyaçcımız var..

Bir tek gençlere önem verir iyi olur diycem ama, Skibbe de gençlerin destekçisi diye geldi tek yaptığı son 10 dakika aydını sahaya sürüp harcamak..

P.S: Arda'ya yaptığı katkısını gözardı edemem ben kallinin, yiğidi öldür hakkını ver...

barış dedi ki...

geçen sene gönderilip 6-7 ay sonra hemen geri getiriliyorsa mutlaka bir yönetim hatası var.ancak olayın iç yüzünü bilmeden yorum yapmak doğru olmaz.takım antrenman yapmıyor diye mi yoksa skibbeyi istifaya zorlamak için mi getirildi hemen hüküm vermemek lazım.belki de başka bir sebep vardır ama yönetimin takımda disiplin sorunu olduğunu düşünmesi en kuvvetli ihtimal gibi duruyor.

tabii skibbe bu kadar müdaheleye dayanamayacaktır.ama feldkamp geldiğine göre devre arası luce operasyonu da yalan olmuş demektir.galiba sezon sonuna kadar skibbeyle devam edilip yollar o zaman ayrılacak.sezon sonuna kadar skibbeyi yollarlarsa da feldkamp cevat hocanın rolünü üstlenecektir.öf be ne senaryo yazdım.dallas gibi:)

canbil dedi ki...

adnanlarin ve üstünelin tanıdığı hocalar:
feldkamp
lucescu
fatih terim
bi de 5 yerken tanıştıkları skibbe
benim anneannem de biliyo zaten bu hocaları.

Mezzo Morto dedi ki...

Ne Alman sempatisi varmış arkadaş, İttihatçı mıdır yönetim nedir... Aynı adamlar dönüp dolaşıyor, arada bir Luce veya Terim parazit yapıyor, buna da 'yenilenme' diyorlar.

danny dedi ki...

Bu arada teknik danışman nedir yahu ?

gokmenoz dedi ki...

Yönetimin abesle iştigalidir bu. Feldkamp burdan Galatasaray'ı alıp şampiyon da yapsa uefa'da üst sıralara da çıksa resmen abesle iştigaldir. Şöyle bir geriye bakıp düşünmez mi hiç insan. Skibbe'nin gitmesi için nedir bu alengilli olyunlar. Dursun da demiyorum ama takımı böyle daha zor durumda bırakmayacak mı?

Aceto'dan bu konu hakkında bize bi kaç kelam etmesini rica ederim.

sinem dedi ki...

ağlarım.

inanamayıp resmi siteye girip orada da görünce kireç gibi oldu zaten suratım. yuh!

cisco dedi ki...

nasil yaa? bir saattir, bir haberdeki tarihlere bakiyorum, bir takvime bakiyorum. olacak is degil. eger plan basindan beri bu idiyse, neden sene basinda gelmedi? degilse simdi karar verdiysen, neden gecen sene gonderdigin adami getiriyosun tekrar?

adnan sezgin denen adam bu kulube yakismiyor, en basindan beri yakismiyordu. ama artik cidden yeter. onumuzdeki yonetimde olmaz insallah. boyle giderse de a.sezginin oldugu yonetimin oy kaybedecegine eminim.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Müthiş bir haber bu. 15 sene önce yapmıştık aynısını. Kalli temel atmış devamını içinde yardımcı olmuştu. Sonra Terim mirası devarlmış uefayı almıştık.

15 yıl sonra yine aynı adımlar. Yine 10-13 tane genç Yine yeni popesuclar taffareller.

benikoyupgitme@
İyi ama 15 sene önceki seçimler sayesinde alındı 2000 deki kupa? asıl buna güler misin ağlarmısın demek lazım.

Üstelik ne alakası var. Gülen ile Zaman gazetesi ile. Bal gibide gülerim. Benim geleceğim gelmiş... ister soldan gelsin ister sağdan gelen benim takımımın geleceği.

Kayaoğlu 29 dedi ki...

Kalli gelir, dertler biter. Galatasaray'i 2 kez sampiyon yapan Kalli 3. seferde de basarili olacaktir. Takim ligde zaten kötü durumda. Su an icin yapilacak en iyi sey direkt teknik direktör getirmektense Skibbe'nin konusup, fikir alisversinde bulunabilecegi birisinin getirilmesiydi. Galatasaray'a hayirli olsun.

Unknown dedi ki...

sahsen bu duzenlemenin iyi olacagini dusunuyorum. Kalli'nin turkiye ligini iyi bildigini (en azindan ankaraspor gibi bi macta 75 dk. nonda'yi yedek oturtmaz) bununda tsl de islerin ilerleyen haftalarda toparlanacagi umudunu dogurdu bende...

Unknown dedi ki...

kalli,gerets,hagi,terim,lucescu...ulan başka adam mı kalmadı...cidden bu adamlar bizi bazen nasıl yönetiyorlar diye dusunuyorum....

bahtiyar dedi ki...

abi bana kalp krizi gecirtecektin ben de skibbe istifa etti yerine gecti filan zannettim. bu durum galiba yeni değil diye biliyorum tabi bu yasında sağlık sorunları olan bi insanın ne gibi katkısı olur tartısılır ama en azından almanyadan belki 1-2 oyuncu filan bulursa barıs özbek gibi bence yeterli olur.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Anlamıyorum,anlayamıyorum.Nasıl böyle hatalar yapıyorlar,nasıl inatla saçmalamayı başarıyorlar.Kadro süper,ekonomik durum belki son 10 yılın en az sorunlusu,"Oyuncuların paraları yatmadı." haberleri çıkmıyor,seneye yeni stad hazır.Tamam,bir hata yaptınız Michael Skibbe adında.Nedir bu ısrar?Haftalardır süper top oynayan Lincoln nasıl karşılayacak bu adamın dönüşünü?Ne Kalli'si be artık hemşerim...Kovun Skibbe'yi,hocamı yok?Almanlar kendi zihniyetlerini değiştirdi sizde hala 90'dan kalma Alman hayranlığı...Koca koca adamlar göremiyormusunuz,anlamıyorum ki ben...Hiç olmadı koy Bülent Korkmaz'ı,Suat Kaya'yı,Hagi'yi takımın başına...Adamlar hiç deilse camianın ağırlığının farkında olur.Bundan kötüde olmayız...

İsmail Şayan dedi ki...

Fenerli olduğumdan ligimizin diğer takımları ile ilgili konularda "topa girmemeyi" tercih ediyorum. O takımı tutanların kulüplerinde neler olup bittiğini benden daha iyi takip ettiğini, onların daha iyi yorumlar yapacağını düşündüğümden bu tutumum. İzninizle bu kez bunun dışına çıkacağım. Belki de biraz "şeytanın avukatlığı" olacak benimkisi. Ama durumun sadece Galatasaray ile ilgili olmadığını, ülke futboluna dair olduğunu düşündüğümden yazıyorum:

Ben Galatasaray'da işin koptuğu yerin, bizim canımızı çok acıtan, Denizli deplasmanında kaybettiğimiz şampiyonluk olduğunu düşünüyorum... Adnan Polat göreve geleli aşağı yukarı iki ay olmuştu yanlış anımsamıyorsam... Şampiyonluk sonrasında bazı yazıları okuduğumda tıpkı ben de aceto gibi futbol hakkında bildiğim her şeyi unutup Cunda'ya yerleşip kitap yazma sevdasına kapılmıştım. Necip Türk Basını'nın anlı şanlı kalemleri "şampiyonluğun Adnan Polat'ın eseri olduğunu" vurguluyorlardı ısrarla. Futbolcuların, teknik heyetin tüm emeği bir anda sıfır noktasına taşınıyor, tüm başarı, bir sezonun 34 haftalık tüm mücadelesinin semeresi olan şampiyomluk, ligin yalnızca son haftalarında görevde olan Adnan Polat'a bağlanıyordu. İnanılır gibi değildi... Zaten aklı başında olan çoğunluk da inanmadı. Bütün mesele de burada başladı aslında... Ne kadar zorlasan, şampiyonluğun Adnan Bey'in eseri olduğuna inandırmaya çalışsan da yemiyordu kamuoyu. Tüm bir sezon boyunca dökülen terin, verilen emeğin farkındaydı Galatasaray taraftarı. Rolü çalınmıştı birilerinin. Gerets kimdi "başarının mimarı" olmak kimdi yöneticiler varken yahu?..

Ertesi sezon Galatasaray'ın yaşadığı sıkıntılar ortada. Ortada ne fol ne de yumurta varken Gerets aleyhine bir sürü haber doluydu ama ortada... Üstelik bu arada Fener ön elemde elenmiş, Galatasaray CL'de sıfır çekse bile alcağı para 12 milyon Euro'nun üzerinde. 6 milyondan fazlası Aralık ayı ortasında kasada olacak, UEFA'nın ödeme takvimi belli. Yapılan yabancı transferi İnamoto... Oyuncular kulüpten alcaklarını alamıyor. Yine parasızlık hikayesi, ama bu kez daha yıpratıcı oyuncular üzerinde, üst üste ikinci yıl, uefa'dan alınmış paralar biliniyor, kulübün parasının olduğu bilinirken kolay mı?

"Rol hırsızı" Gerets'in gitmesi için her şey yapılıyordu dışarıdan izleyen benim gözümde. Takımın başarılı olabilmesi için kulübün attığı tek bir adım yoktu neredeyse. Sonunda olması gereken oldu: Başarısızlık geldi. Gerets de gönderildi. Oysa ki o Gerets ile takımın şampiyonluk ihtimali sıfıra yakınken sözleşme yenilemişti Bay Polat. Ama durum ilginçti. Bir önceki sene gelen başarıyı yönetime bağlayanlar tüm isteksizliği, pasifliği kabak gibi ortada olan yönetim yerine Gerets'i seçtiler günah keçisi olarak. Giderken, muhtemelen bir tazminat da almıştır takımın şampiyon olamayacağı aşağı yukarı belli iken sözleşmesi yenilenen Gerets... Buna dair bir haber yer aldı mı basında?

Gerets varken, CL'den önemli paralar gelecekken parasızlıktan(!) transfer yapamayanlar, ertesi sezon kazandıracağı para CL'nin yanında "devede kulak" olan UEFA Kupası'na katılacak takıma ne hikmetse ciddi yatırım yaptılar. Takımın başına da Kalli geldi. Sonra zaten futbolcularla arası açık olan Kalli de şampiyonluk hiç de uzak bir ihtimal değilken, hatta büyük ihtimalle Ali Sami Yen'de oynanacak Fenerbahçe maçı gibi büyük bir şansa bağlıyken gönderildi. Şampiyonluk durumunda "rol çalacak" figür kalmamıştı artık. Başarısızlıkta ise hedef zaten Kalli olacaktı, otomatik portakal...

Bu sezona başlarken Skibbe getirildi. İyi bir kadro kuruldu. İşler yeterince iyi gitmiyordu ama serde tazminat da vardı. Önce yardımcıları gönderildi. Kalli üzerinde işlemişti bu formül ama Skibbe üzerinde işlemedi. Yeni bir formül deneniyor artık: "Birinin istifa etmesini istiyorsan üstüne birisini getir".

Skibbe gider ya da gitmez ama şablon belli: Takımın ligdeki konumu itibarı ile şampiyonluk uzak ihtimal olarak düşünüldüğünden bir günah keçisi lâzım yine... O Skibbe oluyor. Bir şekilde takım şampiyon olursa kahraman da belli: "Skibbe'yi gönderip Kalli'yi getiren yönetim." Ha, Skibbe gitmezse mi? "Yönetim elinden geleni yaptı ama Skibbe yüzünden yitirilen puanlar nedeni ile şampiyonluk gelmedi" olacak bu kez. Şampiyonluk gelirse de "Kalli'nin gelişi" olacak sebebi. Öyle net ki!

Peki Zico'nun sözleşmesi neden yenilenmedi... Fenerbahçe'nin geçen sezon Avrupa'da yaşadığı başarıda en büyük pay kime verildi? Zico'ya...

"Takımı şampiyon yaptım" diyen Denizli'ye "Sen mi" diye soran Aziz Yıldırım'ın kaldırabileceği bir şey mi bu? The Guardian niye Zico ile röportaj yapıp Aziz Yıldırım ile yapmıyor ki? Sorsan o takıma o turları da atlatan Yıldırım, The Guardian hiç bir şeyin farkında değil. Birileri onları yanlış yönlendirdi, Zico da onlara uydu. "Büttün başarı başkanıma aittir" diyerek kesip atmalıydı Zico. Ne o öyle "taktik diş fırçalamak gibidir" lafları falan... Tuncay kim yahu, Aurelio da gidince kıymete binmedi mi zaten!

Futbolcu, teknik ekip, dizliş, teknik, taktik, takım olmak ne ki? Kaç para eder?.. Aceto'nun da dediği gibi bu ülkede futbolu yöneticiler oynuyor dostum. İşin özü bu.

Mezzo Morto dedi ki...

Başlık aslında Oray Eğin'in şu yazılarını hatırlattı: http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=114421,10,6 ve http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=113200,10,6 . GS-Gülen ilişkilerini komplo teorisi bazında değil de ciddi anlamda bilen birileri varsa açıklayıversin.

Haketo Zaman dedi ki...

ağlarım abi.

UzunPaslar dedi ki...

kelime oyunu, çok başarılı.
tebrikler aceto!