26 Kasım 2008

Frikik Öncesi Ronaldo

Galiba çok seveni yok (Son Cristiano Ronaldo postundan anladığım.) Nedense bu frikikler öncesindeki konsantrasyonunu pek tutarım. Komik çıkmış bu fotoda, pek fena kasmış. Ayağının üstüyle çakan kaç adam var bu dünyada. Ölü yaprak vuruşu da ondan geliyor son sezonlarda. Baliç'in ayak üstü kestiği ortaları özledim mesela...

41 yorum:

Quaresma7 dedi ki...

bu konuda ronaldoya özenmiyorum desem ayıp olur vallahi.. pek duran top kullanamam ama halı sahada frikik olduğunda topun arkasına geçip 5 dkka bu duurşu yaparım sonra karizma bozulmasın diye vurmaktan vazgeçerim:) fotodo hoş olmuş bu arada....

pclion dedi ki...

Ben severim, iyi futbolcudur ama bu sıra moda böyle oyunculara çoluk çocuk deyip kestirip atmak. Kendi futbol bilgisini ve beğenisini böyle oyuncuların üstünde tanımlamanın getirdiği tatminden kaynaklanıyor olsa gerek.

Bu sözlerden 5 dakika sonra "Cantona ne adamdı tey tey" diye bir mesaj da okuyabilirsiniz aynı kişinin yazdıklarından, bu da ilginç bir psikoloji olsa gerek.

Ronaldo bir melek değildir ama iyi bir oyuncudur, kendine has bir tekniği, yeteneği var. Bundan 10-15 sene sonra çocuklar bir Ronaldo vardı, ne adamdı tey tey" diyeceğine eminim kendisi için...

csr dedi ki...

dear aceto;

belki farketmemissindir..fiorentina-lyon macinda ki juninho frikiklerini gormeni tavsiye ederim..zira ugruna yazilacak seyler varoldugunu dusunebilirsin belki..

cakarkeyf dedi ki...

Morinho'ya zuhahahahha demek istiyorum, gol (Dk 69) inter 0- pana 1

Engin Gürses dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mrcool dedi ki...

reklam kokan hareketler bana öyle geliyor

Unknown dedi ki...

Juninho da çozutmuş bu aralar. Haftasonu kapılara uçan tekme atıyordu.

Unknown dedi ki...

arkadan giggs gelip enseye bi şaplak atıp, naber len artiz şopar, kime bu havan dese ne güzel olurdu...

Selim dedi ki...

Konuyla alakasız ama Panathinaikos mağlubiyetinden sonra Aceto'nun yorumunu ve Mourinho'nun suratını çok merak ediyorum :)

Scatterbrain dedi ki...

tamamen komedi. çok gülüyorum kendisine. devamı gelir inşallah, nitekim geliyor da. teşekkürler ronaldo...

alt + 168 dedi ki...

güzel versiyonu burda var isteyene

http://cache.daylife.com/imageserve/08CU3rJaFebaR/610x.jpg

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Duruşunu geçtim de, adam topa harika vuruyor ayağının üstüyle. Top kısa mesafede bir anda yükselip alçalabiliyor maksimum süratteyken. Böyle vurabilen bir adamı bırakalım da havasını atsın duruşuyla :)

Unknown dedi ki...

bilardo masası gibi adam :) bkz. ziya şengül feat besçasnik ( nasıl yazılıyor yahu bu adamın ismi :D

dododiego dedi ki...

şöyle dururken kimse gidip ensesine yapıştırmıomu şu adamın ya..kıl kuyruk herif..

ich dedi ki...

Bu adama yapılan sacma sapan elestirilerden ve hakaretlerden gına geldi.

Unknown dedi ki...

ronaldonun yaptığı vuruşa ölü yaprak vuruşu denmez hava boşluğuna girmiş uçak vuruşu denir bence.heleki 2006 üçüncülük maçında kahn'a attığı bir frikik var ki.gol olmadı ama kahn o şuttan sonra futbolu bıraktı sanırım.

mre dedi ki...

Free-kick öncesi tripleri Pes oyununda kullansınlar diye yapıyor. Şaka bir yana Ferguson öncesi ve sonrası iki ayrı Ronaldo var. Çok şey kattı ona Ferguson, tabi O da Ferguson'a bir kaç kupa kazandırdı.

İsmail Şayan dedi ki...

Milletin bu adamla alıp veremediği nedir anlayamıyorum. Sevmeyin, eyvallah ama son yıllarda bu adam kadar kendini geliştiren kaç oyuncu gördünüz? İki sene önce başına geçtiği kaç frikik vardı? Bir daha sorayım, son yıllarda bu adam kadar kendini geliştiren kaç oyuncu gördünüz? Sizin mahallede(ya da ligde) her hafta beş tane mi çıkıyor bunlardan?

@ ich

Sıkma canını, benim kedi senin yorumun üstüne koydu patisini gece gece:)

SAFÆ dedi ki...

Benim favorimdir gercekten süper vuruyo topa old trafford da bir özel macta attıgı gol var inanılmaz maç bişeyin 50.yılı ile alakalıydı sanırım..

bu arada yanlış görmüyorsam juninho sert plase vuruyoor..

çagdas dedi ki...

Konsantrasyon?

Tamamen reklam. Biliyor vuruş sırasında kameraların onda olduğunu. Biliyor vuruş sırasında iki hareket yaparsa hareketin bilgisayar oyunlarına ekleneceğini. vs...

Del Piero da aynı teknikle vuruyor arada. Hiç de rol çaktığını görmedik.

PS. Ronaldo'ya yapılan yorumların/eleştirilerin saçmalığını denetleme kurulundan geçiş izni alabilir inşallah bu yorum.

Ku.Ba dedi ki...

PCLioN'a tamamen katiliyor, söyle bir eklemede bulunuyorum:

Geçen gün burada Gerrard hakkindaki yazinin altina da bir ton övgü dolu yorum yazilmis, nedense Atletico maçinda son dakikada isledigi halt görmezlikten gelinmisti. Bu çifte standarta bir türlü anlam veremiyorum sahsen.

Huyu ne olursa olsun, Ronaldo iyi oyuncu kardesim, bitti. Ironiyi anlamayan nesle de asina degildir kendisi (bkz. "dünyanin en iyi birinci, ikinci ve üçüncü oyuncusu benim" tartismasi).

Iyice sözlüge cevirdik burayi da.

Unknown dedi ki...

abi bu adama uyuzum.

kil tuy cins zuppe, artis...

Cem Gedikoglu dedi ki...

Bu frikik öncesi ritüelleri ilk kez Rivaldo'da dikkatimi çekmişti. Diz çekme olayı enteresandı. Avrupa'da Ronaldinho, Ülkemizde Lincoln bu hazırlanışları halen enteresan şekilde icra ediyorlar. Roberto Carlos'un civciv adımlarıyla viraj alarak yaklaşmasını da unutmamak gerek. Ahh çok özür dilerim eklemeden geçemem; Hagi'nin eli belinde sessizliği çok enteresan olmasa da sahibi yüzünden bahsedilmeyi hak ediyor.

bahtiyar dedi ki...

adam artist evet ama futbolu böyle oyuncular güzellestiriyor. maclarda yılmadan rakibin üstüne giden, ayagına topu her alısında acaba bu sefer ne yapacak diye heyecanlandıran kac tane oyuncu kaldı ki. ronaldo, messi özel futbolcular bunlar artsitlik de yapsalar futbol bu tarz oyuncular sayesinde seviliyor ve bu kadar ilgi cekiyor.

fataliyev dedi ki...

Bu arkadaş ile alakalı bir önceki post'ta gördük ki, kendisini hiç sevmeyen, hatta nefret eden bir sürü blog takipçisi var. Ama en enteresanı da, bu adamı ölümüne seven ve ona gelen her eleştirinin önüne cansiparane bir şekilde atlayan takipçiler... Hatta Ronaldo'ya hakaret edenlere hakaret eden bir kitle bu. Şimdiye kadar hiçbir futbolcuyu böyle fanatikçe savunan bir kitle görmemiştim.

Emir dedi ki...

dünyanın en iyi 3 futbolcusundan biri olduğu konusunda hem fikirim, ama kaçıncı ona karar veremiyorum.

bana göre gerrard, cristiano ve messi bu 3lü. bi de istikrar abidesi zambrotta'yı da eklemek isterim :)

Efsane1925 dedi ki...

Ronaldo'ya edilen bu kadar nefreti anlamış değilim.

Hayat kadınlarıyla birlikte oldu ve dünyanın en iyi oyuncusu benim dedi diye bu kadar nefret edilmesine gerek yok.

Neyin reklamını yapacak orasıda ayrı bir konu.Geçen sene tek başına Şampiyonlar Ligi ve Premier lig şampiyonluğunu kazandırdı ManU'ya..Bende sevmem kendisini ama eleştiriler çok ağır..Mourinho bunun 10 katı antipatik ama onun hakkında hiç eleştiri yok.

tknycl dedi ki...

RESPECT!

Turiaf dedi ki...

Assunçao ve Juninho'nun vuruş teknikleri çok iyidi.

KeFeLi dedi ki...

Mümkünse hiç konuşmasın. O kadar iyi frikik at,ondan sonra "Albiiirt" de Gitti bütün karizma.

Pirlo'yu da unutmamak lazım frikik konusunda.

aeuoia dedi ki...

böylesine "konsantre" bir duruşa antipatik deyip geçiyorum.ronaldo eşine pek rastlamadığımız bir oyuncu,gerçekten özel bir oyuncu buna söz yok.ama gelip de en "İYİ" 1.2.3.yüm derse o zaman kazanılan kupalar ve atılan gollerden(en golcü winger :)) başka,kişilik gibi faktörler giriyor devreye ve bu küstahlığa da cevap hakkı doğuyor doğal olarak.ayrıca küstahlık ironi oldu o da bi enteresan..


p.s. can kozanoğlu bu portekizlileri sosyolojik açıdan incelese ne güzel olur.ya da psikanaliz falan yapsınlar mourinhoyla ronaldoya.

Erkan Hirik dedi ki...

http://ui20.gamespot.com/1395/pic21_2.jpg

bu da sanal olanı.

Borges dedi ki...

ne ilginc adamlarsiniz yahu, sevmek zorunda miyiz ? Sevmenin tek kriteri iyi bir futbolcu olunmasinda mi yatar ? Hem tribün kültüründen bahsedilir hem de benim ufak kardesin sergiledigi tavri sergilemem beklenir? yeni yetmeler tapiyor zaten, yeter.. Christiano Ronaldo dünyanin su an icin en iyi üc futbolcusu arasindadir, Frikikleri de yeterince iyidir, o topa verdigi faso yeter ama sevmiyorum, nedir yani ? Mourinho da dünyanin en basarili teknik adamlarindandir da Wenger'in onda biri etmez gözümde, olamaz mi ?

Söyleyin abi sevilecek futbolcular listesini de ona göre yanlis yapmaliyim, sayin bastan asagi yukari..

Adamin demeclerini sevmiyorum, ukalaligini sevmiyorum, bir takimda kalamayisini sevmiyorum ordan oraya kosusunu, sununu bununu hicbir seyini sevmiyorum. Cantona'yi bir tek ben o bu degil bütün man u sevmistir, onda biri de etmez Cantona'nin Ronaldo. bu is bir bütündür, her daim böyle olmustur olamaya da devam edecektir. Torres 98 gol atsa da Fowler gibi olmayacaktir garip geliyor size bu belki ama sokak futbolundan, tribün kültüründen bahsediyorsuz üzerine de anlamiyorsunuz ben de sizi anlamiyorum?

Cok degil iki yil önce Ronaldinho dünyanin en iyisiydi, her yerde o vardi, simdi nedir ki durumu ? Ortalamanin üzeri, star da hepsi de bu.

Bu Gary Neville karizmasi Ronaldo'da olmayacaktir hicbir zaman.

http://www.youtube.com/watch?v=5OQI-VqC_h4

(görüntüler cok iyi degil ama maci izlerken hemen herkesin tüylerini ürpertmisti onun oyuna girisi)


Su mantik ile hareket edersek futbol izleyen hemen herkes takim olarak Real Madrid'i, Ülke olarak Brezilya'yi filan tutmak, saygi göstermek durumunda midir ? Bir de bloglarin cikis noktasi da arka planlar, daha baska sunumlar olmus iken garip geliyor bana bu tavirlar..

Gicik olma Ich, anlamaya calis.. Neden Manchester halki Cantona'yi seviyor, Neden Liverpool Fowler'a tapti, neden Besiktas Nouma'yi digerlerinden ayiriyor, neden Kezman herseye ragmen cok sevildi bu ülkede, neden Scholl efsane oldu, harika ve muhtesem goller atan Elber'i kimse sallamaz iken neden Effenberg bugün bile baska bakilir diye uzar gider liste.. Neden Loddar almanyanin her yerinde pek sevilmez filan.. Zira demecleri yetiyor, tavirlari, onlari bunlari... Netzer vardi, bugün aslinda almanyanin en iyi on numarasi olarak anilmasi gerekirken cok da sevilmiyor, bir tek demeci yetti adami batirmaya.. Zira futbolcular ayni zamanda sahiplenilmek isteniyor, bu o kadar da kolay olmuyor her daim.

Man U'lu olacagim ben, sezon basi madrid'e gitmek icin kicini basini yirtacak, akabinde sahaya cikip misal Rooney'dan daha fazla ilgi görecek ? ben asil bunu anlamam.. Bugün hemen her ülkenin basininda Mourinho'nun maglubiyeti zafermis gibi addediliyor neden acaba ? Cok zor degil ki bunlari anlamak aslinda.. önümüzde Terim örnegi var, bu kadar sevilmeyen bir adam var midir onca basarisina ragmen ? Milli takim yenilsin diye "Milliyetci" olan insanlar bile türedi terim sayesinde.. Hakli-haksiz, dogru yanlisi bosverin tek basina basariya tapinmak dünyanin neresinde olursa olsun cok da dogru degil, nasil ki sevmedigi icin "kötü futbolcu, kaka, ise yaramiyor" gibi dandik yorumlarin sacmaligi gibi..

C.Ronaldo Su an icin messi ve kaka ile beraber dünyanin faal en iyi oyunculari arasindadir, hicbir sekilde sevmiyorum basarisiz olursa sevinirim , kimin itirazi olabilir ?

ich dedi ki...

Benim Ronaldo'yu sevdigimi nereden cıkardın Borges?
Ben bu adamın fotografı altında onlarca birbirini tekrarlayan sacına, sakalına, durusuna küfür eden devamlı birbirini tekrar eden yorumlardan sıkıldım.

Yoksa ben ne Ronaldo'yu seviyorum ne de kimseye ''haydi hep beraber Ronaldo'yu sevelim'' dedim.

anlasılmamıs sanırım.

josemarcelosalas dedi ki...

Ayağının üstüyle cidden çok etkili vuruyor ama frikikten önce top hizasından başlayıp milimetrik olarak -sanırım 5 adımdı- geri çekilmesi falan ütopik geliyor bana.

İsmail Şayan dedi ki...

Yahu Borges, düşkırıklığına uğrattın beni.

ich sevdiğini söylemiyor ki. Bana sorarsan ben de sevdiğimi söyleyemem Ronaldo'yu... O tür bir aidiyeti kurmak kolay olmuyor benim açımdan, seviyorum sevmiyorum adamları az sayıda bende, zihnimde bir papatya yaprağıyla süslediğim oyuncu sayısı çok sınırlı, belki benim eksikliğimdir, bilemem... Adamın oyun bazında gösterdiği gelişme benim açımdan takdir edilesi bir şey, o kadar. Sonuçta Ferguson'ın doğru yatırımıdır ortaya çıkana bakarsam... Seveceksem Ferguson'ı severim bu muhabbette.

Sevişi ya da sevmeyişi yargılamak da anlamsız gözümde, tamamıyla özneldir sevip sevmemek. Yargısı da anlamsızdır nezdimde... Adam yeşili sever ben mavi derim, kime ne, ona ne benim en sevdiğim renk mavi ise. Ya da kediyi hiç sevmeyen bir sürü insan tanırım, aralarında yakın arkadaşlarım da vardır, komşum da vardır ama evimde bir kedi var. Onlar benim kedi sevdiğimi kabullenmiş, ben onların kedi sevmediğini. Ne ben onların gırtlağına yapışırım "sen niye kedi sevmiyorsun" diye, ne de onlar bana salça olurlar "göndersene sen bu kediyi bir yerlere" diye.

Benim anladığım kadarı ile ich "tornadan çıkanlardan" ya da "Replica yorum"lardan sıkılmıştı ki benim derdim de aynıdır, gına geldi... Bütün mesele bu. Bu "replica yorum" ortamının nasıl oluştuğunu ise ayrıca anlamaya çalıştığımı da belirteyim.

Adsız dedi ki...

eleştirenler onun yerinde olmak için neler vermezdi kimbilir.uyuz oluyorum gıcık oluyorum eleştirilerinin psikolojik yönden incelenmesini isterdim kesin altından bir kıskançlık çekememezlik çıkacaktır.ben seviyorummu fenerbahçe de olsa severdim.işini iyi yapıyor bunun dışındaki şeyler bence gereksiz.yakışıklı karizmatik kendini beğenmiş bir durumu mevcut ama o yaşta bu durumda olan bir kişiliğin farklı bir karakter taşımasıda kolay değil.

Ku.Ba dedi ki...

@fataliyev,

"Ronaldo'ya hakaret edenlere hakaret" derken..?


hebenneka ile ich´in borges´e yazdigi cevaplarin altina da ayrica imzami atiyorum.

Borges dedi ki...

Ich: Yahu gördügüm yorumlarin ortalamasini söylemedigi halde Ich'e yüklemisim, özür.

Bir de sanirim Seviyorlar'in anlami cok baskalasabiliyor. Oynadigi futbolu begenmek ile Christiano Ronaldo'yu sevmek iki farkli begeni ifadesi gibidir .. Genelde kesisirler de bazen de olmaz gibi.

Hebenneka: :)

Ich degil de toplamda bir yaklasim var, PCLion ile baslayan.. Sonucunda Özenti bunlar cantona ile bitirirler filana geliyor is her seferinde.. Ben de bu baygin elestiriden bunaldim artik. Sanirsin bir tek biziz cantona'ya rimbaud'yu okudugu icin farkli bakan.. Bir tek biz seviyoruz siradisi futbolculari.. Onca Belgesel, onca ayrinti, onca kare ekleniyor tribünlerin futbolcuya olan askinin nedenlerine iliskin hala daha ayni geyik devam ediyor.. Bugün bizden, yani buradaki türklerden bagimsiz olarak misal Messi'ye olan sevgi ile Christiano Ronaldo'ya olan sevgi arasinda cok derin farklar vardir bunu da saha ici degil saha disi, klube olan yaklasim ve futbolcunun kisiligi belirliyor.. Cok degil üc dört yil sonra cok daha ayyuka cikacaktir ne demek istedigim.. Ronaldo gibileri pek cok insan sevemebiliyor, en basta gelen de takim arkadasi Rooney'dir misal da uzamasin..

ACY dedi ki...

adam tam nefesini almış vermeden oksijen ciğerdeyken basmışlar deklanşöre ayıptır bu adamında bi karizması bi varoşvari duruşu var kendine göre taklaya getirmeye uğraşılmasın bırakılsın 3lü 5li ne istiyosa yapsın çocuk "şişman" gibi travestiyle basılsa daha mı iyi.. juninho da bırakmasa futbolu frikik olduğunda girse topu bi o yana bi bu yana kararsız bıraktırıp yollasa çatala çatala aah ah çok doldum..

pclion dedi ki...

Borges, aslında ben de diğerlerinden farklı bir şey söylemedim. "Ronaldo'yu sevmeyen özentidir, şöyledir, böyledir" mealinde değil ilk mesajda yazdıklarım.

Ronaldo'ya, Messi'ye, Torres'e garip bir şekilde çoluk çocuk muamelesi yapan bir takım insanlar türedi. Sevmek-sevmemek arasında bir tercihten söz etmiyorum, kendini bu oyunculardan üstün tanımlayıp, "bunlar kim biz neler gördük geçirdik" havası vermeye çalışan yorumlar. Üstelik bunu yapanların çoğunun Zidane'ı bile doğru düzgün izleyebildiğinden emin değilim, benim dikkat çekmek istediğim nokta bu, tam da ich'in bir cümlede özetlediği şey.

Ben Ronaldo'yu da severim, Messi'yi de, orda söylediğim şey çok başka.Başlıkta Ronaldo yazdığı, Bülent abi de çok seveni yok galiba dediği için Ronaldo-Cantona şeklinde bir yorum yazdım. Messi'nin üstüne de bu kadar gidilse aynı şeyi yazardım.

Mesajlarını biraz geç gördüm, keşke daha önce kontrol etseymişim...