25 Kasım 2008

Gökhan Gönül ve Gönülsüzler

Fonda Şampiyonlar Ligi müziği, Yasin'i sahada gören Rizesporlu eski takım arkadaşları televizyon başında ne düşünmüşlerdir acaba? Bazı futbolcuların yeteneklerinden çok kaderleri, kısmetleri belirliyor kariyerlerini. Nereden nereye diyor insan. Yasin Çakmak Şampiyonlar Ligi'nde. Zico döneminde biten Önder Turacı yedek kulübesinde... İyi başladı Fenerbahçe. Alex ve Uğur'un 11 metre civarından ve cepheden dışarı attıkları toplar ve Gökhan Gönül'ün sağ dış vursa olur muydu şutundan biri gol olsa; taraftarı da arkalarında bulacaklardı. Olmadı. İlk golde yumruklamak yerine topa pandik atan Volkan'a yazıldı hata. İkinci golde Lisandro eliyle aldı mı; hala emin değilim. Televizyondan seyredilen maçın analizi de bir yere kadar. Topsuz alanda Guiza nereye koşu yapıyor, Deivid nereye saklanıyor, Josico ne kadar pozisyon alabiliyor, giden ne kadar dönebiliyor göremiyorsun ya da görebildiğinle yetiniyorsun sonuçta. Guiza kaleye ilk şutunu 30'da attı bir de devrenin sonunda kanada çıkıp aldığı toptan çıkardığı bir şut var. Alex ve Deivid hazır değildi. Fizik olarak güçlü olmayınca ikili mücadeleden kaçmak için ısrarla geride aldılar topu. Alex inanılmaz yan top yaptı, ezdi oyunu. Stoper Edu'nun 40 metreden şut denemesi anlatıyor aslında ilk yarının son 35'ini... Gökhan Gönül'e al sana kanat; git gel demek haksızlık. Deivid eskiden burada ikiye birlere girerdi. Emre ilk 20'de çok pas hatası yapıp tribünü de dinleyince oyundan düştü. Geriye kim kalıyor? Sol kanatta Carlos ve Uğur. Carlos çok sefer yaptığı gibi defansı üçlüye düşürüp, Edu'yu da zor duruma düşürdü.
Porto ilk maçtan bu yana toparlamış elbette. En iyi yaptıkları işi yaptılar. Pas. Lisandro iki gol dışında çok top ezdi. Hulk ve Rodriguez'in tuttuğu toplara, orta sahada Fenerbahçe'nin kayıplarından Miereles ile kaptıkları toplar eklenince, skorun avantajıyla da iyi tutundular oyuna. Aragones baktı ki haksızlık ediyor Gökhan'a, belalısı Kazım'ı aldı. İyi gitti geldi Kazım ama Guiza gibi ceza sahası içinde pozisyon alamayan bir santrfora ancak lokum atman lazım gol olması için. Kazım baktı ki olmayacak; Boliçvari bir gol attı. Sonrasını anlamakta zorluk çektim. Uzatmalar dahil 32 dakika oynandı. Gökhan, Kazım ve çileden çıkınca top oynamayı bırakan Uğur dışında hadi beyler tempoyu arttıralım diyen, gönülden oynayan yoktu sahada. Kaderlerine razıydılar. Porto'nun da buna itiraz edecek hali yoktu elbette...

64 yorum:

nusr@emre dedi ki...

yetenek güzeli kazım

kretheus dedi ki...

Fenerbahce sanirim bir sezonda yapabilecegi pas hatasini, bu macta yapti..

Ayrica Emre ne zaman toplar kendini merak ediyorum..

MARADONADONI dedi ki...

Kişiliksiz bir oyun kişiliksiz bir sonuç. Emre dedeni de al git!

Acttt dedi ki...

uzun zaman olmuştu bi maç sonuncunun bu kadar adama koyması...

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

goooooooolllllllllll de josico. jejejejejejeje

güiza y aragones no valen nada

gracias grande capitan!!!!

VIVA RAUL

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

siempre se puede hacer una portada de raul y guti.

torres casillas ramos guti raul garcia bueno.7 españoles.

umutation! dedi ki...

Sakatlıktan sonra kornerleri taca atacak kadar futbolu unutmuş bir Alex'e Gökhan'ın son vuruşlardaki beceriksizliği de eklenince kaçınılmaz son geldi.

Yazık oldu ama...

Son olarak;
Güiza!! Adam değilsin...

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

%40 diyenlerin %100'ünün fenerliydi sanırım.macın kırılma anı dırekten donen toptu.3 olsa bıraz daha guzel bır mac ızleyebilirdik.

stadda avazı cıktıgı kadar bagıran kadının ne dediğini bir türlü anlayamadım.55000 taraftarın sesini bastırdı.

hafta sonu mustafa denizli'nin cıkaracagı takımın fenerbahce'yi yenememesi supriz olur.fenerbahce son macta kardan adam yapar gelir.

Furion dedi ki...

Fenerbahçe'den hiçbir beklentim yok bu sezon, maçtan önce de yoktu. O yüzden yazmayacağım takımla ilgili.
Ancak Volkan Demirel kadar istikrarsız, güvenilmez bir milli kaleci daha var mı dünyada, çok merak ediyorum.
Güzel bir post konusu da olabilir belki, aceto'nun da ilgisini çekerse:)

atrax dedi ki...

Bu arada Fenerbahçe maçından önce Zenit maçındaki "Zenit gol gol gol" tezahuratını duyan, gören oldu mu?
İkinci yarı Juventus kalesi arkadasındaki açık tribünde...

atrax dedi ki...

@ramon sanchez pizjuan

hakikaten, ben de televizyonun sesini açtım ama anlayamadım, ne diyordu o hatun duyan var mı?

kretheus dedi ki...

@ramon sanchez pizjuan

Basta o abla ve o kisimdaki cogu taraftar,cok guzel kufur ettiler yan hakeme, ugur'un alehine bayrak kaldirinca..Biz duyduk,hakem de duymustur sanirim..Bakalim bi rapor neyim tuttular mi ?..

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

@atrax

zenit maçını izledim ve o tezahüratı yine yaptılar.daha öncede yapmışlardı.


tıpkı tottenham taraftarının "martin jol jol jol" dediği gibi.

liquefied dedi ki...

3-5 yalancı baskı, uzaktan şut denemeleri ve duran toplar. fenerbahçenin yapabildiği başka birşey yok bu sene.

edgar belgi dedi ki...

emre ne kadar buyuk bir hayal kirikligi?
alex ise sanki orta sahanin yuvarlaginin icine hapsedilmeye karsi isyan ediyordu. ama nerede etkiliysen topla oraya hareketleneceksin yahu, alex ileri dogru oynamaliydi, kendini gole yakin pozisyonlara sokmaliydi, josico'yu ikilemekle nereye kadar. kadro cok moral bozucu, uefa'ya katilirsak opup de basima koyacagim.

Unknown dedi ki...

sonuç
; vay metalist in haline :)

Nazmi Hasdemir dedi ki...

Hariçten Gazel;Sokak Futbolu.
Portekiz'li, Brezilya'lı çocukların oynadığı sokak futbolu. Bu çocuklar, futbolcu olmasalar ülkelerinin varoşlarında ser sefil hayat geçirecek çocuklardır. Fenerbahçe'li Gökhan Gönül'ün, Uğur Boral'ın bu metroseksüel yapılarıyla, futbolcu olmasalar da zengin hayatı geçirmeleri garantiydi oysa. Sokak futbolunun fantastik futbolcuları oynadıkları oyundan zevk alıyorlar belli ki. Zengin futbolu oynayanların safına bakalım. Maç bitse, primi cebe indirsek, bu maçı da atlattık desek, 10 sene sonrasını kursak, ailemin geleceğini düşünmek zorundayım desek, bu maçı alıp menegeri Bokludereye'ye göndersek. Maymunluk yapsak, seyirciden özür dileyip küfür yemekten kurtulsak. Sahtekarca faul almaya çalışsak, hatta alsak. Adamın göğsüyle aldığı topu takip edeceğimize hakeme yalan söylesek, elle aldı diye şikayet etsek.


Portekiz'li fakir futbolcu cocuk her pozisyonda 3. golü atardı. 2 golden sonra varyeteye gitti, ayağının ucuyla aşırttığı topu, Volkan cami tarafındaki yatıra havale etti. Direk değil mübarek evliya sanki.


İkinci yarıda Emre arazi, olası seyirci küfürü kendisine yoğunlaşacağından sakatım palavrasıyla yerini Kazım'a bırakmış. Kazım yatırın olduğu kaleye öylesine salladı, evliya bu kez Porto'lu çocuğu felç yaptı. Ben bu kaleye o kadar çok şans golü hatırlıyorum ki. İnsan ister istemez Emre Aşık'ın golünü hatırlıyor. Bu arada iğrenç spikerin yorumlarını dinlemek zorundayız. Bu kadar aşağılık kompleksli konuşmacı işte. Her yorumu taraflı, sadistin.


2-1 lik mağlubiyet, kötü oynayan takım seyircisi için en kötü skordur. Takım kötü, her an bir balık golle gelecek beraberlik golü seni futbolculara küfür ettirmez. Coşsan coşamazsın, takım kötü oynuyor tezahürat yapamazsın. İstersin bir gol daha yesekde bitse eziyet.


İlk yarıda sokak futbolu oynayan çocuklar, ne yazıkki ikinci yarıda endüstri futboluna yenildiler. İşin içine korku, para, puan girince işte futbol bu. Züğürt tesellisi 2-1 lik yenilgi. Ve Fener için beklenti bitmez. Bu dakikadan sonra Dinamo Kiev'i yenip beğenmedikleri UEFA ligine kapak nasıl atarızı işleyin çocuklar. Umut fakirin ekmeği
Gönderen Nazmi Hasdemir zaman: 22:34 0 yorum
mahalletakimi.blogpot.como

Akay dedi ki...

başarılı olmanın formülünü istikrar olarak nitelendiren ve bir kere kazanılmış olanın "tesadüf" olduğunu söyleyenlere çook güzel kapak olmuştur bu maç...
rakibine saygı duymazsan kimse sana saygı duymaz....

edgar belgi dedi ki...

vay be cok enteresan,
yukardaki blogun adresi bible-god-lovin it icerikli bir siteye bagliyor. enteresan bir calisma olmus. halbuki yazi guzeldi.

http://mahalletakimi.blogpot.com/

mcdonell dedi ki...

geçen yıl şampiyonlar ligi'nde rakiplerini ezen takımın bu seneki kurtuluş reçetesinin dede'nin kiev'de donması olması ne kadar acı.

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

o ablanın ne diye küfür ettiğini öğrendim.

abla baya bi dersine çalışmış olacak ki hakemin anlayacağı dilden sövmüştür.

"hijo de puta" ve "refiriii.. de hijo puta"

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

TURCOSSSSSSSSSSSSS

how did güiza play ? are you pleased with daniel ?.

he was topscorer in 2008 in spanish league. but don't forget.
"EVERY MODERATE FOOTBALLER PLAY WELL 1 YEAR" ONLY ONE YEAR. jejejeje

nihat kovaci > güiza

if i were president of aragones team, i would send daniel and buy nihat...

mre dedi ki...

anketin sonucunun tersi geçekleşir geleneği devam ediyor. aceto'nun metalist maçına anket açmasından korkuyorum. boşver be abi...

FK dedi ki...

yasin çakmak maç sonrasında keşke hiçbir zaman porto'yla oynamasak dedi mi acaba? merak ettim de..
kulubede oturdugu mactan sonra keşkeli laflar kullanan adamı bugun sahada gördük. keşke simdi konusabilseydi..

bu arada zenitlilerin yaptıgı, "kartal go go gol"den esinlenilmiş! tezahurat asagıdadır merak edenler icin..

http://www.youtube.com/watch?v=EjYFyseBe4Y

alperensaylar dedi ki...

ilahi ramon
hiç keyif yoktu ama nihat'ı "kovaci" da yaptın ya:)

Adsız dedi ki...

alex'in geri gelmesi markajdan kaçmaktan değil de aragones'in direktifiyle. emre çıkınca onu geri çekti.

güiza için en doğru ifadeyi burada okumuş oldum. ceza sahasında pozisyon almakla alakası yok. gol koklaması da sıfır. küçük takımda çok gol atmakla büyük takımda gol atmak çok farklı. o boş alanları ve kontratakları bulamıyor.

bonedriven dedi ki...

ramon bilerek yapsa o yazim hatasini bu kadar beceremezdi heralde =P

Türk Pirlo dedi ki...

fenerbahcenin bu maçı çok kafasına taktığını zannetmiyorum.
"nede olsa galatasarayı yendik" demişlerdir maçtan sonra...

dinazor dedi ki...

Alex, Alex, Alex

Büyük maçların küçük oyuncusu..

Şimdiye kadar attığı ve attırıdığı goller beni hiç ilgilendirmiyor. Eğer büyük futbolcuysan maçın başında 3m den topu sokacaksın içeri, gerisi boş..İnşallah kontratını uzatmazlar..

Takımın geri kalanımı ? Alex golü kaçırdığında onlar zaten bitmişti..

liverpoolandkop dedi ki...

2002'den sonra bizim düştüğümüz duruma Luce'nin AHI demişlerdi, bu FB'nin durumuda Zico'dan çok Kezman'ın AHI heralde ?

nerde geçen sene neredeyse her şutu gol olan takım, nerede şimdiki ..

jose dedi ki...

ramon var ya ömürsün ya:D

nihat kovaci değil be abicim kahveci:)

yorkut dedi ki...

Aziz Yıldırım sahilde çocukların yaptığı kumdan kalelerden sıkıldıktan sonra kalelerini tekme atarak yerle bir etmesi gibi Fenerbahçe'ye yerle bir etti yaptığı seçimlerle. Demirören başkanlık yapsaydı bu kadarını başaramazdı..

Unknown dedi ki...

Kazım'ın golden önce topu kapması sırasında hiç bir arkadaşının onla beraber ileri gitmemesini umarım bazıları görmüştür. Çok üzüldüm Kazım adına..

Kerem dedi ki...

Aşağıdaki sitedeki sıralama her maçtan sonra güncelleniyor. Fenerbahçe böylece 28. sırada yerini buldu. Son üç sezondur yakalanan çıkışın bu sene sıralamada nasıl kesildiğini görebilirsiniz. Gönül isterdi ki, bu sene de minimum 12 puan kazanıp ilk 30'daki yerini garantileseydi.
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/trank2009.html

erssre dedi ki...

bu orta sahayla fenerbahçeden bir başarı beklemek hayalperestlik.

adaletsizterazi dedi ki...

Galatasaray'ın UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi başarısını gölgelemek için "tesadüf" kelimesini kullanan bir başkana sahip olan camianın evimde oturup gülerek izlediğim hazin sonu=)

Demek ki bi cümleyi kurmadan önce iki kez düşünmek lazımmış..

PENALTY dedi ki...

@ Gizli Santrfor;

Valla Yasin Çakmak maç sonrasında keşke hiçbir zaman porto'yla oynamasak dedi mi bilmiyorum ama Lisandro keşke hep bu adama karşı oynasam kesinlikle demiştir.

Adsız dedi ki...

@ atrax

evet ben de duydum o tezahüratı hatta ondan önce Galatasaray'ın kalplerde yıldız, gönüllerde ay melodisiyle de yaptılar -gerçi o Türk icadı melodi değil - :))

Tottenham taraftarı Beşiktaş maçından sonra forum sitelerinde Alen için "o beyaz montlu adamı getirelim bizi biraz tezahürat konusunda çalıştırsın" demişti.

seyfettintarantino.blogspot.com

Recoba dedi ki...

@_eRMac_

Kına yakmışsındır bir taraflarına sonuçta kaybeden ülke puanı yerel rekabette zaten sonucun belli olduğu bir maç oldu ve her zamanki gibi aynı sonuç çıktı. Elbette birbirimizi seviye düşmeden taraftarları rencide etmeden eleştirebiliriz. Tesadüf lafını kullanarak Başkan Yıldırım'ın seviyesine düştün şuan. Hiçbir başarı tesadüfün eseri değil çalışmanın eseridir.

Çetin Cem dedi ki...

herkes yasin'e takmış da, adam haklı be kardeşim. dünkü fenerbahçe aslında sürpriz değildi, sezon boyunca böyleydi fener. porto'dan çok daha düz oyunculardan kurulu ve puana gelmiş dinamo kiev'i bile yenemedi fener. yani bu kadronun (hele lugano, selçuk ve semih gibi üç temel adam eksikken) kazanması zordu. ama yine de karşısına biz çıksak bizi yenerdi, artık biz de kabul edelim bunu :)

Emir dedi ki...

kesin fenerbahçe kazanır demiştim hatta burda da yazmıştım da, bu kadar kötü bi fenerbahçe hiç beklemiyodum. saraçoğlu'nda nası bu kadar etkisiz baskısız oynanır inanılır gibi değil..

önder turacı'ya gelince. geçen sezonun sonunda ayrılmaya karar vermişti, ne oldu da karar değiştirdi kaldı. sonuçta yasin'den de can arat'tan da kat be kat üstün bi adam. bunu görmeyen bi hocayla çalışmak istemezdim kesinlikle..

bana kalırsa fb'nin de gs'nin de bu sezonu heba oldu.. fb'ye yazık çünkü geçen seneki takımı nası göz göre göre bu hale getirdiler; gs'ye yazık bu kadar yatırım yaptıkları bi takımın başına nası bu derece yetersiz bi teknik direktör ve menajer getirdiler..

Furion dedi ki...

edu yan hakeme 3 metreden puta! diye bağırdı bir de, ben beylikdüzü'nden gördüm - o raporda yer almazsa helal olsun, şanslıyız.

gulphi dedi ki...

maçta arka arkaya gelen iki pozisyonda ( biri fcp digeri fb kalesinde)
"ilkine: ...meireles bizim gol ayagimiz olsun...
digerine: ...direk bizim savunmamiz olsun..."
şeklindeki iki söylem maçın yorumunu yapmış oluyor zaten. Demekki neymiş, her şeyi başkalarından beklemeyecekmişiz.

tofi dedi ki...

@dinazor... bana gecen sene cl' de alexin kötü oynadigi maci gostersene, sevilla chelsea inter kücük takımsa haklısın...
maca gelince, tribunden goremedim ama 2. gol el diyorlar, ama önemi yok o topu komik sekilde taca kafasiyla atan kabiliyetsiz yasine mi kızmalı, ilk golde armut gibi topa çıkıp, anlamsızca dokunan volkana mı, ilk 10 dk sonunde elini beline koyup eyvah yoruldu dedigim emreye mi, ilk yari gokhan gönule mi, hiç bi sey yapmayan carlosa mı, bu yuzden cirpinan borala küfür eden taraftarımıza mı kızalım bilmiyorum, bu kötu oyuna bu 2-3 pozisyon da girse rakibe ayip olucaktı, cıkmayan candan diyelim dinamo kiev macıma bakıcaz artik

bybart dedi ki...

nedir bu fenerbahçedeki golcü sıkıntısı ya, bu takım şöyle top ayağına geldiğinde kalbimizi titretecek bir golcü görmeyecek sanırım, hooijdonk ve revivo iyi gol attılar duran topların adamıydılar, andersson, bescasnik,serhat, rebrov, anelka bile yedek soyundu, semihin durumu belirsiz güiza da bu listeye eklenenlerden gelipte sezonda 5-6 gol atıp gidenlerden olacak...

roberto carlos un adını duymak bile yetiyor zaten eskisi kadar sık ileriye çıkmıyor ama nadir çıktığında da ondan eski şutlarını beklememek lazım.

Sözüm ona Fb-Gs derbi maçında panik atak bi futbol sergilendi futbolcular sanki şampiyonlar ligi kupasına mücadele edercesine yırttılar kendilerini. Şöyle sarı kırmızı forması olan avrupa takımları kadıköye gelsede maç izlesek diyorum bazen...

tknycl dedi ki...

"the falling sun over europe"

Emre Girici dedi ki...

ramon galiba nihat'i kovacevic'le harmanlayarak yeni bir futbolcu elde etti

varol döken dedi ki...

bir maçı sadece gözlerle izlemek yetmez, izlerken kalbinizi ve aklınızı da çalıştıracaksınız... dün fenerbahçe sezonun en iyi futboluyla başladı oyuna... inter maçındaki anlayış sahadaydı, tabi oynayan futbolcuların bazıları değiştiği için aynı futbol değil... tribünler de bu sene 2. kez ümitlendirdi beni, bu sefer başka olacak diye... ama ne olduysa 18. dakikada oldu bitti işte... bir takım taraftarıyla, futbolcusuyla 18 dakikada bitti! hocasıyla demiyorum çünkü o zaten pili bitik gelmişti!

bu takımda sosyal ilişki ve diyalog eksikliği var, bu takımda özgüven eksikliği var, bu takımda cesaret aşılayacak insan eksikliği var... güiza kötü topçu olduğu için değil, 14 milyon euroluk bir adam olmaya mental olarak hazır olmadığı için oynayamıyor... bir futbolcunun sadece ayakları ve yeteneği para etmemeli... fenerbahçe'ye para için geliyorum diyen adam zaten ne o parayı hak edebilir ne de bu takımı!

sevgisiz bir tribünün, masum kurbanlarına acıyorum ben... takım 2-0 geride iken carlos'un fantezi hareketlerine ses çıkarmayıp, 90 dakika eşek gibi koşturan uğur boral'a laf söyleyen tribüne kızıyorum... sanki bütün bekledikleri buymuş gibi daha ilk gol yener yenmez görmedim duymadım konuşmadımları oynayan tribünlere kızıyorum... ama hepsinden çok, beni aragones'in sirke görmemiş turşu suratlı yüzüne mahkum ettiği için aziz yıldırım'a kızıyorum... en çok da babama üzülüyorum, 70 yaşına merdiven dayamış adamın ciğerleri patladı güyizaaaa diye:)

varol döken dedi ki...

@ramon
did u ever see anyone make a mistake about a player in real madrid or other teams? u are a football man, u have to know the real names of all players and teams...

not ferbencahe or stg. it's FENERBAHÇE
not gallataras or stg. it's GALATASARAY
not Nihat Kovaci it's NİHAT KAHVECİ
and also remember the spelling of these: TUNCAY ŞANLI, ARDA TURAN, GÖKHAN GÖNÜL, COLIN KAZIM RICHARDS, FATİH TERİM

by the way we're not pleased of güiza, u can take him, aragones is free with güiza:)

varol döken dedi ki...

önemli bir not: alex dünkü oyunuyla sanki aragones'i göndermek ister gibiydi... aceto daha önce buna benzer bir post atmıştın, sence var mıydı bu maçta böyle bir şey? çıplak gözle, isteksizliği o kadar belli oluyordu ki...

Unknown dedi ki...

@recoba
dikkatli ol ermac tesadüf kelimesini kullanmıyor.tesadüf diyenlerin düştüğü hale güldüğünü söylüyor.emin ol avrupada feneri de tutsa tüm galatasaraylılar içten içe seviniyor bu durumdan dolayı.

Recoba dedi ki...

@sema

Eminim ki 6S taraftarları seviniyordur. Onlar değilmi sizler annenizin liginde oynuyorsunuz sloganını bulup iki ezeli rekabeti bu hale getiren zihniyet. Bir de anlayamadığım Fenerbahçe ligde yada avrupada puan kaybetse neden se 6S taraftarları ortaya çıkıyor tıpkı timsahlar gibi. Her FB-GS maçından önce konuşup maç bitince hiçbirşey olmamış gibi davranmaya çalışan mazlumlarrrr 06 Kasım'ı unutma unutturma. MAZLUMU GETİRİN BANA.

antti_sumiala dedi ki...

"tekrar edilmeyen ve aşılamayan başarılar tesadüfen kazanılmıştır ve hafızalarda hoş bir anı olarak kalmaktan ileriye gidemezler. oysa gerçek büyüklük ve gerçek güç, bu hedeflere her yıl ulaşabilmek, bugün çok sevindiğimiz bu başarıları, alışılmış ve sıradan hale getirebilmektir. işte o zaman türk futbolu, adını, şimdilerde anılan ülke futbollarının yanına belki de en üstüne yazdıracaktır"

her ne kadar katılmasam da aziz yıldırım tam olarak bu sözleri söylemişti.. avrupa da her sezon başarı yakalamak çok zor, büyük kadrolarla ve büyük bütçelerle baş etmek daha küçük bir ligin (ingiltere ye, ispanya ya nazaran) çok zor.. sezonluk takım havası, maç ve kura şansları, sakatlık olmaması gibi faktörlerin çok yanımızda olması lazım ülke futbolu olarak..

bence galatasaray ın uefa kupasını alması kaç yıllık jenerasyonun harika yabancılarla oluşan armonisi sayesinde ve o tarihe kadar avrupa şampiyonlar liginde çok başarılı olunmasa da alınan bazı başarılı sonuçlar ve ortaya konan iyi oyundan dolayıdır.. rakip kim olursa olsun baskılı ve istekli oynamaktan dolayıdır..

kalkıp buna birisi tesadüf derse ve tesadüfü kendince bazı nedenlere bağlarsa öncelikle karşısında çok ayıp etmiş olur ve o sözlerin arkasında başka nedenler aramak gerekir..

şimdi fb e gelince.. geçen sene sahasında maç kaybetmemiş bir takım vardı.. avrupa da 5 takımı (inter, chelsea, sevilla) evinde yenmiş bir takım vardı.. çeyrek finale yükselmiş bir takım vardı.. bir oyun şablonu vardı.. yani geçen sene kura şansı da yaver gitti ama kesinlikle hak edilmiş bir başarıydı..

fakat burası önemli senin başkanın başarı sonrası tesadüfü kendince bazı nedenlere bağlarsa ve sen de aynı durumlara düşüp geçen sene ki başarına ulaşamadan ve evinde sadece bir puan alarak kötü oynarsan başka takımların taraftarları ve aziz yıldırım ın tesadüf sözlerine sinir olanlar istediğini söyleyebilir..

kaldı ki galatasaray uefa şampiyonluğu sonrası bir adet cl çeyrek finali oynayıp diğerkisini ise 2. grubun son maçında barcelonaya mağlup olarak kaçırmıştı.. yani bir süreklilik vardı 3 sene boyunca... sonrası tepetaklak orası ayrı..

yani fb nin geçen sene ki başarısı bence tesadüf değildir ama kalkıp birisi saydığım nedenlerden dolayı tesadüf derse haklıdır derim..

porto maçına gelince garip bir maçtı.. öylesine bir maçtı işte.. hak eden taraf portoydu ve kazandılar.. fenerbahce tarafında kötü başlayan sezon aynen devam ediyor.. hele avrupada.. bir sezonda gitti emekler.. yazık oldu valla.. büyük değişim şart.. sadece aragones in gitmesi değil.. daha büyük..

frodo555 dedi ki...

@bybart

Geldi ya sarı-kırmızılı Kayseri geldi 4/5. hafta... Mesele sarı-kırmızı değil yani; o iş bir bize tutar, GSZurich gelse yine çakar fenere ama biz yine alırız 3-4 tane geliriz.

dinazor dedi ki...

@tofi,
Geçen sene Chelsea, Sevilla, Inter maçlarında Alex olmasaydı ne olacağını bilebilirmiydin? Oldu da ne oldu, o maçları Alex mi kazandırdı tek başına? O maçların hangisinde karşımızdaki takıma kesin üstünlüğümüzü kabul ettirdik? Hangisinde kaç tane pozisyonumuz vardı? Uzaktan atılan şutlar ile maç kazandık, yediğimiz goller ise hep aynı "kolay goller". Hep kolay gol yiyiyoruz ama zor gol atıyoruz. Alex o kadar iyi idi ise o maçlarda kolay goller için pozisyona soksun arkadaşlarını yada 3m den atsın golünü. TR de Ankaragücü maçındaki performasnı mı ölçüdür yoksa Alex in iyi topçu olduğuna? Geçen seneki maçlarda Alex mi yi idi yoksa takımın o düzeni ve işleyişi içinde Alex mi iyi göründü? Ya geçen seneki maçlarda Alex yerine mesela sağlam bir Appiah olsaydı?

Sonuç olarak Alex iyi topçudur, hatta TR çapında çok büyük futbolcudur. Ama iş avrupaya gelince? Alex büyük topçu ise neden bir Avrupa klübü Alex'i para verip almak istemez? Es kaza geçen sene CL de harikalar yaratan Deivid'i kaç avrupa klubü istemiştir Fener'den ? Ama rivayet odur ki Lugano'yu Juventus ister, çünkü adamın bir standartı vardır, bir maç öyle 3 maç böyle oynamaz. Adam Arsenal'e karşıda, Ankaragücü'ne karşıda standart futbolunu oynar, her maç aynı mücadelesini yapar.

Varmı haksız olduğum bir yer?

Dabenti dedi ki...

@Recoba

Yazdığın şeylere bak, ilkokul çocuğu gibi, 6S, 06 Kasım vs. Sonra da millete yok Avrupa puanıydı diye ahkam kesiyorsun. İsteyen istediğini destekler sana ne oluyor?

aceto lütfen böyle 6S, F5 tipi kelimeler içeren yorumları buradan kaldır. Buradaki kaliteye yakışmıyor.

FK dedi ki...

@PENALTY
aynı şeyleri hulk'ta diyo olabilir...

Beta Karoten dedi ki...

Geçen seneki ruhu elbirlik öldürdüler. 96-01 Galatasaray gibi altın kadro oluşmaya başlamıştı, herşeyi mahvettiler yine sıfırdan başladık.

Unknown dedi ki...

aceto,

buraya yazılan yazılar hiç kontrol edilmeden mi koyuluyor... Adam 6S filan yazıyor..sürekli kışkırtma var yani ben şimdi çıkıp fenerbahce çocukları...orospu cocukları tezahuratını soylesem olurmu? dikkat edilmeli!!!

adaletsizterazi dedi ki...

@Recoba

Kına yakmışsındır, 6s, Aziz Yıldırım'la aynı seviye (ki demek ki başkanının düşük seviyede olduğunu düşünüyor ilginç!) gibi cümlelerinle gerçekten komiksin..

Bu Blog senin tarzında yorumlar yapan, farklı düşüncelere saygı duymayıp olayı çirkinleştiren insanlar yüzünden kapanma tehlikesi geçirdi, o yüzden bunu bir tartışmaya çevirmeyip seni Lisandro ya havale ediyorum ;)

İsmail Şayan dedi ki...

@ Recoba

Farklı takım taraftarlarının bulunduğu muhtelif platformlarda "Fenerbahçe taraftarıyla futbol konuşulmaz" önyargısına sahip bir çok insana rastlamıştım. Önyargının gözümde yanlışlığı bir yana; neden böyle bir önyargıya sahip oldukları, niye bizi böyle gördükleri daha çok ilgimi çekiyor, daha önemli geliyordu bana. Bu insanlar beni tanımıyordu ama Fenerbahçe taraftarı oluşum onların gözünde eksi ile başlamama neden oluyordu muhabbetimize...

Acaip bir durumdu bu benim açımdan. Önyargıyı kırmak her şeyden daha zordur çünkü. O insanlar makul, açık fikirli, karşılarındakini dinlemeyi bilen ve anlamaya çalışan insanlardı ama böyle bir önyargıları vardı bize karşı. Sorduysam da net yanıtlar alamamış, zihnimin bir köşesinde çengelinden asılı bir soru işareti olarak kalmıştı...

Sayende neden böyle bir önyargı taşıdıkları hakkında bir nebze de olsa fikrim oldu, teşekkür ederim!

kerberos dedi ki...

abi bu kadar üzülmeyin ya Türk Futbolunun haline! kievi yener UEFA'ya gideriz, GS'da uefa da zaten, finali oynarız GS'la, maç zaten Kadıköyde, kesin alırız beyler o zaman kupayı! ben buna çok eminim.. ne dedi zaten yasin, 'keşke her maç Galatasaray'la oynasak!'....

en iyisi ya zaten Misak-ı Milli sınırları içinde takılalım ya biz....

İsmail Şayan dedi ki...

@ kerberos

Keşke ben her maç senle oynasam.

Parayla mısınız, sayıyla mısınız anlamadım ki. Anlamak da istemiyorum zaten. O kadar vaktim yok.

Hayatının en büyük filozofu Yasin olan bir adama başka ne denir ki? Aristo taşşağını yesin, Heraclitos yıkanmak için yeni ırmak arasın...

Zaten arıyor herif bin yıllardır. Da bi senin anlattığın ırmağı bi türlü bulamadı. Filozofluk da böyle pis bi meslek işte...

OmerBurger dedi ki...

Sadece üzüldüm abi ne diyeyim, yazık. ayrıca Ramon abimizin nihatın ismini bilerek yanlış yazdığını ve ayıp ettiğini düşünüyorum...