28 Kasım 2008

Fenerbahçe vs. Beşiktaş?

46 yorum:

turnusoll dedi ki...

beşiktaş alır.

fenerin balı hiçbir zamna beşiktaşa tutmaz. bu futbolla hiç şansları yok.

Adsız dedi ki...

Bülent Bey, başlıktaki hataları bilerek mi yapıyorsunuz?
:) Hani ne kadar sazan var diye!

kolay gele.

catas dedi ki...

Başlık yanlış olmuş sanırım :)

RaRe dedi ki...

abi bi gönderme mi yaptın bilmiyorum da,başlık yanlış olmuş =)

ziggytheking dedi ki...

başlıkta ilk anda bir an galatasarayı görünce dedim heralde beşiktaş yenince glatasaray da yenmiş sayılacak :)

Sencer Yücel dedi ki...

@fumay: en büyük şehir efsanesidir fenerbahçe'nin şansının beşiktaş'a tutmaması. fenerbahçe'ye ligde son galibiyeti 2004 yılında diye hatırlıyorum beşiktaş'ın. inönüde'ki daha da eski...

Umur Burak Ayaz dedi ki...

Beşiktaş kazansın istiyorum fakat derbi bu, belli olmaz. Kağıt üzerinde Beşiktaş en azından FB'den daha iyi durumda ama bu iş kağıda, kaleme bakmaz :)

Adsız dedi ki...

@ ziggytheking

espri takdire şayandı.

maça gelince, beşiktaş'ı arada sırada yendiğimizi hatırlıyorum ama pek de umudum yok açıkçası. evimizde dahi olsa.

genelde şöyle bir döngü var çünkü;

fb > gs > bjk > fb < bjk < gs < fb

erdincinho altunozzi dedi ki...

beşiktaş uzun bi aradan sonra bi derbiye favori olarak çıkacak..
bu sebepten beşiktaş'ın işi zor,ne de olsa rakip fenerbahçe.
skor tahmini yapayım 1-1 berabere

erdincinho altunozzi dedi ki...

beşiktaş uzun bi aradan sonra bi derbiye favori olarak çıkacak..
bu sebepten beşiktaş'ın işi zor,ne de olsa rakip fenerbahçe.
skor tahmini yapayım 1-1 berabere

FK dedi ki...

%51 beraberlik, %49 beşiktaş

not: bu tahmin, mustafa denizli'nin yabancı futbolcu ihlali yapmayacağı varsayılarak yapılmıştır.

edgar belgi dedi ki...

eh adetten oldu artik, buraya gelip her ankette fenerbahce'mize oy vermek, selcuk-lugano donunce biraz daha sert orta saha ve kanatlardan gokhan carlos mucizeleri ile bir seyler yapabiliriz. ve pek tabi hepimiz guiza'nin gokten gol olup yagacagi gunmus gibi uyaniyoruz her macin sabahina, guzel mac olur, mustafa denizli'yi gorelim bakalim yakindan, o guzel gulumsemesini nihaha

Adsız dedi ki...

fenerbahçe kazanır her şey güllük gülistanlık olur. sonra gider haftaya deplasmanda puan kaybeder.

nebilim dedi ki...

2-2..galatasaray dedeyi kurtarmıştı, beşiktaş da guiza'yı kurtarır..

mrcool dedi ki...

Fenerbahçe yenerse Türkiye de galibiyet olarak gerisinde kaldığı takım kalmayacak
Fenerbahçe kazanır.

Ortega dedi ki...

Genellikle derbilerde son dakika golleri atmak "bal" olarak nitelendirilir bu memlekette. Bu bakımdan Beşiktaş da bize karşı ballıdır diyebiliriz öyleyse.

Maçın adamı Mustafa Denizli olur.

redfox93 dedi ki...

Anket Fenerbahce-Kocaeli Olsaydi berabere veya kocaeli galibiyetini oylardim ama isin içinde fenerbahce derbi ve kadiköy olunca is degisiyor tabikide.fener bu hafta kazanir ve gelecek hafta denizlispor'a yenilir.

Birde eklemek istedigim birsey var.Fener'in sansi besiktas'a tutmuyor diyen arkadaslar son lig maçlarina bi bakmanizi rica ederim özellikle de inönü deki maçlara.ben istatistiklere inanmam cunku derbilerin öncesi sonrasi yoktur.ama inanan arkadaslar birazcik arastirsalar iyi olur.saygilar

tofi dedi ki...

ortada sadece cisse oynarsa fener alır, ugur incemanı yanına koyarsa belki beraberlik. ve bence bu sene iyi oynayan hiç bir takım yok, besiktas eskisehir macında sadece güzel bir 2. gol atti, baska da napti bilemiyorum... besiktasın tek sansı, türkiyenin son 10 yilina damga vurmus en iyi kalecisine sahip olması, tersine volkanın da süper performansı.

MARADONADONI dedi ki...

Artık fenerbahçe seyircisi müşteri olmuş ama kötü bir müşteri. Para veren takımım kazansın diyor. Müşteriyim diye de hep haklıyım denmezki

Cherubim dedi ki...

beşiktaş beşler, bobo hat-trick yapar, aragones gider..

MARADONADONI dedi ki...

@cherubim

rüya mısın gerçek misin?

barış dedi ki...

bu maça yorum yapmak çok zor.her şey olabilir.beşiktaşın balı falan diyenler, geçelim lütfen bunları.derbilerde herkesin balı birbirine tutabiliyor(bi tek gsninki fenere tutmuyo:)) çünkü gerçekten iyi takım yok.iki takımın da iyi oynadığını düşünmüyorum.yine son zamanlarda alıştığımız gibi sadece mücadele içeren bi maç, duran toptan, ondan bundan gol olur.bir taraf kazanır kendini şampiyon ilan eder, öbür hafta kaybeder.sene sonunda yine üç büyükten biri şampiyon olur biz de kendimiz avuturuz bu maçlarla.

barış dedi ki...

bu maça yorum yapmak çok zor.her şey olabilir.beşiktaşın balı falan diyenler, geçelim lütfen bunları.derbilerde herkesin balı birbirine tutabiliyor(bi tek gsninki fenere tutmuyo:)) çünkü gerçekten iyi takım yok.iki takımın da iyi oynadığını düşünmüyorum.yine son zamanlarda alıştığımız gibi sadece mücadele içeren bi maç, duran toptan, ondan bundan gol olur.bir taraf kazanır kendini şampiyon ilan eder, öbür hafta kaybeder.sene sonunda yine üç büyükten biri şampiyon olur biz de kendimiz avuturuz bu maçlarla.

antti_sumiala dedi ki...

bence fenerbahce her türlü olumsuzluğa rağmen maçın favorisidir.. düşük bir ihtimalle de berabere biter diye düşünüyorum..

şu an fenerbahce karışık, aragones, orta saha, alex, vs vs denilebilir ama derbiler genelde camianın durumundan farklı bir şekilde gelişiyor.. en son örneğini 9 kasımda gördük.. daha iyi kadroya sahip olan galatasaray karışık fenerbahceyi yenememişti.. hem de fenerbahce iyi oynamadan, sadece mücadele ederek 4 gol atmıştı..

yine benzer bir maç bekliyorum.. beşiktaş derli toplu oynamaya çalışıp delgado ve holosko ikilisiyle gol arayacaktır.. zaten beşiktaş ın etkili olması bu ikilinin yakalayacakları hızlı hücumlarla bağlantılıdır bence.. ama fenerbahce yine bir yolunu bulup maçı çevirecektir.. duran top, karambol golü.. iyi futbol olmadan bu tarz golleri bulabilir fenerbahce..

ama en güzeli de bir galatasaraylı olarak maçı hiç bir stres yaşamadan rahat rahat seyretmek olacak.. maç bitiminde herkes birilerine kızarken bana ne ya deyip pazar günkü maçı beklemek olacak..

jose dedi ki...

nobre-holosko agır fener savunmasını taciz eder.

turnusoll dedi ki...

@tolento

Pancu diyorum başka bir şey demiyorum.

son yıllarda fener üstün olsada ben X/2 diyorum. en az 2 tane atar BJK(Hakem etkisini hesaba katmıyorum-nasıl olmyacaksa)

BJK fenerden üstün bu maçta. hem daha fazla 'takım', hem golcüleri formda, hem de Denizli avantajı var.

fenerbahçenin tek umudu bu maç

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

Bjk orta sahasını bozacak dirençli bir orta saha ile oynarsak mini seriyi 5 maça çıkarırız

natura horror vacui dedi ki...

ankette korka korka beşiktaşa oy verdim. kime oy verdiysem tersi oldu bugüne kadar. inşallah bu sefer de öyle olmaz.

özgür dedi ki...

bjk uzun zamandır hiçbir büyük maça iyice konsantre olup, bu sefer derli toplu oynayacağız diyerek çıkmıyor. galibiyete hasretiz.
beşiktaşa oy verdim. yeterki takım deplasmandayız rakip fenerbahçe vs. diyerek arkaya yaslanmasın fenerden korkmasın. fenerbahçeli futbolcular bu kadar vasat oynarken beşiktaş 10 kişi bile yener. ha bir de batuhanlar çıkar da brütüslük yaparsa, ismet arzumanlar çıkıp kasaplık yapmazsa...
ilk defa içime sinen bir hakem yönecetek maçı. iki takım içinde maçı katletmesin ki benim gibiler "penaltımız verilmedi, o top çizgiyi geçmişti vs " demesin bu gibi şeyler artık geride kalsın.

bahtiyar dedi ki...

skor tahmini yapalım bu maca bence 1-1 biter fazla heyacanlı ve atak bir mac olmaz mustafa denizli kendisine yetecek 1 puanla döner kadıköyden.

gurcan dedi ki...

ligde son 3 sezon altı maç Fenerbahcenin 4 galibiyeti 2 beraberliği var ; evet Galatasaray performansına göre ciddi bir şansı tutmama olayı var Fenerbahcenin.

İsim dedi ki...

Beşiktaş'a bu kadar yüksek oran nasıl çıkmış hayret!
Tüm bahis şirketleri milyon dolarlarını işi hiç bilmeyen,takip etmeyen adamların kontrolune vermişler yine hayret!
Maçın doğal favorisi Fenerbahçe'dir.

mre dedi ki...

ankette beşikaş önde olduğuna göre fenerbahçe kazanacak.

t.nvl dedi ki...

bjk kazanırsa fener karışır ... fener kazanırsa lig yeniden başlar ...
bunu bilen denizli feneri karıştırmak için bir kaç cinlik düşünüyordur kesin, maçta tutarmı onu bilemem ama kesin vardır aklında bir kaç oyun. aragonesin böyle bir tavrını görmüş değiliz daha hani şu maç için taktiksel bir değişiklik yapacak durumda bir kadroya sahip değil ancak değişiklikler sakatlık olunca oluyor biri iyileşiyor diğeri sakatlanıyor falan filan ... buda ezbere oynanan oyunun bozulmasını kolaylaştıracaktır beşiktaş için en azından beşiktaş yenilmez bu maç sıkıcı bir maç bizi bekler

Adsız dedi ki...

Bjk genelde kadıköyde fener favori gösterildiği zaman yenerdi.Bu sene ilk defa kendisi favori gösterildiğine göre fb kazanır diyorum.Kazanmaya ihtiyacı olan genelde kazanmıştır derbilerde.Bazıları hala on yıl önceki bjk nin fener üstünlüğünde kalmış galiba.Son yıllarda bjk nin bir üstünlüğü kalmadı gibi.Gs maçı öncesi gibi aynı hata yapılıyor fb nin avrupa yada andolu takımlarına bakarak yorum yapmak hata olur.Bence fb çok kolay kazanacak.Tersi olursa bu denizli farkından dolayı olabilir.

emilio santos dedi ki...

fb kazanır hem tello yok hem derbileride bariz üstünlüğü var son senelerde..ama ankette neden beşiktaş'a oy verdim bilmiyorum..öyle istediğimden olsa gerek..

Üfürükten Prenses dedi ki...

niyeyse içimd ekötü bir his var.. sanki fenerbahçe yenilecekmiş gibi..

ama oya verirken yenecek diye verdim.. tamamen kişisel tatmin :P

turnusoll dedi ki...

beşiktaş akıllı oynaması lazım.

üstüne çok gitmemesi lazım fenerin. dengeyi orta sahada kurup buraadki mücadeleleriyle fenerin açılmasını sağlaması lazım. fener açılınca en az 2 tane yer.

kazanmaya ihtiyacı olan fenerbahçe. buna göre oynarsa rahat kazanır.

beraberlik fenerin işine gelmez. Kadıköyde 1 puan BJK için gayet iyi.

wjker1982 dedi ki...

Besiktas in Cisse Serdar Kurtulus u gobekte oynatip ,zaten zayif olan fb defansini durdurmasi ve Tello nun o rakibi ince ince dograyan nefis paslari ve bu hafta aklina oynamak gelirse Delgadonun kisisel becerisi ile maci lacagini dusunuyorum.

Fenerbahce nin forvet stili olarak Besiktas defansini zorlayacagini dusunmuyorum.Guiza sabit cakili forvet Alex te Toraman in yakin markajindan kurtulamazsa cok zor etkili olur.

Besiktas ta bir de Holosko faktoru var,seyirci baskisi ve stresten dolayi one dogru oynayan fb nin agir tandemini(edu,lugano) cok rahatsiz eder Hoslosko.bkz.Inonudeki gecen seneki gs maci ve servet song un hayattan bezmeleri.
Bu yuzden Besiktas favori gibi duruyor,ama derbilerin favorisi olmaz lafi vardir,o yuzden cok fazla konusmak da yararsiz

varol döken dedi ki...

Fenerbahçe kaybederse, Fenerbahçe kazanır (Aragones gider)

Fenerbahçe kazanırsa, Fenerbahçe kazanır (Aragones biraz sonra gider ne de olsa:)

Beşiktaş bir şey kazanmaz da kaybetmez de, Denizli böyle bir risk almaz. Maç berabere biter.

Maçın pankartı:

Are u trainer Aragones:)))

Kartal Bafiler dedi ki...

Ben Bülent Bey'den deplasman bileti organizasyonu bozukluğu ve yaşanan rezaletler konusunda da bir görüş belirtmesini ve programında dikkat çekmesini rica edeceğim.

Artık kendisi tribünlerin "Güzin Abla"sıdır.

pilot santrafor dedi ki...

Klişe ama "derbilerin favorisi olmaz" demek yanlış değil. Yine de uzun süreden sonra Kadiköy'de bi galibiyet fena olmaz.

Kedibey dedi ki...

bu fener ancak galatasaray'a oynar, beşiktaş alır efendim.

dusendeli dedi ki...

Beşiktaş ligde Fenerbahçe'yi üç buçuk yıldır yenemiyor. Demek ki gerçekten de Fenerbahçe'nin şansı Beşiktaş'a pek tutmuyor. :)

Mustafa Denizli eğer basın toplantısında dediği gibi maça üç forvetle çıkarsa, Fenerbahçe dört gol de Beşiktaş'a atar. Yok Denizli kontrollü oyunu tercih ederse az gollü bir maç olur. Yine de Fenerbahçe galibiyete daha yakın olan taraf olur.

turnusoll dedi ki...

BJK ikinci yarı işi bitirir.

ilk yarı futbolu yavaşlatacaklar ve top dolaştıracakalardır. ikinci yarı da fenerbahçe seyirci yuhalamaya başlayınca ileri çıkmaya başlayacak ve daha çok pozisyon verecek.

nobre affetmeyecek.


ben böyle bir maç bekliyorum.

turnusoll dedi ki...

şunu da belirteyim. fenerbahçe beşiktaştan üstün olduğunda yener. ama ballı gollerle değil. birilerinin sağına soluna çarpıp gol yemez. (bakınız porto maçı vs..)