6 Eylül 2008

Zonguldak'ta Futbol

Havana'da Futbol başlığı sonrasında bu fotoğraf ulaştı elime. Zonguldak'tan Erdem Uslu yollamış. Sağolsun. Top olmasa ne yazar...

14 yorum:

edebivurgu dedi ki...

Hocam inanır mısınız, oradaki kolluk topu hiç ama hiç de aratmadı.Çocuklar o kadar istekli oynuyorlardı ki hayran kalmıştım gerçekten...Hatta kalkıp bir-iki tepik de biz attık :) ..
Bu arada fotoğrafı yayınladığınız için ayrıca teşekkürler..

scapula dedi ki...

Fotoğrafın büyük versiyonu var mı bilmiyorum, ancak varsa sanırım verilen linkle birleşip devre dışı kalmış. Fotoğraf, tıklandığında "Havana'da futbol" başlıklı yazıya götürüyor, dolayısıyla resmi tam ekranda görmek mümkün olmuyor.

İyi geceler;

Adsız dedi ki...

fotoğraf süper, tam türk işi :)

Adsız dedi ki...

Gozunu sevdigimin futbol aski..

Adsız dedi ki...

Zonguldak'ta okuyorum inanın bana orada hiç bir şekilde futbol sevdası görmedim halkında :)

Adsız dedi ki...

Top oynayasım geldi..Hemde bu sıcakta..

Resimin karesi çok güzel yalnız.O ne güzel pastır
?

edebivurgu dedi ki...

@anonymous 4:50;

Hocam halkında futbol sevdası göremedim derken; ne bekliyorsun ki?Esnafın eve gidip-gelirken tsubasa gibi top sektirmesini mi?Bu tarz bir şeyse bahsettiğin sevda, tabii ki de yok..

Ama onun dışında Zonguldak'ta sağlam sokak kültürü vardır.Yani bir altı sene öncesine kadar sağlamdı en azından..Foto da onun kalıntılarından..

Kendimden bilirim, yanına bir top alıp altı-yedi kişi de buldun mu; gez mahalle mahalle..Karşına çıkacak bir altı-yedi kişi daha rahatlıkla bulursun.

Adsız dedi ki...

sabah sabah bu güzeL sürprizLe uyanmak güzeldi aceto:)alışmışız ispanya italya arasında dolaştırmana :)memleketimi görünce başlıkta bi garpisedim:)

@ananymous-4:50 AM

yanlış yerlerde dolaşmışsın ozaman..bir araştır bakayım kaç tane 13000 kişiye oynayan amatör küme takımı var?(Zonguldakspor..ne yazık ki..)

Adsız dedi ki...

Tartışmaya dönecek gibi ama kesinlikle bişi söylim zonguldakta sokak kültürü yok 5 senedir oradayım. Zaten her yeri dağ tepe olan bir yerde mahalle futbol kültürünün olmasınıda bekleyemezsin. Ben sakaryalıyım ve sakaryadaki futbol sevdasının F'si bile yok orada malesef.

edebivurgu dedi ki...

Konuyu fazla uzatmak istemiyorum ancak altı-yedi sene Zonguldak'ın sokaklarında futbol oynadım.Yani çocukluğum boyunca..Söyleyebilirim ki sokakları futbol kokar..Asfalt yollarda yokuş aşağı oynanan futbolun tadını bilirim ben :) ..Hava bardaktan boşalırcasına yağarken, çıplak ayakla maç yaptığımız günleri de unutamam..Benim oturduğum, çocukluğumun geçtiği, halen daha yaşadığım Zonguldak'ta sokak kültürü vardır.Bizzat yaşadıklarımdan alıntıdır bu cümle..

wanadoo dedi ki...

kozlu sahili mi burası...

çelikel'in oraya çocuklar gelip sabahtan akşama kadar top oynarlardı.

zonguldak ne güzeldi be...

Adsız dedi ki...

hayır Kapuz plajı burası ..
Çoğu sabah çocuklar gençler top oynar orada..bizde arada katılırız..Ayrıca Zonguldak da mahallelerde top oynanmıyo diyen arkadaşa şaşıyorum ..arkadaşın dediği gibi çelikelin orası ,kapuz,karaelmas 3-4 den sonra gecelere kadar top oynanır...Fotoğraf için çok sağol dostum..tanıdık bişeyler görünce çok mutlu oldum

Adsız dedi ki...

ben memleketimi ozledim.. Bulamadik amerikada futbol sevdasini.. Birak sokak kulturunu futbol'un F'si gecmiyor burda. Off ulan off.

Adsız dedi ki...

Hey gidi hey Kapuz plajımıza bak be... Özledim vallaha keşke olsa da oynasak şimdi.Ayrıca Zonguldak'ta sokak arası futbol kültürü yok diyenlere şaşıyorum.Sadece biz Mahalle maçı turnuvaları düzenlediğimizde Fener,467,Rüzgarlı dan 8 takım katılırdı,aramızda maçlar yapardık.Kupalar hazırlatırdık.Zonguldak'ta vardı mahalle maçı kültürü.