18 Ağustos 2008

Franco Sensi

Totti ile birlikte çıktılar yola. 15 yıl önce. O kulübü satın aldı, bugün mumla aranan bayrak adamlar Maldini ile birlikte en hası Totti de o sezon Roma forması giydi ilk kez. 15 yılda bir şampiyonluk. Juventus, Milan, Inter'in oluşturduğu Kuzey İttifakına karşı Güney'in Napoli'den sonra çığlığı olmuştu Roma. Bazı adamların yüzüne zengin adam ifadesi yapışıp kalır. Her öğün ıstakoz yiyen bir ifade. Serie A'nın en önemli adamlarından biri gitti. Roma Başkanı Franco Sensi yeni sezonun ilk haftasını bekleyemedi. 5 yıldır kulübü satın almak için kapıda bekleyen Soros'dan Araplara kadar birçok kurdu içeriye sokmamıştı. Mazzone, Bianchi, Zeman ile çalışıp Capello ile şampiyonluğu buldu. 8 yıl uğraştılar o şampiyon kadroyu bir araya getirebilmek için.
Ne iş yapardı? Petrol rafinerileri vardı, oradan kazandığını Roma'ya akıttı... Eski Galatasaraylı Felipe ile ilgili bir hikayeyle bitireyim. 20 milyon dolar verip almıştı Felipe'yi. Capello göreve gelince ben bu adamı istemem bana Davids gibi biri lazım dediğinde Felipe'nin kontratını yırtmış, Brezilya'daki kulübüne 2 milyon dolar tazminat ödemişti Sensi...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

abi bahsettiğin bizim felipe'yse neden haberimiz olmadı böyle bişeyden

msaylan dedi ki...

bütün roma taraftarlarının başı sağolsun gerçekten büyük başkan sözünü hakeden bir başkandı. klübüne gönülden bağlıydı. bizim türkiyedeki başkanlar gibi medyatik olma sevdalısı değildi. roma için belki yüzlerce milyon dolarını harcadı, sessiz sedasız gitti ne diyelim toprağı bol olsun. addio presidente....

sizin felipe idi ancak size gelmeden önce yaşandığı için bilmiyor olabilirsiniz. bir takımda 3 maç oynayıp bütün kariyerini başka takımlarda geçiren futbolcular neden bizim olurlar. mesela bizim ribery bizim anelka :)

Julien Dekosta dedi ki...

hakkaten bir felipe vardi noldu ona?

EDDIE dedi ki...

ah ama ne felipeydi be di mi. o doksan derecelik ani çalımları beni benden alıyordu resmen.

Adsız dedi ki...

Felipe demişken, bu adamı Bursaspor'a çok isterdim. Katar'da oynayacağına bizde oynasaydı keşke. Gerçi nerede o para...

aşkın dedi ki...

Ben pek olumlu konuşamayacağım rahmetli hakkında.Toprağı bol olsun, fakat petrolcü olduğu halde kulübe 180 milyon euro borç takıp satılmanın eşiğine getirdikten sonra ne anladık biz bu işten?
Herkes Moratti olmak zorunda değil ama el insaf, madem cebinden katkıda bulunmayacaktın neden bu kadar borca soktun, ne anladık senin petrolcülüğünden.
Rahmetlinin 2001 şampiyonluğu da sütbeyaz sayılmaz, hakemlere Rolex mi vermiş ne, öyle diyorlardı. Yapmışsa da canı sağolsun, öyle şaibeli ligde kuzeyliler o kadar şaibeliyken varsın bir kere de Roma yapsın.