14 Haziran 2008

Xabi Alonso Juventus'a

İmza atılmamış ancak bitmiş görünen bir transfer bu. Xabi Alonso Juventus'da. Liverpool'un 17 milyon euro'luk teklifi kabul ettiğini yazıyor Corriere dello Sport. İspanyollar pek Serie A'yı tercih etmez pek de başarılı olamazlar ama Xabi Alonso zaten Liverpool'da sorun yaşıyordu Rafael Benitez ile. Alonso'ya İtalyanların ödeyeceği yıllık ücret 3.5 milyon euro. Geçen sezon Tiago'yu aldılar, ellerinde patladı ve bu adama ihtiyaçları var orta sahada. Liverpool da gelen bonservisi Aston Villa kaptanı Gareth Bary'e yatırmaya kararlı...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

uzun zamandır beklenen bir transferdi, sonunda bonservis konusunda anlaşabildiler. piyasayı gordukten sonra 20 milyonun altı kelepir diyorum xabi için, juventus iyi iş yaptı kesinlikle.

sissoko - xabi yeniden, hadi bakalım hayırlısı.

tahir durten dedi ki...

juve orta sahasinin gobeginde 2 eski liverpool'lu oldu... liverpool taraftari olarak artik barry'i villa satsin artik diyorum. liverpool ne yapip edip alacak herhalde cunku gerard'da cok istiyor barry'i...

Adsız dedi ki...

Yalnız Liverpool'unda ofansif bir ortasaha oyuncu alması zamanı geldi.Tabiri caizse bir 10 numara. Gerrad ile bir yere kadar.. Van der Vaart olabilr ama o da biraz cam adam sayılır.

Adsız dedi ki...

Rafael Benitez klasik 10 numaralı bir sistem kullanmıyor benim gördüğüm kadarıyla.Babel ve Kuyt'un önüne Torres, arkalarına 3 tane hamal; Gerard,Mascherano ve Alonso'yu koyuyor.Van der Vaart'a bu sistemde yer yok gibi.

Ribery'nin peşindelermiş.Tam aradığı adam o zaten.

tahir durten dedi ki...

ribery'i bayern biraz zor satar gibi geliyor bana. bence ribery bayern'de bir sene daha kalir, ve bu seneki gibi oynarsa kendisi gitmek istiyorum vs. der. o zmn zorla satma durumunda kalir bayern. babel kendisinden beklenen gelismeyi gosterdigi taktirde benitez'in sisteminde muhtesem oynar bence.

Adsız dedi ki...

juve bu transfer hamleleriyle hala şampiyonluktan uzakta gibi sanırsam bir yıl daha sabredecekler.bence de kasayı kırıp para saçmaktan daha makul bir tercih.cl'de gidebilecekleri yer kaderlerini belirleyecek gibi.eğer ligi üçüncü bitirip yarı final yapabilirlerse başarılı sayarım onları.

kuyt liverpool'un nobre'si voronin de necatisi gibi gibi bence torres'in yanına bir forvet daha alabilirler.ibra torres hayalimdir mesela :)
ayrıca iki kanatları ve sol bekleri de problemli.maaşallah dediğim üç vakit yaşamadığı için isim vermiyorum ama ingiltere'de bu sene arkadan gelebilecek bir takım liverpool'u cl dışında bile bırakabilir gibime geliyor.