12 Haziran 2008

Serie A'dan Kaçış

Futbol ekonomisi tersine akmaya başladı. Sırf bu iki transfer bile İtalyan futbolunun yaşadığı krizin bir göstergesi. Luca Toni'nin açtığı Bundesliga kapısından içeri şimdi de Andrea Barzagli ve Cristian Zaccardo giriyor. Palermo sıcak parayı görünce dayanamadı elbette. Wolfsburg, Barzagli için 14 milyon, Zaccardo için 7 milyon euro ödeyecek. Bir zamanlar Alman futbolunun yıldızları İtalya'nın yolunu tutardı, akıntı ters döndü. İtalyanlar köhne stadlar, boş tribünleriyle teslim bayrağını çektiler. Tek kaynakları televizyon gelirleri ve keyfi yerindeyse kasaya para koyan başkanları. İtalyanlarda FIAT sallanırken; Volkswagen de işler tıkırında diye de bakmak lazım bu transferlere. Felix Magath bizim ligimizde çalışmasını istediğim bir teknik adamdır. Gelecek sezon sağlam geliyor Wolfsburg. Erik Gerets ile yapamadıklarını Magath ile yapabilirler, şampiyonluktan bahsetmiyorum tabii..

7 yorum:

dr feelgood dedi ki...

almanya futbolunda garip bir gaza gelme var. futbolcular artık almanya'yı tercih ediyorlar. arjantinliler hariç hepsi de başarılı oluyor genelde.

Adsız dedi ki...

bir bahis sites için program yapan bir şirkette çalışıyorum ve bugün alman ligi takımlarının kadrolarını girerken Zaccardo'ya Wolfsburg da rastlayınca şoke oldum.Adamlar transferi hemen koymuşlardı. Pek inanamadım ancak çok fazla iş olduğundan araştıramadım. Sağ olsun Aceto abimiz sayesinde öğrenmiş olduk.

Adsız dedi ki...

Zevk olarak Almanya, İtalya ligini geçeli çok oldu...

Adsız dedi ki...

hocam fiat'ta i$ler hayli hayli tikirinda. onunla ilgisiz, paragrafin cogu ise dogrudur.

Adsız dedi ki...

bence bir schalke bir stutgart kadar takım oldular. neden olmasın.

sercan tepeler

baha dedi ki...

Saglam defans oyuncularinin az bulundugu bir zamanda toplamda 21 milyon euro'ya bu iki oyuncuyu almak.. Cok iyi bir is cikarmis Wolfsburg.

Adsız dedi ki...

Evet, İtalya'da işler çok iyi değil fakat Almanya'da süper sayılmaz.Şu an hangi Alman klübü çok süper oynuyor?
Bence Barzagli tam manasıyla saçmaladı.Wolfsburg ise akıllı bir iş çıkarttı.