12 Haziran 2008

Scolari Chelsea'de

Onun adı geçmezken 3 aday vardı Chelsea'nın koltuğuna. Ancelotti, Rijkaard ve Mancini. Milan hocasından vazgeçmedi. Rijkaard ve Mancini ise kulüplerinden alacakları tazminatları yiyecekler galiba gelecek sezon. Chelsea resmen açıklamış. Luis Felipe Scolari, Euro 2008 sonrasında Londra'nın yolunu tutacak. Uzun yıllar milli takımlarda çalışmış bir hocanın tembelleşip lig maratonuna adaptasyonunun zor olduğuna inanırım. Scolari büyük hoca ama vereceği sınav da büyük...

19 yorum:

ix dedi ki...

Pepe hariç Portekiz'in defansı chelsea'li. Scolari hocaları ile beraber uzun gol yemezliklere imza atarlar mı acaba?

Adsız dedi ki...

benim de hep merak ettiğim şeydi scolari'nin bi kulüp takımıyla neler yapabileceği ama şimdiye kadar yaptığından daha kotusunu yapmaz bence yine başarılı olacaktır.zaten del bosque gibi babacan da bi hali var adamın.uzun bi maraton için önemli bi özellik.diğer ozellıklerını anlatınca allah carpıyomus zaten.

bu arada olan fotomac'a oldu heralde yine.fenerin t.direktor aradıgı zamanlarda copy paste yapamayacaklar artık-en azından scoları ıcın-.

Adsız dedi ki...

bakalım kim gidecek kim duracak chelseaden ona göre görüecegiz scolariyi ama işi kolay değil ki sevmediğim bir t.direktör sevmediğim takım:Diyi bir buluşma oldu...

Adsız dedi ki...

bence scolari yapısı itibariyle chelsea ye uymaz. chelsea tam bir defans takımı oysa scolari bugüne kadar bütün takımlarında hücum futbolu oynattı.ama gelirde chelsea nin bütün çehresini değiştirir ve takımda buna ayak uydurabilirse müthiş bir chelsea izleyebiliriz önümüzdeki sezon..

cankalender dedi ki...

Fener'e imza atmamış mıydı yahu?

:))

dinazor dedi ki...

Zaten gelemezdi ama bu adamı Fener'de istemiyordum iyi oldu. hoş kendiside büyük kumar oynadı. Luxemburgo'nun Real deki durumuna düşermi acaba?

Alper Öcal dedi ki...

Avram Grant'ın oynattığını beğenmeyip Scolari getirmek en basit tabiriyle ayran gönüllülük.

Ama kenara epeyce hareket getirecektir Scolari. Özellikle de gol sevinçlerinde...

Adsız dedi ki...

ingiltere'de bol bol adam döver Scolari. Eli de ağırdır. Premier Lig'dekilerin çekeceği var gelecek sezon.

Adsız dedi ki...

elindeki futbolcu kadrosu oynatmaya çalışacağı sistemle büyük bir harmoni içersinde.. bence başarılı olucaktır.

sercan tepeler

Taylanov dedi ki...

Bizim medyada da Zico aday gösterilmişti :)

devletli dedi ki...

antipatik adam - antipatik takım eşleşmesi yine cuk oturmuş (avram da uymuştu epey). fakat anlamadığım nokta, abramoviç zevkli futbol istiyordu hep, portekiz'e futbol düşmanı oyun oynatan scolari mi chelsea'yi zevkli oynatacak? bkz. pöh!

Adsız dedi ki...

aman kimseye efelik yapmasın da oralarda...yumruk filan...hoş karşılamaz londra sosyetesi :)
haşmet abinin bi lafı : brezilyayı şampiyon yapan hocalar CV lerine bu şampiyonluğu yazmasınlar.çünkü bir şey ifade etmiyor...
bence de..

Adsız dedi ki...

bilgisayarda sorun olunca geri dönüşünü gecikmeli öğrendim. tabii ki çok sevindim. euro 2008 sensiz geçmezdi zira :)

bu arada bu scolari bizim fenere gelen felipe ile aynı adam mı yahu

cnbce

Adsız dedi ki...

Scolari'yi bu kadar çok garip. Hatta yorumları okuyunca farklı Scolari mi var diyorum. Felipao olanı değil mi bu?

SozenE. dedi ki...

Scolari'nin Chelsea'ye transferiyle Premier Lig'de Jose Mourinho'nun gidişi sonra oluşan boşluk da kapanacaktır.

Geçtiğimiz sezon, Arsenal, Chelsea, Manchester United ve Liverpool'un birbirleriyle oynadıkları büyük maç haftasında Arsenal menajeri Arsene Wenger, ''Avram Grant, oldukça sakin bir adam. Mourinho olsaydı, çenesi hiç durmazdı'' tarzında bir açıklama yapmıştı, dört büyük takımın aralarında oynayacakları maçlar öncesinde.

Scolari, klasik bir Brezilyalı gibi, kazanmak adına saha içerisinde her yola başvurabilecek bir teknik adam. Ülkesinde görev yaparken takımının kontra atakta yakalandığı bir pozisyonda sahaya ikinci topu atıp oyunu durdurabilecek kadar gözünü kararttığı bile olmuştur, Luiz Felipe Scolari'nin.

Premier Lig, Brezilya Ligi kadar kolay müdahale edebileceği bir seviye değil, tabii; ama Arsene Wenger ve meslektaşları zaman içerisinde Jose Mourinho'yu arar duruma gelebilirler, Scolari'yi tanıdıkça.

Scolari ve Chelsea ilişkisi için de bir şeyler söyleyelim. Chelsea adına doğru seçim olduğunu düşünüyorum. Scolari, çalıştığı her takıma iyi veya kötü futbol kimliği kazandırmayı başaran bir antrenör. Chelsea'de tam da kendisinin isteyebileceği harika bir ortam bulunuyor, bana kalırsa. Önümüzdeki sezon Chelsea'nin takım savunmasında, bir seviye daha atlayacağını düşünüyorum (tabii atlayacak bir seviye kaldıysa).

Son olarak, Barcelona'dan ayrılacak olan Deco'nun Inter ve Chelsea arasında gidip geliyordu, Euro 2008 öncesi. Mourinho ilişkisi ile her ne kadar Inter'e gideceği beklense de artık, yer açılabilirse, Chelsea'nin transfere daha yakın olduğunu düşünebiliriz.

ihk dedi ki...

bülent abi galatasaraylılar olarak bir skibbe postu bekliyoruz. chelsea'nin teknik direktörünü yazıp bizimkini yazmamak olmaz.

varol döken dedi ki...

fotomaç için fark etmez, başlarlar yakında scolari'nin tazminatı hazır, temmuz'da fenerde diye:)

yalnız adam avram grant, kupa maçı sonrasında da yazmıştım, herhalde kimse yoktur onun kadar yalnız ve çaresiz hissetsin kupa seramonisinde, nereye gideceğini bile bilememişti, herhalde şimdi de bilemiyordur... oysa iki şampiyonluk da sadece ucundan döndü, milisaniyelerle değişti hayatı...

bazen hepimiz gereğinden fazla acımasız oluyoruz ama sanırım buna da hayat deniyor!

getabbaaww dedi ki...

scolarinin eğer chealsea'yi kendi kimliğinde oynatmayı başarırsa ilginç bir takım olur...ama tahminim bunu yapamayacağı yönünde...mourinhonun laneti onun da üzerinde olacak...

mondo trasho dedi ki...

chelsea'li yöneticiler birkaç kötü sonucun ardından adamın tipine bakıp "sao paulo kasabı" derse şaşırmam.

bu arada aceto abi bizim skibbe için de bişiler yazsana. merakla bekliyorum.