13 Haziran 2008

Katil Hollanda

Birileri ölüm grubunda Hollanda, İtalya'ya 3; Fransa 4 atacak deseydi; kesin Amsterdam cafelerinden kafası güzel çıkmış derdik. Ölüm grubunun katili oldu Hollanda. Arkalarında 2 ceset bıraktılar şimdi Romenler iki ellerini havaya kaldırmış onları bekliyor. Sorbonne'da matematik profesörü kılıklı Domenech bu akşam Paris Ritz Hotel'in kapısında dikilen kahya gibiydi. O nasıl cekettir kardeşim, Tarabya'da piyanist şantör giymez o ceketi. İtalya gibi Fransa da ilk maçtan sonra medya dayağı yiyince kadroyu değiştirip çıktı ama ne fayda! Barça'da bütün sezon yatan Henry forsonu kullanıp kapmış formayı. Hollanda, Hollanda gibi başladı. Liverpool'lu Kuyt, Chelsea'li Malouda'nın üstünden vurdu kafayı. Fransa kaleye Govou ile ilk şutunu attığında dakika 22 idi. Sonra Hollanda mı gevşedi; yoksa Fransa mı işi ciddiye aldı yoruma açık. 1-0 önde olan takımın deli gibi saldırmasının da manası yoktu. Bol pas yaptılar ama ilk maçın en iyilerinden Engelaar çok top attı Fransızların ayağına. Bu finaller bugüne kadar oynadığıyla teknik adam basiretsizlikleri kadar kalecilerin turnuvası olarak da anılacak. Van der Saar, Şampiyonlar Ligi finalindeki formuyla devam ediyor. Adam yemiyor kardeşim. 2. yarının başındaki değişiklik bana kumar gibi geldi. Van Basten takım öndeyken Robben'i oyuna alıp Engelaar'ı çıkarttı. Orta sahası yumuşadı gibi Hollanda'nın ama bardağın dolu tarafından bakarsak çıkan kötüydü ve giren de Fransa'nın sağında sallanan Sagnol'un üstüne gitme misyonunu üstlenmişti. Henry'nin aşırttığı top girse Van Basten oynadığı kumarı kaybedebilirdi. Sagnol'un kanadı zaten patlamış, Govou geri gelmiyordu. Robben kesti cezayı, ortasına Van Persie çaktı voleyi. Dünyaları kaçıran Henry'nin tiplediği gole sevinen Fransızlar koltuklarına oturamadan 3. yediler. Turnuvanın en güzel golü demek için erken daha! Robben kapalı köşeden tavana astı. Kahya Domenech saçmaladıkça saçmaladı. Başlaması gereken forvet Benzema-Gomis idi bence. Gomis girdi, arkasından Anelka, kenarda forvet diye ben olsam beni de alacak. Dükkanın kepenklerini indiren Sneijder oldu. Hani oralardan iyi vurur topçuları vardır ya işte ondan, döndü 90'ın tozunu aldı. 4 gole rağmen Coupet'in yediği hatalı gol yoktu bence. Fransızlar iyi bir Vieira ve futbolu bırakmış Zidane'ı daha uzun yıllar arayacaklar. Herşeye rağmen Romanya maçındaki İtalya'dan daha iyiydiler. Hollanda açık ara turnuvanın en iyi takımı gün itibariyle. Bu grubun 2.si kim olur? Hollanda yarı finalde tekrar İtalya ya da Fransa ile-olası- oynamak istemiyorsa, Romanya maçına yedeklerle çıkar ve mağlup olur. Hollanda kazanır, İtalya-Fransa berabere biterse Romanya çeyrek finalde... 3-o ve üstü Hollanda kazanırsa biri yapsın vallahi hesabı. Domenech her türlü Ritz'in önünde...

56 yorum:

Ozgur dedi ki...

Ne de olsa ölüm grubu :)

Adsız dedi ki...

aman diyim...

bu portakallar beter ediyor. bu arada fifa serilerinde attığım gollerin aynılarından attı hem henry hem de robben. vay anasını diyorum Hollanda' ya

Adsız dedi ki...

ya beyler o değilde benim aklıma ramon geldi nedense. 1-0 dan sonra kuyt golü attı televizyon direkt johann cruyffu gösteri. dedim içimden bu herif şimdi sinirinden duvara tırmanıyordur.
neyse süper ya . silindir silindir daha ne diyeyim.

muzoz dedi ki...

sneijder'in attıgına gol dememek lazım yada 3 sayılık sut gibi sayılmalı bence

Adsız dedi ki...

adamalar tabiri cazise hem italyaya hem fransaya tecavüz etti :p

yesilsaglikli dedi ki...

Bana öyle geliyoki Hollanda kupayı alır, adamlar ne italya dinliyo ne fransa silip süpürdüler

a.c. sedef dedi ki...

abi bence kalede frey olsa en azından ikinci golü yemezdi.diğer iki gole bir şey diyemem onları insanoğlu çıkaramaz...

Adsız dedi ki...

hollanda turnuvadaki favorim. ipi göğüsleyecege benziyor.turnuvanın şu güne kadarki en zevkli maçını seyrettim diyebilirim.

dinazor dedi ki...

Her halde bu sene seyrettiğim en güzel maçtı. Hakikatten bu Domenech kahya olmaktan öte gidemez. Böyle bir kadronun bu futbolu oynaması başka türlü açıklanamaz. İnşallah Aziz Yıldırımın süprizi değildir bu adam. Esas üzücü olan her ne kadar ikinci yarı biraz çabalasada Henry nini gittikçe bittiğini görmek galiba..

jose dedi ki...

hollanda son dakıkada attıgı golle fransa ve ıtalya'nın averajını esıtledı en azından ıkısınede esıt muamele:)

Beercholic dedi ki...

Hollanda'nın hücum hattı süper, istedikleri zaman istedikleri takıma gol atacak kapasitedeler bile diyebiliriz ama defansları çok kötü, 2-0 dan sonra İtalya'ya, 1-0 dan sonra Fransa'ya dünya kadar pozisyon verdiler, Toni ve Henry'nin kötü son vuruşları ve Van Der Sar gibi Euro 2008'in şu ana kadarki en iyi kalecisine borçlular yemedikleri gol pozisyonlarını.. Onların yerinde olsam Romanya'yı da ezip geçmek için oynarım çünkü yarı finalde öyle veya böyle en kötü İspanya gelecek..

İyiki 2000 yılında bana Hollanda forması almışsın baba, sempatizanı olduğum takım, avrupa'nın her sene en göze hoş gelen futbolunu oynayan ve en sempatik takımı!

samen zijn we oranje!

Adsız dedi ki...

Lig TV'de Melih Gümüşbıçak maçın ilk 30 dakikasını özetleyen bir yorum yaptı: Fransa Hollanda'nın oynadığı futbolu genelde izlemekle yetinince, "Hollanda öyle bir top oynuyor ki, Fransa evin yerinde duramayan yaramaz çocuğunu gözüyle takip etmekten yorulan babaanneler gibi kaldı" dedi.
49. dakikadaki Fransa'nın penaltı itirazları olan pozisyon için ise anlı şanlı Erman Hoca yorum yapmaktan kaçındı. Tekrarını izlemem lazım dedi önce. Slow motion tekrarı yayınlandı ama Erman'da tık yok. Oğuz Sarvan'ın ekibinden birileri olsa anında kafa göz girişecek olan Erman Hoca, Fandel'in kendinden emin tavrından tırsmış olacak ki yanılır da çuvallarım korkusuyla net penaltı pozisyonunu sessizlikle geçiştirdi.
Portakalların 4 gollü galibiyeti eti portakallı gofretle şahane gitti.

Adsız dedi ki...

Ben şu saatten sonra Hollanda'nın oynadığının futbol olduğuna inanmıyorum. Ömer Üründül'ü zevkten öldüreceklerdi. "Şahane, şahane..."

cisco dedi ki...

romanya yenilir, italya fransa berabere olursa romanya cıkar demişsina ama ita-fr 2-2 biterse mesela italya cıkmıyo mu?

bence simdi italya da, fransa da elenmek istiyo olabilir, işin ucunda yarı finalde bi daha madara olmak var :)

bir de gecen turnuvada yunanistan 7 gol atıp kupayı almıstı. elemanlar simdiden 7 yaptı. hemde oyle s.arabistana, çine falande degil, 2 sene once dunya kupası finalini oynayan takımlara attilar.

Adsız dedi ki...

hollanda'nın üstüne takım halinde yüklenmek çok büyük bir hata olur bundan sonraki takımlar için.vdv,sneijder gibi ayağa uzun pas atan adamlar olunca bide üstüne robben ve rvp gibi hızlı ve iyi bitirici adamlara sahip olmanın avantajıyla kalemini kırıyolar rakiplerin.hollanda kontra atağa çıkınca 2 sene önceki phoenix suns'ın fast break'e çıktığını görüyorum sanki...portekiz-hollanda finali olursa çok hoş olur...

Protanopia dedi ki...

Sen Dunya kupasinin iki finalistini de ez gec olacak is degil. Artik bu kupayi almalari farz oldu. Yari finalde falan insallah 2000'deki gibi bir futbol katli yasayamayiz. Oyle katillere de izin verecek gibi durmuyorlar bu sefer. Aceto'nun da dedigi gibi kendileri katil nitekim!

Adsız dedi ki...

Açıkçası fransanın kalecisi halı saha maçlarına bile çağırılmaz, roben bile vururken inanmamıştı gol olacağına.Hollanda turnuvaya türk gibi başladı ingiliz gibi bitirebilir mi acaba?

Adsız dedi ki...

Böyle oynasın benim katilim olsun...

Adsız dedi ki...

van der vaart+ snejder ilerde robben-ruud-v.persie.
biz hala alex-tümer yanyana oynar mı diye tartışalım. ama şu 5liyle 1 gol yiyip 3 gol attılar. ilerde güzel futbol görmek istiyorsak hollanda bu kupayı almalı.

bu 2 maçta izlediğim hollanda 1988den de 2000den de iyi. 1974 ü bilemem. babam canlı izlemiş. onlar bir devrimdi diyor. cruyff ve tayfası için.

muzoz dedi ki...

c grubundaki son maclarda hollanda aynı tarifeyi uygular (3-0) ve fransa-italya macıda 0-0 biterse 3 takımın herşeyi esit oluyor. bizim durumu penaltı ile işi kurtaran uefa bu durumda ne yapıcak merak ediyorum. artık gol atan kalemi oynatır yok atan galip yiyen mağlup mu bilmiyorum.

papaz dedi ki...

Giren çıkan Domenech'e, giren çıkan Rehhagel, giren çıkan McLaren'e...

Giren çıkan defansif futbola...Futbolun belki de gelecek 5 yılı şekilleniyor bu turnuvada. Burada yazdığım efsanevi maçtan sonra, Yunanistan'ın ve İtalya'nın şampiyonluklarından sonra herkes defansif futbola yönelmeye başlamıştı. Ama bu değişiyor bu turnuvada.

Terim bu turnuvada futbol oynayan kazanacak demişti, (işte Portekiz maçında oynamaya çıkmadık kaybettik, kendi kendiyle çelişti burada) doğru çıkıyor dedikleri. Hırvatistan, Hollanda, Portekiz, İspanya futbol oynayarak geliyor, hatta bunların arasına Almanya'yı da koyabiliriz. Eğer aralardan çok sürpriz bir takım gelmezse artık kupa futbolun, futbolseverlerin olacak...Kim kazanırsa kazansın.

edit: Sahanın göl olmadığı dönemdeki milli takımı da koymak lazım buraya, çok güzel top oynadık 60 dakika kadar.

Adsız dedi ki...

basindan beri hirvatistan - hollanda finali diyorum, bakalim ne olacak...

Unknown dedi ki...

şınayder küçük bi takımda oynasaydıda kime gidecek heycanını yaşasaydık. bide hollanda istesede italya veya fransayla istesede eşleşemez, ispanya çimleri yalatır ikisinede. diycem ama şimdi aklıma 2006 dünya kupası geldi. fransanın grupta döküldüğü ispanyanında tozdan görünmedği..

Adsız dedi ki...

aceto iyi ki geri döndün, sensiz bu euro 2008 balkonsuz ev, salçasız yemek gibi olurdu. helal olsun sana, zevkle takip ediyoruz.

Adsız dedi ki...

hollanda romanya 3-0 biter ve italya fransa 0-0 dan farklı(1-1,2-2 gibi) berabere biter ise...anladığım kadarıyla fifanın buna bir çözümü yok...kualifikasyon sistemi çöküyor galiba..

Adsız dedi ki...

romanya 3-0 yenilir ve ita-fra 0-0 olursa çözüm var...2006 ve 2008 elemelerindeki puan toplamı çok olan çıkıyor...önceki pstta dediğim gibi romanya 3-0 yenilir ve ita-fra 0-0 dan farklı berabere biterse çözüm yok gibi...turnuva iptal....hahaha

vts dedi ki...

Az evvel Ahmet Çakar'ın da dediği gibi hiç oyuncuları riske etmeye gerek yok.Hollanda full yedek kadroyla çıksın bence.
İtalya ve Fransa da birbirini yesin boş yere.

Thermo Rheumon dedi ki...

Coupet konusunda katılmıyorum.

Her pozisyonda kale çizgisinin beş metre önünde duruyordu. Sneijder'in son golü aşırtmaydı ve Coupet'nin çıkmasını gerektirecek bir durum yoktu. Önde yakalandı. Robben'in golünde Coupet yanlış görmediysem yine yan direğin de önündeydi. Keza Van Persie'nin golünde de yapacak birşeyi olmamasına rağmen eline çarpan top kaleye doğru giderken onu alma çabası içinde olmaması da ayrı bir gamsızlık.Adam az daha Van Nistelrooy'dan aşırtma kafa golü yiyecekti öne çıkma güdüsü yüzünden.

Uzun süren sakatlığı ve belki de yaşı onu artık düşürmüş ve 1 sezondur sakatken Domenech'in onu birinci kalesi seçmesi de ayrı bir cinslik.

Adsız dedi ki...

Öncelikle geri döndüğün ve bizi yorumlarından mahrum bırakmadığın için teşekkürler aceto :)

aceto ya kesinlikle katılıyorum gun itibariyle en formda takım hollanda ,klasikleşmiş şeyleri söylemicem ama inanılmaz hızlı ve seyir zevki yüksek oyun oynuyorlar..
fransa dan gomis tam bir hayalkırıklıgı..bi adam hic mi bisey katmaz oyuna hiç mi artı koymaz takıma...
coupet ye de yakısmadı yedigi goller

Adsız dedi ki...

trezeguet münasip yerleriyle gülüyodur sanırım domenech'e. adamın iki maçta denemediği forvet oyuncusu kalmadı. sonuç koca bir sıfır.

ha bir de frey kesinlikle 2. golü yemezdi bence, üçüncü golde de şüphelerim var. zaten frey varken coupet'i oynatmak... eheh kime diyoruzki zaten, adamın dogrusu mu var ki yanlışını eleştiriyoruz?!

çek git artık domenech, koskoca fransa'yı ne hale getirdin!

son olarak de hollanda'nın bu defans hattıyla şampiyon olabileceğini dusunmuyorum. adamlar iki maçta çuvalla pozisyon verdiler rakiplerine, herkes bu kadar cömert olmaz, bir ispanya mesela. ek olarak bir de erken gol bulamadan gormek lazım oyun düzenlerini. attıkları yedi golun beşi kontraataktan, ikisi de duran top.

Adsız dedi ki...

henry çok savaştı falan filan ama arsenal'in ne kadar doğru bir zamanlama ile henry'yi kakaladığını görmüş olduk.. helal olsun diorm wenger hocama burdan.

sneijder de realde level atladı, italya maçından sonra fransaya karşı da döktürdü. golünde jöle kıvamında oturduğum koltuktan yaya takılmış kalem gibi fırladım resmen.

şu maçta yazık olduysa ribery'nin enfes futboluna yazık oldu, yanında nistelrooy olsaydı yenilen hollanda olurdu bence.

mr.

Adsız dedi ki...

Hollanda yedeklerle cikmaz, ona yakismaz, boyle bisey yapmiyacaktir da(aksi buyuk bir utanc olur zaten, kim avusturya-almanya rezilligini unutabildi?). Tabi kart ve sakatliklari riske etmeden oyniyacaklar ancak bu durumda bile romanyayi diri diri sahaya gomeceklerdir, hatta ustune cenaze namazi-mevlut seti bile gecebilirler.

Ayrica yillar boyunca insanin karninda pis agrilar olusturan, icine tanimlanamiyan sikintilar sokan fransa futbolunu izledikten sonra bu aksamin degerini sahsim adina tarif edemem. Allah belani versin defans futbolu, allah belani versin yunanistan, fransa ve digerleri, az adam olun lan!

Bu turnuvada su ana kadar en kazancli cikan futbolun kendisi oldu umarim boyle devam eder. Bizim takiminda corbada tuzu olursa degmeyin keyfimize!

blitz dedi ki...

ilk golü izlemedim ama van persie'nin volesinde bir umursamazlık vardı coupe'de. sonraki robben golünde ise robben'in kendisi de şaşırdı bence topun o dar açıdan o kadar düzgün ve sert gitmesine. ama yine de daha iyi ve refleksleri saglam bir kaleci (van der sar, gülebilirsiniz ama gs'den aykut vb.) üstten kornere ittirebilirdi o topu. sneijder'in golünde de açılma problemi olduğunu tescillemiş oldu.

Adsız dedi ki...

ya hollanda yedek çıkar muhabbetine ne gerek var anlamıyorum. adamların yedekleri robben persie. bir de huntelaar var. yani kuyt-snejder-nistelrooy dan ne farkı var bunların. marco van basten forvetini dinlendirip robben-huntelar-van persie ile oynasın hollanda gene katlar.

Adsız dedi ki...

eger holland 3-0 ita-fra 1-1 yada 2-2 yada baska turlu gollu berabere biterse italia atlar...cozumsuz degil yani

Adsız dedi ki...

Romania will advance if;
they beat the Netherlands,
or draw with the Netherlands, while Italy and France draw,
or lose to the Netherlands by a margin of 3 goals or less, but not 0–3, while Italy and France play a 0–0 draw.
Italy will advance if;
they beat France, while Romania fail to beat the Netherlands,
or they play a 1–1 or higher draw with France, while Romania lose to the Netherlands,
or they play a 0–0 draw with France, while Romania lose to the Netherlands with 0–3 or a margin of 4 goals or more.
France will advance if;
they beat Italy, while Romania fail to beat the Netherlands.

Adsız dedi ki...

@ynwa

hollanda 7 golün 2 sini duran top 5 ini kontraatak demişsin. ama bu maçtaki 3 gol aynen italya maaçındaki gibi değildi. kaldı ki diğer takımlar onu da yapamıyor.

ispanya-hollanda finali de fikstüre göre imkansız. hollanda-ispanya bir tarafta portekiz-almanya-hırvatlar öbür taraftan gelcek.

Adsız dedi ki...

turnuva beklediğimden iyi gidiyor. çeyrek finallerden sonra daha da güzelleşecek. c grubunda tahminim italya fransayı yenip işi bitirir. italyanlar şanssız ama kötü oynadıklarına katılmıyorum. hakem resmen toni nin golünü yemiş.

ramon kardeşimizin gözleri faltaşı gibi açılmıştır herhalde hollandayı görünce. yorumunu merak ediyorum. herhalde yarın isveç-ispanya maçında damlar buraya.)))

Adsız dedi ki...

90 ların defans futbolu yapıyor, şansa bala kazanıyor diye eleştirilen fakat özellikle 2006 dünya kupasında ki " bence " harika oyunuyla, hücum futboluna dönen Almanyası. İspanyol boğaları, ve bu akşam ki manyak portakallar. saydığım üç takım kadar beğenmesem de Portekiz ve Hırvatistan. Daha ikinci maçlar bile bitmedi ama beş tane sağlam gözüken, zevk veren, sıkıcı değil eğlendirici oynayan takım izledik. Maalesef İsviçre maçının ikinci yarısında sonuca gidip istediğimizi aldık ama şu takımların dörtte biri kadar bile top yapamadık. Bu da son derece üzücü bir durum. euro 88 de ki Hollanda yı trt 3 teki tekrarlarından kısa kısa izleme şansım olmuştu. Gerçekten bambaşka bir kadro o. Ama euro 2000 de ki oyunlarının üzerindeler bence şuan. Favorim son altı şampiyona da olduğu gibi yine panzerler, ama bu akşam ki Hollanda kupayı alırsa da zerre üzülmem. İnanıyorum ki pozitif futbolun kazanacağı bir turnuva olacak. Euro 2004 ve 2006 hayal kırıklıklarının üzerinede bal kaymak olacak :)

muhder dedi ki...

hollanda romanyaya maçı verecektir diye düşünüyorum. çünkü ileriki turlarda tekrardan karşılaşma ihtimalleri var.bu ihtimalde eleme tipi maçlar olacağından romanya takımı italya-fransaya göre çok daha iyi bir tercih. yani hollanda sonuçta kendisi için o maçı kazanmayacaktır bence.

KP dedi ki...

Daha turnuva başlamadan Hollanda şampiyon olacak diyordum ve onlar beni yanıltmadan yollarına devam ediyorlar. İşin en güzel tarafı bir önceki şampiyon Yunanistan gibi hiçbişey oynamadan sadece savunma yapıp anlamsız maç kazanmıyorlar. Her maç gollü, çok güzel bir futbol, harika oyuncular, çok iyi bir hoca, güzel tribünler... Daha çok keyifli maçlar seyredeceğimiz kesin. Bir sonraki maçlarını heyecanla bekliyorum. Bir de hayalim var. Finalin bir ayağı Hollanda bu kesin. Diğeri neden biz olmayalım. Türkiye-Hollanda Finali çok fantastik olur.

aksilaz dedi ki...

bu maçın en güzel anı 4. goldür.diğer butun takımlar o dakıkada vakıt gecırırdı ama ruud pası ortaya cıkardı ve gol geldı.hollanda futbol oynuyor sadece.yunanıstanı dusununce sövesim gelıyor.otto paşa 4 yıl dünyayı uyuttu.artık hücum vakti futbolda

tknycl dedi ki...

kim ne derse desin yedekleriyle bile çıksa portakallar romanya'yı da ezip geçecektir.buyrun abi gol atın mı diyecekler ya da ileri de karşılarına çıkacak bir fransa bir italya'dan mı korkacaklar..şaka gibi ya bırakın..
herkes romantik nostaljik olmayı bıraksın bu jenerasyonun oynadığı futbol gullit'li, rijkaard'lı, van basten'li takımdan çok çok daha iyi..1 üst viteste...
bir de herkes de bir "yok bu hollanda şampiyon olamaz hacı ya" modu var..süperlig mi bu abicim adamlar arkan form tuttu diye..fransa&italya defanslarını delmiş adamlar isveç'ten ispanya'dan mı korkacaklar??

Adsız dedi ki...

bence de hollanda-türkiye finali olur. başıma birşey gelmeyecekse harcarız biz bu herifleri demek istiyorum :)
Samarchand

revenant dedi ki...

abidal neden oynamadı?o da medyanın gazabına mı ugradı yoksa?

Adsız dedi ki...

88 finalini attığı golle unutulmaz kılan bir adamın yönettiği bir takımın şampiyonanın en güzel golleriyle kazanmakta olması, futbolun o hep bahsedilen ve olmadığı iddia edilen adaletinin olduğunun en güzel kanıtı değil mi? Golleri atan sanki kendisiydi, o denli içten seviniyordu. Hislendim doğrusu, dışarıda V.Basten, içeride Rıdvan, senfonilerini bitirememiş, zamansız yitmiş ustalar tadı verirler hep bana..

ihk dedi ki...

seedorf bu futbolu, bu skorları gördükten sonra herhalde kafasını duvarlara vurmuştur.

Adsız dedi ki...

tüm bu iki maç ve onca atılan gol portakallar için şunu gösteriyor: klasik son yakındır. bence tabii..

sercan tepeler

Adsız dedi ki...

Sevgili aceto;
Domenech ilk maçta da yine o kahya ceketini giymişti...Bir de şu gömleğinin yakasını da haylaz öğrenciler gibi açık bırakıp kravatı sarkıtması yok mu ???
Hani 10 tane takımım olsa bir tanesini üstüne para verse çalıştırtmam bu aksak Domenech'e...
Fransızlar ona çok cazip ve ülkelerinden oldukça uzakta bir tatil sunmalarının zamanı çoktaaan gelmiş sanırm

Adsız dedi ki...

Bu grubun karisacagi belliydi ki Aceto da karismis :)
Ben bu grubu gectim, diger gruptan gelecek olan isvec, yunanistan gibi savunma yapan, rusya gibi savunmasi berbat takimlari gruptan ciktigina pisman edecekler bu portakal kiliklilar :)
Fikret...

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama Hollanda için bu derece net konuşmamalıyız bence.

Karşılaştığı iki takım çok güçlü kabul ediyorum lakin ikiside geriye yaslanıp Hollanda'nın kafasına göre oyun kurmasını beklediler.Savunma setini daha ileride kurup,rakibe basan takımlar karşısında Engeelar ve De Jong ne derece yaralı olacaklar,o savunma dörtlüsü nasıl bir direnç gösterecek henüz göremedik.

Romanya maçı sonrası en azından bu konuda da bir fikir edinebiliriz.


İtalya'mın cacık olmayacağı belli olduğuna göre, Hollanda'mın kupayı almasını isterim o başka mevzu tabii.

Adsız dedi ki...

Eğer Van Basten turnuvadan önce Ajax ile anlaşmamış olsaydı şimdi dünya peşinden koşuyordu diye düşünüyorum :)

Adsız dedi ki...

Şimdi baktım, eğer yanlış hesaplamadıysam yarı finalin olası eşleşmesi Hollanda-İspanya olarak gözüküyor.

Bu durumda Xavi-Iniesta-Silva'lı (hatta Fabregas'ı da ekle) orta saha ve Villa-Torres'li hücum hattının Hollanda'yı, İtalya ve Fransa'dan daha çok zorlayacağı kesin.

Bakalım İsveç-İspanya maçı nasıl geçecek,Rusya maçındaki güzel oyunları sürecek mi İspanyol'ların?

Unknown dedi ki...

Hollanda'nın yedekleri de yedekleri diyorsunuz da; adamların yedekleri as takımdan daha iyi ki. Romanya'ya zorlanmadan evine döner.

Adsız dedi ki...

Ortadaki resme dikkat ettim, "Coupe"nin topla alakası yok, o kadar hızlı gelişiyor ki pozisyon; kalecinin topla hiçbir ilgisi yok. Top nerde "Coupe" nereye bakıyor. :-)

Adsız dedi ki...

Fransa'nin kostum tasarimi Daniel Crémieux ye ait..Sozde kolej ezgileri tasiyan bir cizgiymis..aciklama o sekildeydi