12 Haziran 2008

Kapa Gözlerini Avusturya

Maçı Hırvatlar alsın temennim vardı, ilk maçlardan sonra da açıkçası temenniden öte gitmez diyordum. Löw sağolsun, "Polonya'yı böyle yendim Hırvatları da yenerim" dedi ve tuş oldu. Bereketli topraklardır eski Yugoslavya, dağılmasalar bir kupa alırlardı 1 önce 1 sonra. Avrupa'nın Brezilya'sı gibiler; teknik adam yetiştirir bir de üstüne İtalyan gibi mücadele ettirirler altyapıda. Polonya'dan sonra Hırvat orta sahasına karşı yine Podolski-Klose- Gomez üçlüsüyle oynamak büyük riskti. Löw bu riski aldı ve kaybetti. Almanlara ya topu vermedi Srna, Modric ve Raketic ya da defansın önünde ters kademelerde her pozisyonda bozdular Almanları. Bu turnuvada 2. kez ATV'den maç izledim. Lahm'ın 2006 Dünya Kupası'nda sol bek oynadığını hatırlamayan ve Jansen çıkınca sağ bekten sol beke geçen Lahm için zorlanacak diyen bir spikerden maç dinlemek büyük talihsizlik. Sağ bektJansen'i dağıttılar Hırvatlar, Löw de çıkartmak zorunda kaldı. Yerine giren Odonkor sağ açıkta top bile alamadı ikinci yarı. Gomez ilk maçta idare etmişti, bu maçta çekilmeyecek kadar kötüydü. Klose için de turnuva iyi başlamadı. İkili mücadelelerde eskisi kadar ayakta kalamıyor. Hırvatlar ilk dakikadan itibaren dişlerini göstermek zorundaydı bu maçta, papuç pahalı olduğunu anladıklarında golü kalelerinde görmüştü Almanlar. Bağıra bağıra geldi gol demek lazım. İkinci golde Lehmann'ın hatası var. Kapadığı köşede topu tokatlayamadı ve kısmet işte direkten seken top Olic'in önünde kaldı. Podolski iki maçtır aynı golü atıyor. Kafayla asistin gelişine vole. Turnuva ısınmaya başlıyor. Pek steril geçiyordu finaller ve kırmızı kart yoktu. Schweinsteiger yaptı siftahı. Çeyrek finalde sarı kartlar sıfırlanacağından ilk maçta sarı kartsız geçiren savunma ve orta sahalar kalan 2. maçlarda bir kartı göze alacak kadar sertleştirecek oyunu. Bu grup karıştı ve olan Avusturya'ya olacak. Polonya, Avusturya'yı devirirse; son maçta evsahibi taraftarların gözlerini kapaması lazım çünkü Almanlara bol averaj gerekecek gibi görünüyor. Çekleri devirip çeyrek finale çıkarsak aman Almanlar gelmesin diyorduk. Hırvatlar "pardon" dedi...

24 yorum:

a.c. sedef dedi ki...

bu galibiyet işimize çok yaradı diyebiliriz.eğer gruptan çıkmayı başarabilirsek almanya'nın bir boy küçüğüyle karşılaşacağız.artık o da ne kadar yaradıysa...

Adsız dedi ki...

hırvatlar futbolda hiçbirşeyin garanti olmadığını,büyüklük tanımının sözlüktekine uymadığını bir kez daha örneklerle tahtaya çizerek anlttılar.
helal olsun çocuklara!!!
yalnız ben bu modrıcten bişey anlamadım...köpekten kaçar gibi koşuyor ve çok savruk.omuzu yedi mi uçuyor...nasıl 21 mio avro eder,orasını da hiç çözemedim.bu ingiliz lordlarında sağlam para var
oha filan olmuştum transferi duyduğumda...

Alper Öcal dedi ki...

Farketmez aceto. 1982 Dünya Kupası desem...

Adsız dedi ki...

lehmann'in hatali oldugunu düsünmüyorum, cünkü top alman defansindan sekip direge carpti...

neyseki ki bu maglubiyet iyi oldu, cünkü almanlar pek bi "avrupa sampiyonu olacagiz, kesin" havasindalardi, gercege geri dönmüs oldular. ki, sayet biz ceyrek finale kalirsak, tek macli eleme sisteminde klise degim ile "turnuva takimi" almanya'ya karsi, simdi belki biraz popolari havalanacak olan hirvatlar'a nazaran daha da zorlanacaktik.

ama herseye ragmen: önce cekleri elemeliyiz gereisi simdilik palavra :)

Adsız dedi ki...

Favorim Almanya feci şekilde şaşırttı beni. Bu kadar aciz olabileceklerini düşünmüyordum. Ama olur böyle kazalar. 3 forvet başlamak kesinlikle hataydı. Gomez bundesliga'da ki performansından çok uzak. Bu arada gol kralığıda çekişmeli olacak gibi 3 le di Podo. Milli takımımız gruptan çıkarsa eşleşme ihtimali olan iki takımı izledik ayrıca, açıkçası hiç umudum yok gerek hırvatlar gerek panzerler bizi çok üzecek iki takım görünümünde.

peralta dedi ki...

öte yandan olic in ilerideki performasnına hayran kaldım. pivot özellikli değil belki ama hem çok yordu alman savunmasını hem de etrafına güzel toplar indirdi.

Adsız dedi ki...

ya iyimser olmak iyidir diyorum ama ben çekleri geçersek hırvatlarıda geçiceğimize inanıyorum buda yeterlidir sanıtrım :))

jose dedi ki...

slaven bilic keşke galatasaray'ın antrenörü olsa hastayım o adam da tarza:)

ix dedi ki...

buyrun işte. b1 = hırvatistan.

hulleci dedi ki...

Lahm dünya kupasında sol bek oynadığı gibi Bayern'de de çoğunlukla sol bek oynadı bu sezona değin. Lizarazu'dan sonra Lahm sol, Sagnol de sağ bak oynadılar çoğunlukla. turnuvanın en iyi sol beki bile seçildi diye hatırlıyorum hatta. Bu adam için t.direktör sola çekti, orda nasıl oynayacak bırbırbır diyor adam tutturup.

Adsız dedi ki...

portekiz - almanya hadi bakalım şenlik var..

Beercholic dedi ki...

avusturya'ya olan olmadı, son dakikada evsahibi avantajımı kullanıp son maça taşıdılar umutları..

Adsız dedi ki...

beklentiler gerçekleşiyor:)
rusyada gruptan çıksın tamamdır:)
hırvatlar gününde olursa yenemeyecekleri takım yok bunu da çok net gösterdiler bize altın kuşak geri döndü:Dyarı final hatta final yolları açıldı...

Adsız dedi ki...

Hirvatlar aynisini Ingilizlerede yapti, simdi bizimkilerde havaya girdi aman dikkat derim! Ters toplarla ozellikle soldan geliyolar ki bizim orda formsuz bi Hamit var..
Asil supriz bu aksam.. Tahminimce Fransa Hollandayi yener, Romanyada italyaya celmeyi takar.. seyreyle bu grubu! Kupa dahada senlenir :)

Fikret

tofi dedi ki...

abi öztürk pekin ve melih den iyidir.:) btw, welcome back!

Adsız dedi ki...

raketic yazmissin Aceto o rakitic olacak. bir de sari kartlar çeyrek finallerden sonra silinecek diye biliyorum. takimlarin yildiz oyunculari finalde takimlarini sari kart yüzünden yalniz birakmak zorunda kalmasin diye.

not: severek izlemeye devam ediyoruz:)

Adsız dedi ki...

aceto ,
kaçırdığımız golleri izleyebileceğimiz, türkçe,
tüm euro 08 i takip edebileceğimiz bir site önerir misin ?

dinazor dedi ki...

İşin aslı Almanlar çeyrek finalde bizimle karşılaşmamak için Hırvatlara yenildi. Portekiz'i daha rahat geçeceklerini düşünüyorlar..

:-))))))

Fuzzy Logic dedi ki...

avrupa sampiyonasi basladiktan 2 gun sonra ise geldim, sabah ofisimin kapisini acip masama oturur oturmaz ilk gunku Portekiz - Turkiye macini beraber seyrettigim alman meslekdasim, almanya-polonya macinin vermis oldugu gaz ile ve olagan alman ukalaligini takinmis bir halde " Gördünmü nasil yapilir?" demisti. "Ulan düdük, polonya ile portekiz'i bir mi tutuyorsun? "dedim ama nafile adamlar ukala. Takib eden gunler de de benzer assagilayici tavirlar. Hayir bir sey soylesen direk yaftayi yiyeceksin "agresif".

Lafin ozu benimde turnuva favorim almanya'dir ama turnuva basindan beri de soyledigim sudur, almanya gruplarda ve diger maclarda guclu rakiplerle oynamadi. En guclu rakip cek cumhuriyeti idi onlara da bir defa yenildirler bir defa berabere.Almanlar iyi takim degil demiyorum ama abartildigi kadar iyi degiller diyorum.
Simdi gorecez alamanlari portekiz karsisinda. Kivranin ulen ukala dumbelekleri.

varol döken dedi ki...

hırvatlar şu ana kadar izlediğim en iyi turnuva oyununu koydular ortaya... çok diri ve doyurucu bir takım, hollanda fanatiğiyim ama dünkü hırvatistan dengesiyle hollanda'dan bile iyiydi... kranjar, modric, pedric, olic, simunic, rakitic çok çok iyi oyuncular... slaven bilic kenardan nefis yönetti takımı, müdaheleler çok yerindeydi... cosmi gibi hem artiz hem başarısız değil yani... löw sınıfta kaldı bu maçta ne yazık ki, birisi haritayı ve dünya futbol literatürünü açıp hırvatistan ve polonya farkını anlatması lazım bu adama... mevcut oyun anlayışı ile ceza sahası içine giremeyiz çekler karşısında, hırvatistan maçında da onlar kanatlarımızın altından çıkmaz... bazen düşünüyorum da insanın şöyle bir milli takımı olsun, 10 milyon da prim borcu olsun (dün şansal lig tv'de çek maçı primine 250 bin euro dedi, muhtemelen abartıdır ama yakın rakamlar bile saçmalık değil mi? milli takım, gönül işi falan demeyeceğim ama bu para nedir yahu? o zaman hırvatlara kaç para vermek gerekir?)

avusturya ilk yarı domine etti oyunu, ben izlememiştim herkes çok kötü diyor bu takıma, bunlar kötüyse aceto'nun bizim takıma futbol sözlüğünden isim bulması gerek... ümit korkmaz yetenekli ama dengesiz bir çocuk, avusturya'nın 20 numarası ile polonya'nın 20 numarası şova çekti dün... güzel maçtı, sonunu göremedim, penaltı penaltı mıydı?

hırvatları gözüne kestirmiştir şimdi terim, futbolcularına bunlar bula bula sadece kravatı buldu, asın bunları o kravatla tavana edebiyatına başlamıştır!

Ugo Fantozzi dedi ki...

http://footballsbestvideos.blogspot.com/

bir arkadas yukarda site sormus...bu blog turkce degil ama mac ozetlerini izlemek icin takim isimlerini anlamak yeterli...

Adsız dedi ki...

bence dünkü maçın gizli kahramanı Çorluka idi. Srna kanadını yolgeçen hanı gibi sildi süpürdü. Almanların kötü oyunu tamamen şoktan kaynaklandı bence. "Ne oluyor oolum, böyle olmaması gerekiyordu" gibiydi futbolcuların yüzleri.

Adsız dedi ki...

mario gomez zayıf halka. ama gene de avusturyayı farklı yenecektir almanya.

Beercholic dedi ki...

Almanlar 1 golle kaldılarsa bütün suç Gomez'indir, bir adam bütün topları mı ezer, Almanya acilen Schweinsteiger'i podolski'nin yerine, Podolski'yi de Gomez'in yerine çekip, Gomez'i çıkartıp öyle oynamalılar.. Steiger kırmızı gördüğü için Avusturya maçında Odonkor denenebilir orada ama ben hala Avusturya'nın, Almanya'ya diş geçirebileceği inancındayım, bir futbol mucizesi bekliyorum.. Çok şey mi istiyorum?