13 Haziran 2008

Henk Ten Cate

Neeskens ve 2. adam olmak başlıklı postun aktörlerindendi Henk Ten Cate. Bazıları 2. adam sıfatıyla daha iyi tutunuyor futbol dünyasında. Hollandalı da Portekizli Carlos Quieroz gibi 2. adam olarak iyi işler yaptı. Önce Barça'da Rijkaard'ın yanında, sonra da Avram Grant ile Chelsea'de. Chelsea görevine son verdiğinde Rijkaard'ın da Chelsea'ye gidemeyeceği ortaya çıkmıştı. Menajer Bayram Tutumlu, Michael Laudrup'u iyi pazarlıyor ama Atina'da blöflerini yemediler. Panathinaikos, Laudrup fiyatı yüksek çekince pas geçti Danimarkalı'yı. Henk Ten Cate, Panathinaikos'un yeni hocası. O ligde çatır çatır teknik adam yiyorlar. Rakibi; eski takımı Barcelona'nın ezeli rakibi Espanyol'dan ayrılıp Olympiakos'un başına geçen Ernesto Valverde olacak. Ben kafayı takmışımdır bu Henk Ten Cate'ye. Rijkaard'ın da Avram Grant'in de akıl hocası, taktiksiyeni bu adamdır der dururum...

10 yorum:

varol döken dedi ki...

@üstat
fotoğrafı çözemedim ben yalnız, başarısızlık üzerine vinil baskı mı bu yoksa yıllar yıprattı mı demek istedin:) bir de hangisi henk hangisi ten hangisi cate:)

acil cevap bekliyorum aceto bilesin:)

Adsız dedi ki...

bana da mantıklı geliyor ten cate'in bahsi geçen isimlerin akıl hocası olma durumu.. avram grant'in tek ba$ına chelsea gibi bir takımı sürükleyemeyeceği a$ikar.. barca'nın da ten cate sonrası dü$ü$ünü göz önüne alıyorum da, sevgili aceto.. haklısınız galiba :)

BT dedi ki...

@sevgili varol
cevap olarak fotoğrafı değiştirdim diyorum. rezil bir fotoydu tamam:)

varol döken dedi ki...

eyvallah böyle 3'ü bir arada olmuş, yakışıklı olmuş, bir de yarın fenerbahçe'ye getirttik mi tamam:)

Adsız dedi ki...

ne zaman FM oynasam ben bile Ten Cate yi assistant manager yaparım. Rijkaard ve Grant mi yapmasın abi

peralta dedi ki...

ya aslında fm de asistan özellikleri çok iyi değil ama ben de tribe girip yapıyorum işte antrenör.
oğuz çetin gibi pısırık adamları istemem kulübede istemem kulübede, benimle tartışsın yardımcı antrenör ki hıncal a malzeme olmayalım :)

jose dedi ki...

ten cate cok ıyı bır taktısyen panayı lıgde sampıon yapabılır keske galatasaray anlassaydı

jackietreehorn dedi ki...

Kendisinin Barcelona ve Chelsea'deki 2. adamlık maceralarının arasında bir de Ajax teknik direktörlüğü dönemi var. 1 seneden az süren bu döneme Johan Cruijff schaal ve KNVB kupası sığdırdı (Takım ligde rezaletti, Ajax kovmak üzere iken Chelsea'den teklif gelince kapağı oraya attı). Hollanda ligindeki en büyük başarısı Vitesse'yi lig üçüncüsü yapmaktır, kulübün de kuruluşundan beri elde ettiği en iyi derece budur. Macaristan'da MTK ile de kupa kaldırmışlığı var bu arada, Doğu avrupa'da da çalışmaya alışık. bakalım yunanistan'da neler yapacak, çok merak ediyorum.

puhu dedi ki...

bence rijkaard'ı fazla küçümsüyosunuz..

Adsız dedi ki...

onca kıyıma rağmen hala kalburüstü teknik direktörleri getirebiliyorlar ülkelerine. şaşırmamak elde değil.

sercan tepeler