11 Haziran 2008

Ferguson Kopya Versene

2 yıl önceydi, maçın son dakikası, cepheden frikik, Tümer geldi topun başına, Beckham atmış İngilizler öyle finallere gitmişti. Kolay değildi, olmadı. Sonrası soyunma odasının girişine maçta atılmayan deparlar, çelmeler, tekmeler. Euro 2008'de İsviçre ile aynı gruba düşünce hiç şaşırmadım. Futbolun tanrıları çok sever bu eski defterleri açtırmayı. Garip tecelli, Kadıköy'de o gecenin sabıkalısı Emre bugün sahada olmayacak. Cam adam Gökhan Zan da. İkisinin de sakatlıkları artık kimseleri şaşırtmıyor. Onlar zaten mütamediyen yoklar. Servet'in sezonun son haftası sahaya çıkması hataydı, dinlenmesi gerekiyordu. Futbol tanrıları işte. Arkadaşları kupayı kaldırırken onu soyunma odasında unuttular. Servet oynamazsa dönüp iki Emre arasında dilek tut'a bakmak lazım. Herkesin kadroda olması gerek dediği Ümit Karan İstanbul'da ortağı olduğu gece kulübünün açılışını yaptı dün akşam. Gökhan Gönül için en büyüğünden bir soru işareti var. Şimdi yazmıyorlar, mutlaka yazacaklar. İki stoperle kaldık daha oynayacağımız 2 maç varken. İsviçre'de 3 Türk var. Belki de onlar çizecek kaderimizi, kıracak kalemimizi. Fatih Terim "önemli olan burada olmak" demiş basın toplantısında. Evet yoklamayı verdik; burdayız. Peki sınava çalıştık mı? Hayır. Kanaat notumuz? O da kötü. Tek şansımız var, ön sıradan kopya çekmek: "Alex Ferguson açsana şu kağıdını, göremiyoruz sistemini... "

41 yorum:

nwbrn dedi ki...

Fatih Terim: Ben kopya almam kopya veririm !!!

dinazor dedi ki...

Şimdi bizimkiler gider kaza golü yada vatan millet edebiyatı ile İsviçre'yi yener, çekler ilede berabere falan kalıp gruptan çıkar. O zamanda birisi çıkar "bileğimizin gücü" ile kazandık diyip üzerine vatan millet edebiyatı yapar, o zaman ne olur acaba? Hiiiiç ne olacak, biriside çıkar "biz onu bırakmayız, o bizim imparatorumuz" falan filan der. Olan yine bize olur. Bu gidişle önümüzdeki dünya kupası elemelerinde havamızı alacağımız kesin. Artı takımın başında bu birisi varken, son milli takıma almadığı (hadi yaşından dolayı miyadı dolmak üzere olan F.Tekke' yi, Ü.Karan'ı bir tarafa koydum) , mehmet topuz ve diğerleri bu birisine nasıl güvenecek de çıkacak milli takım için oynayacak. Neyi ispat etmeye çalışıyorlar anlamıyorum. Dün akşam Ruslar'ı dört köşe yapan İspanyollardan dünya kupası elemelerinde kaç gol yiyeceklerini hesabınımı ? Zaten Nihat'ı tek forvet oynatıp havadan ceza sahasına orta yaptırmaya çalışan zihniyetten başka ne beklenirki..

Adsız dedi ki...

o gecenin asıl sabıkalısı alpay da yok. gökhan gönül trabzon maçı öncesi sakatmış bildiğim kadarıyla. sakat sakat çıkmış maça.
40 yıl düşünsem bir sağ bekin yokluğunun bir takımı bu kadar etkileyeceği aklıma gelmezdi.

bir de ibrahim kaş geldi aklıma nedense. adamı getafe alıyor biz kadroya almıyoruz. bir gariplik var ama.

frei yok . streller oynamayabilir. sahada 2-3 türk görebiliriz isviçrede

peralta dedi ki...

sepp blatter okul müdürü, lubos michel sınav gözetmeni.. gel de kopya çek anasını satayım!

alt + 168 dedi ki...

ferguson mantığı ile yaklaşırsak takıma kalede kesinlikle rüştü olmalı. tecrübeli ne yaptığını bilen. van der sar kadar değilse de rüştü'de şahane kaleciydi bir zamanlar. bi' şeyler kalmış olmalı.

defans hakkında diyecek laf yok. ferguson koymuş ortaya rio-vidic beklerin birine de evra. biz de ne var? ortada yarı servet ve emrelerden biri (ben olsam güngör'ü oynatırım) solda uğur boral olur deniyor bugun için benim kanatim hakan'la devam edilmesi yönünde. sağ bek tam muamma. hamit'i koysan orta alanda alman şampiyonun ortasahasını kesmiş oluyorsun, sabri'yi koysan adamın tipini her görünce ızdırab doluyor içime.

orta alan-forvet karışımını man utd'den çalmaya kalksak gene kesin 3 tane çalışkan adam 3 tane ofansif adam bulmamız lazım. ronaldo, nani, tevez, rooney, giggs, scholes hargreaves, carrick, park, anderson arasından 6 tane seçmek zor olsa da kimi seçsen oynayacağı için rahattır sir alex. bizim 0 altı kişilik kontenjan için kimlerimiz var? aurelio, mehmet, ayhan, tümer, hamit, tuncay, kazım, gökdeniz, arda, nihat, mevlüt, semih..

aurelio ve arda bu maç bankolar. kalan 4 isim zorlayacak. hamit banko elbette ama mevkisi belirsiz. nihat'ın kesilmesi saçmalık olur ama terim'in açıklamaları onu işaret ediyor.

ben olsam:

rüştü - hakan, servet, güngör, sabri - hamit, mehmet topal, aurelio - arda, gökdeniz(tuncay), nihat

ferguson gelse de bu kadroyu sürerdi heralde.. şu an ümit karan ve mehmet topuz kadroda olsalar gökhan gönül'de sağlıklı olsa daha iyi olurdu tabi..

Adsız dedi ki...

biz ne kopya çekeriz ne de hemen kağıdı varip çokarız. öle hiçbir şey yapmadan oturur sınavın bitmesini bekleriz.

sercan tepeler

tknycl dedi ki...

yarınki manşetler?

a) biz ev sahibi severiz!
b) çek bi galibiyet!
c) olmadı imparator!
d) içimizden vuruduk!

Adsız dedi ki...

gruplarda sıralama 2li averaja göre mi yoksa genel averaja göre mi olucak? emin olan var ise çok makbule geçer.
saolunuz.

Adsız dedi ki...

Kopya isteyecekse umarım İngilizce'sini geliştirmiştir Terim :)

Fatih Terim : "In the kagit"
Alex Ferguson : :S

Adsız dedi ki...

semih oynamalı diyorum ben. çünkü bu takımda kelime anlamıyla bir santrafor yok ondan başka. nihat-tuncay-mevlüt hatta kazım ve arda forvet ama santrafor değil. bir de halil vardı o da yok. roma tarzı dicem ama alakası yok. kaldı ki 1 ayda roma gibi olunmuyor. ilk maçta dikkat ettim takım kısa ama yerden oynamıyor. aslında ne oynadığını da anlamadık ya.

bir de bu maçı kaybeden elenecek. burdan 1 çekten 3 alıp 4 puan yapsak tahminim 4 puan çıkmaya yetmez. isviçre de bizde kazanmak zorundayız. adamlar ev sahibi. yıllardır bu kupaya hazırlanıyor. hatta şöyle diyim 2006 dünya kupasına katıldıkları zamanda hedefleri 2008 di. yani takımlarının büyük turnuva tecrübesi kazanması. yani hedefleri 2008 di. ve şimdi herşeyleri 90 dakkaya bağlı.
evsahibi takımı kolay kolay elendireceklerini sanmam. beraberlik iyi sonuç diyorum bizim açımızdan.

cisco dedi ki...

@sarunas:
yazdıgın kadro bence de asagı yukarı olması gereken kadro. sadece ben ilerde nihatı saga atıp, uca semihi koyarım. hem boylece nihat da biraz top oynama fırsatı bulur.

ama zaten ilk mac da asagı yukarı olması gereken de bu degilmiydi. ama fatih hoca oynatmadı, bu mac boyle oynatır mı? ben sanmıyorum.

tek istegim, eger nihatı senderosun kucagına oturtacaksa butun mac, hiç oynatmasın daha iyi. yazık adama valla....

Beercholic dedi ki...

inşallah yediğimiz gollerden sonra terim alkışları değil de attığımız gollerden sonra terim alkışları izleriz..
dk 90+3 portekiz 2. golü bulmuş, terim alkışlıyor, rahat olun diyor.. Nereden geliyor bu özgüven???

Adsız dedi ki...

Kale Arkası'ndan tanıdım Acetoyu, severek de izliyorum yani okuyorum. Çok keyifli yazılar ve harika tespitler var. Bu yazı ve alttaki maç izleyen başkanlar da süper olmuş. Bu arada biraz Aziz Yıldırım gibi olsa da, geri dönmüş olmanız güzel Aceto Bey. Blogseverlerin veda postundaki yorum sayısını görünce aklıma böyle düştü. Kızmayın bana keyif sizin ama o keyfi üleşenler biziz o nedenle iyi etmişsiniz dönmekle.

serbestnesirler.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Hal böyleyken bence kazanmamız çok zor. Nihat ya da tümer frikikten atsa bir tane, bir kornerde servet uçarak kafa atsa, arda şöyle biraz hayvani (iyi anlamda :p) oynasa zar zor 1-0 yensek bize yeter de artar bile.

İnşallah portekiz de çekleri yener :|

lyktm dedi ki...

benim kafama takılan bir varsayım var, misal biz bugün 1-0 isviçre'yi yendik, portekiz de çekleri 2-0 yendi , son maç çeklerle berabere kalırsak ne olacak?? ikili averaj da eşitken neye bakıyorlar? bu turnuvanın statüsünü bilen var mı?

Adsız dedi ki...

turnuvaya giderken 'kendimizi hatırlatmaya gidiyoruz' denilmişti.bu hatırlatma euro96 daki puan tablosunun aynısını çizerek olmasın bari :)

altan yerdenayaga dedi ki...

sergen ntvde sölemişti:" bu kadar ıncığını,cıncığını kurcalamamak lazım.amerikadan kondüyonere filan ne gerek var" diye.kondüsyoner kısmı olmasada katılıyorum.yok 4-2-2-2 yok 4-3-3 yok 4-2-3-1 yaa bu nedir.lig takımı çalıştırırsın elinde müsait topçular olur oynatırsın.olmadı uzun vadede çalışırsın oynarsın.ama bizim imparator tutturmuş 4-3-3.severim bu sistemi ama bize uygun değil sanki.hollanda bile süper kanat adamlarına rağmen oynamıyor.bu sistemin dünyadaki ısrarcılarından zeman vardı.kuyruğuna teneke bağladılar fenervahçe'de 4-3-3 diye sistem olur mu diye.imparatora kimsenin bişey dememesini anlayamıyorum.birde şenol güneş'in kıyafetini eleştirenler terim'in eşortmanına(bu meredin doğru yazılışı neyse) neden bişey demedi:)

Al lee dedi ki...

Fatih Terim'in taktik dehası(!) ile ilgili ben de blogumuzda bişeyler karalamıştım turnuvadan önce.
http://cezayayi.blogspot.com/2008/05/diz-iz-taktik-samtayms.html
yorumlarınızı bekliyorum

Fuzzy Logic dedi ki...

o-bu-su degilde, ben 5-6 senedir su sabri'yi izliyorum (daha dogrusu mecburen izlettiriliyorum) ya bu cocukda benim goremeyip de milletin gördugu ne var anlamis degilim. ne yaptigi, ne yapmak istedigi hicbirsey belli degil, sacma sapan birsey

Adsız dedi ki...

benim gönlümden 4-4-2 geçiyor.
sabri-2 stoper (artık kim oynarsa)-balta
hamit-marco-topal-arda(tuncay)
nihat-semih

topal sayesinde marco biraz daha hücuma dönebilir.

a.c. sedef dedi ki...

valla bu gidişle biz daha çoook sınıfta kalırız.

Adsız dedi ki...

bukadar güzel yazılır bir yazı. Eh be Aceto boşuna değilmiş bukadar geri dön mesajı...
Bülent

dito dedi ki...

Fatih Terim'i savunmak değil derdim ama...
Yani bu kadar da olmaz.
Tamam Fenerbahçeli'leri anlıyorum, makul sebepler var sevmemek için. Beşiktaş'lılar da o meşhur "El Hareketinin" rövanşında. Galatasaray'lılar da hem topluluk psikolojisi, hem "Fener'e mi gidecek acaba" düşüncesiyle sallıyorlar. Anadolu taraftarları, "bizden topçu niye yok" hırsında. Gurbetçiler de aynı dertten muzdarip. Takımtutmaz entellektüeller, milliyetçiliğine kıl en başından beri. Ee, egosu zaten herkesin ortak şikayeti...

Bu adam ne yapsa yaranamayacak zaten... Blog reklamı yapmak için bile Terim'e sallayanları da hayretle izliyorum yorumlarda.
Hataları var. Çok hem de.. Ama ulan, sahaya çıkan 11 adam can hıraş mücadele ediyordu da (oynuyordu değil mücadele) Terim, kement atıp mı dizginledi.
Hani takımlar hocasız da şampiyon oluyordu... Hani hocaların katkısı %15'ti...
Dediğim gibi, hatalar tabi çok ama, futbolcuların bu işten bu kadar rahat sıyrılmasını anlayamıyorum...
Saygılar... (ve hoşgeldin aceto)

efe dedi ki...

Birini cikartiyorum öbürünü koyuyorum olmuyor.
Tersten diziyorum, alttan üstten oynuyorum... tık yok.
Bu kadroyu nasıl dizersem dizeyim bu gruptan çıkartamıyorum kafamda.
Kadroyu hazırlayana sormak lazım: "Üstadım, bu perhizin neresinde turşusu?"
Velhasıl kendi güçünü bilmeyen, ona göre nereye gelebileceğini göremeyen ve buna göre sahaya çıkıp oynamayan bir takımız biz.
Final oynama hayalleri ile gidersen kupaya, dökülürsün ilk maçta.

Bu ulusu senelerce uyutan, hacı-hoca tayfasının etek dibi futbolculardan bu kadar arkadaşım.

Selam olsun Erenlere...

"Gerçekçi olun, imkansızı gerçekleştirin." CHE

Robaggio dedi ki...

bu maçı LOST mantığında hiçbirşey düşünmeden sadece izlemek istiyorum..
Malum ikisinde de bilinmeyen sayısı o kadar fazla ki kafa yormaya başlayınca filozof kıvamına geliyor insan..
@tumu
bildiğim kadarıyla herşey eşit olursa takımların önceki avrupa şampiyonalarında aldıkları sonuçlara göre sıralama oluyor yani Çekler ile herşeyimiz aynı olursa açık ara altta kalırız..

a.c. sedef dedi ki...

@dito

ben bir galkatasaraylı olarak cevap vereyim iddiana:

milli takım galatasaraylılık , fenerbahçelilik , beşiktaşlılık veya kayserisporluluk kafası ile eleştirilmez.burda yazan , eleştiren kim varsa Türk futbolseveri ve Türk Milli Takım taraftarı olması sebebiyle eleştiriyor.eğer biz portekiz karşısında kazansaydık yine aynı kafayla sevinecektik.Milli Takımı eleştirmeyi bile üç büyüklere indirgersek Türk futbolunun neden gelişmediğini sormamız anlamsız olur.adı üstünde işte Milli Takım galatasaraylının değil beşiktaşlının değil fenerlinin değil Türkiye'nin takımı.Anadolu'nun da takımı üç büyükler'in de.o yüzden herkes eleştirebiliyor zaten.

dinazor dedi ki...

@dito

İyi bir Fener'liyim, ama Fatih terimi sevmememin bununla hiç ilgisi yok ki. Ya insan biraz mütevazi olur, biraz alttan alır, biraz etrafına bakar. Bunun için sevmiyorum adamı. Ya adama baksan her şeyi o KENDİSİ yapmış. Bu ne EGO dur. Sorarım Galatasaraylılar'a? Derwall'in ektiği tohumlar olmasaydı ve bunun üzerine o günkü değilde şimdiki Terim olsaydı alabilirmiysiniz UEFA ve Süper kupayı. Eminim egosundan Hagi ve Popescu yu da keserdi takımdan. Kaç yıldır bu başarının arkasına sığınmıyormu Terim? bu başarıdan başka nesi var ki? Başarı milli takımı zaten rahatça çıkması gereken bir eleme grubundan zorlanarakmı çıkartmaktır? O zaman Şenol Güneş'in çok hakkını yemiş olmazmıyız?

Çok haklısın, sahaya çıkan takımda bir şeyler yapacak tabiki. Ama sahayada bir şeyler yapacak takımı çıkarmak lazım değilmi?


Bence Terim malesef kazandığı başarıyı hazmedemedi ve bu günlere kendi geldi.

kveldsmork dedi ki...

şampiyonaya hazırlanmadığız,hazırlanamadığız çok belli etti ilk maç...
gaza gelip canhıraş oynamadan da kazanbilmek lazım geliyor..
her defasında yumurta kapıya dayananınca mı tendonlara yüklenecek bizim gençler??
Fatih terim bence son yılların en büyük seçim hatasını yapmıştır kanımca.dışarıda kalanlar ile portekiz maçını bu kadar aciz oynamazdık...
halili,toramanı(iki emreden de efektif olacağına inanıyorum)topuzu bu takımda görseydik çok farklı olurdu...bu tür varsayımların bir işe yaramayacağını biliyorum ,ama içimden bunları haykırasım geliyor...

son olarak ; maçları malesef atv den izliyorum...maçlarda yorum yapan S.Yula'nın ,B.Tolon'un futbola saygı gereği susmaları gerektiğine inanıyorum.

cisco dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
L dedi ki...

@dito

hocam herkesin art niyetli olduğunu düşünüyorsan, girip bakma bu yorumlara. veya blogları okuma.
fatih hoca'nın yaptıkları/yapamadıkları ortada. her eleştiriye dediğin gibi tutulan takımlar açısından bakacaksak işimiz var.

tabii ki sahadaki işi yapa futbolcular ama, o zaman fatih terim niye orda? biz onu büyük hoca olarak bilmiyor muyuz? o zaman göstersin taktik dehasını. son hazırlık maçında çıkardığın kadroyla, grubun ilk maçındaki kadronun zerre alakası yoksa burada bir sorun var demektir. eminim burada yorum yapanların birçoğu bu kadroyla fatih terim kadar iş yapar.

en sonuncusu da şu:fatih terim'de öyle bir ego var ki, herhangi bir hatayı kabul edecek bir vaziyette değil. ülkede öyle bir hakimiyet oluşturdu ki, her maçtan 5 yiyip dönsek, ona yine bir şey olmaz. adam milletvekillerine bile rahatça sallayabiliyor. basın toplantılarındaki haline bakın bir. ulan sanki ilk maçı portekiz değil de biz aldık. o ne özgüven ya.

eskiden fatih hoca cidden güven verirdi, ne bileyim, adamı tv'de görünce bile bir emin olma hissi yaşanırdı. şimdi ise onun yerini iticilik aldı. bunu yapan da kendisi. ha, gitsen söylesen onu da kabul etmez, ayrı.

dito demiş ki:" ne yapsa yaranamayacak zaten". ben de soruyorum: ne yaptı ki yaransın?

cisco dedi ki...

sıralama olayı su sekilde gercekleşiyor:
birden cok takım aynı puandaysa:
1-bu takımlar arasında yapılan maclara gore en cok puanı alan
2-bu takımlar arasında yapılan maclara gore en yuksek averajı olan
3-bu takımlar arasında yapılan maclara gore en cok gol atan
4-en yuksek genel averaja sahip olan
5-en cok golu atan
6-2006 dunya kupası ve euro 2008 elemelerinde alınan ortalama puan. (bu sacmalık bence, onceki hesapları ne karıstırıyosun)
7-fair play (az kart goren)
8-kura

soyle bir durum daha var. eger puanları, averajları, golleri aynı olan iki takım gruplarının son macını birbirleriyle oynuyosa ve o mac da berabere biterse (bu ikisi ile aynı puanda baska takım olmadıgı takdirde) penaltı atıslarıyla sıralama belirleniyor.

bu olay enteresan. eger portekiz cekleri 2-0, biz isvicreyi 1-0 yenersek daha sonra ceklerle berabere kalırsak, direk penaltı atıslarıyla cıkan belli olacak.

altan yerdenayaga dedi ki...

@dito bu kadar adam yeterseiz fatih terim'ciyse sende aşırı fatih terim'cisin. :)) fazla da uzatmayın arkadaşlar polemik şekline dönmesin zor geri dönen aceto abimizi üzmeyelim

dito dedi ki...

Şunu ilave etmemde de fayda var. Ben milli takımın "Kulüp Taraftarlığı" üzerinden eleştirilmesinin mantıklı oldugqğunu savunmuyorum tabii ki.
Ama şu anda, (hatta son 5-6 senedir) bu eleştiriler böyle yapılıyor maalesef. Ersun Yanal'da da böyleydi, Terim'de de böyle..
Vurgulamak istediğim biraz da buydu. İnternete yönelik değil, genel bir yorum bu.
(Ki hiç eleştirilmiyor dediğim futbolcular bile, grup eleme maçlarında, oynanan stada göre taraftardan az veya çok tepki aldı. Bosna maçının Kadıköy'de oynanmama sebebi bu değil miydi allahaşkına)

Not: Ahmet Çakır'ın Radikal Spor'un ilk sayısında kaleme aldığı bir yazı vardı. "Aslında Fatih terim'i hiç sevmiyoruz" başlıklı. Bulabilsem harika olur.

Saygılar.

lyktm dedi ki...

@robaggio

eski bi hakem olan babam da elemelerdeki maçlara bakarlar belki dedi, umarım oraya bırakmadan iki maçı da alırız ama zor gözüküyo :)

teşekkürler bilgi için, hadi hayırlısı bakalım..

Protanopia dedi ki...

Ilk 11 aciklanmis

Volkan,
Hakan Balta,Servet,Emre Aşık,Hamit
Aurelio, Tümer, Gökdeniz,
Tuncay, Arda, Nihat

Adsız dedi ki...

Bay O dan sevgilerle...Hangisine yazsam diyordum sanırım bu foto cezbetti "ismi lazım değilin" forması beyaz olunca :) Hoşgeldin...Yürü be federer :) Beraberliği verirsen Malezyayı tutarım maksat komment kirliliği

domestos dedi ki...

@dito
Hocam resmen diyorsun ki kimsenin beyninde gri hücre falan yok, herkesin eleştirilerinin temelinde yatan tek motiv yukarıda sıraladığın sebepler. Bunca adamın futbol maçı değerlendirirken sahip olduğu yegane kıstas geçmişteki "kuyruk acıları". El insaf!

Kağıt üstünde bu takım kadroya alınmayanları ve gönderilenleri ile beraber iyi bir takım. Bugün itibariyle bütün takımları izlemiş durumdayız ve maalesef turnuvanın şu ana kadarki en kötü futbolunu biz oynadık (evet yunanistan dahil). Bu malzemeden bırak helvayı yenilebilir nitelikte bir şey çıkmıyorsa, elbette ocağın başındaki insana "quo vadis hemşehrim?" der millet. Ne alakası var el hareketiyle bilmem neyle...

Adsız dedi ki...

yine müthiş bi yorum :D

dinazor dedi ki...

İlk yarı itabari ile Sinyor Terim'in bir özelliğini daha öğrendik galiba. Hava durumunu okumasını bilmiyor. Herhalde İsviçre de meteoroloji söylemiştir havanın yağmurlu olacağını. Bu durumda ne yapmak lazım? Arda ve Gökdeniz gibi iki teknik kanat oyuncusunu oynatmak lazım ki gölde top sürerek maharetlerini ortaya döksünler. Bu sahada Nihat'a uzun toplar atmık lazım ki driblingler ile kaleye yaklaşıp gol atsın. İleride top tutmak ve 1.90 lık İsviçre stoperleri ile boğuşmek için Semih fazla kazma ya....!

Ya çok mu kötümser yada eleştiriciyim diye düşünüyorum ama olumlu bir şeyde bulamıyorum ki. Hani hava ve saha düzgün olsa teknik bir oyun yapısı ile adam bir şeyler yapmak istedi diyeceğim ama yok oda olmazdı ki!!

ix dedi ki...

isviçre'nin ipini çekmiş olmak... yeterince milliyetçi bir insan için daha büyük bir zafer olamaz galiba?

Robaggio dedi ki...

Euro 2004 turnuvası ile başlamış ve çok garip bir şekilde denk geldiğimiz statü, bu tuhaf ama bizim için çok güzel ayrıntıyı bilmiyormuşum..
maç berabere biterse Çekler ile oynayacağımızdan dolayı(başka takım olsa elemelerdeki puanlara bakılacakmış )maç penaltılara gidecekmiş..

@tumu dan özür diler..
@cisco ya teşekkür ederim...

bizim medyanın yeni aklına geldi :)
ben de yorumu yazdım arkasında durmam lazım, hem ders olsun..

Maç ile ilgili sabırsızlıkla Aceto'nun yorumunu bekliyorum..
Ferguson'un kağıdı A grubu, bize B denk geldi galiba bu sefer...