14 Haziran 2008

Başkalarının Istakaları

13. Avrupa Şampiyonası'nda 13. maç. Tarih 13 Haziran. İtalya'nın tarihinde hiç maç kazanamadığı gün. "San Buffon" penaltıyı kurtarıp İtalya'yı kupada tutuyor. İtalyan medyası hakem ateş püskürüyor ama maçta organize olamadıklarını da söylüyorlar. Hollanda, Romanya'ya yol verir mi? İtalyan gazeteleri şimdiden prese başladılar. Delikanlı olun kardeşim diyorlar. Donadoni eski takım arkadaşı Van Basten'e güveniyorum diyor. "Yazgını hep başkalarının ıstakalarının insafına bırakıyorsun da ondan..." der Murathan Mungan "bilardo topları"nda. Fransa'ya beraberlik yaramıyor, Hollanda'nın galibiyetinde gollü beraberlik; 3-0 Romanya mağlubiyetinde İtalya'nın 0-0 beraberliği Donadoni'nin takımını çeyrek finale taşıyacak...

13 yorum:

Adsız dedi ki...

italya - fransa maçı 1-1 biter, hollanda romanya'yı yener ve italyanlar '2' puanla gruptan çıkarak turnuvalardaki kanıra kanıra yol alma hikayelerine en fiyakalısından bir yenisini eklerler.

getabbaaww dedi ki...

peki hollanda romanyayı 3-0 yener, italya fransa maçı da 1-1,2-2 gibi gollü beraberlikle biterse nolur??

turhanatakan dedi ki...

bu turnuvadaki çıkma hesaplarında ben mi hata yapıyorum yoksa çoğunluk mu birşeyleri atlıyor. fransa-italya maçı berabere biter ve romanya da en az 4 farkla hollandaya boyun eğerse, italya ve fransa penaltı atışlarına gitmeyecekler mi?

Adsız dedi ki...

eger 3ude 2 puan ve attıgı yedıklerı aynı olursa nolck?

Adsız dedi ki...

"Bilardo Topları" cuk oturmuş.

El ıstakasıyla , bilardo oynamamak lazım tabi :)

Adsız dedi ki...

abi o koca sol blokta acaba neler demişler van bastene merak ettim :)

Adsız dedi ki...

Fransa 1-1 bitse ; Romanya da 2-0 yenilse, yine Romanya cikiyor sanirim. Zira Fransa ve Italya'nin mevcut -3 averaji var. Romanya'nin 0 su an. -2 olacak, ve 2 puanla cikacaklar sanirim.

Adsız dedi ki...

"Yazgını hep başkalarının ıstakalarının insafına bırakıyorsun da ondan..."

Murathan Mungan lafı fazla dolandırmış bana kalırsa. Bu noktada hiç edebiyata lüzum yok. Bildiğin, el *****le gerdeğe girmek bu. (Terbiyesizleştim mi? Evet, biraz.)

Neyse, İtalya bu gruptan çıkar diyorum. Çeyrek finalde İspanya'yı da katakulliye getirip, yarı final oynarlar Hollanda'yla. Neticede Hollanda ve İspanya elenir, biz ağlarız. (Bir totemcinin jurnali, sf. 15-16)

Adsız dedi ki...

eğer italya burdan çıkarsa devamında da avrupa şampiyonu olur...

Adsız dedi ki...

@gettabaaww

o dediğin durumda gene italya çıkıyor çünkü herhangi bir gollü beraberlikte italya - fransa - romanya arasındaki oynanan maçlarda en çok gol atan italya olacagından üstte olan onlar oluyor. yani italya - fransa maçı gollu beraberlikle bittigi sürece, romanya'nın yenilmesi kafi, italya'nın gruptan çıkabilmesi için.

jose dedi ki...

donadoni ile bu kadar olur zaten capelloyu realden ayrıldıktan sonra ıkna etselerdı ya buyuk hata yaptılar

erins dedi ki...

Hollanda bence italyan medyasının gazına hiç gelmez. Adamların salak olması lazım çünkü hollanda romanyayı yenerse italya çeyrek finale yükselirse yarı finalde tekrardan karşılaşma ihtimalleri var.İtalyanlar rövanş için maça çıkar. Hollanda romanya maçına 11 yedek futbolcusuyla çıkacaktır kanımca.

mcege dedi ki...

http://www.telesport.nl/voetbal/ek_2008/4246881/_Oranje_spiegelt_zich_aan_Tsjechie__.html?p=7,1

muhtemel kadro icin ufak resme tiklayin. 9 farkli oyuncu, yanlis saymadiysam. rumenlere yeter mi, bilemiyorum.