10 Haziran 2008

Aramızdaki Fark

Bizim futbolumuzla onlar arasındaki fark ne dünya yıldızları; ne üstü kapanan ya da 100 bin kişilik stadlar, ne yüzbin üyeler ne de kasadaki milyar eurolar. Aradaki fark bazılarına göre bu saydıklarımdır ama bana göre de bu fotoğraftır. İspanya-Rusya maçında tribünde iki adam. Real Madrid başkanı Ramon Calderon ve ezeli rakibi Atletico Madrid'in başkanı Enrique Cerezo. Bizim 3 büyüklerin başkanları birbirlerine ancak Papermoon'da görüyor. Derbilerde bile yanyana gelemiyorlar. Hangisi bırakın transferi bir kenara içindeki futbol aşkıyla kalkıp da bu finalleri izlemek için İsviçre-Avusturya'ya gitti? Stadı da yaparsanız, formayı da satarsınız, Adriano'yu da alırsınız ama bu anı satın alamazsınız...

24 yorum:

Adsız dedi ki...

ispanyolar bu sefer kupayı gerçekten çok istiyorlar. bence ispanya için ya şimdi ya da hiç.

murty & berşan dedi ki...

Bizimkilerin futbol sevgisi ile fikir sahibi olmak pek zor değil, ama transfer ve altyapı politikaları ile bu fark kendini üst seviyede belli ediyor.

revenant dedi ki...

bu sabah ntvspor da soyluyordu;aziz yıldırım gidiyormus isvicreye..transfer calısması onceliklidir,macı da izleyecekmis isvicre macını..ha bu gercekleri degistirir mi degistirmez..bizimkiler koltuk sevdalısı futbol degil...

skiptomylou dedi ki...

Bence koltuk sevdasından ziyade nedense kulüp takımlarının başarılarını milli takım başarısının önünde tutmaktan kaynaklaranan bir durum bu. Avrupa'nın hemen her ülkesinde görebileceğimiz milli maçlar için her şeyi kenara bırakıp tek çatı altında toplanma durumunu malesef Türk milli takımı için göremiyoruz. Ya da şöyle düzelteyim, lafta görüyoruz, icraat yok. Resimdeki gibi bir tablo pek mümkün değil

mitya dedi ki...

Geri kalan her şey için Mastercard.

Adsız dedi ki...

araya yine adrianoyu sokmusun ustad. ah su fanatiklik:) her yerden bir laf koyma cabasi:D ich okur siler simdi bunu, ona da selamlar

Adsız dedi ki...

cuk!

serkan yıldırım

Adsız dedi ki...

Söylediklerin de haklısın da, 3 büyüklerin başkanları Papermoon'da buluşuyor derken Fenerbahçe'yi ayrı tutman gerekir. Fenerbahçe başkanı diğer kulüp başkanları ile buluşmak için söylediğin mekana gitmedi hiçbir zaman, gidenler zaten belli...

Adsız dedi ki...

mastercard reklamı gibi olmuş :)

varol döken dedi ki...

zorlama inanç olmaz,,, bu milli takıma kimse inanmadı... 2002'de de tartışmalar vardı ama birlik bütünlük daha başkaydı çünkü yıldıray vardı, hasan şaş vardı, ilhan mansız vardı... mesela bu turnuvada da bir gökhan gönül, bir ümit karan, bir mehmet topuz, bir mehmet yıldız olsaydı daha başka olurdu her şey... biz bütün sene fransa ligi izlemiyoruz ki mevlüt ü bilelim onunla heyecanlanalım, biz gözümüzün önünde defansından top çıkaran ümit karan'ı, 5 kişiyle boğuşan memhmet yıldız'ı, ligin en iyi sağ kanadı mehmet topuz'u, bu takımın gerçek yıldızı benim diyen arda turan'ı izliyoruz... kimse bu takıma inanmıyor, inanıyorum diyene de ben inanmıyorum... ama fatih terim de bizimkilere böyle gaz veriyor, buraları da okutuyorsa kusura bakmasın çocuklar ya da bakıp beni utandırsınlar... futboldan utanmanın liginde küme düşeriz çok çok:)

Adsız dedi ki...

Aziz Yıldırım bugün İsviçre'de, akşamki maçı seyredecek. Ama FB başkanı olarak mı, yoksa kulüpler birliği başkanı sıfatıyla mı onu bilemiyorum...

Adsız dedi ki...

bizle onların arasındaki bu farka katılıyorum.ama en azından calderon'da ve biz de olan bir ortak nokta biz istediğimiz oyuncuyu alırız bizden büyük yok düşüncesidir.tabi bizimkiler daha çok türkiye şartları içinde oluyor ama bu en son ki ronaldo meselesinde,calderon galactico dönemini kapatmasıyla yakaladığı sempatiyi kaybetmiştir benim gözümde.tamam ronaldo'da suçludur,kabul ediyorum.fakat israrla her fırsatta ronaldo demesi kesinlikle saygısızlıktır bence.ki bu kavram da bizim kulüp başkanlarının büyük bir kısmının kesişim kümesidir bence.

cisco dedi ki...

bizim futbolu falan sevdigimiz yok ki zaten. futbolla ilgili futbolun kendisi dısında herseyi konusuyoruz (futbol seven insanların futbol konusma aclıgı zaten, insanların bu blogu bu kadar sevmesinin sebebi).

milli takım dedigin zaten ayrı bi kulup gibi, federasyon baskanı milli takım kulubunun baskanı. diger baskanlar federasyon baskanıyle hep gerginlik halindeler. milli takım dunya 3.su olur, ulusoy onu kişisel sovuna donusturur. milli takım diger takımlardan cok, içimizdeki irlandalıları yenmeye calısır.....

bu hikaye daha uzar. bu foto bi onceki ispanya postuna da verilecek cevaplardan biri. sadece bu foto degil ispanyollara basarıyı getiren, ama farkı gostermesi acısından bence onemli.

rustukursad dedi ki...

haklarını yemeyelim canım anlastiklari meseleler de olmuyor degil:
http://www.karalahana.net/resimler/hasan%20dogan.jpg

a.c. sedef dedi ki...

futbol kültürü farkı var bizle onlar arasında.artık futbol onlar için bir spor değil bir kültür.bizim içinse sadece bir mücadele.

Yağız Gönüler dedi ki...

taraftar yavaş yavaş fair playci olmaya başlamışken keşke birşeyler yapılsa. keşke birileri hala genel kurullarında "yürüye yürüye şampiyon biz olmalıydık" demese, hazımsızlıkta master yapmasa..

Ice-Man dedi ki...

Olaya sadece "futbol" açısından bakamadığımız sürece var olan fark hiçbir zaman azalmayacak aksine büyüyecektir Önce sevmek lazım.

ACY dedi ki...

aslında galatasaray ve beşiktaş başkanları olması gereken gibi statta yanyana maç izleyip normal bir kare içerisinde yer alabiliyorlar ama bu ikiş kulüple de aynı karede görünmeyen ortak payda belli, ezeli rakiplerin nefretini toplamak taraftara şirin gözükme ve "büyük başkan" olma yolu olarak görüldüğü sürece göremeyiz bunun gibi tablolar..

haute_couture dedi ki...

flaş haber: biraz önce aziz yıldırım ve yıldırım demirören yanyana otururken görüldü stadda

Unknown dedi ki...

"daha büyük düşman" olarak isviçre'yi gördükleri için herhalde maç sonu aziz yıldırım ile yıldırım demirören'in tribünde yanyana olduklarını gördük.

arnawut dedi ki...

!geriye kalan herşey çin mastercard! demek geldi içimden

denimş olsada önceden :D

mhiziroglu dedi ki...

Maç sonunda Aziz Yıldırım ve Yıldırım Demirören yanyanaydı.Ben bu postu okuduktan kısa bir süre sonra ekrana böyle bir görüntünün gelmesi ilginç bir tesadüftü. Tabii ki ikisinde de böyle bir coşkudan eser yoktu.

Adsız dedi ki...

yüzlerce personel çalıştıran gazeterlerde şöyle bir detay a böylesi bir yoruma rastlayamamak işte aceto nun farkı bu !!! ( Arkadaşlar eskiden hep okuyodum ama yorum yazmıyodum, şu son gitme olayından sonra ara sıra yazmak gerektiğini farkettim, di mi abi ne olur ne olmaz :))))

Adsız dedi ki...

iki başkanın da yakasında ispanya bayrağı rozati var.