10 Haziran 2008

48 Yıllık Hikaye

Sonraları da eşleşmişlerdir İspanya ve Rusya ama bu kupanın 48 yıl önce başlayan tarihine beraber damga vurmuşlardı. 1960'da Fransa'daki finallere milli takımı yollamamıştı General Franco. Komünistlerin karşısına çıkartmadı takımı, sağ sola futbol sahasında boyun eğmemeliydi. 4 yıl sonra İspanya'ya gelen Komünistleri kovamadı elbette. Finalde karşılaştılar. İspanya 2-1 kazandı, kazandıkları tek kupa da bu zaten. Bizim İsviçre ile; İtalyanların Fransızlarla, Almanların Polonya ve Avusturya ile aynı gruba düşmesi elbette ki tesadüf ama aynı zamanda İspanya-Rusya gibi eski defterlerden saklı hikayelerin garip tecellisi. Marca'nın verdiği muhtemel onbir de gösteriyor ki; İspanya 4 kişiyle hücum edecek! Bu finallerin yürek burkan hikayesi de bu zaten. Güzelim kanat adamları ekran başında olacak. Rusya onbirinde kimseler Arshavin'e şans tanımamış.(edit: Cezası vardı; hatırlayamadım) Çok zorlayacaklar İspanya'yı. Gecenin 2. maçı; Fransa-Romanya maçının bir kopyası olmaya aday gibi. İsveç-Yunanistan da bayacak gibi duruyor kağıt üzerinde. Fransa-Yunanistan finali olsa toplu futbolsever intiharları olur Avrupa'da galiba...

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Arshavin'e şans tanımamak değil söz konusu olan. Zenithli oyuncunun eleme grubundan gelen kırmızı kart cezası var yanlış hatırlamıyorsam.

aksilaz dedi ki...

su guizanın villadan daha formda oldugu bı gercek.neden o oynamıyo anlamıyorum.hava topundada ustun.villa ne zaman kafayla gol atmıs en son.yanlış yapıyo aragones ama ruayayı yenecekler her turlu

a.c. sedef dedi ki...

aceto abi arshavin 2 maç cezalı o yüzden 11'de gözükmüyor.

bunun dışında eğer ispanya da fransa gibi oynarsa kafayı yeriz heralde hep birlikte.bu ne ya?benim bildiğim kupaya kazanmak için gidilir kaybetmemek için değil!amaaaan

Noat Samisa dedi ki...

Arshavin elemelerdeki Andorra maçında kırmızı kart görmüştü.Bugün cezalı.

Adsız dedi ki...

arshavin kart cezalısı, belirtelim.

dolab dedi ki...

ispanyanın aragones"e hücum baskısı sonucu villa"yı ilk11 de göreceğiz heralde. ama aynı baskı senna"nın yerine fabregas"ı oynatmaya yetmemiş. aragoneste bir nevi italyan gibi oynattı takımı şimdiye dek. senna"nın da sociedadta iken milli takıma çıkmayı başarmış ve finallerin takımı liverpool a gitmiş alonso"yu -haklı olarak- kesmesi de enteresan. bu takım hala rusyayı yenecek varyasyonları uygulayabilecek bir "takım" değil

Adsız dedi ki...

gözler joaquin vicente hatta jesus navas capel gibi adamları arıyor.

Adsız dedi ki...

isveç-rusya maçının zevksiz geçeceği düşüncesi var yaygın olarak ancak ben katılmıyorum, genel olarak şöyle bir yanılgı görüyorum: birbirine denk savunma ağırlıklı futbol oynayan takımların kendi aralarında yapacakları maç zevksiz geçer. ben bu düşünceye katılmıyorum, avrupa şampiyonalarında söz konusu zevksiz maçlar güç dengesi yakın olmayan takımlar arasında daha fazla cereyan ediyor, dünkü fransa-romanya maçında olduğu gibi. benzer olarak fransa-isviçre 2006 dünya kupası grup maçını, 2004 yunanistanının kendisinden iyi takımlarla oynamış olduğu çeyrek yarı ve final maçlarını gösterebiliriz. çünkü bu maçlarda görece zayıf olan takımın bu tarz oyun stratejisini belirlemesi az olan başarı şansını biraz olsun artırıyor. Ancak turnuvalarda her takım grupta kendisine en az bir tane hedef maç seçer ve o maçı kazanarak gruptan çıkmayı hedefler. bu grubun favorisi ispanya olduğu için ve hiddink'li rusyanın yükselen değer olması sebebiyle bence her iki takımda rakibini gözüne kestirmiştir ve bu maçı hedef maç olarak belirlemiştir diye düşünüyorum. özellikle isveç'in bu maçı hedef maç olarak belirleyip rakibi baskı altına alacağını düşünüyorum. genel kanının aksine grupta ispanya-rusya, ispanya-yunanistan maçlarının kilitlenmeye daha aday maçlar olduğunu düşünüyorum. özellikle isveç takımının bu derece etkili bir hücum hattı var iken yunanistan karşısında aşırı temkinli oynayacağını düşünmek çok mantıklı gelmiyor bana. bekleyip göreceğiz ancak ben bu akşam oynanacak maçlardan ikincisinden daha ümitliyim.

Unknown dedi ki...

İspanyanın cıkarabilecegi en kötü kadro bu heralde. Fabregas bile yok cok ilginc.

Adsız dedi ki...

kesinleşen kadrolar değildir inşallah.
bide ben sychev'in yerine pavyluchenko'yu ilk 11'de oynatır diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Yeni statüye göre C1-D2 çeyrek final maçının galibi ile D1-C2 çeyrek final maçının galibi yarı finalde karşılaşıyor. Bu sayede Fransa-Yunanistan finali ihtimalinden kurtulmuş oluyoruz. Yani en iyi ihtimal çeyrek finalde ya da yarı finalde karşılaşırlar. Umarım gerçekleşmez.

Tartavuz dedi ki...

Luis Aragones'in nasıl bir TD olduğu EURO 2008 kadrosunu açıkladığında belli olmuştu... Raul'un olmadığı bir İspanya İspanya değildir. Kanaatimce... Ayrıca Fabregas'ı oynatmazsa yazıklar olsun bu herife.. Her seferinde bu sene tamam kupa İspanyanın diyemeyecekmiyiz biz ya.

Adsız dedi ki...

yalnız bu hikaye 48 değil 44 oluyor. 1964-2008

peralta dedi ki...

an itibariyle torres in asistinde villa yazdı golü. ama bence bu rusya çıkacaktır abi gruptan. hiddink bilir işini...

Philia Network dedi ki...

Aragones 4-1'lik skorla haklı çıkmış, Villa hattrickle Guiza'yı turnuva sonuna kadar yedek kulübesine mahkum etmiş, gözler Raul'u aramamıştır.

tatava dedi ki...

Villa'nın 4. golden sonra yedek klubesine giderek Torres'e sarılıp sevincini paylaşması da ayrıca güzel bir görüntüydü.

Adsız dedi ki...

kim ne derse desin rusya'nın gayet iyi oynadığı, hatta ispanya'dan da iyi oynadığı maçtır. oyuncuların kalitesi yakalanan fırsatların değerlendirilme oranını ispanya adına yüksek tutmasaydı ve rusya'nın stoperleri biraz savunma yapmayı bilselerdi iş değişirdi. buna zenit'in forvetleri arshavin ve adını yazamadığımım progrobiniyak benzeri isimli oyuncularının oynayamaması da eklenince rusya turnuvanın favorilerinden diyebilirim. yeterki kendilerine güvenlerini yitirmesinler.