1 Mayıs 2008

Suç Ve Ceza

Zenit finalde. Üstelik Bayern Munih'e 1-1'in rövanşında 4 atarak. Çeyrek finalde de Leverkusen'e deplasmanda 5 atmıştı bu takım. Suç ve Ceza olmalı sanırım bu maçın ve sonucun tarifi. Saint Petersburg'lu Dostoyevski'nin romanı. Ya da Ruslar yarım asır önce adı o zamanlar Leningrad olan şehrin kapılarına gelen Almanlar'dan acı rövanşı mı aldılar? İlk yarıyı kaçırdım, gollerin ilki frikikten. Almanlarda Kahn ve Lahm sakat sakat oynadı; ki Lahm'ın kanadı 2. yarı yol geçen hanına döndü. İkinci yarı başlarken, Bayern Munih acaba 2 atar finale çıkar mı dedim. Kader anı Toni'nin müthiş vurduğu, kalecinin de iyi çıkardığı top oldu. Arkasından da 3. gol geldi. 3 ve 4 goller çıkmaz toptu. Bayern Munih'in Avrupa kupalarındaki en farklı mağlubiyeti nedir bir bilen varsa eklesin lütfen. Sezonun en kötü maçını oynadılar. Ben değil Toni söyledi. İkinci yarıya Podolski'yi de alarak Klose ve Toni ile 3 forvet başlayan Hitzfeld'in yine bu şehrin en büyük romancısından Kumarbaz'ı okuduğuna eminim. Rus klasiği gibi bir skorla Zenit finalde. UEFA, Şampiyonlar Ligi finalini Britanya topraklarında bir yere, UEFA finali de Moskova'da oynansa. 50 bin İngiliz Moskova'ya gelecek, 20 bin Rus Manchester'da olacak. Yazık günah bu taraftarın parasına!
Zenit: 4 Bayern Munih:0
Gol: Pogrebnyak al 4', Zyryanov al 39' p.t.; Faizulin all'8', Pogrebnyak al 28' s.t.
Zenit (4-3-2-1): Malafeev; Anyukov, Krizanac, Shirokov, Gorshkov; Zyryanov, Tymoschuk, Denisov (Ionov dal 47' s.t.); Dominguez (Lee dal 44' s.t.), Fayzulin; Pogrebnyak. All. Advocaat.
Bayern Munih (4-4-2): Kahn; Lahm, Lucio, Demichelis, Jansen (Lell dal 1' s.t.); Schweinsteiger, Van Bommel, Zé Roberto (Podolski dal 1' s.t.), Ribéry; Toni, Klose (Sosa dal 17' s.t.). All. Hitzfeld.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Rangers da çıktı tam da acetonun dediği oldu süpriz olmadı.Fiorentina-rangers maçını izledim çok ezik oynadı fio bence penaltılarda italyan bir futbolcu penaltılarda fio öndeyken artis artis hareketlerde bulundu o hareketlerden sonra şimdi izliyorum takımca ağlıyorlar.iddaada fio ya vermiştim uzatmalara gidince maç rangers ı tutmaya başladım :D iyi ki de yapmışım şimdi seviniyorum kaybetsemde..

Adsız dedi ki...

Bloga ovgu ve hemen ev odevı babında asagidaki hususa değini:

En agir Avrupa yenilgileri:

6-2: FC København v FC Bayern München 22.10.1991, 1991/92 UEFA Cup, second round, first leg

5-1: Eintracht Frankfurt v FC Bayern München 22.04.1980, 1979/80 UEFA Cup, semi-finals, second leg

4-0: Eintracht Frankfurt v FC Bayern München 23.11.1977, 1977/78 UEFA Cup, third round, first leg

4-0: AFC Ajax v FC Bayern München
07.03.1973, 1972/73 European Champion Clubs' Cup,quarter-finals, first leg

Bu arada evlerindeki en farklı Avrupa yenilgilerinin sadece iki kere 0-2 oldugunu bilmekte yarar olabilir (İnter ve Milan olmak uzere iki Milanoluya)

Adsız dedi ki...

bayern 4 farktan fazla yememis, uefa.com öyle diyor.

Höchste Niederlage
6:2: FC København - FC Bayern München
22.10.1991, UEFA-Pokal, zweite Runde, Hinspiel
5:1: Eintracht Frankfurt - FC Bayern München
22.04.1980, UEFA-Pokal, Halbfinale, Rückspiel
4:0: Eintracht Frankfurt - FC Bayern München
23.11.1977, UEFA-Pokal, dritte Runde, Hinspiel
4:0: AFC Ajax - FC Bayern München
07.03.1973, Pokal der europäischen Meistervereine, Viertelfinale, Hinspiel

Adsız dedi ki...

Sn. Aceto ukalalık kabul etmezseniz, doğru not düşmek adına aşağıdaki hususa dikkat celbetmek isterim:

Almanların kapılarına dayandığı şehir Stalingrad olsa iktiza eder (şimdilerin Volgagrad'ı). Adını da şehir kadar ünlü emri verenden alır: "Kimse bir adım geri çekilmeyecek".

Nacizane bir katkı olarak görmenizi rica ederim

Adsız dedi ki...

bu zenithin hikmeti ne ola ki .leverkusene 5 bayerne 4. acaba tarihi hınçları mı var almanlara. bakalım finalde göreceğiz. pogrebnyak a dikkat. zenith alırsa 4 sezonda 2. uefa gidiyor rusyaya.

Adsız dedi ki...

almanlar hem leningradı hem stalingradı kuşattı fakat alamadı. leningrad kuşatması tam 890 gün sürmüş ve alman-fin orduları rusların 1944 teki genel taarruzuyla çekilene kadar şehir kendini savunmuştu. ama bu kuşatma nedense stalingrad kadar bilinmez. yani leningrad kuşatması var. ve en az stalingrad kadar çetindir.

tofi dedi ki...

hamit sakatlandi ve sag kanat zayifladi bana gore,ayni formla devam etseydi farkli olurdu, umarim dunya kupasina yetisir

Her Yol Roma dedi ki...

Pogrebnyak avusturya-isviçre'den sonra nerelere dayanır acep?

kutay dedi ki...

forvet ve önlibero arayanlara duyurulur: pogrebnyak ve büyük kaptan anatoliy tymoschuk

revenant dedi ki...

ilk frikikte gol geliyorum dedi.her ne kadar top aradan gecse de cok kotu bir baraj vardı.gol olur dememle ben dedim demem arasında 5 saniye falan vardı.
Zenit fenerbahce gibi oynuyor.rakibi karsısında baskı yese de paniklemiyor illa saldırıp bisiler yapacagının farkında.top kendisindeyken rakibi sinir ediyor,hucuma cok adamla cıkıyor ve umulmadık anda vuruyor.cok benzettim fenerbahceye oyun stillerini.

Adsız dedi ki...

Zenit'in attığı ikinci golü herkesin izlemesini tavsiye ederim. Gördüğüm en güzel vücut çalımlarından birini yiyen Demichelis ortasahaya doğru yol alırken Zenitli oyuncu top Bayern ağlarına gönderdi.
Maçın kader anı daha 2. dakikada Bayern'in gole giden topunun çizgiden çıkartılması ve ardından gelen Zenit golü oldu kanımca.

Adsız dedi ki...

Pogrebnyak finalde oynamıyor. Sarı kart cezasından dolayı..

millonario dedi ki...

dünyanın en iyi önliberosu timo en sonunda hak ettiği başarıya kavuştu. Ayrıca geçen yıl ligin en iyi futbolcusu seçilen Zyryanov, sağ bek Anyukov ve Pogrebnekkektekyayak gibi okunması zor bir isme sahip arkadaş world-class olmuş durumdalar.

Rusya Euro'nun sürprizi mi? yes sir.